www.Voininatangra.org

АКТУАЛНО   МАТЕРИАЛИ   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Форум на Движението -> ...Християнство, юдаизъм, ислям, будизъм...

Reply to this topicStart new topicStart Poll

> ...Християнство, юдаизъм, ислям, будизъм..., само не Тенгрианство
Йордан_13
Quote Post

Админ

Група: админ
Съобщения: 16 718
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

http://www.segabg.com/online/article.asp?i...d=16&id=0000101

Това определено се очакваше. След тоталната комунистическа мъгла, която проми мозъка на редовия българин, преди 62 години, религията се превърна в опиум за народите, а идеята за Бога в съвършена глупост. Съзнанието на човека се насочи към грубия материализъм, невежеството и скодоумието, а оттам до консуматорството в днешно време е само крачка.
Днес "бившите" комунисти решиха да се извинят за своя войнствен атеизъм и след 62 години размисъл, решиха, че е време чедата на израслите при "зрелия социализъм" родители да научат що е то религия и има ли тя почва у нас. Добро начинание, ако зад него не стояха юдеи и комунисти. Тогава съвсем естествено е, изучаването на религия да се сведе само до нейната история и морал, с което съвсем се цели да се ограничи силата на нейното въздействие върху човешката душа, водеща до просветление и обратното завръщане към Бога. Това директно подкопава светската власт на комунизма, който в неговия тотален аспект днес е наречен глобализъм.
Интересно е, да се разгледа и предложението, което идва. То не опира само до възрастовата граница на децата, а и до предложените четири религии за изучаване - християнство, юдаизъм, ислям и будизъм. Само един поглед е достатъчен, за да разбере човек, че това са четири съвсем чужди на изконната Българска душевност вери. Християнството и исляма бяха насила наложени в България, будизма е неутрален като историческо присъствие в нашите земи, а юдаизма ни го налагат като политика и икономика днес.
Тогава следва да запитаме г-н професора Бакалов, що ще учи българското дете от тези четири чужди нему вери? И отговорът е съвсем прост - да не бъде Българин. Ето защо
съвсем настрана и без никакъв шум въобще не се споменава древната и изконна Българска вера, Небесната вера - Тенгрианството - ширнала се в археологически паметници, история, народни обичаи и приказки, втъкала се в семейните и родови отношения и черти, в архитектурата на старите къщи, където и да се обърнеш в България, дори да поглед да отправиш в Небето, ще видиш там Небесната ни вяра, ще нашепне в сърцето ти, онзи Бог, що вижда всичко. И колко по-лесно е малките първокласници да се учат на етика, на история, на отношение към природата и човека от древната ни Вяра, защото са се родили Българи и техния ген, тяхното съзнание много по-лесно и истинно възприема ромонът на планинския ручей, изгревът на Слънцето, повеят на вятъра, гласът на Планината, шепотът на звездите и най-накрая да научат най-големия етичен урок - да казват винаги Истината! Защото нито християнството, нито юдаизма, нито исляма, имаха тази тайна - да словиш Истината! Християнството антропоморфира Истината в един Богочовек, който да я изрече, за да ги спаси и освободи, юдаизмът забрани лъжата" "Не лъжи!", но каза ли ни за Истината? За исляма Истината е само една: " Един е Аллах и Мохамед е неговият пророк".
А знае ли някой истината, която може да изрече душата на Българина? Някой чувал ли я? Ще я чуе ли за в бъдеще, когато изучил четирите чужди нему вери, той все по-малко, ще се замисля, дали е Българин.
PMEmail Poster
antijew
Quote Post

Отдаден

Група: участници
Съобщения: 1 197
Участник # 747
Дата на регистрация: 10-January 07

QUOTE (Jordan_13 @ Jan 15 2008, 01:48 AM)
Християнството и исляма бяха насила наложени в България, будизма е неутрален като историческо присъствие в нашите земи, а юдаизма ни го налагат като политика и икономика днес.

Вярно е това, което казваш.
Ето какво казват нашите деца в първия си учебен час по православно вероучение:Господи Исусе Христе, помилвай ме!

