Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (4) « първа ... 2 3 [4] ( последно съобщение ) |
Що за "държава" представлява Русия., Истината за Русия.
Владимир |
Публикувано на: 19.4.2008, 23:22
|
Участник Група: Участници Съобщения: 63 Участник # 1 066 Дата на регистрация: 31-July 07 |
http://www.youtube.com/watch?v=wQBTd-DDI2w
За руската секта на Висарион по предаването "Национална Гвардия"- след петата минута и трийстата секунда. По време на негови лекции хората на първите редове гледали с празни погледи. |
Публикувано на: 20.4.2008, 0:31
|
|||||||
Група: Съобщения: 0 Участник # 0 Дата на регистрация: -- |
Тука лъжеш,прлиятелю,кановетех знаеха друго,те към това друго се стремяха... |
||||||
Ахинора |
Публикувано на: 20.4.2008, 16:46
|
Участник Група: Участници Съобщения: 108 Участник # 824 Дата на регистрация: 18-February 07 |
Никога и никъде не съм казвала,че обичам България по-малко от Русия. Само дето гледам на интересите на България от малко по-друг ъгъл. Явно някой си мисли,че смятам Тангрианството за чуждо вероизповедание.Нищо подобно.Казах,че обективно погледнато на начина на мислене на българите днес,те още не са узрели да се върнат към Тангра. Мнозинството си въобразяват, че са православни, макар да не са на практика никакви, защото православието при нашенеца не е вяра, то е само традиция, която спазват по празници. Под чужди вероизповедания разбирам исляма и сектите,които са крайно опасни. Все още не съм станала врачка и в близките 100 години няма как да стана, така че мога само благородно да завидя на човека,който чете мислите на руския народ-целокупния- и на неговите ръководители. А колкото до това още ли има комунизъм и за странното свързване на комунистическите идеи с идеите за славянството,просто нямам думи.Тук,сред нас,имало гении. Подобна глупост не бях и сънувала през 42годишния си живот. Това,че Благоев казал нещо си какво общо има с комунистическите идеи? И изобщо аз тук съвсем не говоря за никакъв комунизъм,защо ми приписват подобни неща? Не съм обаче пещерен антикомунист като Георги Жеков например.У мен няма злоба. Откъде я събира това момче,не ми е ясно. Аз познавам и уважавам много различни хора с разни убеждения,включително и дясномислещи,макар да споделям изцяло леви убеждения. Но едната ми много добра приятелка е член на ДСБ и какво от това. За мен взаимното уважение между нас е над политическата ориентация. За мен тя е преди всичко българка и след това всичко останало. А българите трябва да сме солидарни помежду си нали така?
Антропологически,ако ме погледне човек,аз отникъде не съм славянка. Но това е съвсем друг въпрос. Тук става дума за съвсем други неща. Не искам да влизам в грях,говорейки не дотам добри неща за славянския ген, но той е факт и по всичко личи, че за съжаление много малко от нас, днешните българи носят онази непримиримост и гордост, боеспособност на прабългарите, уважението към силната,но справедлива централна власт, държавническото мислене и т.н. На нас тези неща не ни изнасят,защото повечето са от племето АНТИ-дето често го пишат по разни кръстословици. Това племе е мързеливо,не спазва никакви правила,гледа да заобиколи законите и под маската на някакво свое свободолюбие, всъщност крие анархията и хаоса. Но като казвам,че славяни при славяни отиват, по-скоро изтъквам, че човек по добре общува със себеподобните си, отколкото с някакви, които никак не са от неговия ген, каквито са янките. И като казвам християни, аз ги противопоставям на юдействащите и всякаква там наистина чужда измет, натрапваща се със своите интереси тук. Никога не съм отричала необходимостта да си "приберем"нашите българи от различни краища на земното кълбо, какъвто и да е техния произход или вяра. И тук идваме до предишните мисли,които споделих с форумците-че не можеш да очакваш да се върнат хората,ако тук не се живее добре. Колкото и голям патриот да си,ако няма как да отгледаш спокойно и изучиш децата си, като няма как да осигуриш на семейството си нормален, достоен живот, един гол патриотизъм не може да върне никого тук. Нека бъдем реалисти. А и някои българи, живеещи зад граница се оказват повече патриоти от някои местни. За сектата на Висарион вече отдавна знам, знам също,че и муунистите са опасни, и свидетелите на Йехова и сциентолозите и... не помня вече колко бяха и какви. Напоследък взех да ги стряскам, като ми идват да ме агитират. С моя съсед сме тангрианци и като им го кажем, бягат като дяволи от тамян. А ние сядаме на ароматен чай(съседката е рускиня) и по на една домашна ракийка и здраво се забавляваме за сметка на онези малоумници. |
