www.Voininatangra.org

НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> За Кубрат

Страници: (3) 1 2 [3]  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topic

> За Кубрат, Post memoriam
Пламен Пасков
Публикувано на: 12.1.2008, 10:08
Quote Post

Често пишещ

Група: Изгонени
Съобщения: 663
Участник # 883
Дата на регистрация: 17-March 07

Не е съвсем турска, но си близо...
И мене думите "бейлик" началото ми завряха лайната, като ги видях...
После се оказа, че това е карта на съвременните волжки българи, които говорят почти изцяло на тюркски език доколкото е моя беден речников запас по турски: хабер=новина, буюк=голям, кючук=малък, и т.н. позволява да определя.
То ест, това е по техни хроники: Джагфар Тарихъ и по данни на други техни хронисти. Картата е тяхна, не наша.

--------------------
? ????????: ?????? ??????

?????: +7 495 7723295 ????: +7 495 381 2140
???????: +38 0679863269
????????: 0887 814 925
PMEmail Poster
Публикувано на: 12.1.2008, 10:32
Quote Post

Група:
Съобщения: 0
Участник # 0
Дата на регистрация: --

Имах предвид,че на турците ще им заврат лайната... smil4341944e6b0c8.gif
PM
Йордан_13
Публикувано на: 12.1.2008, 13:32
Quote Post

Админ

Група: Админ
Съобщения: 16 499
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

QUOTE (Пламен Пасков @ Jan 12 2008, 04:42 AM)
Аз, честно казао, противоречие не видях, а по-скоро допълнение като гледна точка. Поне на мен така ми се стори.
Дали става дума за завръщане, или за разширяване, термина тежи според това: кое ползваме като отправна точка за това "завръщане":

1. Българските заселвания и удари над Византийската империя 3,4,5 и 6 век: практически постоянни и ежегодни, както отбелязват византийските хронисти; То ест, приемайки тези многовековни удари и заселвания като първични, Аспарух се завръща на място, което вече от векове е било заселено с българи.

2. Или приемаме, че трак (което означава див, суров човек на древногръцки, което не може да е име на народ) и българин е едно и също. Траките (българите) вече са наистина над 7000 години н Балканите. И сам Херодот е казвал, че са най-големия народ на света след индийците. Което значи, че е бил и тук, и тм, и има с какво да сравнява.

Ако приемем втората концепция, това ще означава, че бългри на Балканите е имало от над 7000 години, но това все още не е доказателство, че са тръгнали оттук. Защото пак за 7000 години преди Христа, битката на Кауравите с Пандидите, описана в Махабхарата, е достатъчно древна, и българите са взели участие на страната на победения род, както е указано в индийския епос.
Така че, кое да сочим като прародина, когато над 7000 години назад сме били и тук, и там, е сложно да се определи.
А и не виждам смисъл...
Важна е територията на Старата Велика България - това е най-точната карта, която съм виждал някога.

User posted image

За Съсълов аз, честно казано, съм с резерви.
Купих книгата и я изчетох с голям интерес, но останах с чувството, че е се е опирал главно на свои представи, които взаимства от други народи "по алюзия", да не кажа по непонятна за мен "индукция", а не на исторически извори, каквито не цитира въобще. Така че неговата хунорска теория, до момента, когато не бъде препотвърдена от поне още 2-3 източника, и то съвременници на тези събития, аз я оставям настрана и предпочитам да чета и вярвам на Петър Добрев и други историци, които си излагат вижданията на базата на цитати от източници които са хронисти и съвременници на събитията, а не по някаква вътрешна логика и умозаключения да реконструират историята.

На Съселов използвах само един термин, който е много точен - троене. Но той има доста добри неща. Има го и в нашия фолклор много често, така, че той самия не си го е измислил. А Числото 3 е е едно от най-съществените в древната ни вяра и Държава, а както се оказва по-късно и във всички останали религии.
Обикновено ортодоксалната наука не признава съществуването на Държави преди големия Потоп с вода, който е сочен преди 11 650 г.пр.н.е.

За тях всичко що започва като цивилизация започва от около 9000 гр. пр. хр. , а за някои дори от 5000 г.
Сещай се, защо съществуват такива скодоумни датировки. Защото в Книга Битие светът е сътворен през 6 хиляди и коя си година. Тоест цялата съвременна историческа наука е едно еврейско изделие и на нея не може да се има никаква вяра. Тя е пълна с ровене под краката и между тях smil4334ad8a149e0.gif smil4334ad8a149e0.gif , ни никога с поглед към Небето.
Когато говоря за това начало на Българите от Балканския полуостров, говоря за шестцифрено число преди новата ера, а не за близките 7000 години, които са много близък исторически период. Смешно е да се борави с такива датировки от хиляди години, когато говорим за дълбоката древност. Хилядолетията са древност, но не дълбока.

