www.Voininatangra.org

НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Произходът на българите проследен чрез антропологи

Страници: (4) 1 2 [3] 4  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Произходът на българите проследен чрез антропологи
tankista
Публикувано на: 30.10.2007, 23:42
Quote Post

Участник

Група: Изгонени
Съобщения: 168
Участник # 258
Дата на регистрация: 19-February 06

QUOTE (Jordan_13 @ Oct 30 2007, 10:29 PM)
QUOTE (tankista @ Oct 30 2007, 10:24 PM)
QUOTE (Jordan_13 @ Oct 30 2007, 10:09 PM)
QUOTE (tankista @ Oct 30 2007, 10:01 PM)
QUOTE (Jordan_13 @ Oct 30 2007, 09:58 PM)
QUOTE (tankista @ Oct 30 2007, 09:52 PM)
QUOTE (Jordan_13 @ Oct 30 2007, 09:48 PM)
Интересно е, защо момчето Танкиста, толкова много иска да бъде иранец? Ми щом искаш да бъдеш иранец и душевно ти пасва тяхната култура, живей там, върви в Иран или, където смяташ, че  най-добре ще се разгърнеш като арий и живей, кой ти пречи?

сигурно нещо не ти е удобно това американско изследване.
User posted image

Или може би не ти е удобно че иранския Р1А не присъства на юг от дунав?
User posted image

Аз се позовавам на факти.
Факта е че Българите не са славяни.
факт е че иранците са ни близки по КРЪВ.
факт е че хърватите са българи...
има още много неудобни изводи от тези карти.

Не ми отговори на предния пост. Твоите карти нищо не говорят. Аз мога да си натъкмя изследвания и да съставя подобни карти.
Учените нямат тежест тук. Ние не се кланяме на учени факти. Най-лесно манипулириемото нещо на тази планета е факта. Българинът никога не е боравил с факти, а с Истината. С факти боравиха римците и свършиха. Факта е силово убеждение, но не Истината.

с една дума си говориш свободни съчинения неподчинени на никаква наука или доаказателства. Разбрах...

Когато дадеш източници които да доказват думите ти, тогава ще ти отговоря. Дотогава можеш да си говориш сладки приказки с балагурите. барем, ти дадът някои акъл.

За какво ти е наука? Не всичко на този свят е наука, момче! Не всичко на тоя свят е Петър Добрев, Голийски, Иван Танев Иван, Божко Димитров, Хофарт и т.н.
Има неща, които вие учените, никога няма да разберете и никога няма да се докоснете. Науката е ум, но нищо повече от това. тя никога няма да разбере, как от камъка излиза растението, и как огъня потича и се превръща във вода.
Историята не е наука, невежите я превърнаха в наука, тя е жреческа песен.

Това май вече го чух. Не можеш да аргументираш едно твърдение като се самоцитираш. Това му се вика повторение. С една дума - ти си пускаш някаква "жречещка песен" и се самозаблуждаваш. Еми съжелявам - с простотии не става. Трябва и обосновка.

Иначе и аз сега заявявам

Българите са измислили вселената

Аргументацията ми е че от камъка тече вода.
smil3dbd4e5e7563a.gif smil3dbd4e5e7563a.gif smil3dbd4e5e7563a.gif smil3dbd4e5e7563a.gif

Ама това е вярно. От камъка тече вода. Някои дори могат да ти покажат снимки. Факт. Трябва да вярваш на факта.
Въобще ми е интересно защо от време на време кацваш като пиле на клон тука, цвъкваш по едно лайно с етикет "иран" и чакаш да оценим аромата му. Ми не мирише добре, като всяко лайно. Толкова.
Поне едно разбрах, че щом американците казват, че сме иранци, значи сме иранци, руснаците казват, че сме тюрки значи сме тюрки.
Никой не пита какво мислят Българите и дали не псуват американците и руснаците.