Хунор |
Публикувано на: 21.4.2008, 10:03
|
||
Участник Група: Изгонени Съобщения: 491 Участник # 14 Дата на регистрация: 13-July 05 |
Споделяш идейте докарали най големи беди на човечеството Вземай си клавиатурката и си отивай във форума на БСП. -------------------- "???????? ?? ???????? ???? ?? ??????,
?????????? - ??? ?????????? ? ???. ????????? ???????? ? ????????". ??? ??? |
||
PARADOX |
Публикувано на: 21.4.2008, 11:03
|
Отдаден Група: Изгонени Съобщения: 1 245 Участник # 862 Дата на регистрация: 6-March 07 |
Всеки може да има каквито си иска убеждения, стига да е наясно, че носи персонална отговорност за тях най-малкото пред първите два кръга... Няма спор за юдео-илюминатския призход на комунизма и неговото предназначение в един от най-големите социални експерименти провеждани на тази планета...!!! Проблема идва от там, че хората мислейки си, че са живели по-добре тогава, отколкото сега - формират погрешни предтави за реалните измерения на това което им се случва в живота по-принцип..!!! Истината е проста..!!! Един затвор бе заменен с друг...!!! Факта, че в единия сте били по-малко нещастни, не означава, че познавате свободата...!!! Оградата и на двата затвора има едно име - СТРАХ...!!!! Ако се преборите със страха си, затвора престава да съществува..!!! За да се преборите със страха си обаче, трябва да се преборите с илюзиите си...!! Една от основните илюзии е тази, че има "леви" и "десни" убеждения и, че съществува разлика между тях...!!! Самото самоопределение "леви и десни" подсказва истината, а именно, че става въпрос за двете половини на едно и също цяло - на един обществен модел измислен и наложен от чифути и илюминати...!!! "леви и десни" е едно абсолютно изкуствено разделение на хората, лишено от всякакво реално съдържание, чиято единствена цел е да ни отдалечи от истината, да понижи чистотата на трептенията ни и да предизвика резонанс помежду ни, който неиминуемо води до разпад на общественото единение наричано нация и държава...!!! Това е директен удар върху третия кръг...!!! Затова и България е на това дередже в момента..!!! Съществува само истината и неистината, доброто и злото и вечната борба помежду им...!!! Всичко останало е прах в очите....
|
Дари |
Публикувано на: 21.4.2008, 12:25
|
||
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 782 Участник # 766 Дата на регистрация: 19-January 07 |
Ако знаеш нещо относно знанията на Кановете, разкажи, би било интересно. |
||
Ахинора |
Публикувано на: 21.4.2008, 17:24
|
Участник Група: Участници Съобщения: 108 Участник # 824 Дата на регистрация: 18-February 07 |
Някои явно не разбират,че това са чисто икономически понятия,а ако определени хора не ги разбират,това съвсем не значи,че могат да отрекат реалното им съществуване. А в кой форум ще участвам,си е моя работа. Ако администраторите решат,че съм казала нещо лошо,че нямам право на свое мнение, да ми кажат, ще си отида от тук. Лошото е обаче, че тук започва да се възцарява сталинизъм като този в АТАКА и категорична непоносимост към хора,които мислят различно. А имаме някакви претенции за свобода и не знам още какво. Явно се четат само последните постове и не се следи хронологията и логиката на нещата. Говорят се някакви наукообразни засукани неща,които нямат общо с реалностите.Е,който иска,нека да си хвърчи в небесата и да се мисли за голям умник.Аз все още ходя по земята и нямам подобни претенции. Мога да играя само в такъв отбор,където наистина се чувствам добре дошла и мнението ми се уважава,което не прави задължително да бъде прието на 100% и само там,където няма да понасям обиди. От мен толкова.
