www.Voininatangra.org

НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Тоз хост няма да го бъде

Страници: (3) 1 [2] 3  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Тоз хост няма да го бъде, Прощално!
anti666
Публикувано на: 11.1.2008, 16:24
Quote Post

Точно по въпроса за плащането трябва да се реши. Хубаво е, че има много хора, готови да отделят по някой лев да го има този сайт. Хоста си имат сметка, може да се плати и по електронен път с е-пари. Може и на място - варианти много. Засега ще видим как върви и админите ще си предценят - заслужава ли си да се местим или не. С плащането може да се направи така, че един месец да плати един от нас, а следващият път някой друг - това да ни е проблема.
По въпроса за следенето - съгласен съм с Пламен, но само донякъде. Между другото, нека каже какво знае от този сигурен източник. То си е ясно, че една от основните функции на новото ДС е да души националистическите сайтове. В случая обаче това е публичен форум и никой не е тръгнал да сваля властта. Тя сама ще се свали, а като тръгне да си ходи (кой към Испания, кой към Херсон, кой към Турция или Израел) ние пък може и да им помогнем, да не се колебаят много.
Така че в публичен форум всеки да се съобразява какво да си пуска. А иначе има хиляди методи за комуникация и няма служба, способна да прехване всичко. Да не говорим, че в интернет пространството вече масово ги плюят тези небългарски изроди от Режима и не се знае откъде ще им ритнат канчето.
Пламен Пасков
Публикувано на: 11.1.2008, 16:49
Quote Post

Често пишещ

Група: Изгонени
Съобщения: 663
Участник # 883
Дата на регистрация: 17-March 07

Има ли някой от Пловдив във форума, който може да получи пари и да помогне за плащането на хостинга? Оттук има една система: Unistream, с която мога да пратя пари, но кореспондент в България им е Токуда-банк в Пловдив. Къде и от кого се плаща хостинга? Ако е от Запознат, ще проверя как е с Варна

--------------------
? ????????: ?????? ??????

?????: +7 495 7723295 ????: +7 495 381 2140
???????: +38 0679863269
????????: 0887 814 925
PMEmail Poster
PARADOX
Публикувано на: 11.1.2008, 17:22
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 245
Участник # 862
Дата на регистрация: 6-March 07

И мен ме интересува начина за плащане на хоста или даряването на средства...?!!! Кой движи този въпрос в момента..?!
PM
anti666
Публикувано на: 11.1.2008, 17:38
Quote Post

"Има ли някой от Пловдив във форума, който може да получи пари и да помогне за плащането на хостинга?"
Има поне трима, за които съм сигурен че ще го направят. Ако искаш - пусни ми лс, за да ти дам емайлите им. Единият е Йордан.
"Къде и от кого се плаща хостинга? Ако е от Запознат, ще проверя как е с Варна"
Запознат също знае как да го плати по механизма, посочен по-горе. Тук искам да добавя някои неща, които трябва да ги знае всеки. От няколко дни, откакто сайта е онлайн, той не принадлежи на никого. Принадлежи само на една Идея - която е над всички нас и евентуално на колобърския Съвет, ако реши да го използва, макар досега само да са пускали по някое мнение индиректно. Админите са вече само админи, те вършат работата по модерирането и общата администрация, но не са отговорни лица. Хората, проектирали сайта, също вече не са му собственици по тяхно собствено желание. Така че този сайт вече не е нито на Елтимир, нито на Запознат, на мен или на който реши да помага. Всеки ако има възможност и желание да се включи финансово или с техническа помощ - нека да не очаква някакви специални права. За собствената си протекция - името му няма да бъде споменавано, освен ако не си го каже сам като Пламен или WhiteKnight. Ако Режимът реши да гони някого по прословутия си член 108 - то трябва да го направи с всички нас. Запознат няма нищо общо вече с това, освен да осигурява административната подръжка и вече е напълно излишно някой да го заплашва със съд. Базата се държи от поне още няколко човека, както и паролата към нея. Плащането ще бъде колективно, а винаги ще можем да намерим някой да я качи обратно на хоста, който пък не е и български.
PARADOX
Публикувано на: 11.1.2008, 17:45
Quote Post

Отдаден

Участник # 862

100% съм съгласен с гореизложеното! Помоща трябва да е доброволна и да не води до никакви привилегии...!!! Смятам, че достатъчно ясно съм заявил желанието си да помагам според възможностите си! Ако тези които са в течение на нещата решат, че има нужда от помоща ми, знаят как да се свържат с мен...

