www.Voininatangra.org

НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Още малко за чандала

Страници: (8) « първа ... 2 3 [4] 5 6 ... последна » ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Още малко за чандала
Йордан_13
Публикувано на: 24.8.2007, 10:25
Quote Post

Админ

Група: Админ
Съобщения: 16 498
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

Хахах, как може да съществуват толкова тъпи ора. Тия пенции са били чисти комунисти, вервали са в Партията Майка закрилница и нейната покровителствена роля, не са се въоръжили, не са гледали лошо циганите, кога минават през техни имоти, правели са им услуги, рантутили са ги, били са толерантни (както иска Партията), вследствие, на което паразитите са решили да ги довърпат.

И при мене чандала, горски работници докарана от комунерите вързаха на моите ливади конете си, но едно пълнителче във въздуха и чандалските диви коне на следващия ден вече ги нямаше, та до ден днешен.

Изводът не бъдете толерантни, не бъдете гостоприемни, бъдете както си требе - зли и диви Българи.
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 24.8.2007, 10:32
Quote Post

Админ

Участник # 544

http://www.bgpetition.com/diskriminacia/index.html

Пък тия тука и Петиция са взели да правят. Верват още в някаква си Конституция...
PMEmail Poster
gеorgi_nz
Публикувано на: 24.8.2007, 10:35
Quote Post

Отдаден

Група: Участници
Съобщения: 1 386
Участник # 76
Дата на регистрация: 10-August 05

Точно така мангалите от новозагорското гето ( 16 хиляди мангала) - през 1995-та ни принудиха да съборим къщата на дядо ми, родом от еленския балкан. Намираше се извън града и там се гледаха зеленчуци в промишлени количества.Къща правена с материали донесени от родното му село Буйновци с волски коли. Та къщата беше от 4 стаи, килер, обор за коне, 2 плевника, двор 4 декара, два кладенеца, няколко ореха на по 50 години и дебели метър в стеблото...... и пр.
По подобен начин както описано горе започнаха набези - от нагли по-нагли. Пребиха баба ми - само дето не умря. Откраднаха на вуйчо ми кравата..... Полицията - все едно че я няма никаква. Съда съди крадците на кравата , но по думите на съдията "не можем да му направим нищо на циганина - защото няма имущество, а кравата я заклали и изяли".
И се принудихме да спасяваме какво можем. Ние разваляме и товарим, циганите и те развалят и товарят на каруците. А много са - не можеш да се противиш, щото ще има заклани. Както от тях, така и от нас. И после нас ще осъдят, а циганите ще пуснат. Затова колкото можахме - спасихме от къщата правена през 1941-ва, така здраво и майсторски, че със зор я съборихме.
От 1995-та не съм ходил на мястото дето беша къщата. Мъчно ми е, понеже там съм отраснал, там съм изкарал всички ваканции с братовчедите - на свобода и воля далеч от градския шум.

Та относно племето чандала дето тъпчи свещени граници - отношението ми е определено за цял живот. Така и ще възпитавам идващите след мен.

--------------------
????? ????????? ????, ????? ? ???????????!
?????? ?? georgi_nz
PMEmail PosterUsers Website
bobired
Публикувано на: 24.8.2007, 14:43
Quote Post

Участник

Съобщения: 125
Участник # 34
Дата на регистрация: 23-July 05

QUOTE (Jordan_13 @ Aug 23 2007, 09:27 PM)
QUOTE (meshter_at @ Aug 23 2007, 09:14 PM)
QUOTE (Jordan_13 @ Aug 23 2007, 08:37 PM)

Ама и аз говоря сериозно, не се шегувам, и на мене ми трябват, само, че от старичкия калибър - 6,35.

На мене пък ми трябва това устройство,дето работи с патрони...
Няма значение калибъра...
Та някой ако има такава БРАВА,да се обади.

Вземи си пачкаджия, примерно "Блоу", защото дулото му е по-дълго и е много точен, става и за тренировка по мишени, докато барабанлията е с късо дуло и точността му на по-голямо разстояние е никаква.