|
anti666 |
Публикувано на: 21.4.2008, 18:08
|
|
Ахинора, не бързай да се палиш. Това все пак е форум и с нищо не си нарушила, а и аз поне те смятам за една от нас. Това, че си учителка е съвсем нормално да те прави с леви убеждения. Бих се учудил да е обратното, след като са ви оставили да вегетирате с минимална заплата. Тук обаче понятията леви и десни са пак чифутщини. Теза и антитеза. Ние просто трябва да погледнем устройството на Саракта. Какъв е бил Кан Сюбиги Омуртаг - лев или десен? Ами просто си е бил българин. Който е работел - е имал. Който го е мързяло - е стоял гладен. Почвал ли е да краде - са го удряли през пръстите. Безимонтите са им давали добитък и земя да работят (т.н. начален капитал), но ако не са го използвали както трябва са им го отнемали. Какво толкова сложно има да го обсъждаме?
Дори и за горните постове, където пишеш славяни при славяни отивали - едва ли се имаш за славянка, след като си избрала това име - Ахинора. Някак си не ми звучи славянско. Нито пък под чужди вери имаш предвид тернргианството, а сектите. Особено, след като се определяш сама като тенгрианка. Обаче, за да не стават недоразумения - пиши малко по-ясно, иначе някои могат да те изтълкуват превратно. |
|
PARADOX |
Публикувано на: 21.4.2008, 20:59
|
Отдаден Група: Изгонени Съобщения: 1 245 Участник # 862 Дата на регистрация: 6-March 07 |
Ахинора..!!! И аз немога да разбера какъв е проблема..?!! Просто си изказала мнение, което коментираме (всеки според възможностите и възгледите си)... Ако нарушиш парвилата на този форум, просто в един момент няма да можеш да влизаш тук (и за мен се отнася)... След като си сред нас, значи всичко е ОК...!!! Не се притеснявай да мислиш различно, но след като споделяш мислите си с нас, бъди готова и да защитиш убедително позицията си, ако се наложи..!!! Все пак не сме в клас, където всеки слуша учителката..!!!
Поздрави |
Ахинора |
Публикувано на: 21.4.2008, 22:16
|
Винаги съм защитавала едно такова държавно устройство -като Саракта. Силна и справедлива централна власт и драстични закони срещу престъпността. И още нещо-всеки да отговаря за деянията си с главата си,преди всичко носещите отговорност за народа и държавата. Обаче как да стане? За съжаление живеем в едни по-други условия,които ни са наложени отвън. Даже нямаме вариант да се самоизолираме. Не и на този етап от нашето развитие. И ми се струва,че щом имаме що- годе някакви отношения с други държави(на държавно ниво),то тези отношения би трябвало да бъдат балансирани, вместо да лежат в някакви крайности,както е сега. Преди всичко трябва да си гледаме интереса- националния. Мисля,че в момента нямаме интерес да следваме и се съюзяваме с държави,подкрепящи сепаратизма( САЩ и някои европейски държави,подкрепили Косово),защото ако днес мечката е заиграла у съседите,то утре тя ще заиграе у нас. В момента ние като държава сме много лош съсед и това ще ни изиграе лоша шега в даден момент от световния сценарий. И нека не забравяме кой е най-сигурният съюзник на САЩ в региона.Това е Турция и всеки го знае.