Ден-Грее
PM
anti666
Публикувано на: 11.1.2008, 17:57
Quote Post

QUOTE (PARADOX @ Jan 11 2008, 04:22 PM)
И мен ме интересува начина за плащане на хоста или даряването на средства...?!!! Кой движи този въпрос в момента..?!

Точно това казвам и аз. В момента никой не го движи и трябва ние самите да си решим как да го направим. Вариантите са няколко, като тези по-горе. Сега беше платен лично на място от човек от държавата на хоста, където имаме симпатизанти поради волята на Тангра. Хостът си има емайли и начини за връзка, които се знаят от някои от нас и всеки, който има желание да помогне - може да им плати по банков път или чрез интернет за следващия месец и да каже на админа или с пост тук да се знае, за да няма дублиране. Това е другия вариант. Имаме още 2 месеца да го решим.
anti666
Публикувано на: 11.1.2008, 18:16
Quote Post

"Това беше пример как от малките детайли събрани в един жив организъм може да се постигне всичко каквото пожелаем. Стига самo да го пожелаем истински. Останалото го имаме - българския ген и Дух.
Ден грее!"

Да добавя и аз по въпроса. Неколкократно преди ми се беше случвало подобно нещо. Например - да отидем на точното място в точното време без някаква специална подготовка или екипировка. Просто - както се казва - да следваме зова на кръвта. Преди време го отдавах на щастливи съвпадения.Щастливо съвпадение да намерим паднала колона от древен забравен град, която с общо усилие да изправим. Чак по-късно ме удари смисъла от символиката. Така и със сайта. Беше изправен с общи усилия и поредното щастливо съвпадение. Участниците в изтрелването на "руската ракета" знаят защо. Започвам да си мисля - само съвпадения ли са това или нещо повече? И ако е нещо повече - какво иска да ни каже? Че добре мотивирани, макар и малкобройни българи сме способни да изправим не само светилищна колона или тангриански сайт, но и нещо друго като Саракта например с помощта на вече събудения от нас Български Бог.
Ден Грее!
PARADOX
Публикувано на: 11.1.2008, 18:26
Quote Post

Отдаден

Участник # 862

Хрумна ми нещо! Наскоро получих една брошура от една банка и мобилния ми оператор в която ми предлагаха издаването на кредитна карта, която автоматично да погасява задълженията ми към въпросния опереатор! Дали не е възможно, да се отвори подобна набирателна сметка (нещо като затворен акредитив), от която автоматично всеки месец да се плаща хоста..?!!! Всеки който има желание и възможност ще внася пари в нея (сметката), а банката ще превежда парите на когото и когато трябва... Ако някой има необходимите познания в областа на банковото дело или има такива познати, нека да ни консултира....
PM
Йордан_13
Публикувано на: 11.1.2008, 23:13
Quote Post

Админ

Група: Админ
Съобщения: 16 428
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

QUOTE (Пламен Пасков @ Jan 11 2008, 03:49 PM)
Има ли някой от Пловдив във форума, който може да получи пари и да помогне за плащането на хостинга? Оттук има една система: Unistream, с която мога да пратя пари, но кореспондент в България им е Токуда-банк в Пловдив. Къде и от кого се плаща хостинга? Ако е от Запознат, ще проверя как е с Варна

Аз съм от Пловдив, но нямам паспорт, тъй като го хвърлих както индианците с лакота го направиха, по-късно;))) Още повече, че сега искат да им слагат и пръстови отпечатъци...
Но имам човек, който може да изтегли парите, които ще пратиш.

