Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (4) 1 2 [3] 4 ( последно съобщение ) |
Произходът на българите проследен чрез антропологи
tankista |
Публикувано на: 30.10.2007, 23:42
|
||||||||||||||
Участник Група: Изгонени Съобщения: 168 Участник # 258 Дата на регистрация: 19-February 06 |
С мислене не става/ Имаш ли да ми покажеш доказателства за твоите твърдения които варират, от това че сме създали света, до това че Иранците са наи лошите хора на света, само защото генетиката доказва сходство между нас. -------------------- |
||||||||||||||
Eлтимир |
Публикувано на: 30.10.2007, 23:49
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 17 483 Участник # 15 Дата на регистрация: 17-July 05 |
"Факта е че Българите не са..."
Казано с други думи: "Българите не са. ТЕ не са. Те, не ние." Понякога зад една думичка се крие много информация. Иранската теория обслужва геополитически интереси. Също като славянската или тюрксктата. За проводниците на тази теория истината няма значение. Дори фактите нямат значение. Значение има единствено възможността да се "докаже", че сме дошли от майната си, за да ни пратят на майната ни. Те искат да разберат какво знаем. Нека си искат. И аз искам много неща, ама няма. Ще разберат какво знаем, едва след като разберат какво можем. Ако пък наистина се окажат по-силни от нас и достигнат на крачка от целта си, то ги предупреждавам: щом не можем да спасим този свят, то поне ще му устроим грандиозен залез. Но това ще бъде залез за цялата планета, защото ние сме последните, които населяваме тоя дом и други след нас не се предвижда да има. Сега ясен ли съм? -------------------- |
Йордан_13 |
Публикувано на: 30.10.2007, 23:59
|
Админ Група: Админ Съобщения: 16 428 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
Иранците са наи лошите хора на света, само защото генетиката доказва сходство между нас.
------------------------------------------------------------------------------------------------ Ако много ми се дотакова и изчукам една циганка и се роди мелезче, наистина между мен и детето ще има родствена връзка, но само толкова. Циганката си остава циганка, детето помиярче, пък аз ще има два дена да си трия чурката и след това да плюя на нея. Такова е и нашето родство "генно" с персите. |
tankista |
Публикувано на: 31.10.2007, 0:39
|
||
Участник Група: Изгонени Съобщения: 168 Участник # 258 Дата на регистрация: 19-February 06 |
мисля че с това диалога приключи. Доказа че си циничен и некомпетентен. игнорирам те! -------------------- |
||
Tsar |
Публикувано на: 31.10.2007, 2:06
|
||||||
Участник Група: Участници Съобщения: 39 Участник # 1 273 Дата на регистрация: 30-October 07 |
Това какво ще рече? Че по-скоро сме клон на арийците? |
||||||
tankista |
Публикувано на: 31.10.2007, 9:17
|
||||||||
пии няколко греяни ракиики от по 100 грама и ще разбереш за какво ти говорят. -------------------- |
||||||||
antijew |
Публикувано на: 31.10.2007, 13:50
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 195 Участник # 747 Дата на регистрация: 10-January 07 |
Танкиста, виждам, че спорите с Jordan_13 по темата. Това което ще пусна по-долу е за теб и е от книга, която Елтимир препоръчва често да прочетем. Много добре е написано според мен и се отнася точно за теб.
"...Тласкан от интелектуалната си леност, хомо сапиенс възможно най-бързо запълва мозъка си с огромно количество информация, като се стреми да запомни максимално точно всичко. По този начин той се надява да получи "готови решения" за всички възникващи в живота му ситуации, към които да прибегне със светкавична бързина, без да прави усилия да анализира проблема или конфликта пред себе си. Воден от тези съображения, човек бързо и повърхностно поглъща знания и извършва процеса, който определихме като "сънно ученичество"/ученичество с ниско ниво на будност/, що се отнася до основната истина-равно на нула/. В това състояние индивидът придава голямо значение на престижа, който притежава източникът на информация.Колкото по-висок е престижът на даден професор, автор или институция, толкова по-сляпо ученикът приема втълпяваните му концепции и не се мъчи да ги анализира задълбочено.По същия модел той имитира и поведението на известни личности, възхищава им се и възприема като своя тяхната идеология.С времето този човек става напълно програмиран интелектуално, а това води до "смъртта" на интелекта му, който се превръща в "механична", или "мъртва" интелигентност. Колкото и надарен да е индивидът,може да сме сигурни, че ако остане в това положение, той ще бъде просто "умствен инвалид",защото поради мозъчно късогледство не е способен да си представи огромния размер на невежеството си и животът му се ограничава в "черупката" на собственото му познание. В тази "ментална черупка" индивидът се чувства уютно и удобно, напълно защитен от опасностите на аргументите и фактите, които биха могли да го накарат да мисли и евентуално да достигне цялостно преразглеждане на интелектуалния си багаж. Този човеквече е сформирал механизъм за приспособяване и защита и сляпо се придържа към понятия, които познава и разбира и които съставляват структурата на културата му......." Това горното е и моето мнение за теб, така че понамали малко темпото... -------------------- www.xnetbg.com/ne.swf
|
Йордан_13 |
Публикувано на: 31.10.2007, 14:18
|
||||||||
Админ Група: Админ Съобщения: 16 428 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
Това как да го разбирам? Че не можеш да разбереш за какво става въпрос или просто си държиш на своето. Болг-арии, арийците са клон от Болг-ариите. Отнето им е прозвището "Болг" и са останали само Арии. Толкова. Разбирам, че ви звучи малко прекалено и доста фантастично, но много фантастични неща станаха обикновена реалност в последно време и вече не са фантастични. |
||||||||
PARADOX |
Публикувано на: 31.10.2007, 14:22
|
Отдаден Група: Изгонени Съобщения: 1 245 Участник # 862 Дата на регистрация: 6-March 07 |
Един въпрос с повишена трудност към Танкиста:
- Как ще обясниш 70 процентовото съвпадение на ДНК-то на съвременния средностатистически Българин с ДНК-то извлечено от скелети открити във Варненския некропол..?!! Изследването е направено през 2000 г, от учени от БАН (и те имат попадения от време на време) П.П. Напомням ти, че въглеродния анализ на златните накити открити в некропола (правен е в Япония), които са без аналог, датира находките около 8000 год. преди новата ера! Първата (според ортодоксалната наука) човешка цивилизация е тази на Шумерите (окло 4000 год. преди новата ера). Въпроса ми се основава на доказани и неоспорими научни факти! В коя пещера са били тогава (8000 г. пр. н.е.) "твоите" перси и от кой клон са висели..?!!! Как може следствието да предхожда причината..?!! |
Йордан_13 |
Публикувано на: 31.10.2007, 14:22
|
Досега в историческата наука имаше само един метод, по който се преценяваше народовъзникването. Чрез събирането на няколко народа в един. Аз, обаче твърдя, че има и друг метод, също толкова значим, това е методът на пчелния кошер и мравуняка - роенето.