User posted image

Не всички "барабанлии" са с къси дула smil4334abded4493.gif
PM
anti666
Публикувано на: 24.8.2007, 15:37
Quote Post

Нещо черно и голямо броди из маалата
http://www.monitor.bg/bulgaria/article?sid...cid=20&eid=1146
Какво ли ще е то? Евреин-талмудист, черен шаман или просто мургав техен съплеменник? Циганите са много суеверни и това "извънземно" наистина трябва да ги е изкарало от равновесие. Те добре знаят,че всичко на този свят се връща и заради безчинствата срещу търпеливите българи, приели ги в земята си ще си плащат жестоко. Затова е и тази истерия.
Йордан_13
Публикувано на: 24.8.2007, 18:20
Quote Post

Админ

Участник # 544

QUOTE (georgi_nz @ Aug 24 2007, 10:35 AM)
Точно така мангалите от новозагорското гето ( 16 хиляди мангала) - през 1995-та ни принудиха да съборим къщата на дядо ми, родом от еленския балкан. Намираше се извън града и там се гледаха зеленчуци в промишлени количества.Къща правена с материали донесени от родното му село Буйновци с волски коли. Та къщата беше от 4 стаи, килер, обор за коне, 2 плевника, двор 4 декара, два кладенеца, няколко ореха на по 50 години и дебели метър в стеблото...... и пр.
По подобен начин както описано горе започнаха набези - от нагли по-нагли. Пребиха баба ми - само дето не умря. Откраднаха на вуйчо ми кравата..... Полицията - все едно че я няма никаква. Съда съди крадците на кравата , но по думите на съдията "не можем да му направим нищо на циганина - защото няма имущество, а кравата я заклали и изяли".
И се принудихме да спасяваме какво можем. Ние разваляме и товарим, циганите и те развалят и товарят на каруците. А много са - не можеш да се противиш, щото ще има заклани. Както от тях, така и от нас. И после нас ще осъдят, а циганите ще пуснат. Затова колкото можахме - спасихме от къщата правена през 1941-ва, така здраво и майсторски, че със зор я съборихме.
От 1995-та не съм ходил на мястото дето беша къщата. Мъчно ми е, понеже там съм отраснал, там съм изкарал всички ваканции с братовчедите - на свобода и воля далеч от градския шум.

Та относно племето чандала дето тъпчи свещени граници - отношението ми е определено за цял живот. Така и ще възпитавам идващите след мен.

Това е огромна лична трагедия. Аз обаче, смятам да не отстъпя нито метър, независимо колко са чандала и дали ще бъде съден след това, ако оживея де...

Затова е нужно да си имаме свои бойни групи кога стане проблем в даден район, да дойдем и да изтепем мангустите.
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 24.8.2007, 18:21
Quote Post

Админ

Участник # 544

QUOTE (bobired @ Aug 24 2007, 02:43 PM)
QUOTE (Jordan_13 @ Aug 23 2007, 09:27 PM)
QUOTE (meshter_at @ Aug 23 2007, 09:14 PM)
QUOTE (Jordan_13 @ Aug 23 2007, 08:37 PM)

Ама и аз говоря сериозно, не се шегувам, и на мене ми трябват, само, че от старичкия калибър - 6,35.

На мене пък ми трябва това устройство,дето работи с патрони...
Няма значение калибъра...
Та някой ако има такава БРАВА,да се обади.

Вземи си пачкаджия, примерно "Блоу", защото дулото му е по-дълго и е много точен, става и за тренировка по мишени, докато барабанлията е с късо дуло и точността му на по-голямо разстояние е никаква.

User posted image

Не всички "барабанлии" са с къси дула smil4334abded4493.gif

Красавец. Моя е същия, само дето дулото му е 1/3 от това.
PMEmail Poster
Биляр
Quote Post

Участник

Група: Изгонени
Съобщения: 241
Участник # 929
Дата на регистрация: 15-April 07

винаги ходете и с добре наточен ловджийски нож и при нужда, ръгайте колкото сила имате докато не се задъхате, като не очаквайте той да падне от само себе си, а го съборете на земята - с юмрук или шут. най-добрата ръкохватка е тази на сгънатият юмрук, като всички пръсти обхващат стабилно дръжката, а палеца заключва ръкохватката. ето и част от един мой аматьорки превод на книгата "бой с нож. техники от затвора фолдъм." който иска да даде електронна поща да му пратя и техники за хвърляне на нож!