Пасков, ти да не си от Пловдив? Поне така си мисля.
Иначе ще свърша работата, ако опре до мене.
PMEmail Poster
gеorgi_nz
Публикувано на: 11.1.2008, 23:47
Quote Post

Отдаден

Група: Участници
Съобщения: 1 384
Участник # 76
Дата на регистрация: 10-August 05

QUOTE (Jordan_13 @ Jan 11 2008, 10:13 PM)
Аз съм от Пловдив, но нямам паспорт, тъй като го хвърлих както индианците с лакота го направиха, по-късно;))) Още повече, че сега искат да им слагат и пръстови отпечатъци...

От известно време си мисля не да си хвърля личната карта и паспорта ( понеже всеки божи ден в който паля печка - мога да ги пусна в нея и да ги оползотворя за топлина) , а да си ритна гражданството и да се откажа от таз шибана държава.
Чудя се как технологично може да стане това. С някаква "молба" или със заявление? И до кого?
Ако някой знае как става - нека обясни.

Аз с таз държава която е в момента не ща да имам нищо общо.

--------------------
????? ????????? ????, ????? ? ???????????!
?????? ?? georgi_nz
PMEmail PosterUsers Website
PARADOX
Публикувано на: 11.1.2008, 23:54
Quote Post

Отдаден

Участник # 862

Мисля, че трябва да се обърнеш към агент Гоце по този въпрос...!:))
PM
Dimitar_II
Публикувано на: 13.1.2008, 20:55
Quote Post

Участник

Съобщения: 54
Участник # 1 285
Дата на регистрация: 9-November 07

След като хост-а се плаща от човек извън България, най-вероятно той има или може да си отвори paypal сметка. Ако желае може да я публикува.
Ако парите се събират в България, може е да се отвори сметка в коя да е банка, да се върже с epay.bg и да се публикува КИН-а. Имайки въпросния КИН през epay.bg всеки може да прати пари директно, дори и с кредитна карта от чужбина. Това са двата най-лесни варианта.
PM
anti666
Публикувано на: 14.1.2008, 13:09
Quote Post

QUOTE (Dimitar_II @ Jan 13 2008, 07:55 PM)
След като хост-а се плаща от човек извън България, най-вероятно той има или може да си отвори paypal сметка. Ако желае може да я публикува.
Ако парите се събират в България, може е да се отвори сметка в коя да е банка, да се върже с epay.bg и да се публикува КИН-а. Имайки въпросния КИН през epay.bg всеки може да прати пари директно, дори и с кредитна карта от чужбина. Това са двата най-лесни варианта.

Това също е вариант и няма проблем да се отвори paypal и да се публикува сметката. Вероятно, това ще е много удобен вариант, особено за симпатизанти, които не са в България и таксите по записи са много големи. Ако е възможно дай повече информация тук за нас останалите как работи и що за дзвер е това КИН? Имам приятели, които използват Paypal и са много доволни, а хоста приемат e-money (вероятно това ще да е и самия paypal), но на много от нас не ни е известен механизма.
Най-важното е да е удобно за всеки, без да пълним еврейските джобове на банките за преводни такси и т.н.
Dimitar_II
Публикувано на: 14.1.2008, 16:17
Quote Post

Участник

Съобщения: 54
Участник # 1 285
Дата на регистрация: 9-November 07

КИН-а е за българската система за електронни разплащания epay.bg.
КИН - клиентски идентификационен номер.
Всеки който се регистрира в epay.bg има такъв уникален номер. По този номер може да се превеждат пари директно в сметката на съответния потребител.

А за paypal.com нещата са аналогични, вместо номер се изпозлва е-mail-a на потребителя, но за съжаление не поддържа български банки.
PM
PARADOX
Публикувано на: 14.1.2008, 17:35
Quote Post

Отдаден

Участник # 862

Това с КИН-а е хитро...
PM

Topic OptionsСтраници: (3) 1 [2] 3  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020