www.Voininatangra.org

НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> СРАМОТА!!!

Страници: (2) 1 [2]  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> СРАМОТА!!!
Иван
Quote Post

Често пишещ

Група: Участници
Съобщения: 717
Участник # 80
Дата на регистрация: 12-August 05

QUOTE (black_rose @ Sep 3 2007, 02:37 PM)
Иване, системата наистина не трябва да се променя, а да се изкорени изцяло и да се замени с нова.Това обаче е много дълъг процес, който както каза трябва да обхване всички обществени сфери, а и личния живот също.За да стане това обаче, трябва отново да се възроди българското самосъзнание у хората.Нещо повече, то трябва и да съзрее, за да може промяната да не бъде просто акт на "агресия" на малцина над мнозина, а напротив-да бъде плод на консенсус вътре в самата нация.Всичко останало би било нов тип диктатура.

Не може да има агресия от наша страна, защото предлаганата от нас система изисква УЧАСТИЕ, а не подчинение на тази система. Сега хората са част от "демократичния процес", докато при бъдещата система ще е обратното - тя е част от всеки от нас.

Има и друго. Казваш да се изкорени старата система. Аз мисля, че това не е най-точната дума. Там, където сегашната система има корени, аз не знам как да я изкореня, това е много амбициозно. Как мога да направя от чифута българин? Виж, нашите врагове се опитват с генно инженерство, с химия, социология и психотроника да правят от българите чифути, ама и тяхното не е лесно smil3dbd4e5e7563a.gif

Та съгласен съм, че има процес на съзряване, че е нужна личностна промяна и възраждане на българското у хората. Каквото можем, правим чрез думи, чрез ум, обаяние и с ръцете си. Но хубавото е, че можем още днес, веднага да пристъпим и практически към изграждане на системата. В началото тя е система от едно семейство или петима приятели, утре ще се включат и още. За разлика от демокрацията или комунизма, не ни е нужна национална или световна революция.
PM
Eлтимир
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 17 483
Участник # 15
Дата на регистрация: 17-July 05

Системата, изградена от юдаизма се основава върху безмилостната конкуренция, върху човешката алчност и Закона на Джунглата "Изяж по-слабия". Принципът, завещан ни от нашата Древност е принцип на взаимно допълване. Точно затова сме различни. Всеки един от нас умее нещо, което никой друг не умее.

--------------------
PM
black_rose
Quote Post

Участник

Съобщения: 63
Участник # 1 085
Дата на регистрация: 20-August 07

Кой е виновен за тази система-този, който я налага или този, който я търпи?
PM
Иван
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 717
Участник # 80
Дата на регистрация: 12-August 05

Всеки си има "заслугите" за системата.
PM
Eлтимир
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 17 483
Участник # 15
Дата на регистрация: 17-July 05

Не можем да слагаме знак на равенство между вината на палачите и вината на жертвите. Всеки е допускал грешки, но никакви грешки не могат да се сравняват с чудовищното престъпление на силите, които целенасочено и съзнателно тласкат всички останали хора към гибел. Също както не можем да слагаме знак на равенство между съсипаните хорица по градове и села с лидерите на управляващата Мафия, която съсипва тези хора.

--------------------
PM
ime
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 556
Участник # 484
Дата на регистрация: 10-July 06

QUOTE (black_rose @ Sep 3 2007, 03:25 PM)
Кой е виновен за тази система-този, който я налага или този, който я търпи?

Кой е виновен. тоя който поробва или роба? Много ясно че тия чифути дето наложиха системата. Един ловец ако вземеш една пушка и гръмне един заек, кой ще е виновен? Ловеца или заека? или пушката? Ловеца са чифутите, заека са жертвите, пушката е системата. даже е по-правилно да се каже че ловеца Е ПРАТЕН от чифутите. защото чифутите винаги карат някой друг да им върши работата. Значи ако един ловец вземе една пушка и гръмне един заек, то нито ловеца, нито заека, нито пушката са виновни. Виновни са чифутите. Виновен е тоя, който е подкукуросал ловеца да ходи да трепе заек. Ако ловеца е бил гладен (или тоя дето го е пратил) - да убие заек, да яде. но аз гладен чифут не съм виждал.

--------------------
"????????? ?? ?? ?????? — ???? ?????????"
PMUsers Website
SoYoung
Quote Post

Участник

Съобщения: 152
Участник # 1 117
Дата на регистрация: 30-August 07

Ще видиш.Нека иранците и иракчаните се посъживят малко...тогава ще дойде едно голямо добро утро.Или Шалом или както искаш го наречи...виж liveleak.com-войната сега е между материализма и идеализма.С по-модерни думи на парите срещу религията и моралните устои и ценностната система,пречеща на "големите пипери". smil4341944e6b0c8.gif
PM
Биляр
Quote Post

Участник

Група: Изгонени
Съобщения: 241
Участник # 929
Дата на регистрация: 15-April 07

Черната роза, нормално е да се изразяваш максимално просто и ясно, така че да те разберат всички, до последният неразбрал от участниците. Ако се считаш за една от нас, разбира се... би трябвало да няма скрито-покрито, още повече пък бъдещи изявления от рода на "аз изразявам така и знам, че няма да ме разберат всички"... ми тогава защо пишеш изобщо, на себе си ли?

--------------------
"?? ????? ????? ? ??????? ?????????? ?????? ?????? ?? ?????? ????????? ???????? ????"
????? ??????
PMEmail PosterICQ

Topic OptionsСтраници: (2) 1 [2]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020