www.Voininatangra.org

НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Лекарство против рак

Страници: (2) 1 [2]  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Лекарство против рак
trak
Публикувано на: 18.6.2010, 15:52
Quote Post

Често пишещ

Група: Участници
Съобщения: 690
Участник # 1 912
Дата на регистрация: 21-June 09

За мен начина за регистрация и излизане от ситуацията е лекарството да бъде регистрирано като хранителна добавка в България. Това може да стане , ако господин Христов спре да се инати и се започнат изследванията. И така всеки ще има свободен избор да купи или не. Иначе от 2007 насам не може да се направи регистрация на лекарство против рак в България на локално ниво, а разрешението зависи от европейската комисия.
PM
Ник
Публикувано на: 19.6.2010, 19:38
Quote Post

Участник

Съобщения: 380
Участник # 219
Дата на регистрация: 26-December 05

Трак,за последно.Първо,правиш впечатление на човек,който защитава интересите на интернационалните фармацевтични монаполисти,за които няма закони-НИКЪДЕ! така,че тук губеш генерално!..Второ-опитвай се да отговоряш не така многословно.Трето-по стил и начин на писане ми напомняш за някоя,която пише в един претециозен "пробългарски"сайт в типичен /подобен на твоя/ маниер и под никнейм-Дора!? Възможно е да греша разбира се,аз често греша.Това е!
PM
Йордан_13
Quote Post

Админ

Група: Админ
Съобщения: 16 442
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

QUOTE (Ник @ 19.6.2010, 18:38 )
Трак,за последно.Първо,правиш впечатление на човек,който защитава интересите на интернационалните фармацевтични монаполисти,за които няма закони-НИКЪДЕ! така,че тук губеш генерално!..Второ-опитвай се да отговоряш не така многословно.Трето-по стил и начин на писане ми напомняш за някоя,която пише в един претециозен "пробългарски"сайт в типичен /подобен на твоя/ маниер и под никнейм-Дора!? Възможно е да греша разбира се,аз често греша.Това е!

На мене също ще ми е интересно, да видя в кой сайт пише момичето, под името "Дора". Така, че, като казваш нещо, подкрепяй си твърденията.
Значи, позицията й, наистина изглежда противоречива, от гледна точка на това, че тя защитава спазването на законите в Австрия и Германия и се бунтува срещу нарушаването им от българите там. Щом е закон, трябва да се спазва. И щом си отишъл да живееш доброволно в тази държава, че го спазваш. И от тази гледна точка, тя протестира, срещу законовия произвол в България и настоява той да не се пренася в тези държави, т.е. по някакъв начин иска промяна на манталитета, защото се петни името "българин". Иначе, ако питаш мене, точно за австрийците, хич не ме е грижа. Исторически ни дължат много и трябва по някакъв начин да си платят. България дълго няма да е в ЕС, и това ще е мисля за нейно добро, защото предназначението й не е да е сателит, на този или онзи блок. Довчера на СССР, днес на ЕС.
Лично мене ме интересува какво става на територията на България днес и сега.
В крайна сметка, искам да ви предупредя, че това е човек, с който работим много добре и аз не бих така лесно го махнал, само заради различия в позициите.
Дори да се окаже агент;))), какъвто е лекия ти намек, аз за първи път срещам толкова добре поставен на място и с добра култура агент, точен и прецизен, лишен от излишни емоции и с добре усвоена германска дисциплина, което си има и своята добра страна, ако човек не прекалява с абсолютизирането й.
Така, че ще поема риска и предизвикателството, въпреки вашите твърдения.
PMEmail Poster
iss
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 090
Участник # 365
Дата на регистрация: 8-May 06

QUOTE (trak @ 17.6.2010, 12:23 )
Мога да цитирам и публикувам доста статии на немски за него и клиниката му. В Германия се пазят архивите.

Но със сигурност не би могла да публикуваш статия в която "стриктните" и "прецизните" признават че са унищожили всички архиви с тестването на лекарството....Доста обемест труд,доста години работа доказваща ,че лекарството действа...Аз вече казах че няма да се впусна в спор и доказване на думите си,тъй като мисля че пиша в сайт в който РОДОЛЮБИЕТО е основно!