От чреслата на Болг-ариите произлязоха много други народи. Затова днес не трябва да се говори "Българите са...", а "От Българите са..." |
Йордан_13 |
Публикувано на: 31.10.2007, 14:52
|
||||||||||
http://www.voininatangra.org/modules/ipboa...?showtopic=1520 Ето тук вече ти говорих за неща, които са много повече от археологически артефакти и исторически хипотези, а за това как Тенгрианството спаси от вътрешния душевен потоп, изпадащите под властта на техния Ахриман перси. Ако персите не бяха възприели някои от основните елементи на Тенгрианството, те щяха да се изродят в народ, подобен на днешните евреи. Ние ги спасихме от Ахриман, спасихме и техният Ахура (Асура, Ашура) Мазда. Историците не могат да разберат тия неща, които са много по-важни, по-дълбоки и са много по-голямо доказателство на това, което твърдя. Но факта, че душата им беше попарена от Ахриман, ги направи само "арии", но не и Болг-арии. След като това не можа да разбереш, направих най-лесното - премиха към цинизъм и ти ме разбра. Благодаря и на това. |
||||||||||
Tsar |
Публикувано на: 1.11.2007, 12:06
|
||
Участник Група: Участници Съобщения: 39 Участник # 1 273 Дата на регистрация: 30-October 07 |
Траките са същите по произход, като българите. Само че са дошли тук по-рано. Шумер е създаден от древните българи, а последният им владетел е Зиези. След едно бедствеие, те намаляват на половина, и стават жертва на чифутите(семитите). Оцелелите се връщат в днешен Северен Афганистан и формират Бактрия. |
||
Йордан_13 |
Публикувано на: 1.11.2007, 13:17
|
Само че са дошли тук по-рано.
------------------------------------------ Не са дошли по-рано. Просто не са тръгвали наникъде. Треките, това е точното им название, посочено в "Сказание за Чулман" са онези Българи, които остават след Потопа на Балканския полуостров, докато другите тръгват с Мисия из всички континенти. Мисии, Българите са изпълнявали и преди Потопа, но след Потопа значението им става още по-голямо. Именно поради това, че "най-добрата част" от Българската общност тръгва из различните континенти, останалите тук, приемат една стратегия на съхранение на етничното ядро и територията. В стратегията на съхранението на етничното ядро влиза идеята за сепарацията на отделни племена; в стратегията за съхранението на територията влиза идеята за създаването на Държава, която за съжаление е полууспешна и това довежда и до вреди и в стратегията за съхранение на етничното ядро. Никак не е било лесно на прадедите ни, да задържат Бащиното огнище до Завръщането на останалите. Затова те са били наречени още "благословените". Благословени са, защото на тях се пада най-тежкия дял - съхранението на Бащиното огнище. |
tankista |
Публикувано на: 1.11.2007, 14:18
|
||
Въпроса не е с повишена трудност. Кратък отговор: изследването е от БАН! Институция на която средната заплата е 210 лв, а професорите работят колкото да не заспят. Дълъг отговор- това не са траки. Дори в БАН вече казват открито че преди траките е имало друг народ: http://www.standartnews.com/bg/article.php...&article=174580 Разбира се автора е идиот, но поне в прав текст казва това което всички знаят - Прото индоевропеец не значи Трак! -------------------- |
||
tankista |
Публикувано на: 1.11.2007, 14:26
|
||
Е, поне аз не чета книги на духовните ми гурута. Пък и е най малкото смешно точно ВИЕ Воините, да ме обвинявате в зомбираност. А долния матерял може да го прочетеш преспокоино и в книгите по психология. Нищо ново. Въпроса е друг - защо този саит има омраза към персите? Защо вашата групичка подобно на зиези твърди че траките са българи? Каква е връзката на траките с тангра? -------------------- |
||
Страници: (4) 1 2 [3] 4 |