Остров Кипър е живото доказателство за двойните стандарти. Значи за да балансираме нашите интереси,трябва да постъпваме като румънци,поляци и да се учим от тях. Колкото до русите,мисълта ми беше съвсем друга - по-добре да никнат тук православни храмове,отколкото джамии(защото нека не забравяме,че юдейската паплач от векове воюва и срещу православието в България.) За себе си мога да кажа,че уважавам културата на руския народ(съвсем не повече от нашата си,българската,но за това ще прочетете в следващия пост).И кой в каквото иска да ме обвинява.Че кой може да си позволи да отрече поетите Пушкин,Есенин,Лермонтов, писателя Достоевски, песните на дисидентите Владимир Висоцки и Булат Окуджава? Ами Тургенев? Нима той не написа забележителната книга "В навечерието",за онзи руски благородник,посветил живота си и пожертвал се за свободата на българския народ,както и неговата любима,последвала го борбата, вместо да се радват заедно на охолния светски живот и аристократични прищевки. Трябва ли покрай сухото да гори суровото? Трябва ли всичко,свързано с темата Русия непременно да се превръща в спорове на тема "комунизъм-антикомунизъм"? И що за дебат може да бъде това? Комунизъм просто никога не е имало тук,по нашите земи. Извинете,но според мен подобие на комунизъм,доколкото ми е известна неговата същност, има в Швеция. Тук имаше извращение на една широко прокламирана утопична идея. Даже и в Русия не е имало, ако трябва да сме точни. Защото ако се прочетат малко по-задълбочено някои книги,направо си е прозрачно,че действителността никога не се е покривала с написаното. А да не говорим за етническия произход на др.Ленин,Троцки и т.н.Ами загадката Кой е Улянов Ленин и кой - Илич Ленин?Тук двама ли са или един и същ човек с "артистичен псевдоним"? Тук има някаква измама. Както винаги при талмудистите,разбира се. И въпреки всичко,нека допуснем,да предположим хипотетично,че уж са се опитвали по книга да създават обществен строй в някои държави,нещо само по себе си невъзможно. И пак ще дам тук един малко смешен пример.Идват ми на вратата едни от "Свидетелите на Йехова"- тяхното сборище е някъде в нашия квартал,но нямам представа точно къде. И ми дават някакви лъскави брошури да ме "ограмотяват". Аз си извадих дипломата за висшето и им я показах"Ей това нещо ми дава право аз да ограмотявам,господа,а не вие мен да ограмотявате" Казват ми,че трябвало да чета обяснението на Библията,понеже не съм я била разбирала. На което аз им отвърнах шеговито,че не съм малоумна и я разбирам много добре,че съм прочела всичките 2000 и повече страници и че всичко ми е ясно,а техните обяснения са за некадърници като онези,които вместо да четат оригиналите на Ленин,чели обясненията на Сталин,та за това докараха държавата до тоя хал.(Не че аз се бях юрнала да ги чета,но поне съм нямала амбиции да управлявам и да се изживявам на ЗКПЧ) После ги питах дали са чели Корана и Панчатантра и им казах да се подготвят по-добре,преди да дойдат отново. Искаха да ми четат пасажи. Отидох,взех библията и им прочетох за лъжливите пророци,т.е че пише за тях самите там. След което най-накрая им заявих,че си вярвам в Тангра и това буквално ги скапа.От там ги емна моя комшия и направо ги направи луди калинки. Та мисълта ми беше,че не можем да наричаме онова,което беше тук,с името комунизъм.Защото ако ще правим строй по книга,то той,за да стане както трябва, би следвало да черпим от извора,да четем оригиналите,а не хритоматия някаква. Все едно да говориш за романа "Под игото"в час по литература,но да не си прочел нито ред от самия роман,а само да си слушал обясненията на учителката си.Такова животно нема у наше село,би казал шопът с присъщото си чувство за хумор. Тук не възхвалявам никого и нищо,само се опитвам да анализирам някои заблуди,останали от лудите сини революции. А БКП не означава Българска комунистическа партия,а Българска капиталистическа партия и когато хората взеха да го разбират това, онези се прекръстиха на социалисти,за да заблуждават отново. Народът много бързо забрави за вълка,който козината си мени,но... и се впусна да помогне във вземането на властта от подставените уж сини лидери,а всъщност,както всички вече разбраха- старите муцуни-доносници на властимащите(не казвам на ДС,защото те съвсем не са се ограничавали с това да доносничат на ДС.Те са доносничили наляво и надясно,де къде и пред кого сварят. ) и на някои нови муцуни,които ,както казваше другаря Сидеров "Алчно изпълзяли на припек",т.е. на светло.Просто някои хора в крайна сметка си останаха в сянка като кукловоди,а сценария си върви с разработените ББ., царчето,юпитата,ДПС. А ДПС си го създаде -знаете кой. Не беше Доган. Бяха кукловодите.Доган слушка тях,защото иначе ще го ликвидират. Тази мишка няма нищо общо даже с Турция. Нека не позволяваме да ни заблуждават.Те подставиха и Костов,и Сидеров и разните там други палячовци да ни разиграват като маймуни,докато рушат и крадат България. И най-страшното,и най-гадното е,че такива като Сидеров създадоха гротескно лице на българския патриотизъм и национализъм. Обаче толкова.Той е затворена страница и съм казала,че за него няма да дискутирам повече. |
Ахинора |
Публикувано на: 21.4.2008, 22:19
|
Та за българската култура!