"Господи Исусе Христе, помилвай ме!, повтарят след митрополит Николай с неукрепнали гласчета учениците на Гинка Жечева и се прекръстват неумело. Това е първият им урок по православно вероучение, от който те ще запомнят вълнението, че лично Пловдивският владика ги е поръсил със светена вода и а, бе-то на вярата. Другото е шум, светкавици от камери, много външни хора в класната стая и безброй въпроси защо."
http://www.duma.bg/2008/0208/060208/index.html
PM
gеorgi_nz
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 386
Участник # 76
Дата на регистрация: 10-August 05

QUOTE (antijew @ Feb 6 2008, 11:08 AM)

"Господи Исусе Христе, помилвай ме! "

Ето отново едно многото православни недоразумения - все едно че Исус е тръгнал да коли и беси тези които не му се молят.
И това да караш невини деца да се молят за да бъдат помилвани.... прилича ми на сатанизъм.
Де да знам - не ги приемам тези неща. Нищо че съм кръщаван в църква, но това не ми пречи да заявя, че църквата днес вече се е поизпразнила от първоначалния си смисъл.

Иначе имам един съученик - поп. Дано го срещна , че да го запитам косо как я мислят поповете тази работа с това помилване на деца.

Това съобщение е редактирано от georgi_nz на 6.2.2008, 12:22
PMEmail PosterUsers Website
iss
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 090
Участник # 365
Дата на регистрация: 8-May 06

QUOTE (Jordan_13 @ Jan 15 2008, 01:48 AM)
И колко по-лесно е малките първокласници да се учат на етика, на история, на отношение към природата и човека от древната ни Вяра, защото са се родили Българи и техния ген, тяхното съзнание много по-лесно и истинно възприема ромонът на планинския ручей, изгревът на Слънцето, повеят на вятъра, гласът на Планината, шепотът на звездите и най-накрая да научат най-големия етичен урок - да казват винаги Истината!

Да,би било много по-лесно...по-приятно и полезно....НО...но е опасно и "неефективно",защото така се изграждат личности а не хора...Защото "Старата Вяра" развива 4-те сили,които управляват душата:
-тази ,която ще даде сила на словото ти.
-тази,която ще даде чистота на мисълта ти.
- и т.н.
Фундаменталния момент в Тангризма е идеята,че човешкото самосъзнание трябва да надрасне домогването за власт от една душа над друга ДУША-ДУША ДА НЕ ПОРОБВА и ДУХ-ДУХ ДА НЕ ПОДВЕЖДА.
...и как да стане това,когато на 2-ри фефруари-(хубав Български празник-отдавна опорочен и иронизиран)- попаднах на предаване по телевизията в което повече от час се разказваше за българка приела мюсолманството...понякога много се отчайвам защото ...всъщност много ми е трудно да обясня защо...защото: "не сме зли - просто не сме евоюлирали за бъдем добри."...и отчаяно се пробвам да евоюлирам... smil3dbd4e398ff7b.gif
PM
Йордан_13
Quote Post

Админ

Участник # 544

QUOTE (georgi_nz @ Feb 6 2008, 12:19 PM)
QUOTE (antijew @ Feb 6 2008, 11:08 AM)

"Господи Исусе Христе, помилвай ме! "

Ето отново едно многото православни недоразумения - все едно че Исус е тръгнал да коли и беси тези които не му се молят.
И това да караш невини деца да се молят за да бъдат помилвани.... прилича ми на сатанизъм.
Де да знам - не ги приемам тези неща. Нищо че съм кръщаван в църква, но това не ми пречи да заявя, че църквата днес вече се е поизпразнила от първоначалния си смисъл.

Иначе имам един съученик - поп. Дано го срещна , че да го запитам косо как я мислят поповете тази работа с това помилване на деца.

Точно така е. Вземи ми думата от устата, но така трябва.

"Господи, помилуй ме", вместо "Господи, благослови ме". Първото е израз на юдаистичния Саваот в симбиоза с греховния човек. Защото според юдаизма и след това и християнството, човек не просто е грешен, той е зачнат в грях, защото е ял от плода за познаване на добро и зло и е престъпил забрана за неядене на плодовете от дървото за познаване добро и зло. Както виждаме, става въпрос за забрана, за Закон, не за Път.
Забравя се да се спомене, обаче и констатацията на Господ подире: "Те станаха като Нас (богове) да знаят що е добро и зло". Господ - юдейския ги наказва и ги прогонва от Рая, защото са грешни пред него, а той е зъл, жесток и безмилостен.
Затова в християнството остава: "Господи, помилуй ме" - един вид опит да се измоли индулгенция, след признание за грях, вина и грешност на самия човек.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Е, това ли е Българинът? Ние питаме, господа поповете: "Това ли е бъдещия Българин?"
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Овцете, които ще се възпроизведат след подобно повторение на "Помилуй ме", ще обслужат много добре системата на тоталния комунизъм - глобализма.

