Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (8) « първа ... 4 5 [6] 7 8 ( последно съобщение ) |
Още малко за чандала
gеorgi_nz |
Публикувано на: 31.8.2007, 8:38
|
||
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 386 Участник # 76 Дата на регистрация: 10-August 05 |
И аз това имам в предвид - в обикновените полицаи има надежда. Те началниците им са безвъзвратно увредени. Липсват им чипове по дъната платка, а местата на чиповете са разпробити с бормашина. Снощи много страно ми се стори, че един възрастен човек с който се срещнах - знаеше за готвените събития през септември. А той не ползва компютри и интернет. Не посмя да каже повече от колкото каза. Попитах го за градовете дето няма цигани - какво ще стане? Думите му бяха : Ооо , там пък друго ще има! Повече не каза. Предполагам, че става дума за психогенераторите , дето предизвикват инфаркти и инсулти. Това съобщение е редактирано от georgi_nz на 31.8.2007, 9:57 -------------------- |
||
Запознат |
Публикувано на: 1.9.2007, 17:24
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 759 Участник # 169 Дата на регистрация: 3-November 05 |
Аз съм българсче и черна
майка мене е родила; за крадене, с блага обилна мойта родина е мила. Аз съм сиганин. Обичам наште политици мили, "Смърт на българи" да викам - първа радост е за мене. Аз съм циганче свободно, в гетото си аз живея, всичко българско и родно псувам, мразя, не жалея. Аз съм циганче и расна в дни размирни, в смътно време, син съм на земя глобална, син на паразитно племе. одобрено от цигански хелзински комитет Това съобщение е редактирано от Запознат на 1.9.2007, 18:09 |
antijew |
Публикувано на: 25.10.2007, 14:26
|
||
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 197 Участник # 747 Дата на регистрация: 10-January 07 |
Парите от данъци и всякакъв държавен рекет,който се упражнява върху нас, отиват за паразитите-чандала,които ни крадът,убиват,изнасилват нашите жени и извършват всякъкви гадости върху нас. Това може би е за награда? 15 000 000 лева! ----------------------------------------- Правителството ще осигури 15 млн. лв. за жилища на ромите догодина 15 млн. лв. за жилища на ромите ще се осигурят през 2008 г. по плана за действие по националната програма за подобряване жилищните условия на ромите, реши правителството. През тази година тези средства от бюджета са в размер на 10 млн. лв. Досега 22 селища в България с компактно ромско население имат готови кадастрални карти и регистри. Сред тях са "Столипиново" в Пловдив, Сливен, Димитровград и други. В 59 от 60 общини с над 10% роми са разработени и приети общински планове за развитие с конкретни мерки за живеещите. В МРРБ досега са постъпили около 80 искания от 41 общини за финансиране на проекти за техническа инфраструктура в квартали с ромско население. Общата им стойност достига 18.5 млн. лв. Реализирането на националната програма за подобряване жилищните условия на ромите се очаква да доведе до подобряване условията на над 400 000 души в страната. http://bulgaria.actualno.com/news_130693.html -------------------- www.xnetbg.com/ne.swf
|
||
gеorgi_nz |
Публикувано на: 26.10.2007, 16:01
|
||||
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 386 Участник # 76 Дата на регистрация: 10-August 05 |
Нещо такова например. Само например и с учебна и теоретична насоченост. Дето се вика за теоретична пълнота. http://tangra.nz.free.bg/%26%231042%3b%26%...6%231074%3b.doc -------------------- |
||||
Йордан_13 |
Публикувано на: 2.11.2007, 14:51
|
||||||
Админ Група: Админ Съобщения: 16 497 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
Това с въпроса за трошливата рама го обсъждат по оръжейните форуми. Имало е такива случаи, рамата да изхвърчи и да ти се забие в рамото, но аз си стрелям и досега не съм имал проблеми с рамата. Вероятно, като вземеш пистолет за 40 лв, не само рамата му може да се строши. Рамата не дава чак такъв откат, а доста елегантно даже се движи. Налягането не е чак толкова голямо. Специално съм стрелял за да наблюдавам тоя процес. Вероятно много зависи от модела газов пачкаджия, който ще си купиш. Все пак за предпазливост, изстрелването на сачма може да стане и чрез ракетника, когато пистолета е пачка. Но, ако пистолета е барабанлия, никви проблеми с рами няма. Идеята ти за втората цев с пълнителя отдолу е много добра. Има нещо като идея, като че ли взето от Калашников, в случая , но ми изглежда много добро. Ако проработи при тебе, ще си поръчам и аз едно такова дуло. |
||||||
PARADOX |
Публикувано на: 2.11.2007, 15:42
|
Отдаден Група: Изгонени Съобщения: 1 245 Участник # 862 Дата на регистрация: 6-March 07 |
Според мен ако предназначението на подобна система е "профилактично насиняване на мангалски задници", много по-евтин и безпроблемен е варианта - Пневматична пушка с оптика от среден клас (пушката да е над 100 лв.) Лично аз си закупих една такава (225 лв.) преди 3 месеца и съм изключително доволен! Стреля перфектно до 50 метра, като групира 5 изтрела във 1.8 см. (на по-големи дистанции е нужна корекция по вертикала). Началната скорост на сачмата (22 калибър) е 470 м.сек. С подсилена ловна съчма (със стоманен кожух и пластмасово уплътнение) пробивам контейнер за смет от 15 метра!!! Тихо, точно и болезнено (може и летално, ако решите) решение на проблема!