Много моля ,да не се впускаме в излишни словоизлияния...ама кой на кого и за какво е полезен,кой крив и кой прав.Няма нищо лошо в това ,че на Ник не му харесва начина на изказване на Трак-на мен също не ми харесва...и въпреки "немската и школовка" манталитета и е по български темпераментен-не е лишен от емоции бликащи доста негативно когато става въпрос за българите (визирам изказването за посолствата и тази тема)... smil3dbd4e7853679.gif

--------------------
????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
PM
iss
Quote Post

Отдаден

Участник # 365

QUOTE (Йордан_13 @ 19.6.2010, 23:27 )
Значи, позицията й, наистина изглежда противоречива, от гледна точка на това, че тя защитава спазването на законите в Австрия и Германия и се бунтува срещу нарушаването им от българите там. Щом е закон, трябва да се спазва. И щом си отишъл да живееш доброволно в тази държава, че го спазваш. И от тази гледна точка, тя протестира, срещу законовия произвол в България и настоява той да не се пренася в тези държави, т.е. по някакъв начин иска промяна на манталитета, защото се петни името "българин". Иначе, ако питаш мене, точно за австрийците, хич не ме е грижа. Исторически ни дължат много и трябва по някакъв начин да си платят. България дълго няма да е в ЕС, и това ще е мисля за нейно добро, защото предназначението й не е да е сателит, на този или онзи блок. Довчера на СССР, днес на ЕС.
В крайна сметка, искам да ви предупредя, че това е човек, с който работим много добре и аз не бих така лесно го махнал, само заради различия в позициите.
Дори да се окаже агент;))), какъвто е лекия ти намек, аз за първи път срещам толкова добре поставен на място и с добра култура агент, точен и прецизен, лишен от излишни емоции и с добре усвоена германска дисциплина, което си има и своята добра страна, ако човек не прекалява с абсолютизирането й.

Добре би било да се вземат под внимание забележките ти,защото именно те пораждат конфликта.
А относно "работата"-добре...интересни теми-интересни материали,но искам съвсем откровенно да споделя,че малко се затруднявам с посланията на темите- или от многото писанки и преводен материал някъде ги пропускам smil4334a580902ca.gif Носим вода от девет кладенеца и накрая не мога да разбера за кого е водата smil3dbd4e4c2e742.gif
Ако не си съгласен с това което казвам може да поспорим на Л.С. smil4334ad1724132.gif
ДЕН ГРЕЕ smil3dbd4e7853679.gif

--------------------
PM
Йордан_13
Quote Post

Админ

Участник # 544

QUOTE (iss @ 20.6.2010, 07:16 )
QUOTE (Йордан_13 @  19.6.2010, 23:27 )
Значи, позицията й, наистина изглежда противоречива, от гледна точка на това, че тя защитава спазването на законите в Австрия и Германия и се бунтува срещу нарушаването им от българите там. Щом е закон, трябва да се спазва. И щом си отишъл да живееш доброволно в тази държава, че го спазваш.  И от тази гледна точка, тя протестира, срещу законовия произвол в България и настоява той да не се пренася в тези държави, т.е. по някакъв начин иска промяна на манталитета, защото се петни името "българин".  Иначе, ако питаш мене, точно за австрийците, хич не ме е грижа. Исторически ни дължат много и трябва  по някакъв начин да си платят. България дълго няма да е в ЕС, и това ще е мисля за нейно добро, защото  предназначението й не е да е сателит, на този или онзи блок. Довчера на СССР, днес на ЕС.

Добре би било да се вземат под внимание забележките ти,защото именно те пораждат конфликта.
А относно "работата"-добре...интересни теми-интересни материали,но искам съвсем откровенно да споделя,че малко се затруднявам с посланията на темите- или от многото писанки и преводен материал някъде ги пропускам smil4334a580902ca.gif Носим вода от девет кладенеца и накрая не мога да разбера за кого е водата smil3dbd4e4c2e742.gif
Ако не си съгласен с това което казвам може да поспорим на Л.С. smil4334ad1724132.gif
ДЕН ГРЕЕ smil3dbd4e7853679.gif

