www.Voininatangra.org

НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> ДПС печели изборите

Страници: (8) « първа ... 6 7 [8]  ( последно съобщение ) Closed TopicStart new topicStart Poll

> ДПС печели изборите
Йордан_13
Публикувано на: 22.5.2007, 12:54
Quote Post

Админ

Група: Админ
Съобщения: 16 428
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

QUOTE (nik @ May 22 2007, 10:59 AM)
КАКВО ВИ СТАВА ,БЕ ХОРА?!Изчетох всичко по тази тема,но тя не е тема,а нахвърляне на няколко човека върху друг,случайно постнал нещо,което не ви е харесало.Много съм Ви уважавал,особено за знанията,въпреки,че не всичко приемам,но това е нормално.И моите разбирания не винаги се приемат.Но не мога да гледам как се биете в просветените гърди и всички останали са или с комунистическо мислене или непросветени или ги карате да четат,но това,което вие им кажете, или и т.н.Не осъзнавате ли,че насреща си имате възрастни хора,които също са чели и не малко.Защо налагате и то по този начин ВАШЕТО мнение и виждане на нещата.Това не е ли комунизъм?Мисля,че трябва повече уважение,конструктивизъм и спокойствие при дебатите.Не се дръжте,като илюминати!Не всички са в плен на матрицата,по скоро вие се затваряте в собствен свят и не признавате света на другите.Факта,че съм принуден да напиша това,би трябвало да ви проговори.С уважение!

"Света на другите" - национализъм с комунистическо мислене. Мерси.
Leave This World Behind!
PMEmail Poster
PARADOX
Публикувано на: 22.5.2007, 13:40
Quote Post

Отдаден

Група: Изгонени
Съобщения: 1 245
Участник # 862
Дата на регистрация: 6-March 07

Ник...!!! Има верни неща в това което казваш, но се постави и на наше място...
През повечето време, хората се държат с нас като с луди или прокълнати... Идва време обаче когато в матрицата им се появяват "бъгове", или откровенно си "забиват"...!!!
Какво се случва тогава...?!!
Подсъзнанието им ги води тук, подсказвайки им, че не винаги 1 и 1 прави 2...!!!! Но каква е истинската причина да идват тук...?!!! Имат нужда от "форматиране" на паметта или просто се надяват да им рестартираме "Уиндоус-а"...?!!! Хората трябва да пруомеят, че няма начин да изсушат дрехите си, преди да излязат от реката...!!! Разбирам подсъзнателната им съпротива, на това с което се сблъскват тук... Това е сработване на защитите на логоческите им вериги...!!! При всеки е различно... При един става леко и гладко, при друг шока е огромен, при трети е невъзможно, защото както каза един съфорумец, за съжаление всички говорим Български, но не всички сме Българи...!!! Жестоката истина е, че много генетични Българи отдавна не са такива, защото Българският дух в тях отдавна е умъртвен, или още по-лошо - въобще не им е предаден...!!! Хората са свикнали да приемат всичко в този свят като даденост...!!! Превърнали са се в консуматори... Творческото начало в тях е безвъзвратно загубено...!!! Живеят според инструкции, и вместо да вземат решения се подчиняват на команди...!!!
Разбираш ли в каква среда сме принудени да оцеляваме ние..?!!! И колко безнадеждна е задачата ни...?!!! Въпреки това продължаваме напук на всичко и всички...!!!! Затова ви моля за прошка, ако понякога сме малко крайни или отчуждени...!!! Не забравяйте, че ние също сме хора...
PM
Дари
Публикувано на: 22.5.2007, 14:01
Quote Post

Често пишещ

Група: Участници
Съобщения: 782
Участник # 766
Дата на регистрация: 19-January 07