CODE
целта в един бой с нож ще си остане винаги, да убиете врага колкото е възможно по-бързо с колкото е възможен по-малък риск за вас. най-смъртоносните оръжия са вашият ум и каквото оръжие имате в ръка. ако размахвате нож, вашият опонент ще бъде оправдан да използва огнестрелно оръжие срещу вас. да останете жив е първата причина поради която никога не трябва да давате шанса на противника да се защити. бъдете бързи и безмилостни. използването на нож, е за една цел - да убиете врага. никога не предоставяйте на противника шанса да се защити, да мисли или избяга. веднъж изпълнили целта си, напуснете колкото е по-скоро възможно мястото на атаката, дори да сте си помислили че може би сте били в право. единственото изключение на това би било ако сте защитавали дома си.

трябва да запомните, че техниката не е определящият фактор за една битка. кой прилага и кой приема техниката са решаващите определящи фактори. Волята да победиш е по-важна от умението да победиш. в една битка начинът на мислене е решаващ. без значение е каква техника използвате, вашата цел е да поставите противника физически легнал на земята. след като го постигнете, подсигурете се че е за постоянно. времето през което става една атака с нож е обикновено много късо, често е част от секундите. имайте го предвид когато разработвате техники за атака или защита.

никога няма да знаете какво да направите в определена ситуация, докато не попаднете в нея. същото важи в пълна сила и за вашия опонент, без значение колко свенлив изглежда. много хора са уплашени ако са нападнати когато са сами. запомнете, първата характеристика на хулигана е нуждата от приятели които да го насъскат. определени групи са известни с тази си слабост. втората е да види до къде може да ви сплаши без да има пряк контакт с вас. третата е разговора, след като е осъзнал че е изял повече бой отколкото може да понесе. ако трябва да направите устна забележка на някой проблемен човек, изложете позицията си спокойно, тихо и направо. някои ситуации обаче ще изискат по твърда позиция или действие. ако това се случи опитайте се да въвлечете сблъскването по вашите правила, като време, място и обстоятелства. повечето ситуации с насилие не са бързи атаки, те са по-скоро прекрачващи линията случаи които прерастват в по-сериозно нещо.

всеки интелигентен човек инстинктивно изпитва страх. трябва да се научите да контролирате този страх. когато изпитате болка от какъвто и да е тип - смазване на палеца, настъпване, удар с камък в главата - вашата първа и непосредствена реакция трябва да бъде гняв, а не отстъпване.

съществуващите митове относно боят с нож могат да бъдат вашите най-големи врагове. тръгвайки с показан нож - опитен боец няма да го направи. опитният боец ще придържа ножа към своята страна, докато празната ръка свърши своята работа и отвори пространство; само тогава ножът е готов да бъде забит в противниковото тяло. след което бързо ще бъде изваден и нападателя ще продължи да прави многократни прободни рани във жертвата. ако бяха показвани по телевизията истински атаки с нож, всички герои щяха да бъдат мъртви. актьорите използващи ножове не могат да победят по телевизията, защото ножът е запазена марка на лошия. добрия използва юмруци или огнестрелни оръжия. нож срещу нож - противно на това което виждате по филмите, това не е често срещана ситуация. вашият противник обикновено ще бъде или по-въоръжен от вас или по-малко. по-важното, един човек ще започне атаката преди другият. лице в лице - правилата на телевизията го изискват за да предоставяш шанса на героя да се защити и евентуално да обезоръжи злодея. след като сте гледали достатъчно от тази помия, може би сте започнали да си мислите, че по този начин се провеждат истинските улични битки - не е така. никога не предоставяйте на противника шанса да се защити. свирепо го нападнете без предупреждение целейки две неща - да го повалите на земята и да го обезвредите. не стойте там след като сте го намушкали веднъж не очаквайте да падне на пътя. продължавайте да го дупчите и със сила го съборете!

Никога не опитвайте нападаща техника докато ръката с ножа на нападателя е в прибрана позиция; в тази ситуация трябва да парирате, не да започвате атака. опитен боец ще прибере ръката с ножа достатъчно бързо.

Вярвате ли, че можете да влезете в бой на живот и смърт и да не попаднете в контакт с противника? Това е точно каквото тези индивиди се опитват да рекламират с тези смешни техники. Как биха работили тези техники ако противника първо ви е ударил с празната си ръка в очите, а след това е използвал прибратата си ръка с ножа като бърз последващ удар. Ключове или ритници просто не биха работили срещу методи от живота. Използването на такива техники би довело до смъртта на техничара. Такива "научни" техники работят много добре, само когато няма или има малка съпротива. Който вярва, че би могъл да приложи тези техники срещу страшен противник, това е защото никога не се е бил с такъв! Запомнете, съпротивата е това, което разделя реалността от фантазията! Биенето е човек, неговият ум и неговото тяло. Биенето не е стил или техника.