|
Йордан_13 |
Публикувано на: 2.11.2007, 15:49
|
||
Админ Група: Админ Съобщения: 16 497 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
То такива пушлета има и по 1000-2000 лв, но все пак това е пушка, нещо много добро и задължително, но е твърде голямо. Аз лично предпочитам нещо, което не се вижда и елегантно прилепва из някои части на тялото. |
||
PARADOX |
Публикувано на: 2.11.2007, 16:03
|
Отдаден Група: Изгонени Съобщения: 1 245 Участник # 862 Дата на регистрация: 6-March 07 |
Решението на проблема със свръх-налягането в цевта може да е следното: Топчетата да са с по-малък калибър от цевта, като предварително са увити в смес от тоалетна хартия, вода и нишесте, като така се достигне калибъра на цевта. При изтрел обвивката на топчето ще се разруши, като по-голямата част от нея ще изгори, и ще позволи на част от газовете да излязат от цевта преди топчето, като по този начин ще се избегне свръх-налягането! Не съм сигурен дали ще проработи, но според мен си струва да опитате..!!!
|
Йордан_13 |
Публикувано на: 2.11.2007, 16:22
|
||
Аз точно по тоя начин пуцам. Дори на овъргалвам сачмата, просто я затъквам отпред с малко тоалетна хартия, или квато е друга там и си пуцам При изстрела хартишката си пада и сачмата хвърчи на воля. |
||
PARADOX |
Публикувано на: 2.11.2007, 16:28
|
||||
Че работи при единична стрелба е ясно! Въпроса е дали ще мине номера при полу-автоматична или автоматична?!! |
||||
gеorgi_nz |
Публикувано на: 2.11.2007, 16:37
|
Аз дадох само една идея за автоматично пълнене на цевта с топчета.
Зареждаш десетина топчета и съответно толкова патрона и при нужда стреляш. После отвинтваш втората цев и всичко отново е законо. Целта ми беше да подтикна към размисъл в тази посока и съответно избистряне на все по-добра идея. Дето се казва да има висока "технологичност": т.е. лесно и евтино изработване от достъпни материали в домашни условия. Не ми е останало време да търся тръба за втората цев за сега. Но ако постигна добри резултати без засечки при стрелбата ще опиша всичко подробно как съм го изработил. Надявам се ако друг постигне резултат също да сподели. Наистина за да се избегне свръх налягането трябва да има отворче, като на ракетна муфа. Но и да е по малко за да не се губи енергия мисля, че няма да е фатално. Още повече ако топчето е с малък диаметър(маса) и лесно се ускорява и напуща цевта преди да се е засилила затворната рама с фатална скорост. Всичко това опитно може да се удурдиса. Опасноста идва от сплавта която се използва за газови пищови - ЦАМ, изключително тъпа сплав - нарочно е избрана за да се троши при по-голям заряд. Докато ПСМ-ите са 1:1 с бойния вариант - единствено цевта е сменена. Но пък ги спряха да ги внасят, че лесно стават на бойни. -------------------- |
SoYoung |
Публикувано на: 8.11.2007, 6:52
|
Участник Група: Участници Съобщения: 152 Участник # 1 117 Дата на регистрация: 30-August 07 |
Една двуцевка се прави сравнително лесно.Същата двуцевка може да се изработи само с пистолетна дръжка и спусък.Струговат се отпред цевите малко по-широки да поемат стените на гилзата на ловния патрон.Може да се използват стандартни сачми от олово,като е добре да са поне 8 мм.Може да се разпробие отпред за 70 мм гилза,за 76 гилза или за 89 мм гилза.Евтино,евентуално лесно за направа в домашни условия,ефективно до 50 метра(или повече,зависи от цевта).Ако се стреля с бренеке ефективното разстояние може да се увеличи.Много смъртоносно и ефективно.Друг номер е да се изработят гилзи от метал,не стандартните пластмасови.Тези метални могат да издържат по-големи налягания и съответно по-висока начална скорост е напълно допустима.Тя води до по-точни попадения и при удар в мишената до по-големи поражения.Би могло да се експериментира със сачми от лагер,които са доста твърди и пробиват повече от едни оловни съчми.Но пък цевта се износва по-лесно.Отгоре може да се монтира бързомерец х1 или х2 и е идеален за близки разстояния.Тези пневматики и сачми,за които говорите са добри,но едва ли биха ви спасили в критична ситуация.Докато един облак от едри сачми...Още нещо-знам,че ловни патрони стандарт 12 калибър са 1 паунд съчми-28.34 грама и мисля,че барута за тях е 1 грам.Знам,че може да се добавя и още барут за по-добри резултати.Въобще начини има...
