www.Voininatangra.org

НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> ЧОВЕКО, СТАНИ!

Страници: (3) 1 2 [3]  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> ЧОВЕКО, СТАНИ!, за книгата
anti666
Публикувано на: 24.3.2008, 12:35
Quote Post

QUOTE (PARADOX @ Mar 17 2008, 07:18 PM)
Иде време за воурожение и обучение...
Експедициите ще си ги правим после....

В една друга тема един мъдър човек беше написал на Елтимир следното
"Да се събудят Боговете и с тяхна помощ да се събудят истинските българи"
След А следва Б, а не обратното. Тъй като смятам, че имаме само един Слънчев Бог - Тангра, колобърът явно е имал превид силите, подвластни Нему. Как смятате да ги събудим обаче? Като утрепем някой циганин с ловна пушка? Човекът ясно си го е казал. Въпрос на виждане как да стане.
И още нещо е споменато в тази кореспонденция като напътствие;
"Не се хвърляй безумно в събитията. Това не е твоето време, твоето време е след това време. И небето над България ще се отвори."
Това в контекста на казаното по-горе. Всеки си върви по своя път, макар и оръжието да не е излишно при евентуална среща с паразити в планината. Важното е крайната цел да е една, а за мен няма значение кой ще стигне там пръв.
anti666
Публикувано на: 24.3.2008, 13:11
Quote Post

Относно блокиращия скрипт - да не бързaме да обвиняваме хоста. Те ако искаха да спират сайта, просто щяха да дръпнат шалтера, както направи миналата година българският хост под давление на НСС. Не виждам и с какво се различава позицията ни за Косово след като самата държава, където е базиран хоста няма никакво намерение да признава терористичната наркодържавица.
Ето списъка на държавите, признали Косово(и в процес на признаване).
http://www.kosovothanksyou.com/
Казахстан не е в списъка. Що ли си мисля, че въобще няма и да ги зачетат като държава.
Най-вероятно нашите мили родни службички са хакнали паролата за база-данните и са решили да блъснат един скрипт, подразнени от тази декларация че не спазваме правилната линия на Партията.
Запознат
Публикувано на: 24.3.2008, 15:09
Quote Post

Отдаден

Група: Участници
Съобщения: 1 759
Участник # 169
Дата на регистрация: 3-November 05

Смея да твърдя, че спирането на сайта е направено от рисейлъра. Спирането е извършено чрез скрипт, който се намира в WHM-панела на рисейлъра и се задейства от едно-две натискания с мишката върху менюто (suspend account). Самия скрипт записва ред "Deny, for All" в .htacces файла на въпросния, т.е. нашия account.
Друг е въпроса, дали спирането е направено неволно или умишлено. Сайта бе спрян минути след публикуването на декларацията.
PM
PARADOX
Публикувано на: 24.3.2008, 16:06
Quote Post

Отдаден

Група: Изгонени
Съобщения: 1 245
Участник # 862
Дата на регистрация: 6-March 07

QUOTE (Запознат @ Mar 24 2008, 03:09 PM)
Смея да твърдя, че спирането на сайта е направено от рисейлъра. Спирането е извършено чрез скрипт, който се намира в WHM-панела на рисейлъра и се задейства от едно-две натискания с мишката върху менюто (suspend account). Самия скрипт записва ред "Deny, for All" в .htacces файла на въпросния, т.е. нашия account.
Друг е въпроса, дали спирането е направено неволно или умишлено. Сайта бе спрян минути след публикуването на декларацията.

Ако спирането на сайта бе от хост-компанията е било случайно, защото иначе биха го спрели пак...!!! Не съм виждал администраторския интерфейс на сайта, но едва ли кликванията на мишката могат да бъдат толкова "случайни", че да кликнат точно там "където трябва"...!!! И на края, поне аз не съм чувал за скрипт, който се пише сам?!!! Обикновенно ги пише някой, а кой е този "някой" в случая е по-интересното..?!!
PM
PARADOX
Публикувано на: 24.3.2008, 16:21
Quote Post

Отдаден

Участник # 862

QUOTE (anti666 @ Mar 24 2008, 12:35 PM)
QUOTE (PARADOX @ Mar 17 2008, 07:18 PM)
Иде време за воурожение и обучение...
Експедициите ще си ги правим после....

В една друга тема един мъдър човек беше написал на Елтимир следното
"Да се събудят Боговете и с тяхна помощ да се събудят истинските българи"
След А следва Б, а не обратното. Тъй като смятам, че имаме само един Слънчев Бог - Тангра, колобърът явно е имал превид силите, подвластни Нему. Как смятате да ги събудим обаче? Като утрепем някой циганин с ловна пушка? Човекът ясно си го е казал. Въпрос на виждане как да стане.
И още нещо е споменато в тази кореспонденция като напътствие;
"Не се хвърляй безумно в събитията. Това не е твоето време, твоето време е след това време. И небето над България ще се отвори."
Това в контекста на казаното по-горе. Всеки си върви по своя път, макар и оръжието да не е излишно при евентуална среща с паразити в планината. Важното е крайната цел да е една, а за мен няма значение кой ще стигне там пръв.