"Господи, благослови ме" - това е свободния от СТРАХ Българин, който е готов да приеме Орендата/Вакан/ Бао/ Кут/ Ка и да започне своето велико Божие дело.
Защото той е Богоотговорния човек. Евреите нека си се смятат за богоизбрани.

"Господи, благослови ме, за да започна своето свято дело днес". Именно затова ние сме "Българи" - Благословените от Бога хора. Ние не искаме и не просим милост, защото нямаме вина за грях, каквато евреите имат пред своя Бог. Те да му мислят. Ние с Бога Наш, напред и без СТРАХ!

PMEmail Poster
Йордан_13
Quote Post

Админ

Участник # 544

..и как да стане това,когато на 2-ри фефруари-(хубав Български празник-отдавна опорочен и иронизиран)- попаднах на предаване по телевизията в което повече от час се разказваше за българка приела мюсолманството...понякога много се отчайвам защото ...всъщност много ми е трудно да обясня защо...защото: "не сме зли - просто не сме евоюлирали за бъдем добри."...и отчаяно се пробвам да евоюлирам...
----------------------------------------------------------------------------------------------------
С насилие е бил наложен върху тях исляма, но с насилие няма да си отиде, само ще ги укрепи в това, че наистина са мюсюлмани и турци. Само изконната Българска Вяра, Тенгрианството може да ги освободи от оковите на юдео-исляма.
Най-важното за тях на тоя етап, е да си възвърнат съзнанието, че са Българи, въпреки, че изповядват ислям, както Волжките Българи и след това да се търси Път за промяна на мирогледа, който така или иначе е наложен насила на повечето от тях.
PMEmail Poster
iss
Quote Post

Отдаден

Участник # 365

QUOTE (Jordan_13 @ Feb 6 2008, 03:02 PM)
..и как да стане това,когато на 2-ри фефруари-(хубав Български празник-отдавна опорочен и иронизиран)- попаднах на предаване по телевизията в което повече от час се разказваше за българка приела мюсолманството...понякога много се отчайвам защото ...всъщност много ми е трудно да обясня защо...защото: "не сме зли - просто не сме евоюлирали за бъдем добри."...и отчаяно се пробвам да евоюлирам...
----------------------------------------------------------------------------------------------------
С насилие е бил наложен върху тях исляма, но с насилие няма да си отиде, само ще ги укрепи в това, че наистина са мюсюлмани и турци. Само изконната Българска Вяра, Тенгрианството може да ги освободи от оковите на юдео-исляма.
Най-важното за тях на тоя етап, е да си възвърнат съзнанието, че са Българи, въпреки, че изповядват ислям, както Волжките Българи и след това да се търси Път за промяна на мирогледа, който така или иначе е наложен насила на повечето от тях.

Моите извинения ,че не уточних...Това което гледах не беше предаване за миналото ,а за сегашно време- млада жена,която след като се жени за мюсюлманин започва да чете корана и така полека-лека приема исляма.В момента е забрадена и по-стриктна в религията и от най-дъртата баба от турско село.Това беше предаване с което се демонстрираше чрез интервюто с въпросната и родителите и ,че в БГ всеки има свободното право да избира религията си...как една християнка става мюсюлманка...
PM
iss
Quote Post

Отдаден

Участник # 365

PM
Йордан_13
Quote Post

Админ

Участник # 544

QUOTE (iss @ Feb 6 2008, 07:41 PM)
QUOTE (Jordan_13 @ Feb 6 2008, 03:02 PM)
Най-важното за тях на тоя етап, е да си възвърнат съзнанието, че са Българи, въпреки, че изповядват ислям, както Волжките Българи и след това да се търси  Път за промяна на мирогледа, който така или иначе е наложен насила на повечето от тях.

Моите извинения ,че не уточних...Това което гледах не беше предаване за миналото ,а за сегашно време- млада жена,която след като се жени за мюсюлманин започва да чете корана и така полека-лека приема исляма.В момента е забрадена и по-стриктна в религията и от най-дъртата баба от турско село.Това беше предаване с което се демонстрираше чрез интервюто с въпросната и родителите и ,че в БГ всеки има свободното право да избира религията си...как една християнка става мюсюлманка...

