www.Voininatangra.org

НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Вегетарианство

Страници: (2) 1 [2]  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Вегетарианство, Мършояди ли сме?
18j
Публикувано на: 30.9.2013, 15:32
Quote Post

Отдаден

Група: Участници
Съобщения: 1 151
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11

Другото е - гледам ги по-възрастните - всичките месоядни екстремисти 'вълчаци' сме били. Ама като го опатка подаграта и вече не е толкова вълчак. Става жалко страдащо куцащо подобие на човек. Заради месото и нищо друго - месото и алкохола - най-вече биричка. Всичките с високо кръвно и камъни в бъбреците много са с избомбена втора чакра (панкреас), разни повече или по-малко сериозни проблеми на сърдечно-съдовата система. Кой може да ме убеди че това не е заради диетат им. А всичките ядат месо без да се замислят изобщо после висят по болниците и се тръшкат какъв бил слаб човешкия организъм. Но пребиваването на Духа в тяло е изпитание и те всичките не го издържат. Отравят си тялото без време с храна и пиене. И като кажат 'еее няма 100 години да живеем'. Ама дали 50 или 80 - разликата е 30 години. И дали на 50 години ще си с хипертония и подагра и камъни в бъбреците или на 70 години ще си напълно здрав - разликата се състои в много безкрайни часове непоносима болка и дискомфорт.
PM
Фaнaгория
Публикувано на: 3.10.2013, 13:11
Quote Post

Участник

Група: Участници
Съобщения: 101
Участник # 840
Дата на регистрация: 24-February 07

Според мен не е толкова еднозначно това с вегетарианството. Мой близък много години (повече от десет) беше вегетарианец, в началото се чувстваше добре и дребни наглед ежедневни проблеми като хронична хрема, отпадналост и прочее бяха изчезнали. Но след време се разболя. Изследвания, терапии, почивки... нищо не помогна. Дори си остана без ясна диагноза. Тогава някакъв негов познат лекар му казал, че изходът е да започне да яде пак месо. И той започна. По малко, но яде. И се чувства отново добре. Може би проблемът не е в месото, а - като при всяко друго нещо - в прекаляването с него.

Има и друго. След раждането на сина ми ми се появиха много здравословни проблеми (алергии, екземи, хипогликемия, хипотония, болки всякакви и навсякъде, най-тежко беше главоболието). Лекарите се опитваха да ги борят "на парче", без или само с временен успех.
Тогава попаднах на книгата за кръвните групи на Д-р Д'Адамо. Видя ми се убедиделна и започнах да следвам съветите. Не особено стриктно, защото не мога да се откажа съвсем от домати и свинско месо, но пак се получи. За шест месеца ми мина всичко, дори свалих "несваляемите" 7 килограма, които ми бяха останали след раждането.

Той твърди, че различните кръвни групи реагират различно на храната поради естеството на възникването си. "А" се била появила по време на развитието на земеделието, а "Б" - на скотовъдството. Първите по конституция са вегетарианци, а вторите - месоядни. Няма правилна формула за всички хора.
Като си помисля, че 44% от земното население е с кръвна група "А", това обяснява за мен факта, че толкова много хора се чувстват добре като вегетарианци. В моя кръг от познати това дори се потвърждава. Обратно, познавам двама души с тая кръвна група, които не могат да се откажат от месо, дори и не помислят за подобно нещо. Единият от тях последните седем години изкара повече време в болницата, отколкото в къщи. Сърдечните му проблеми се появиха почти изведнъж (на 53 години) и след байпаси и нова поредица инфаркти сега е с трансплантирано сърце. Родителите му и двамата са починали от сърдечни болести, никой от тях не е остарял... Другият все още е млад, дано не го последва подобна съдба. Но често се оплаква от проблеми с храносмилането

Мисля, че всеки трябва да намери оптималното за себе си, в тези условия. И най-добре да е готов да промени нещо, ако (когато) условията се променят.

--------------------
?????? ??????????????????.
?? ?????? ????????????????.
PM

Topic OptionsСтраници: (2) 1 [2]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020