С мислене не става/

Имаш ли да ми покажеш доказателства за твоите твърдения които варират, от това че сме създали света, до това че Иранците са наи лошите хора на света, само защото генетиката доказва сходство между нас.

--------------------
User posted image
PM
Eлтимир
Публикувано на: 30.10.2007, 23:49
Quote Post

Отдаден

Група: Участници
Съобщения: 17 483
Участник # 15
Дата на регистрация: 17-July 05

"Факта е че Българите не са..."
Казано с други думи: "Българите не са. ТЕ не са. Те, не ние." Понякога зад една думичка се крие много информация.
Иранската теория обслужва геополитически интереси. Също като славянската или тюрксктата. За проводниците на тази теория истината няма значение. Дори фактите нямат значение. Значение има единствено възможността да се "докаже", че сме дошли от майната си, за да ни пратят на майната ни.
Те искат да разберат какво знаем. Нека си искат. И аз искам много неща, ама няма. Ще разберат какво знаем, едва след като разберат какво можем. Ако пък наистина се окажат по-силни от нас и достигнат на крачка от целта си, то ги предупреждавам: щом не можем да спасим този свят, то поне ще му устроим грандиозен залез. Но това ще бъде залез за цялата планета, защото ние сме последните, които населяваме тоя дом и други след нас не се предвижда да има.
Сега ясен ли съм?

--------------------
PM
Йордан_13
Публикувано на: 30.10.2007, 23:59
Quote Post

Админ

Група: Админ
Съобщения: 16 428
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

Иранците са наи лошите хора на света, само защото генетиката доказва сходство между нас.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Ако много ми се дотакова и изчукам една циганка и се роди мелезче, наистина между мен и детето ще има родствена връзка, но само толкова. Циганката си остава циганка, детето помиярче, пък аз ще има два дена да си трия чурката и след това да плюя на нея. Такова е и нашето родство "генно" с персите.
PMEmail Poster
tankista
Публикувано на: 31.10.2007, 0:39
Quote Post

Участник

Участник # 258

QUOTE (Jordan_13 @ Oct 30 2007, 10:59 PM)
Иранците са наи лошите хора на света, само защото генетиката доказва сходство между нас.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Ако много ми се дотакова и изчукам една циганка и се роди мелезче, наистина между мен и детето ще има родствена връзка, но само толкова. Циганката си остава циганка, детето помиярче, пък аз ще има два дена да си трия чурката и след това да плюя на нея. Такова е и нашето родство "генно" с персите.

мисля че с това диалога приключи.
Доказа че си циничен и некомпетентен.

игнорирам те!

--------------------
User posted image
PM
Tsar
Публикувано на: 31.10.2007, 2:06
Quote Post

Участник

Съобщения: 39
Участник # 1 273
Дата на регистрация: 30-October 07

QUOTE (Jordan_13 @ Oct 30 2007, 05:46 PM)
QUOTE (Tsar @ Oct 30 2007, 05:14 PM)
QUOTE (Jordan_13 @ Oct 30 2007, 01:53 PM)
6. Българите са родствени с иранците.

------------------------------------------------

Точка 6 се пренаписватака: Иранците са родствени с Българите.

Тъй като обратното нито е исторически вярно, нито е генетически вярно. Примерно, аз не си приличам хич с Ахмадинеджат, а вероятно и с по-древния им типаж, примерно Рустам.

Все сме арийци smil3dbd4daabd491.gif

Не, ние сме Болг-арии. Има разлика. И то доста голяма. Другите са само "арии". И с това си остават.

Това какво ще рече? Че по-скоро сме клон на арийците?
PMUsers Website
tankista
Публикувано на: 31.10.2007, 9:17
Quote Post

Участник

Участник # 258

QUOTE (Tsar @ Oct 31 2007, 01:06 AM)

Тъй като обратното нито е исторически вярно, нито е генетически вярно. Примерно, аз не си приличам хич с Ахмадинеджат, а вероятно и с по-древния им типаж, примерно Рустам.