Миналата седмица с моя колежка завършихме работа над много интересен образователен проект,който приключи с парад на традициите. Третокласниците създадоха електронна енциклопедия "Български народни обичаи и традиции" с мултимедийни презентации,съставени от тях. Имахме празник с необходимия реквизит,носии,всичко както си трябва. Показахме известни и не дотам известни народни обичаи,изворен песенен фолклор,който съм събирала по селата наоколо,танци,драматизации. Просто събраха очите на родители и гости. Ако знаете с какъв мерак,с какъв хъс пяха и танцуваха,аз сама трудно повярвах на очите си. Почти цяла година работа даде невероятно богати плодове. Вчера децата са питали "Кога започваме работа по следващия проект?" По-късно ще има и видеофилм, но в момента се обработват кадрите от професионалист. Тази вечер от мен толкова! Утре пак,защото сигурно пак разбуних духовете. |
anti666 |
Публикувано на: 21.4.2008, 23:14
|
|
"Винаги съм защитавала едно такова държавно устройство -като Саракта. Силна и справедлива централна власт и драстични закони срещу престъпността. И още нещо-всеки да отговаря за деянията си с главата си,преди всичко носещите отговорност за народа и държавата. Обаче как да стане? За съжаление живеем в едни по-други условия,които ни са наложени отвън."
Има си начини как да стане. И те не са толкова сложни, макар може и да изглежда за някой фантастично. Просто трябва да се стигне до определена концентрация на духовна сила и определени "съвпадения", за да дойде звездния час и да се започне. Предпоставките са налице (пак колкото и невероятно да изглежда), просто трябва да се подредят още малко камъни в мозайката, за да се задвижи древния механизъм. Мещер, аз съм на същото мнение - Кановете не са искали да влязат в Константинопол. Не са се бояли, просто са знаели, че не е трябвало тогава. Кан Крум например тогава е имал бойна мощ, несравнима с каквото и да е познато в тогавашния свят. Нямам предвид само като въоръжение и армия, но и като морал и мотивация. Но не го е направил, защото е имал нещо впредвид. |
|
Пламен Пасков |
Публикувано на: 22.4.2008, 0:22
|
Често пишещ Група: Изгонени Съобщения: 663 Участник # 883 Дата на регистрация: 17-March 07 |
Аз на 19.04.2008 изнесох една лекция по древна българска история, древнобългарската писменност на Кирил и Методий и хипотезите за произхода на траки, скити и българи, то ест, различни ли са тези понятия. Приложих и снимките на Дари от Плиска. Мина с голям успех, и даже взеха от мен кратко интервю, което вече виси в интернет на 2 адреса:
http://rutube.ru/tracks/633445.html?v=98ab...1c9cc2251b0024e и http://mosbul.ru/mm.htm Записа на самата лекция е около 320МВ и ми го обещаха да ми го пратят утре-вдруги ден по скайпа с хубаво качество. Руснаците се интересуват от България и ако ние не им кажем истината за нас в древността и за нас днес, няма кой да им я каже. В БГ посолството в Москва повече от половината са вече турци: от 2000 година насам е така... -------------------- ? ????????: ?????? ??????