Няма нужда от ЛС, просто няма да допусна заяждане, в основата, на което заставаш ти, както очаквах да стане, като наблюдавах поведението ти. Случая е като лекарството за рак. Няма да ти припомням заяжданията ти с Дари, спрямо, които може да не съм взел отношение, но съм ги наблюдавал внимателно. Няма как да си единствена и ще се наложи да търпиш и други жени. Женските интриги не са ми по вкуса, както и мъжките.
След като не разбираш смисъла на темите, и смяташ, че водата е от девет кладенеца, създай такива, които да имат смисъл и да са само от един кладенец с вода. Това го казвам за сетен път, за всеки, КОЙТО НЕДОВОЛСТВА. След като не разберете - тоягата.
Недоволството не може да преминава в упрек, а трябва да има съзидание. Не харесвате темите, не ви радват, създайте по-добри и с по-дълбок смисъл.

Всеки участник може да създава теми!

По отношение "Трак", аз я насърчих да създава теми и държа да го прави, независимо дали са добри или имат някакъв смисъл. Иначе тя даваше само мнения. Просто сметнах за безсмислено, кореспонденцията ми с нея на ЛС, защото има Форум, в който всичко това, може да се сподели.
Ако вие, не го харесвате, добре, създайте нещо по-добро. Но лични упреци и недоволства от това и характеристики кой какъв бил няма да позволя.
В случая с Трак си позволих да я охарактеризирам, защото долових нотка на недоволство от присъствието й, с което искам да кажа, че каквато и да е тя, в момента е полезна, т.е. не вреди и с нея може да се върши работа.
PMEmail Poster
iss
Публикувано на: 20.6.2010, 12:26
Quote Post

Отдаден

Участник # 365

Бъди честен и безпристрастен!
ДЕН ГРЕЕ!

--------------------
PM
iss
Публикувано на: 20.6.2010, 12:52
Quote Post

Отдаден

Участник # 365

QUOTE (Йордан_13 @ 20.6.2010, 08:52 )
Няма да ти припомням заяжданията ти с Дари, спрямо, които може да не съм взел отношение, но съм ги наблюдавал внимателно. Няма как да си единствена и ще се наложи да търпиш и други жени. Женските интриги не са ми по вкуса, както и мъжките. 

Интригите не са по ввкуса ти,но ги създаваш много умело и подло!В случая с "другарката" Дари,не само че я подкрепи,ами ми направихте и масирана атака след която не писах близо две години.Ако си спомняш темата беше за 8-ми март...може само да съжаляваш,че с тая вулгарна лигла провалихте темата .Корените на ОСМИ МАРТ са много назад в древноста с промяна в датата с един ден за да може да се заличи древната символика и сила на празника на жената...за да може да е идея на еврейката Клара и да носи друго послание...онова което апелираше Дари...
Хайде...ако не съм права банирай ме...ако още мислиш че аз се заяждам ...и без това едва ли повече ще напиша нещо тук...
Ето за опреснение ,кой с кого се заяжда...ето една от най-блестящите САМСТОЯТЕЛНИ теми на твоето протеже:
http://www.voininatangra.org/modules/ipboa...p?showtopic=892

--------------------
PM
Ник
Публикувано на: 20.6.2010, 17:14
Quote Post

Участник

Съобщения: 380
Участник # 219
Дата на регистрация: 26-December 05

Йордане,никъде не съм излизал с претенция,че човек,на който не ми харесва начинът му на комуникация и съдържанието на коментарите,трябва да бъде отстранен откъдето и да било.Пазил ме Господ.Аз действително не съм съгласен с начина по който интерпретира нещата,както и със зле прикритата нетолерантност към чуждо мнение.Точно такава-многословно-академична,показно образована,остра и нетърпяща възражение,бих казал-тоталитарна по стил е въпросната ДораА от Идея за България.Супер интересен сайт,с много полезни неща и капацитети по всичко.Въпреки това на мен не ми харесва там,мирише ми.Намирам го по-скоро,като подготовка и примамка,заявка, за нова политическа сила,която,като всички досега да ни привлече със истински коментари и отношения към проблемите,за...да ни яхне отново.Това си е мое лично мнение,отдавна не се впечатлявам или заслепявам от нищо.Имам си критерии, наблюдавам и харесвам или не. Iss благодаря ти за подкрепата.Наистина!
PM
anti666
Публикувано на: 20.6.2010, 18:41
Quote Post