Не, ние сме Болг-арии. Има разлика. И то доста голяма. Другите са само "арии". И с това си остават.

пии няколко греяни ракиики от по 100 грама и ще разбереш за какво ти говорят.
smil3dbd4e5e7563a.gif

--------------------
User posted image
PM
antijew
Публикувано на: 31.10.2007, 13:50
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 195
Участник # 747
Дата на регистрация: 10-January 07

Танкиста, виждам, че спорите с Jordan_13 по темата. Това което ще пусна по-долу е за теб и е от книга, която Елтимир препоръчва често да прочетем. Много добре е написано според мен и се отнася точно за теб.

"...Тласкан от интелектуалната си леност, хомо сапиенс възможно най-бързо запълва мозъка си с огромно количество информация, като се стреми да запомни максимално точно всичко. По този начин той се надява да получи "готови решения" за всички възникващи в живота му ситуации, към които да прибегне със светкавична бързина, без да прави усилия да анализира проблема или конфликта пред себе си. Воден от тези съображения, човек бързо и повърхностно поглъща знания и извършва процеса, който определихме като "сънно ученичество"/ученичество с ниско ниво на будност/, що се отнася до основната истина-равно на нула/. В това състояние индивидът придава голямо значение на престижа, който притежава източникът на информация.Колкото по-висок е престижът на даден професор, автор или институция, толкова по-сляпо ученикът приема втълпяваните му концепции и не се мъчи да ги анализира задълбочено.По същия модел той имитира и поведението на известни личности, възхищава им се и възприема като своя тяхната идеология.С времето този човек става напълно програмиран интелектуално, а това води до "смъртта" на интелекта му, който се превръща в "механична", или "мъртва" интелигентност. Колкото и надарен да е индивидът,може да сме сигурни, че ако остане в това положение, той ще бъде просто "умствен инвалид",защото поради мозъчно късогледство не е способен да си представи огромния размер на невежеството си и животът му се ограничава в "черупката" на собственото му познание.
В тази "ментална черупка" индивидът се чувства уютно и удобно, напълно защитен от опасностите на аргументите и фактите, които биха могли да го накарат да мисли и евентуално да достигне цялостно преразглеждане на интелектуалния си багаж. Този човеквече е сформирал механизъм за приспособяване и защита и сляпо се придържа към понятия, които познава и разбира и които съставляват структурата на културата му......."

Това горното е и моето мнение за теб, така че понамали малко темпото...

--------------------
www.xnetbg.com/ne.swf
PM
Йордан_13
Публикувано на: 31.10.2007, 14:18
Quote Post

Админ

Участник # 544

Това как да го разбирам? Че не можеш да разбереш за какво става въпрос или просто си държиш на своето.
Болг-арии, арийците са клон от Болг-ариите. Отнето им е прозвището "Болг" и са останали само Арии. Толкова.
Разбирам, че ви звучи малко прекалено и доста фантастично, но много фантастични неща станаха обикновена реалност в последно време и вече не са фантастични.
PMEmail Poster
PARADOX
Публикувано на: 31.10.2007, 14:22
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 245
Участник # 862
Дата на регистрация: 6-March 07

Един въпрос с повишена трудност към Танкиста:
- Как ще обясниш 70 процентовото съвпадение на ДНК-то на съвременния средностатистически Българин с ДНК-то извлечено от скелети открити във Варненския некропол..?!! Изследването е направено през 2000 г, от учени от БАН (и те имат попадения от време на време)

П.П. Напомням ти, че въглеродния анализ на златните накити открити в некропола (правен е в Япония), които са без аналог, датира находките около 8000 год. преди новата ера! Първата (според ортодоксалната наука) човешка цивилизация е тази на Шумерите (окло 4000 год. преди новата ера). Въпроса ми се основава на доказани и неоспорими научни факти! В коя пещера са били тогава (8000 г. пр. н.е.) "твоите" перси и от кой клон са висели..?!!! Как може следствието да предхожда причината..?!!
PM
Йордан_13
Публикувано на: 31.10.2007, 14:22
Quote Post