Атака с нож. Ръкохватки при битките с нож. Във всички битки с нож, дръжте колкото е възможно както сигурно, така и плътно ножа, за да бъдете сигурни, че никога няма да го изпуснете по време на атаката. Най-сериозната ръкохватка на ножа е тази, която е обхванала дръжката изцяло, с пръстите плътно стегнати, като че ли са обхванали бухалка. Тя е за сериозна работа и се използва най-вече за  дълбоко проникване. Позиция при бой с нож. Правилната бойна позиция започва с една твърда основа - разкрачен строеж, на ширината на рамената; сгънете леко колената и се наклонете напред; водещата ръка е протегната и отворена, готова да удари; ръката с ножа е прибрана и близо до тялото, така, че противника да не може да се опита да я обезоръжи без да се остави да бъде ударен или намушкан. Дръжте си очите върху вашият противник, през цялото време, както отбелязахме по-рано, боя с нож е често въпрос на няколко секунди. Следва продължение...

--------------------
"?? ????? ????? ? ??????? ?????????? ?????? ?????? ?? ?????? ????????? ???????? ????"
????? ??????
PMEmail PosterICQ
Биляр
Quote Post

Участник

Участник # 929

Малко радостна новина относно циганите:

Странник ходи от врата на врата и плаши цигани в морската столица
Мъж с пружинени крака сее страх във Варна
Ходжа гони духа на непознатия, който броди нощем в шарената махала
ИЛКА КАТРЕВА
Снимка: БГ НЕС

41-годишната Ася от кв. Аспарухово твърди, че е виждала тайнствения мъж, който плаши циганите.
Черен мъж, облечен в черен шлифер и с черна брада, обикаля нощем ромските махали във Варна и плаши циганите. Ромите смятат натрапника за извънземен или за дух и изпитват страх от него. Черният човек чукал по прозорците им и тракал по вратите им, разказали роми, които повикали на помощ една вечер ченгета и дори баретите от специализираното подразделение за охрана на обществения ред. Сформирани са и доброволни екипи от по-безстрашни роми, които вечер бдят над съня и живота на хората ромската малаха “Розова долина" в кв. “Аспарухово" и в кв. “Владиславово". Страхът на циганите бил толкова голям, че ромите извикали ходжа, който трябвало да изгони духа на странника.
Има пружини вместо крака и щом викнеш да го изгониш, прави крачки като извънземен - големи скокове и изчезва. Така уплашен до смърт ром разказал за виденията си в полицията, където подал жалба срещу черния човек. Докато звъни в полицията обаче, черният изчезнал в тъмното безмълвен. В “Аспарухово" вече го наричат нинджа, а във “Владиславово" - прижунката, заради уж пружинените му крака.
Кметът на района Христа Маринова потвърди, че наистина е възникнало напрежение сред ромите от квартала заради мъж, който обикалял по улиците, облечен в черни дрехи. Притеснени от странника, ромите потърсили помощ дори от заместник-началника на III РПУ, но докато подавали сигнала, мъжът с черните дрехи изчезнал мистериозно. От полицията са се свързали с Христа Маринова с молбата тя да събере лидерите на ромите и заедно да поговорят с хората и да ги успокоят, че няма нищо притеснително. Ромите са получили и уверение, че ще бъдат осигурени по-чести полицейски патрули в района и ще се направи всичко възможно да бъде опазен обществения ред
За първи път черният човек е засечен в село Чернево. След нощните си разходки в “Розова долина" и във “Владиславово" за черен човек разказват и очевидци в Суворово.

--------------------
"?? ????? ????? ? ??????? ?????????? ?????? ?????? ?? ?????? ????????? ???????? ????"
????? ??????
PMEmail PosterICQ
Ахинора
Публикувано на: 25.8.2007, 14:33
Quote Post

Участник

Съобщения: 108
Участник # 824
Дата на регистрация: 18-February 07

QUOTE (Биляр @ Aug 20 2007, 10:18 PM)
Вижте тази новина, хайде да открием същественото!