?????: +7 495 7723295 ????: +7 495 381 2140 ???????: +38 0679863269 ????????: 0887 814 925 ICQ: 237712745 skype: plamen_paskov |
PARADOX |
Публикувано на: 22.4.2008, 0:25
|
Всички модели са приложими във всякъкви мащаби...!!! От къде да зпочне промяната и как да стане...?!! Ами от семейството и рода - първия кръг...!!! Ако всеки Български дом се превърне в умален модел на САРАКТ-а, какво ще стане с държавата в един момент..?!! Ако всяка Българска общност (улица, махала, квартал, село и т.н.) се превърне в умален модел на САРАКТ-а, какво ще стане с държавата...?!!! Не е задължително САРАКТ-а да съществува на държавно ниво, за да живеем според законите и устройството му...?!! Не е задължително да се върви от голямото към малкото...!!! Така според мен ще се обърнат нещата....!!! Трябва да започнем от нас самите и от най-близките ни хора, а после ефекта на "доминото" ще довърши останалото...!!! Така мисля аз..!! Любопитен съм какво е вашето мнение..?!! А иначе за това което си направила с децата - моите искренни адмирации...!!! Ето че си намерила свой работещ начин, въпреки програмите спуснати отгоре.... Значи все още има надежда..!! Значи все още има варианти и алтернативи...!!! Остава само да се напънем и да ги открием...!!
|
anti666 |
Публикувано на: 22.4.2008, 12:43
|
||||
|
Тъй като пак се спомена за врати, макар да не е по темата, историята около тази Врата на безплътните е много интересна. Първо - отново за нашите Канове. Ако някой все още се съмнява, че те просто не са могли да превземат Константинопол и да минат през тази врата, нека си зададе простия въпрос. Защо никога нашите дори не са се опитвали да нападнат града. Абсолютно нелогично откъм военна тактика. На няколко пъти да съберат могъща бойна сила, с невероятно висок боен дух, да стигнат до оградите на града и дори да не направят един опит да превземат града. Нито един! Не са знаели колко укрепен е града? Едва ли. Били са слаби стратези? Едва ли, след като са стигнали дотам. Според пишман историците - Кан Крум Страшний например е хвърлил копието си по тази врата, уплашил се от някаква мнима засада, яхнал коня си и отпрашил обратно към България. Пак според тях, хвърлянето на копие във вратата трябвало да значи според тенгрианската традиция да се свърже с града. Такива ми ти работи. Надписът за който става дума, че за царя на Русите вратата сама щяла да се отвори и той щял да завземе Константинопол е също преиначен. Първо, никъде няма сведения, че става дума за руския цар. Преводът е доста двусмислен и по-скоро се касае за царя на влъхвите. Или става дума за цар, притежаващ езотерични способности. Завземането на Константинопол също е в преносен смисъл. Става въпрос за нещо много повече. За Господар не само на Константинопол, но и на света. Въпросът е и висящ - какво значи това. За какво може да се използва тази власт? За добро или за зло? Господарят на Света може да бъде и Антихриста. Турските поробители, които са били дълбоко суеверни естествено я зазиждат. Какво са знаели тогава Кановете - само те или колобърите могат да кажат. Ясно е обаче, че са разбрали, отварянето на тази врата е преждевременно и не трябва да се прави. Погледнато логично, Колобър, който е можел да се пренася в Горния или Долния свят съвсем нормално е и да разполага с някаква информация за бъдещето и то за доста далечното. Според която да даде съвет на Кана (или самият за себе си да реши ако е Кан-Колобър), според който да определни следващите си действия. От военна гледна точка е било тактически нелогично да изостави обсадата без дори да предприеме една-единствена атака срещу града. Не така стоят нещата, ако е разполагал с езотерична информация за последствията от преминаването през тази врата. Недалечното (вече) бъдеще ще покаже, прави ли са били нашите Канове за това решение. |
||||
|
Страници: (4) « първа ... 2 3 [4] |