Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (2) 1 [2] ( последно съобщение ) |
Bulgarian language is very hardly!
Nemski89 |
Публикувано на: 30.6.2007, 10:28
|
||
Участник Група: Участници Съобщения: 41 Участник # 641 Дата на регистрация: 28-October 06 |
Англия в исторически план е една от най-Българофобските държави от западните страни. -------------------- "????????? ?? ???????,????? ? ????????? ?????,????? ? ?????????? ???????? ?? ??????.???? ????? ?????? ???? ?? ?? ?????? ??? 100 ?? ???? ?? ??????????."
??? ??-????? ??? ??? ??-?????? 10??? ??.?.?
|
||
Биляр |
Публикувано на: 30.6.2007, 19:54
|
Участник Група: Изгонени Съобщения: 241 Участник # 929 Дата на регистрация: 15-April 07 |
извода какъв е, реално... като срещнем такива да ги игнорираме и да се държим недружелюбно с тях ли? да им покажем, че не са желани тук...!? добре така да бъде!
-------------------- "?? ????? ????? ? ??????? ?????????? ?????? ?????? ?? ?????? ????????? ???????? ????"
????? ?????? |
Янга |
Публикувано на: 1.7.2007, 16:56
|
||||
Участник Група: Участници Съобщения: 338 Участник # 326 Дата на регистрация: 7-April 06 |
Немският, руския и дори Българския са по-трудни от английския в граматично отношение, но това естествено не е оправдание за чужденците да не го учат. Помня как преди години мангалът Иван Костов заедно с някаква шайка искаха да въвеждат английския като втори официален език, както и да махат кирилицата. Добре че това не стана... |
||||
bg-girl |
Публикувано на: 2.7.2007, 21:22
|
Читател Група: Участници Съобщения: 10 Участник # 823 Дата на регистрация: 18-February 07 |
Здравейте и от мен! Напълно съм съгласна с вас. Незнам дали точно в тази тема е мястото, но ще ви разкажа какво ми се случи в Пловдив миналия месец. И така, аз съм студентка първа година, задочно. Отивам на очни и се настанявам в едно от общежитията. То се оказва пълно с турци, които равяваха техните знамена, говореха само на турски и ме посрещнаха с думите "Добре дошла в турска провинция". Почувствах се много кофти, че някои ми говори така в собствената ми родина. Незнам как успях, но ги накарах да започнат да говорят на български. Дори накрая взеха да се радват, че са проговорили, макар и зле езика ни. Смятам, че всеки, който има желание да го научи ще успее. Българския език не е чак толкова труден!
|
Иван |
Публикувано на: 3.7.2007, 8:37
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 717 Участник # 80 Дата на регистрация: 12-August 05 |
Откъс от книгата "Сто години за всеки (Рецептите на Петър Димков)":
----------------------------------------- "Уместно е да се припомни епизодът, който Петър Димков не пропускаше да разкаже, колчем станеше дума за родната къща на Левски. Явили се при него (първия военен командир на Карлово) група местни турци - из сиромасите най-вече. Те също научили, че общината възнамерява да събори родната къща на Апостола, а подполковникът се възпротивил... - Да те благослови бог и да те пази - заговорили развълнуваните турци, - че така браниш къщата на Ицко! С това име назовавали Апостола (споменавали го помежду си), макар че всъщност никой от тях не го познавал лично. Но знаели за какво се бие, искали и те тази правда, за която той загинал. Предали парите, които били събрали помежду си - за да се възстанови къщата на Апостола, да се поправи и подкърпи. Те набавили бояджийската посуда, която била изчезнала от къщата, а дотогава била неразделна част от нея. С една дума турската сиромашия почувствала за какво става дума и безстрашно се намесила, за да се отстои правдата." ----------------------------------- Връзката с темата естава ясна, ако вместо думите "турската сиромашия" използваме други по-подходящи. Защото нуждата от материални придобивки (сиромашия) не е най-въпиющата сега, както и тогава. Нуждата, която са изпитвали турците, както и българите е човешко обновление, живот в човешки измерения - всеки да бъде личност , която решава живота и съдбата си. Въпросът с говоренето на български език е в пряка връзка с възможността всеки да бъде личност, да осъществява свободния си избор, да пази живота във всичките му форми. Левски е вилияел, както на българи, така и на турци, защото идеите му са идеи на Човек, докато режимът тогава и сега е противочовешки. Нашата първа задача е да постигнем влияние от такова качество. |
Страници: (2) 1 [2] |