http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1087067

А случайно някой да видя онези момченца на Расате какви изражения имаха наистина? Боже опази,ако трябва точно те да ни пазят.та те една команда "равнис"не знаят да изпълняват.А за да са гвардия,трябва поне войници да са ходили,ама не за време колкото една женска бременност,ами както си е редно-поне 2 годинки. Колкото им е строевата подготовка,толкова ще им е и другото. Леле,пък какви бяха пухкавки! Как ще пробягат някое по-дълго разстояние ако се наложи и и то с пълно бойно снаряжение! smil3dbd4e5e7563a.gif Тези момчета приличат на мамини синчета,дето при първата реална заплаха и "Дим да ги няма!" Чудя му се на тоя министър Петков как изобщо ги разглежда като заплаха за някого. Това ме навежда на една друга мисъл,не много приятна за него самия,ама няма да я кажааааааааа! smil4341944e6b0c8.gif
Истинската национална гвардия трябва да изглежда съвем иначе. Оставям ви за домашно да си помислите как точно. smil4334aa44c7e89.gif
PM
Севар
Публикувано на: 25.8.2007, 18:34
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 2 371
Участник # 13
Дата на регистрация: 11-July 05

И Капитан Петко Войвода също не е минавал 5 години казарма като се е захванал. Принудата го е накарала да хване гората. Но повтарям - принудата, а не търсене на слава и почести, както е при Гвардията на БНС.
PMEmail PosterUsers WebsiteICQ
Eлтимир
Публикувано на: 25.8.2007, 18:53
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 17 492
Участник # 15
Дата на регистрация: 17-July 05

Нещо, неотразено в новините. Покрай циганските размирици са пострадали двама служители - мъж и жена от индийското посолство. Проблемът е, че за побоя са задържани напълно невинни младежи. Средствата за масаво оглупяване, така наречените "медии" не отразяват новината, за да не се стигне до дипломатически скандал.

--------------------
PM
Биляр
Quote Post

Участник

Участник # 929

Психологът Христо Монов: Чака ни нещо като Косово!

Според него проблемът за интегри­рането на циганската общ­ност е подценяван систем­но и е труден за решаване
24.08.2007

"Миналата седмица в столичния квартал Красна по­ляна цигани крещяха "Смърт на българите". Преди ден пък в Самоков роднина на убито циганче искаше да види палачите му обесени на площада.

Това са все прояви в рам­ките на безредици, които не трябва да се подценяват. Стълкновенията са неизбежни, а задълбочаването на конфликта тепърва предстои.

Чака ни нещо като Косово!", пише психологът Христо Монов днес във в. "24 часа".

Според него проблемът за интегри­рането на циганската общ­ност е подценяван систем­но, затова е станал толкова труден за решаване.

"При социализма навряхме цига­ните в гета и после нищо не направихме, за да ги изва­дим от там. И тези дни се сблъскаха два модела на детството", смята Монов.

"Децата от глобалния свят на интернет, за които Азът е основополагащ в ценностната система, влязоха в стълкновение с децата, отгледани и формирани по нормите на номадското об­щество. Огромна е културната бездна, която ги дели", пише специалистът по кризисна психологическа интервенция.

"Моето поколение и това на моите родители бяха толерантни към подобна раз­лика. Приемаха държава­та да дава определена част от произведеното от тях и от доходите им на циган­ската общност да потребява това благо под формата на социални помощи, без­платно образование, по­строяване на жилища и т.н.

Но новото поколение не приема подобно поведе­ние. Децата ни няма да търпят хубавите коли, кои­то са си купили със соб­ствен труд, да се размина­ват с вонящи каруци по улиците на европейска сто­лица.

Нито пък ще са съ­гласни с парите от техните данъци да бъдат изплаща­ни социални помощи на хо­ра, които са избрали само да искат от държавата, защото им е по-изгодно да не работят", отбелязва психологът.

Той разглежда някои от последните инциденти като примери за сблъсъка на тези два моде­ла : "В Самоков някой беше решил, че мястото на ци­ганските младежи не е на центъра на града и се стиг­на до убийство.

В Плевен три циганета пък решиха, че са гладни, и нападнаха 39-годишен мъж, за да го оберат".

"И в двата случая става въпрос за 16-17-годишни деца. Деца, които не могат да живеят заедно. Дори в свободното си време те не се събират на едни и същи места", отбелязва Христо Монов.

Според него циганските деца предпочитат да не излизат от гетото не толкова, защото няма да ги пуснат другаде, а защото предпочитат свое­то си място със своите си порядки.

"Те не познават правилата на поведение в модерното общество и затова не могат да ги спазват. В тази ситуация се чувстват уязвими и най-че­сто реагират агресивно, когато другите изискват от тях спазването на тези правила", посочва психологът.