На мене също ще ми е интересно, да видя в кой сайт пише момичето, под името "Дора". Така, че, като казваш нещо, подкрепяй си твърденията

За да сложим край на спора "момичето" Дора е от сайта "Идея за България" на покойния Симеон Войнов. Тя е позната на Елтимир и пише от Финландия, където е преподавател по политология и е със здрави социалистически убеждения, каквато е и самата скандинавия. Слагам момиче в кавички, защото си е жена в зряла възраст. Който иска повече подробности, да се обърне към Елтимир, ако предцени ще му ги даде.
Трето-по стил и начин на писане ми напомняш за някоя, която пише в един претециозен "пробългарски"сайт в типичен /подобен на твоя/ маниер и под никнейм-Дора!? Възможно е да греша разбира се,аз често греша

Това, което ни касае нас е, че двете нямат нищо общо и както сам отбелязва Ник, със сигурност греши, не вероятно.
Въпреки това на мен не ми харесва там,мирише ми.Намирам го по-скоро,като подготовка и примамка,заявка, за нова политическа сила,която,като всички досега да ни привлече със истински коментари и отношения към проблемите,за...да ни яхне отново

Спор няма по този въпрос. Миризмата се усеща отдавна и отдалече.
log-viewer
  Публикувано на: 21.6.2010, 13:19
Quote Post

Читател
**

Съобщения: 27
Участник # 2 372
Дата на регистрация: 21-June 10

QUOTE (anti666 @ 20.6.2010, 17:41 )
За да сложим край на спора "момичето" Дора е от сайта "Идея за България" на покойния Симеон Войнов. Тя е позната на Елтимир и пише от Финландия, където е преподавател по политология и е със здрави социалистически убеждения, каквато е и самата скандинавия. Слагам момиче в кавички, защото си е жена в зряла възраст. Който иска повече подробности, да се обърне към Елтимир, ако предцени ще му ги даде.

Светът е малък. Нечистоплътната Дора (kestilä) Апостолова от Поморие с прякор сред хелзингчаните Дора Лудата. Историчка от БАН със специалност тракология, ненавиждаща всичко българско, може-би защото тя самата е половин гъркиня. Дължаща над 50000 евро на предимно руснаци в Хелзинки и криеща се от всекиго, на никого не отваря вратата си за да не и поискат дълга. Преподавател по политология ли - глупости. Безработна от 15 години, нечистоплътна, дебело прасе -тежи над 125 кг. Двете с Лучия Остерлунд (Österlund) ( дясната ръка на мадридския изрод) са едни от най-шантавите масонски мекерета от агентите на ДС по Татово време във Финландия.
Абе хора, проверявайте си источниците на информация. Толкова ли нямате познати българи, които живеят в Хелзинки за да ги попитате относно нея?

Относно лекарството за рак. Има високочестотни усилватели доста като предлагане из нета. Частите им заедно със синтезатора струват около 140 лева. Едно пълно изследване на вибрационното поле на човека струва точно 70 лева. От там нататък самото лечение трае 3 дни до пълното излекуване на човека.

Имам един въпрос към вас. Лицето Вотан и Витан едно и също ли е? Защото този Вотан шлемоса с голям шлем 2 форума за алтернативно лечение и свободни енергии.
PMEmail Poster
anti666
Quote Post

Преподавател по политология ли - глупости. Безработна от 15 години, нечистоплътна, дебело прасе -тежи над 125 кг. Двете с Лучия Остерлунд (Österlund) ( дясната ръка на мадридския изрод) са едни от най-шантавите масонски мекерета от агентите на ДС по Татово време във Финландия.
Абе хора, проверявайте си источниците на информация. Толкова ли нямате познати българи, които живеят в Хелзинки за да ги попитате относно нея?