Наскоро един баровец го бяха застреляли с бренеке.На място.Сигурно се сещате за случая.Не знам дали заловиха извършителя.Ако някой има информация да подскаже. |
antijew |
Публикувано на: 8.11.2007, 9:14
|
||
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 197 Участник # 747 Дата на регистрация: 10-January 07 |
"За българката 10 лв. нямат, но за циганката 800 лв. намериха" Широката публика не забеляза, как бързо и ловко троицата (Доган + Станишев и Кобурга) използва какафонията между двата тура на изборите и пробута макро-рамката на Бюджет 2008. Това бързане да се изпозва невниманието на хората преди втория вот, ни направи подозрителни и след малък анализ на бюджета в демографската област, открихме причината. Ще попитате коя е тя? Горепосочените нанасят последен, решителен и съкрушаващ, удар върху българската, нециганска раждаемост. Спира се напълно С.П.О. (Семейно подоходно облагане) от което по разбираеми причини се ползваха само българските данъкоплатци. Рязко се увеличават плащанията “на калпак”- детските помощи по ЗСП - (Закона за социално подпомагане) и - детските надбавки по ЗСПД (Закон за семейни помощи за деца). От горните две детски помощи се ползват почти само мургавите не плащачи на данъци и осигуровки, пак по разбираеми причини. Ще се поясним. В двата горни закона има прагове за получаване на детски помощи и надбавки. По този начин българските семейства се лишават от стимули да раждат. За да се оправдаят и обосноват тези прагове са използвани лукави евфемизми. Ще посочим някои от тях: “не работи и не плаща данъци” = “няма доход” “върти черен бизнес и не плаща данъци” = “няма доход бруто” “работи като роб по 10 часа дневно за 80 евро чисто на месец” = “има доход 200 лв. бруто” “отказва да работи”= “трайно безработен” “не си плаща тока, водата, данък сгради и такса смет” = по закон “няма къща” С помощта на две диаграми ще онагледим горната схема. Ето “движението” - 2007 г. >>> 2008 г. Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите) -------------------- www.xnetbg.com/ne.swf
|
||
antijew |
Публикувано на: 8.11.2007, 9:20
|
Съкращения в диаграмите:
- С.П.О. = Семейно подоходно облагане - ЗСПД = Закон за семейни помощи за деца - ЗСП = Закон за социално подпомагане Както виждате през 2007 г. всяко циганче получава по 61.30 лв. месечно от данъците на българските роби, а българското дете ако родителите му имат нещастието да работят за над 200 лв. бруто - само 10 лв. месечно. През 2008 г. даже и това вече е само мечта. Всяко циганче по 80 лв. месечно, а за българчето 0 лева.Така му се пада, щом родителите му са абдали, а плащат данъци и осигуровки … Но и това не е всичко. Българките обикновено имат само 1 дете, а мургавата “самотна” майка - нормално по 10. Какво излиза? За българката държавата няма 10 лева и ги спира, но за десет деца на циганката изведнъж намира 800 лв. всеки месец !!! http://bg.altermedia.info/?p=160 Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите) -------------------- www.xnetbg.com/ne.swf
|
antijew |
Публикувано на: 18.11.2007, 21:04
|
Още малко за чандала/циганите/:“От вълк никога няма да стане сланина, от циганин никога няма да стане човек” - словашка поговорка.