Той предупреждава, че като се имат предвид демографските тен­денции в Бълга­рия, само след 5-6 години на врата на всеки работещ ще тежи по още един безработен циганин и тогава съще­ствуващият ико­номически модел - един работещ да издържа освен себе си и един пенсионер, един социално слаб или един безработен ром, ще се взриви.

"Дано случилото се в последните две седмици най-после запали сигналната лампичка на тези, от които зависи решаването на проблема", пише в заключение психологът.

--------------------
????? ??????
PMEmail PosterICQ
Биляр
Quote Post

Участник

Участник # 929

Психологът Христо Монов: Чака ни нещо като Косово!

Според него проблемът за интегри­рането на циганската общ­ност е подценяван систем­но и е труден за решаване
24.08.2007

"Миналата седмица в столичния квартал Красна по­ляна цигани крещяха "Смърт на българите". Преди ден пък в Самоков роднина на убито циганче искаше да види палачите му обесени на площада.

Това са все прояви в рам­ките на безредици, които не трябва да се подценяват. Стълкновенията са неизбежни, а задълбочаването на конфликта тепърва предстои.

Чака ни нещо като Косово!", пише психологът Христо Монов днес във в. "24 часа".

Според него проблемът за интегри­рането на циганската общ­ност е подценяван систем­но, затова е станал толкова труден за решаване.

"При социализма навряхме цига­ните в гета и после нищо не направихме, за да ги изва­дим от там. И тези дни се сблъскаха два модела на детството", смята Монов.

"Децата от глобалния свят на интернет, за които Азът е основополагащ в ценностната система, влязоха в стълкновение с децата, отгледани и формирани по нормите на номадското об­щество. Огромна е културната бездна, която ги дели", пише специалистът по кризисна психологическа интервенция.

"Моето поколение и това на моите родители бяха толерантни към подобна раз­лика. Приемаха държава­та да дава определена част от произведеното от тях и от доходите им на циган­ската общност да потребява това благо под формата на социални помощи, без­платно образование, по­строяване на жилища и т.н.

Но новото поколение не приема подобно поведе­ние. Децата ни няма да търпят хубавите коли, кои­то са си купили със соб­ствен труд, да се размина­ват с вонящи каруци по улиците на европейска сто­лица.

Нито пък ще са съ­гласни с парите от техните данъци да бъдат изплаща­ни социални помощи на хо­ра, които са избрали само да искат от държавата, защото им е по-изгодно да не работят", отбелязва психологът.

Той разглежда някои от последните инциденти като примери за сблъсъка на тези два моде­ла : "В Самоков някой беше решил, че мястото на ци­ганските младежи не е на центъра на града и се стиг­на до убийство.

В Плевен три циганета пък решиха, че са гладни, и нападнаха 39-годишен мъж, за да го оберат".

"И в двата случая става въпрос за 16-17-годишни деца. Деца, които не могат да живеят заедно. Дори в свободното си време те не се събират на едни и същи места", отбелязва Христо Монов.

Според него циганските деца предпочитат да не излизат от гетото не толкова, защото няма да ги пуснат другаде, а защото предпочитат свое­то си място със своите си порядки.

"Те не познават правилата на поведение в модерното общество и затова не могат да ги спазват. В тази ситуация се чувстват уязвими и най-че­сто реагират агресивно, когато другите изискват от тях спазването на тези правила", посочва психологът.

Той предупреждава, че като се имат предвид демографските тен­денции в Бълга­рия, само след 5-6 години на врата на всеки работещ ще тежи по още един безработен циганин и тогава съще­ствуващият ико­номически модел - един работещ да издържа освен себе си и един пенсионер, един социално слаб или един безработен ром, ще се взриви.

"Дано случилото се в последните две седмици най-после запали сигналната лампичка на тези, от които зависи решаването на проблема", пише в заключение психологът.

--------------------
????? ??????
PMEmail PosterICQ
ime
Публикувано на: 27.8.2007, 18:47
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 556
Участник # 484
Дата на регистрация: 10-July 06

Ще се отвори земята и ще се открие кои са българите. Не е вярно, че българите са чергари. Откъдето са минали, държава са оставили и бел град.

--------------------
"????????? ?? ?? ?????? — ???? ?????????"
PMUsers Website

Topic OptionsСтраници: (8) « първа ... 2 3 [4] 5 6 ... последна » Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
Любомир 10/12/2024
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020