Тук е слънчевата земя и няма нужда да сверяваме информацията. След като се е представила като такава на Елтимир, значи е казала истината. Поне ние така приемаме всеки, защото е някак си неприлично възрастен човек да лъже. А който лъже - Небето вижда. И тук рано или късно си проличава. Разбира се, няма да режем езици, както в Крумовия Саракт за лъжи, но дупе да му е яко, който лъже с доверието на българите. Прошка няма да има.
Специално за тази женица, нас малко ни касае или интересува особено истина ли е или не. Елтимир да си проверява.
За въпроса ти, формулирай го пак, щото нещо е неясен. Аз поне не влизам в други форуми, че да ме интересува дали този Вотан и Витан е едно и също лице. За други не знам.
log-viewer
Публикувано на: 22.6.2010, 10:11
Quote Post

Читател
**

Съобщения: 27
Участник # 2 372
Дата на регистрация: 21-June 10

След като се е представила като такава на Елтимир, значи е казала истината.

(Май в Китай беше) са оценявали владетелите по обкръжението им. След като се вижда "обкръжението" в лицето на Dora Kestilä може и да се съди за "владетеля". А Финландия е масонска държава от основаването си. Чрез Хелзинки са изпрани по-голямата част от паричките на политбюро на правешкия цървул преди 1989.
Остава логичното заключение породено от фразата "Кажи ми кои са приятелите ти, за да кажа кой си ти".
Относно Вотан и Витан. Това, което разбрах от прочетеното е, че Радев е с ник Витан. Поне в 2 форума за свободната енергия и алтернативната медицина (визирам д-р Райф, д-р Райх, покойната вече д-р Хулда Кларк, и др.) при обсъждания между участниците във форумите винаги се намисаше форумец с ник Вотан (в някои случаи Витан), насираше темата и обезсърчаваше не добре осведомените, и търсещи неконвенционално разрешение на проблемите си форумци. Стигна се до там, че да се плюе директно и лъжливо върху д-р Кларк и пълно отричане на Тесла. Несъмнена работа на службите. И в това се състои въпроса ми:
Ли е форумеца с никове Вотан и Витан този Радев, или не? Защото ако този Радев използва тези никове то това недвусмислено доказва тезата на Елтимир, че Радев е ченге. Но ако Радев е починал както разбрах, то кой използва и до сега тези никове? Във форума на бгаудио темата е вече затворена http://www.bgaudio.org/modules.php?name=Fo...r=asc&start=825
но модератори станаха teofilius и VITAN с което се поде дезинформация и откровени лъжи.
VITAN написа:
27 написа:
Но и сам войнът е войн, ако ще и цяла армия да сте

Очевидно войн на Тангра... georgi_nz, npn, Edva li, Dali, zap, I-now, 27...

След този цитат форума стана бълвоч и дезинформация.
Възможно ли е VITAN и Votan да не са никове на Радев, а на хора от службите?
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 22.6.2010, 12:51
Quote Post

Админ

Участник # 544

QUOTE (log-viewer @ 22.6.2010, 09:11 )
След като се е представила като такава на Елтимир, значи е казала истината.

(Май в Китай беше) са оценявали владетелите по обкръжението им. След като се вижда "обкръжението" в лицето на Dora Kestilä може и да се съди за "владетеля". А Финландия е масонска държава от основаването си. Чрез Хелзинки са изпрани по-голямата част от паричките на политбюро на правешкия цървул преди 1989.
Остава логичното заключение породено от фразата "Кажи ми кои са приятелите ти, за да кажа кой си ти".
Относно Вотан и Витан. Това, което разбрах от прочетеното е, че Радев е с ник Витан. Поне в 2 форума за свободната енергия и алтернативната медицина (визирам д-р Райф, д-р Райх, покойната вече д-р Хулда Кларк, и др.) при обсъждания между участниците във форумите винаги се намисаше форумец с ник Вотан (в някои случаи Витан), насираше темата и обезсърчаваше не добре осведомените, и търсещи неконвенционално разрешение на проблемите си форумци. Стигна се до там, че да се плюе директно и лъжливо върху д-р Кларк и пълно отричане на Тесла. Несъмнена работа на службите. И в това се състои въпроса ми:
Ли е форумеца с никове Вотан и Витан този Радев, или не? Защото ако този Радев използва тези никове то това недвусмислено доказва тезата на Елтимир, че Радев е ченге. Но ако Радев е починал както разбрах, то кой използва и до сега тези никове? Във форума на бгаудио темата е вече затворена http://www.bgaudio.org/modules.php?name=Fo...r=asc&start=825
но модератори станаха teofilius и VITAN с което се поде дезинформация и откровени лъжи.
VITAN написа:
27 написа:
Но и сам войнът е войн, ако ще и цяла армия да сте

Очевидно войн на Тангра... georgi_nz, npn, Edva li, Dali, zap, I-now, 27...