Админ

Участник # 544

Досега в историческата наука имаше само един метод, по който се преценяваше народовъзникването. Чрез събирането на няколко народа в един. Аз, обаче твърдя, че има и друг метод, също толкова значим, това е методът на пчелния кошер и мравуняка - роенето.
От чреслата на Болг-ариите произлязоха много други народи. Затова днес не трябва да се говори "Българите са...", а "От Българите са..."
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 31.10.2007, 14:52
Quote Post

Админ

Участник # 544

QUOTE (tankista @ Oct 31 2007, 08:17 AM)

пии няколко греяни ракиики от по 100 грама и ще разбереш за какво ти говорят.
smil3dbd4e5e7563a.gif

http://www.voininatangra.org/modules/ipboa...?showtopic=1520

Ето тук вече ти говорих за неща, които са много повече от археологически артефакти и исторически хипотези, а за това как Тенгрианството спаси от вътрешния душевен потоп, изпадащите под властта на техния Ахриман перси.
Ако персите не бяха възприели някои от основните елементи на Тенгрианството, те щяха да се изродят в народ, подобен на днешните евреи. Ние ги спасихме от Ахриман, спасихме и техният Ахура (Асура, Ашура) Мазда. Историците не могат да разберат тия неща, които са много по-важни, по-дълбоки и са много по-голямо доказателство на това, което твърдя.
Но факта, че душата им беше попарена от Ахриман, ги направи само "арии", но не и Болг-арии.

След като това не можа да разбереш, направих най-лесното - премиха към цинизъм и ти ме разбра. Благодаря и на това.
PMEmail Poster
Tsar
Публикувано на: 1.11.2007, 12:06
Quote Post

Участник

Съобщения: 39
Участник # 1 273
Дата на регистрация: 30-October 07

QUOTE (PARADOX @ Oct 31 2007, 01:22 PM)
- Как ще обясниш 70 процентовото съвпадение на ДНК-то на съвременния средностатистически Българин с ДНК-то извлечено от скелети открити във Варненския некропол..?!! Изследването е направено през 2000 г, от учени от БАН (и те имат попадения от време на време)

П.П. Напомням ти, че въглеродния анализ на златните накити открити в некропола (правен е в Япония), които са без аналог, датира находките около 8000 год. преди новата ера! Първата (според ортодоксалната наука) човешка цивилизация е тази на Шумерите (окло 4000 год. преди новата ера). Въпроса ми се основава на доказани и неоспорими научни факти! В коя пещера са били тогава (8000 г. пр. н.е.) "твоите" перси и от кой клон са висели..?!!! Как може следствието да предхожда причината..?!!

Траките са същите по произход, като българите. Само че са дошли тук по-рано.
Шумер е създаден от древните българи, а последният им владетел е Зиези. След едно бедствеие, те намаляват на половина, и стават жертва на чифутите(семитите). Оцелелите се връщат в днешен Северен Афганистан и формират Бактрия.
PMUsers Website
Йордан_13
Публикувано на: 1.11.2007, 13:17
Quote Post

Админ

Участник # 544

Само че са дошли тук по-рано.
------------------------------------------

Не са дошли по-рано. Просто не са тръгвали наникъде. Треките, това е точното им название, посочено в "Сказание за Чулман" са онези Българи, които остават след Потопа на Балканския полуостров, докато другите тръгват с Мисия из всички континенти. Мисии, Българите са изпълнявали и преди Потопа, но след Потопа значението им става още по-голямо.
Именно поради това, че "най-добрата част" от Българската общност тръгва из различните континенти, останалите тук, приемат една стратегия на съхранение на етничното ядро и територията.
В стратегията на съхранението на етничното ядро влиза идеята за сепарацията на отделни племена; в стратегията за съхранението на територията влиза идеята за създаването на Държава, която за съжаление е полууспешна и това довежда и до вреди и в стратегията за съхранение на етничното ядро.
Никак не е било лесно на прадедите ни, да задържат Бащиното огнище до Завръщането на останалите.
Затова те са били наречени още "благословените". Благословени са, защото на тях се пада най-тежкия дял - съхранението на Бащиното огнище.
PMEmail Poster
tankista
Публикувано на: 1.11.2007, 14:18
Quote Post

