www.Voininatangra.org

НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> СРАМОТА!!!

Страници: (2) [1] 2  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> СРАМОТА!!!
geraksi
Quote Post

Читател
**

Група: Участници
Съобщения: 17
Участник # 300
Дата на регистрация: 23-March 06

Казвам се Геракси на 33 години от Асеновград, художник съм.
Обичам България, гордея се, че съм българин, милея за всичко българско в следващия си живот искам пак да се родя БЪЛГАРИН.
Болно ми е когато виждам Родината ни как се разграбва и разпродава на чужденци и всякакви други отрепки, страдам когато гледам как турците от ДПС се гаврат с нас и се опитват да ни поробят, мангали викат "..смърт на българите..." В България всичко се руши, нацията загива благодарение на управлението на разни еничарски правителства, българина е смачкан физически и психически......
И какво правим ние българските националисти??? Караме се по между си, обиждаме се с тежки думи.... СРАМОТА!!!! Как може така? Кой печели от всичко това?
Нека всички истински БЪЛГАРИ си подадем ръце и преглътнем дребните различия и имаме само една цел БЪЛГАРИЯ!

Ще пусна тази тема и в други националистически форуми!
PM
Eлтимир
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 17 483
Участник # 15
Дата на регистрация: 17-July 05

И тук ще ти кажа, приятелю. Намери Стефан Вълков. Имам негови снимки, но са стари. Все пак мога да пусна в галерията някоя, ако искаш. Трябва да има приемственост, а Вълков е един от Ветераните на Съпротивата. Достоен човек, няма да сбъркаш, ако се свържеш с него. Преди години се занимаваше с билкарство, не му даваха друга работа. Питай из града и ще го намериш.

--------------------
PM
Биляр
Quote Post

Участник

Група: Изгонени
Съобщения: 241
Участник # 929
Дата на регистрация: 15-April 07

по принцип качествените се надушват и лесно изглаждат всякакви противоречия помежду си. аз поне за участниците в този форум това мисля. най-голямата заблуда е, че с политика ще се оправят нещата и то чрез партиите. хората още това не са проумели. могат да се обединим с други организации на базата на някакъв план или идея, приети и от двете страни, чрез конструктивен диалог. но по принцип е пълно с троянски коне сред националистическите организации и дори цели такива.

--------------------
"?? ????? ????? ? ??????? ?????????? ?????? ?????? ?? ?????? ????????? ???????? ????"
????? ??????
PMEmail PosterICQ
black_rose
Quote Post

Участник

Съобщения: 63
Участник # 1 085
Дата на регистрация: 20-August 07

Проблемът на нас българите е, че сме неспособни да се откажем от част от нашите позиции в името на обединението или на цялото.Ето защо националистическите организации в България няма да се обединят скоро, ако въобще това стане някога.Всичко се дължи на гордостта и желанието на всеки да наложи мнението си независимо дали е прав или не.Важното е да бъде смачкан опонента.Ние българите обръщаме повече внимание на това, което ни различава отколкото на това, което ни свързва.Оттук тръгват всичките ни беди.
PM
Запознат
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 759
Участник # 169
Дата на регистрация: 4-November 05

Това, което казваш е така. Понеже всеки човек е различен, нормално е да мисли и действа по различен начин. Типично за българина е да е индивидуалист. Но това да си такъв като мисъл и действие не никак лошо. Такива хора успешно могат да действат за идеята. Понеже да си индивидуалист предполага даване на много малко доверие на околните, човека предпочита да свърши работата сам. Струва му се по лесно някакси, а и ставаш по-малко уязвим от останалите, които не са на твоя акъл, които не дават колкото тебе или направо нищо не вършат за останалите. Тези последните са потенциални предатели дори само със своето бездействие. За да се запази индивидуалиста физически, за да продължи да действа както той си знае му е необходимо да не споделя за своите планове пред другите. Това си мисля, че са мотивите на един индивидуалист да бъде такъв. Тези мотиви са се затвърдили с течение на времето. Сигурно може да се напише много по тази тема, ако знае някой още нещо или има друг поглед нека сподели. Сигурен съм, че в разнообразието си сме по-силни, а не еднакво предвидими, като роботи. И понеже се води война срещу българите, че е полезно за нас да изучим добре видовете поведения на нашенци, и да се опитаме да впрегнем само онова, което ще е полезно за България, респективно за нас.
PM
black_rose
Quote Post