След този цитат форума стана бълвоч и дезинформация.
Възможно ли е VITAN и Votan да не са никове на Радев, а на хора от службите?

Значи, съвсем нормално е системата да се брани и да си създава свои "никове", в интернет, чрез които да се отстоява. Доста от никовете в нета са ченгеджийски или на партийни активисти и функционери, защото това пространство е възможност за пропаганда с нови средства, а и за контриол с нови средства. Не са случайни опитите на всяко едно правителство, дошло на власт в България, да овладее това пространство. Правителствата искат да контролират всичко, дори и душите на хората.
Идеята за тоталния контрол е блян, мания за болния от властта. Болния за власт абсолютизира контрола и търси начини да съхрани Системата, която го е овластила, защото той се идентифицира чрез нея. Той няма оригинално Себе, неговото Себе е Системата, затова 90% от хората недоволстват от нея, но не се отказват от нея, дори напротив, чрез действията си, се стремят да я съхранят, въпреки, че недоволстват.
Страхът от разрушението й е голям, защото има импотентност откъм творчество. Липсата на потенция за творчество в човека създава страхът от разрушението и го идентифицира като зло. Но разрушението, не е зло, то е възможност да се изрази съвършенството на творчеството, да създаде нови, по усъвършенствани форми, които повече и по цялостно да изразят светлината.

Ако в някой "ник" се вижда страх от съзиданието, той трябва да бъде своевременно отстраняван, дори да не е агент или партиен функционер. Само този, който съзидава е добре дошъл.
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 22.6.2010, 14:24
Quote Post

Админ

Участник # 544

QUOTE (iss @ 20.6.2010, 11:52 )
QUOTE (Йордан_13 @  20.6.2010, 08:52 )
Няма да ти припомням заяжданията ти с Дари, спрямо, които може да не съм взел отношение, но съм ги наблюдавал внимателно. Няма как да си единствена и ще се наложи да търпиш и други жени. Женските интриги не са ми по вкуса, както и мъжките.  

Интригите не са по ввкуса ти,но ги създаваш много умело и подло!В случая с "другарката" Дари,не само че я подкрепи,ами ми направихте и масирана атака след която не писах близо две години.Ако си спомняш темата беше за 8-ми март...може само да съжаляваш,че с тая вулгарна лигла провалихте темата .Корените на ОСМИ МАРТ са много назад в древноста с промяна в датата с един ден за да може да се заличи древната символика и сила на празника на жената...за да може да е идея на еврейката Клара и да носи друго послание...онова което апелираше Дари...
Хайде...ако не съм права банирай ме...ако още мислиш че аз се заяждам ...и без това едва ли повече ще напиша нещо тук...
Ето за опреснение ,кой с кого се заяжда...ето една от най-блестящите САМСТОЯТЕЛНИ теми на твоето протеже:
http://www.voininatangra.org/modules/ipboa...p?showtopic=892

А защо не видиш това?

http://snimki221.blogspot.com/

Защо не видиш другия като творец, а само слабостите му като човек?
Приносът на дадена личност може да не се вижда, да се показва и парадира, важното е да изгражда. Затова смятам, че конфликта ти с Дари е неоснователен, както и този с Трак. Тя може да е всякаква, но опитът и да твори, трябва да се насърчава, нищо, че на този етап, може да твори моделирано, т.е. да използва системния си опит, а не вътрешния си духовен импулс. Аз искам творчеството да й се услади;))), за да придобие вълчи апетит към него.
Затова прибавих и блога на Дари, към "Приятели", не защото е "протеже", а защото носи потенциала на творец.

Всеки агент на системата или партиен функционер, можем да обърнем и да го върнем като човек, стига да го събудим като творец, а не както системата е деформирала себето му, като слуга и прислуга на самата нея.
Но не можем да му позволим той да ни "систематизира".
PMEmail Poster

Topic OptionsСтраници: (2) 1 [2]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020