Участник

Участник # 258

QUOTE (PARADOX @ Oct 31 2007, 01:22 PM)

Въпроса не е с повишена трудност.
Кратък отговор:
изследването е от БАН! smil3dbd4e5e7563a.gif Институция на която средната заплата е 210 лв, а професорите работят колкото да не заспят.
Дълъг отговор-
това не са траки. Дори в БАН вече казват открито че преди траките е имало друг народ:
http://www.standartnews.com/bg/article.php...&article=174580

Разбира се автора е идиот, но поне в прав текст казва това което всички знаят - Прото индоевропеец не значи Трак!

--------------------
User posted image
PM
tankista
Публикувано на: 1.11.2007, 14:26
Quote Post

Участник

Участник # 258

QUOTE (antijew @ Oct 31 2007, 12:50 PM)
Танкиста, виждам, че спорите с Jordan_13 по темата. Това което ще пусна по-долу е за теб и е от книга, която Елтимир препоръчва често да прочетем. Много добре е написано според мен и се отнася точно за теб.

"...Тласкан от интелектуалната си леност, хомо сапиенс възможно най-бързо запълва мозъка си с огромно количество информация, като се стреми да запомни максимално точно всичко. По този начин той се надява да получи "готови решения" за всички възникващи в живота му ситуации, към които да прибегне със светкавична бързина, без да прави усилия да анализира проблема или конфликта пред себе си. Воден от тези съображения, човек бързо и повърхностно поглъща знания и извършва процеса, който определихме като "сънно ученичество"/ученичество с ниско ниво на будност/, що се отнася до основната истина-равно на нула/. В това състояние индивидът придава голямо значение на престижа, който притежава източникът на информация.Колкото по-висок е престижът на даден професор, автор или институция, толкова по-сляпо ученикът приема втълпяваните му концепции и не се мъчи да ги анализира задълбочено.По същия модел той имитира и поведението на известни личности, възхищава им се и възприема като своя тяхната идеология.С времето този човек става напълно програмиран интелектуално, а това води до "смъртта" на интелекта му, който се превръща в "механична", или "мъртва" интелигентност. Колкото и надарен да е индивидът,може да сме сигурни, че ако остане в това положение, той ще бъде просто "умствен инвалид",защото поради мозъчно късогледство не е способен да си представи огромния размер на невежеството си и животът му се ограничава в "черупката" на собственото му познание.
В тази "ментална черупка" индивидът се чувства уютно и удобно, напълно защитен от опасностите на аргументите и фактите, които биха могли да го накарат да мисли и евентуално да достигне цялостно преразглеждане на интелектуалния си багаж. Този човеквече е сформирал механизъм за приспособяване и защита и сляпо се придържа към понятия, които познава и разбира и които съставляват структурата на културата му......."

Това горното е и моето мнение за теб, така че понамали малко темпото...

Е, поне аз не чета книги на духовните ми гурута. Пък и е най малкото смешно точно ВИЕ Воините, да ме обвинявате в зомбираност. smil3dbd4e5e7563a.gif

А долния матерял може да го прочетеш преспокоино и в книгите по психология. Нищо ново.

Въпроса е друг - защо този саит има омраза към персите? Защо вашата групичка подобно на зиези твърди че траките са българи? Каква е връзката на траките с тангра?

--------------------
User posted image
PM

Topic OptionsСтраници: (4) 1 2 [3] 4  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020