Най-много избеснях на датировката на светилището от Горно Дряново направена от не знам си кой скодоумен професор на 5-6000 години пр. Хр., когато е съвсем ясно, че скулптурата на Лъва (Сфинкс), която е изсечена там, говори за епохата на Лъва, която е около 11000 г., пр. Хр. , когато вероятно е свършвала ледниковата еопха и ледовете са започвали да се топят (според някои неотодорксални учени). Огнената сила на Лъва е именно за това - освобождение.
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 12.1.2008, 13:41
Quote Post

Админ

Група: Админ
Съобщения: 16 499
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

предпочитам да чета и вярвам на Петър Добрев и други историци, които си излагат вижданията на базата на цитати от източници които са хронисти и съвременници на събитията, а не по някаква вътрешна логика и умозаключения да реконструират историята.
-----------------------------------------------------------------------------
И ти ли ще се заразиш по манията да се цитират "източници". Ако аз напиша книга, тя ще стане ли "източник" и ще я цитираш ли? smil4334ad8a149e0.gif smil4334ad8a149e0.gif smil4334ad8a149e0.gif
Небесната вяра, Пламене е много повече от история, защото тя създава Историята.
PMEmail Poster
PARADOX
Публикувано на: 12.1.2008, 13:52
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 245
Участник # 862
Дата на регистрация: 6-March 07

Абсолютно подкрепям тезата ти Йордане..!!! По-принцип една от най-големите простотии в съвременната историческа и археологическа ортодоксална наука е т. нар. датиране...!!! Всички се позовават на несъвършенни методи които понякога дават грешки в стотици проценти..!!! Съвременната физика (от последните десетина години) подложи на съмнение и обори повечето основополагащи теории (вкл. и теорията на относителноста) за порядъка в "познатата" ни вселена...Не сме далеч от времето когато ще бъдат отхвърлени всичките ни познати физически закони! Питам се какво ще правят тогава господа историците..?!!! Господа професори, ами ако въглерода не се разпада така както ви се иска на вас..?!!! Ами ако луменистенцията му няма нищо общо с възраста..?!!! Как ще си оправдаете заплатите тогава, господа професори...?!!!
PM
PARADOX
Публикувано на: 12.1.2008, 14:04
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 245
Участник # 862
Дата на регистрация: 6-March 07

Един любопитен момент! Според легендите Аспарух е управлявал 157 години (ако не ме лъже памета)...!!! Според историците ни периода е силно преувеличен, следствие на хиперболизирането на Кан-а в народните предания, след това...!!! Само, че същите тези историци немогат да кажат защо е преувеличено само времетраенето на управлението на Аспарух, а не е напълно митологизиран (да са му придадени свръх-човешка физика, сила и т.н.) както при легендите за Крали Марко и други Български герои на фолклора...?!!! Аз съм фен на принципа като кажеш А, да кажеш и Б, господа учени....
PM
Пламен Пасков
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 663
Участник # 883
Дата на регистрация: 17-March 07

Авитохолъ жытъ лѣтъ 300, родъ емоу Дуло, а лѣтъ ем(у) диломъ твиремъ.
Ирник житъ лѣтъ 100 и 8 лѣть, род ему Дуло, а лѣть ему диломъ твиремъ.
Гостунъ намѣстникъ сый 2 лѣт(а), родъ ему Ерми, а лѣтъ ему дохсъ твиремъ.
Куртъ 60 лѣть, дръжа, родъ ему Дуло, а лѣтъ ему шегоръ вѣчемъ.
Безмѣръ 3 лѣт(а), а родъ сему Дуло, а лѣтъ ему шегоръ вѣчемъ.

Сии 5 кънязь дръжаше княжение обону страну Дуная лѣтъ 500 и 15 остриженами главами.

И потомъ приде на страну Дуная Исперих князь, тожде я доселѣ.

Есперерихъ князь 60 и одино лѣто, родъ ему Дуло, а лѣтъ ему верени алемъ.
Тервель 20 и 1 лѣт(о), родъ ему Дуло, а лѣтъ ему теку читемь.
Твиремъ 20 и 8 Лѣтъ, родъ ему Дуло, а лѣтъ ему дван шехтемь.
Севар 15 лѣтъ, родъ ему Дуло, а лѣтъ ему тах алтомъ.
Кормисошь 17 лѣтъ, родъ ему Вокиль, а лѣтъ ему шегоръ твиримь.

Сии же князь измени родъ Дулов, рекше Вихтунь.

Винехъ 7 лѣтъ, а родъ ему Укиль, а лѣтъ ему имяше гор алемь.
Телецъ 3 лѣт (а), родъ ему Угаинъ, а лѣтъ ему соморъ алтемь.

И сий иного рода.

Умор 40 дний, родъ ему Укиль, а ему диломъ тутомъ

--------------------
? ????????: ?????? ??????

?????: +7 495 7723295 ????: +7 495 381 2140
???????: +38 0679863269
????????: 0887 814 925
PMEmail Poster
anti666
Quote Post

Една интересна статия от Волжки българин и тенгрианин, където дава доста добра информация
http://kitap.net.ru/mingazov/3.php

Например това, че първият чугун е отлят във Вложка България в 10век, в западна Европа го правят чак след 4 века, а в Русия - през 16 век, след зявладяването на Волжка България.
Или това, че Прокопий Кесарийски нееднократно и отчетливо твърди, че "хуните в древността са се наричали кимерийци, а в последствие са се нарекли българи"
Да припомня само, че в гръцките пък историци наричат пък кимерийците - траки, като дори в Илиадата е споменато за тях. Това е била и причината Ахил и траките-мирмидонци да не желаят да се бият срещу братя си защитници на Троя.
Интересен момент е и че в биографията на Буда (623-544г.пр.н.е) е записано,че в ранна възраст Буда е учил писмеността на хуните (свещенния древнобългарски Куниг, макар за "учените" - хуните, както траките били безписмени). И въобще, че древните ни предци - са дали голямо влияние на тибетяните и индусите.
Според Ведите народа на древните брахмани (или балагури както си го знаем ние), заедно с алпа Кубер е дошъл от България. За тибетяните или ранната им религия бонизъм няма какво да говорим. Името на свещеното за тях езерото Тангра в Тибет (главна цел на Химлер и Ахненербе в търсенето на Шамбала) е достатъчно да се спомене.

Topic OptionsСтраници: (3) 1 2 [3]  Reply to this topicStart new topic

Нови участници
Любомир 10/12/2024
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020