Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (2) 1 [2] ( последно съобщение ) |
Книгата на Никола Николов "40-те безотговорни дни"
iss |
Публикувано на: 15.3.2010, 16:33
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 090 Участник # 365 Дата на регистрация: 8-May 06 |
Книгата на Георги Войнов:"Геноцидът и Холокостът над българите" има ли я в някоя тема?
http://star05.net/e-books/obshtestveni.nau...osta.nad.bg.pdf -------------------- ????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
|
Георги-НЗ |
Публикувано на: 15.3.2010, 23:18
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 658 Участник # 1 797 Дата на регистрация: 5-March 09 |
Книгата я няма специално като тема. Но е дискутирана от кога излезе още преди 4 години.
Това е една много тежка книга. Лично аз когато я прочетох седмици наред бях травмиран. Иначе е много добре написана и с факти и цитати от историята. Мнението ми е че трябва да се изучава в училище заедно или непосредствено след "Под игото" и "Записки по българските въстания" за да се направи паралел между произведенията и най-вече да се запознаят българчетата подробно с еврейския въпрос и приноса на чифутите за нашите страдания и мъки от вековете на робство та до днес. ИСС - ако сметнеш за нужно можеш да откриеш специална тема. Има какво да се дискутира и може да стане обширна тема. Убеден съм, че събраните материали от Г.Войнов са частични и непълни спрямо действителноста. Огромни части от станалото е забравено, изопачено, и покрито от виновниците. А друга част просто не е имало кой да документира, тъй като свидетелите са били единствено жертвите. Това съобщение е редактирано от Георги-НЗ на 15.3.2010, 23:27 -------------------- ????? ????????? ????, ????? ? ???????????!
|
iss |
Публикувано на: 17.3.2010, 12:48
|
||
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 090 Участник # 365 Дата на регистрация: 8-May 06 |
Георги,аз не съм я прочела цялата(много зле ми се отразяват подобни четива) и мисля,че ти-след като си я чел ще поведеш темата по добре! Ден Грее! -------------------- ????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
|
||
Страници: (2) 1 [2] |