http://bg.altermedia.info/?p=178 За циганите “Ромът е човешко същество само когато е далече. Щом се приближи, той става просто циганин.” - Руда Дзурко, цигански художник “Како, дай ми стотинки да си купя пица” - подтичва след мен циганче. “Ще ти кажа едно стихотворение” - продължава малкото ромче и започва да рецитира “Аз съм българче”. Прави го толкова добре, че му давам 2 лева, силно впечатлена от усилията му да си заработи стотинките. Казват, че циганите все повече определят изхода от изборите в България. Онази страшна власт на мнозинството, демокрация на неграмотните. Всеки десети, който пуска бюлетина у нас, не може да чете. Или не е чел нещо повече от надпис върху бирена бутилка. “Ми на, виж как индийската цивилизация се вселява полека в тъпата ни европейска действителност” - коментира пред мен преподавател по антропология. Има ли изход от непрекъснатото възпроизводство на социално неадаптируемо и умствено назадничаво население? Демографска бомба със закъснител, която един ден ще избухне. “От вълк никога няма да стане сланина, от циганин никога няма да стане човек” - словашка поговорка. В научните писания от XVIII век циганите са описвани като напаст за всяко местно население. Ромите не се тормозят с религиозни понятия и обичаи. Те са християни в християнските държави и мюсюлмани в ислямските. Някой днес се опитва да каже, че циганинът не съществува като такъв, вместо това има образ на циганите, конструиран от доминиращото общество. Обаче всяко клише има генезис. Отношението към циганите е историческо. През 1609 година шотландският парламент с указ им нарежда да напуснат страната. Подобни закони са издадени в немските и чешките земи, също и във Франция. Правните действия в цяла Великобритания през 19 век показват, че циганите са свързани изключително с кражби и грабежи. През 1924 година една словашка община се оплаква: “Наказанието затвор няма никакъв ефект над циганите. Пребиваването им в затвора само подобрява условията им на живот.” Дискриминация. Между циганите и нециганите има ясна граница. Винаги са налице ритуали на отбягване. Но обратният феномен е също изразен. И то в Америка, която най-малко дискриминира малцинствата. Обикновено циганите са в неведение за останалия нецигански свят и смятат, че действителността е само циганска, цигани се срещат с цигани. Ето как един ром калдераш описва отношението си: “Знаете ли какво мислим за американците? Мислим, че те са глупави, луди, невежи и скапани.” Ако ромка се омъжи за нециганин, родителите забравят името на дъщерята. Ромката носи отговорност за чистотата на расата и подобно семейство е недопустимо. Изменничката е опозорена. Както е характерно за малцинствата, главен източник на контрол са слуховете. Виновникът се наказва с отлъчване. Например: ром отвлича младата булка на сина си след сватбата. Какво се случва?! Когато ги намират, семейството на момичето си я прибира, без да връща платената за нея сума от 5 хиляди долара. По-късно родата на обвиняемия се налага да се премести в друг район заради натиска на циганската общност. Този казус се дава за пример, когато се търсят изобщо морални ценности у циганите. Отдавна циганите не са романтичният образ на Испания. Светът се изменя и ромите не могат да се издържат от продажба на кастанети, лъскане на обувки, свирене по сватби и предсказване на бъдещето. Какво направи Хуан де Диос Рамирес Ередия, първият циганин, избран в испанския парламент? Нищо. Възстановяваше културното наследство на циганите. Всички цигански занаяти са абсолютно ненужни. Глобалната култура създава само определен брой социални роли. Затова не ми говорете за съхраняване на културната сила на циганите и че фламенкото е циганска веселба, а не покварена музика на мързеливи хора. Не ми казвайте, че образованието може да доведе до отчуждение у ромите, ако не включва “циганска култура”, както във Финландия. Има една група граждани, които предпочитат dolce far niente, сладостта да не правиш нищо. Затова циганите са винаги на дъното и са най-дискриминираното малцинство сред 58 различни расови и етнически групи дори в либерална Америка. Циганинът никога не е нещо друго освен циганин. Не познава самозасрамването. И има следи от палеолитния си произход - липсата на интерес към собствеността и истината. Източник: Калина Андролова; в. ”Новинар” -------------------- www.xnetbg.com/ne.swf
|
Страници: (8) « първа ... 4 5 [6] 7 8 |