Участник

Участник # 1 085

Съгласна съм, че всеки човек е преди всичко личност и че трябва да запазим своята индивидуалност и уникалност.Ние всички сме много различни и това е прекрасно, но живеем в една общност, където не можем да изявяваме напълно своята индивидуалност, а и не трябва.Когато говорим за организация, а обществото и нацията са определен тип такива, ние трябва да се отказваме от някои от своите принципи и позиции в името на общото благо.Хората изграждат своята индивидуалност на базата на различията между тях, но се обединяват въз основа на общото, което ги свързва.Така че нека бъдем по толерантни към чуждото мнение, защото това е единствения начин да изградим своето и да бъдем единни!Това е призив към всички в този форум, а и не само, които отказват да приемат или най-малкото да уважават чуждото мнение.
PM
geraksi
Quote Post

Читател
**

Съобщения: 17
Участник # 300
Дата на регистрация: 23-March 06

QUOTE (black_rose @ Sep 2 2007, 06:45 PM)
Съгласна съм, че всеки човек е преди всичко личност и че трябва да запазим своята индивидуалност и уникалност.Ние всички сме много различни и това е прекрасно, но живеем в една общност, където не можем да изявяваме напълно своята индивидуалност, а и не трябва.Когато говорим за организация, а обществото и нацията са определен тип такива, ние трябва да се отказваме от някои от своите принципи и позиции в името на общото благо.Хората изграждат своята индивидуалност на базата на различията между тях, но се обединяват въз основа на общото, което ги свързва.Така че нека бъдем по толерантни към чуждото мнение, защото това е единствения начин да изградим своето и да бъдем единни!Това е призив към всички в този форум, а и не само, които отказват да приемат или най-малкото да уважават чуждото мнение.

БРАВО! Много добре казано. Ти много точно откриваш формулата на единството, пренебрегване на дребните различия заради основната цел БЪЛГАРИЯ. Но много малко хора разбират това. Сега пообеколих из националистическите форуми и видях позната картинка хули, обиди, много крайни мнения, отричане на всичко....... Не може да продължава така с това се самоубиваме....
PM
Запознат
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 759
Участник # 169
Дата на регистрация: 4-November 05

Както и да формулираме и да обясняваме, ние не трябва да изпускаме целта и да следим за резултатите от нашата персонална и обща дейност. Целта е възход и просперитет на отделния българин, а от там и на българската нация.
PM
antijew
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 195
Участник # 747
Дата на регистрация: 10-January 07

QUOTE (black_rose @ Sep 2 2007, 06:45 PM)

Роза,не мога да те разбера нещо.Съгласна си с дадени принципи,а после казваш,че не било правилно да ги отстояваме.Нещо от сорта:"ДА ама Не".Би ли ми обяснила по-ясно.

--------------------
www.xnetbg.com/ne.swf
PM
gеorgi_nz
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 384
Участник # 76
Дата на регистрация: 10-August 05

Аз я разбирам черната роза така:
Нека мислите ви да са съгласувани, но никога еднакви!

Ако греша да ме поправи.

--------------------
????? ????????? ????, ????? ? ???????????!
?????? ?? georgi_nz
PMEmail PosterUsers Website
Иван
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 717
Участник # 80
Дата на регистрация: 12-August 05

Съгласен съм, че естествения индивидуализъм на българина е хубавата причина да се затрудняваме с единодействието. И нека този индивидуализъм да остане. Затрудненията, които той поражда не са толкова големи. Друга е, обаче причина да нямаме все още резултати. Тази причина аз описвам по някой от следните начини:
- Търсене на пътя за успеха чрез средства на сегашната система. Хората се лутат в партии, личности, финансови или административни (законови!) механизми и съсредоточаване в различни подсистеми (подсистема за сигурност - МВР, съд, парична подсистема и пр.). Но всички подсистеми са предназначени за укрепването на главната, а не за нейното унищожение или подмяна с друга система.
- Липса на представа за нашата, бъдещата система (социален и технологичен ред), която ще доведе до благоденствие. На мнение съм, че изграждането на такава представа е от най-решаващо значение. Ако има в главата си идеал за света, в който иска да живее, българинът ще се убеди, че не е трудно да намери и средствата за постигане на идеала.