Едва ли е била християнка, била е атеистка, с родители комунисти. Комунизмът като един вид социален юдаизъм, отрича напълно християнството и създава негативни нагласи спрямо него. Не такова обаче е отношението му към исляма. Това се вижда и днес с ДПС. Това, че една атеистка е приема исляма, то е като коалиционен брак, както го правят кумирите й - партийните дрогари днес.
В другия случай, може да се говори за връщане на старо съзнание, което е малко вероятно, но не невъзможно.
PMEmail Poster
Йордан_13
Quote Post

Админ

Участник # 544

Да се учи религия? Защо не!
Как се прави преход след 80-годишно прекъсване на традицията

https://www.segabg.com/category-observer/da...igiya-zashto-ne

Общообразователният предмет "Религия" е най-доброто. В никакъв случай основен акцент върху юдаизъм, християнство и ислям, но заедно с другите, те трябва да се изучават като теория от подрастващите. Теория! Това означава, че общообразователният предмет "Религия" не може да се преподава от кадри на семинарията или мюфтийството, за този предмет трябва цивилен учител, който да познава добре, всяка една основна религия на тази планета, нейният разклонения, нейните школи и т.н. и т.н и т.н., абе тва е много сериозно. Такива кадри тепърва ще трябва да се подготвят. В никакъв случай поп, имам или равин, а за пастор да не говорим! ;))) Човек трябва да знае същността на религиите по света, за да може като се срещне, с тях, да знае основни неща, един път и втори път, вече да направи личен избор, коя вера най му приляга на него самият. Разбира се, не може да се мине без изучаването на Тенгриянството. Тенгриянството е традиционната вяра на Българите, не православното християнство. Аз се наемам да подготвя кадри за Тенгриянството;)))

Колкото до 80 годишното прекъсване на традицията, това според някои е зле, но не за всички е зле. Случилото се с атеизма и е вид почивка за съзнанието от непрекъснатото му бомбандиране с грях, грях, грях, страх и покаяние! След време, този период ще бъде оценен като велик;))) Ще бъде търсен, но едва ли, някога ще се случи. Много хора не могат да оценят свободата, която са получили и като съзнание, защото и физическата си свобода не могат да оценят! Представете си, че сте длъжни да изучавате нещо задължително, което не ви е по сърце и по душа и като начин на мислене? Примерно "Вероучение"? Вие, просто не сте наясно, на каква бомбандировка ще бъде подложено съзнанието на вашите деца - грях, страх, покаяние, изкупление, спасение;))) Ти си виновен, дори да си невинен; виновен си, защото си адамов!;))) И не можеш да се спасиш, само Христос може. Да, но при другите вери, не е така!;))) Свободата Санчо, Свободата! Аз може да съм всякакъв, обаче не мога да наруша Свободата. Тва е се едно да се самоубия! И така, знаете моето мнение, времето на атеизма даде възможност Бащината Вяра на Българите да се завърне! Ако ви кажа, че това е Благослова на Тангра, нема да ми повервате;))) Така че, вярата е личен избор. Бранете Свободата си с цената на всичко, дори на живота си!
PMEmail Poster
anti666
Публикувано на: 10.3.2025, 10:11
Quote Post

Отдаден

Група: Участници
Съобщения: 2 435
Участник # 700
Дата на регистрация: 22-September 06

Абсолютно точно! В годините на социализма децата не бяха обременявани с аврамически религии или дори атеизъм, те можеха да четат книги и да мислят с главата си, получаваха списание "Космос", гледаха към Небето и мечтаеха да летят между звездите. И така беше не само в България. Така беше в СССР, така беше в Сирия, Иран, Ирак. Нямаше див джихадизъм, нито юдаизъм в България, нито секти и масонски ложи. Българските светилища си бяха запазени, нямаше я мръсотията от мюсюлманските курбани в Сборяново и кичозните икони в скитовете на Мадара.
Един единствен предмет трябва да се изучава. Българска духовност - тенгриянство, българска митология, народни обичаи и традиции, какво е българския дух и мироглед. Чак след това да се учат аврамическите религии и митологии. Така се дава свободен избор на детето да избере това, което му е най-пригодно и близко до сърцето.
PM

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
Любомир 10/12/2024
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020