Много скоро хипер-инфлацията ще изкара хората на полето..!! Едните ще излязат за да обработват земята за да има какво да ядат, а другите - по-мургавите - за да откраднат реколтата на първите, защото така са програмирани...!!! Същото ще се повтори и в градовете, само че вместо домати и краставици, ще се крадат телевизори, бижута, дамски чанти и прочее... Планът им е прост! Да сведът битието ни до простото физическо оцеляване... Аз лично предпочитам да оцелявам добре въоръжен (по възможност тежко..) и подготвен!!! Междувременно нямам нищо против "Да се събудят Боговете и с тяхна помощ да се събудят истинските българи".... Един малък въпрос!! А какво да правим, ако ние не искаме да се хвърляме безумно в събитията, но те (събитията) се хвърлят безумно върху нас...?!!!
PM
Запознат
Публикувано на: 24.3.2008, 18:01
Quote Post

Отдаден

Участник # 169

QUOTE (PARADOX @ Mar 24 2008, 05:21 PM)
.... Един малък въпрос!! А какво да правим, ако ние не искаме да се хвърляме безумно в събитията, но те (събитията) се хвърлят безумно върху нас...?!!!

Чувал съм някои да казват:
-Ама, аз от политика не се интересувам!
Да, ама политиката се интересува от теб!

И на края, поне аз не съм чувал за скрипт, който се пише сам?!!! Обикновенно ги пише някой, а кой е този "някой" в случая е по-интересното..?!!

Скрипта не се пише сам. Той е част от функционалността на WHM панела, чрез който рисейлър компаниите управляват споделения хостинг на своите клиенти. Този скрипт изпълнява само това, а именно да записва такъв ред в .htacces файла или да го изтрива. Този скрипт може да бъде стартиран само от собственика на виртуалния или хардуерен сървър и рисейлър собственика. Администратора на cPanel-a, може да го направи ръчно като запише този ред, както и да го изтрие. Аз направих второто.
Админ панела на сайта е съвсем отделна работа и работи само при незабранен сайт.
PM
PARADOX
Публикувано на: 24.3.2008, 18:56
Quote Post

Отдаден

Участник # 862

Абе какво да ти кажа Запознат..?!! То ще стане ясно рано или късно...!!! Дай боже всеки път да имаш възмовност да "бъркаш" където трябва и да оправяш нещата! Пак напомням, че ми се "валя" една машина с Р4 на 2 гихареца, която има нужда само от РАМ и хардове и става перфектен сървър..!! "Биг Тауър" е и е много подходяща...!! Подарявам я на сайта ако прецените, че ще свърши работа, или ако се наложи... Що се отнася до първата част на поста ти бих казал, че МНОГО СЕ ИНТЕРЕСУВАТ, но аз съм свикнал отдавна и им отвръщам на принципа "Боли ме к*ра"...
PM
Запознат
Публикувано на: 24.3.2008, 19:23
Quote Post

Отдаден

Участник # 169

QUOTE (PARADOX @ Mar 24 2008, 07:56 PM)
Пак напомням, че ми се "валя" една машина с Р4 на 2 гихареца, която има нужда само от РАМ и хардове и става перфектен сървър..!! "Биг Тауър" е и е много подходяща...!! Подарявам я на сайта ако прецените, че ще свърши работа, или ако се наложи...

Много щедро предложение от твоя страна, оценявам го високо! Но това предложение решава проблема само когато искаме да имаме наш сървър, където да е поместен сайта. От там нататък се започва с другите проблеми:
-Най-малко един човек, който да разбира от Линукс;
-да е наясно как се конфигурира системата за сигурността-вируси и атаки;
-машината да има добра свързаност към интернет(нещо, което в домашни условия е невъзможно!)
-пълна зависимост от местния интернет доставчик;
-лоша видимост от чужбина;
-филтриране на достъпа до сайта от други собственици на мрежи.
Това сме го мислили как ли не, но за предлагане на качествена услуга нямаме кой знае колко варианти.
PM
Quote Post

Група:
Съобщения: 0
Участник # 0
Дата на регистрация: --

QUOTE (Запознат @ Mar 24 2008, 03:09 PM)

------------
Умишлено е разбира се.
PM

Topic OptionsСтраници: (3) 1 2 [3]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
Любомир 10/12/2024
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020