Говори се да загърбим различията, да се обединим в името на идеята. Но трябва да се разбира ясно, за какво говорим: ако ще действаме в рамките на сегашната система, различията ни са смешно дребни, защото в действителност никакъв принципен избор не стои пред нас. В този смисъл ние наистина можем да преодолеем различията, но какво от това?! - Системата няма да бъде сменена.
Виж, ако целим съвсем нова Идея, тогава различията могат да са наистина огромни и точно това трябва да се гледа - опонентът ти иска ли да сменим Идеята на живота или те търси за съдружник в рамките на сегашната система.
В тая тема е описан съвсем накратко Идеалът за общество, което е съществувало стотици пъти по-дълго от сегашната система.

Значи ако говорим за наистина велик преход, тогава много хора ще се окажат неподготвени, всички индикатори в пилотската им кабината ще са на нула. И от много неща ще трябва да се откажат. И първото, по което се познават съмишлениците е, че този отказ не се разбира като жертва, а като напълно осъзнато отхвърляне. Колко са обмислили и оценили като ненужни или нуждаещи се от коренна промята следните механизми:
- труд и заплащане (може би в натура, бартер или съвсем чиста взаимопомощ без материално съответствие)
- наука и образование - не в човечарници (като кокошарници) както е сега, а овладяване на занаят и светоглед в семейството, научни знания при подходящ учител и откривателство, като основен инструмент на живота.
- кариера и човешки ресурси - това пък какво е?!
- здравеопазване - грижата за тялото е неотделима от грижата за природата, осъзнаване на болестта, като резултат от съответна причина, вид грешка, която сме допуснали.
- цел и смисъл на живота - радостта е естественото състояние на човека, резултат от простота на съществуването и равновесие. Пълно отхвърляне на паразитните механизми.
- държава - при сегашните технически средства, не е необходим дори човешки апарат, само средство за оповестяване, ако има агресия на границата ни или в някакво населено място. Ако пък някаква гад прави пакости, най-близкото му обръжение ще прилага закона, ограничавайки му действията, без да е необходимо да долкадва, да се чака намеса на "компетентните органи" и пр.

Ако опонентът ми споделя по принцип мащабите на промяната, която целим, значи с него сме обединени. Остава да видим как да градим стъпка по стъпка възнамереното. С някои от пишештите тук сме положили този крайъгълен камък на промяната.
PM
black_rose
Quote Post

Участник

Участник # 1 085

Antijew, моята цел не е да бъда разбрана от всички.Това би било смешно.Мисля, че съм се изразила кристално ясно, така че няма нужда да обяснявам отново.Виждам, че georgi i geraksi са ме разбрали.Това е достатъчно.
PM
black_rose
Quote Post

Участник

Участник # 1 085

Иване, системата наистина не трябва да се променя, а да се изкорени изцяло и да се замени с нова.Това обаче е много дълъг процес, който както каза трябва да обхване всички обществени сфери, а и личния живот също.За да стане това обаче, трябва отново да се възроди българското самосъзнание у хората.Нещо повече, то трябва и да съзрее, за да може промяната да не бъде просто акт на "агресия" на малцина над мнозина, а напротив-да бъде плод на консенсус вътре в самата нация.Всичко останало би било нов тип диктатура.
PM
antijew
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 195
Участник # 747
Дата на регистрация: 10-January 07

QUOTE (black_rose @ Sep 3 2007, 02:23 PM)
Antijew, моята цел не е да бъда разбрана от всички.Това би било смешно.Мисля, че съм се изразила кристално ясно, така че няма нужда да обяснявам отново.Виждам, че georgi i geraksi са ме разбрали.Това е достатъчно.

Щом те устройват двамата, добре!

--------------------
www.xnetbg.com/ne.swf
PM
black_rose
Quote Post

Участник

Участник # 1 085

Не го приемай по този начин :) Просто се опитах да ти кажа, че е нормално да не ме разбираш, да не си на моето мнение.Винаги ще има хора, които ще те разбират и такива, които няма.
PM

Topic OptionsСтраници: (2) [1] 2  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020