Когато,някой се залови да разбере или научи нещо , той трябва да работи до предела на възможностите си, а границите на това, което ще научи, са определени от собствената му природа.
Кой ще дойде тук,кой ще остане въпреки всичко и ,кой ще си замине,това не зависи от нас.Едва ли някой идва тук заради нас и за това какво ние ще му кажем.А ако е така значи все още не е готов да достигне сам до ИСТИНАТА.А чуждата истина винаги ще я подлага на съмнение.
PM
Ник
Публикувано на: 22.5.2007, 14:50
Quote Post

Участник

Съобщения: 380
Участник # 219
Дата на регистрация: 26-December 05

Данчо,прекалено си непримирим брат,така не се стига далеч!За мен казват,че съм твърд,даже много,но ти забелязваш ли нещо от това?Един съвет пък аз да ти дам-от живота:НИКОЙ,НИКОЙ НЕ ОБИЧА ДА ГО ПОУЧАВАТ ПО ТОЗИ НАЧИН! ......ПАРАДОКС,моя е мисълта за това,че не всички сме българи,макар и да говорим на един и същ език!Мисля,че тук мненията ни съвпадат.поставям се ,бил съм,а и сега съм ,в подобно положение.Стигал съм по два,три пъти на ден до инфаркт в опита си да доказвам ОЧЕВИДНИ ИСТИНИ.Тогава се научих,че ВСЕКИ ЕДИН човек живее със съзнанието за собствената си изключителност и това важи за всички и че впредвид на това,трябва да се подхожда по-внимателно.Научих също,че един е напред с едно,друг с друго.Че един човек не може да бъде напред с всичко,колкото и гениален да е.Аз все пак се извинявам,ако съм ви засегнал.Приел съм ви за приятели,братя,нали целта ни е доброто на България.Как успяват други народи да запазват единство и себеуважение.И на мен някога ми идва да кажа думите на Славейков,но стискам зъби,съзнавам,че един народ в историята си има мигове на възход и мигове на поражения.Отчитам също,че под влияние на външни фактори и причини,голяма част от народа ни е зомбиран,до степен да се скамоизяжда,да не припознава културата си,но това е, защото не е владетел на съдбините си.Други оказват влияние върху тези неща и вие ги знаете.А иначе ние произлизаме от този народ,той е нашия народ,друг няма!При по-добри обстоятелства той е бил,надявам се пак да бъде, пример за други народи! А духът му живее чрез всички нас.Нали знаете,камарата пламва от искрица,нея трябва да гледаме да не угасим и да я пазим- всички българи заедно.Моля не гледайте на мен като към досадник или враг!Не съм!Но просто ме боли за единството ни.Ако ми беше безразлични-нямаше да съм тук!
PM
Bell
Публикувано на: 22.5.2007, 14:53
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 861
Участник # 101
Дата на регистрация: 5-September 05

Май само единици разбраха за какво реално става дума!!!

Какви са тия "умозрителни" локуми от типа на - "трябва сам да си върви по пътя и да открие отговорите, защото ние сме много велики и не даваме отговори на готово и тн и тн." Май някои хора се взеха много на сериозно!!!

Като ходиш на училище на учителя не му е лесно да преодолее вътрешната ти съпротива и да ти вкара нещо в главата, но не се отказва от теб, защото за това е там - това му е работата, и със сигурност не ти казва - "пич, знаеш ли какво, върви на майната си, ако не можеш да преоткриеш химията, математиката, физиката и други такива науки сам"!!!

Ако нямаше учители, които да дават отговорите си на готово, независимо дали вербално чрез личен контакт или писмено, то колко от нас щяха да са тук и да се бият в гърдите!?

Сигурна съм, че всички от вас търсят готови отговори от Елтимир и когато той ги има ви ги дава и не е пратил за зелен хайвер никой от вас!

Идеята на тоя сайт е да съкрати пътя на събуждането на съзнанието и да ускори тоя процес, за да може по-скоро да се пробуди целия народ! Защо все го забравят някои хора? smil4334aa21c9ca7.gif

PM
Ник
Публикувано на: 22.5.2007, 15:01
Quote Post

Участник

Съобщения: 380
Участник # 219
Дата на регистрация: 26-December 05

БРАВО БЕЛ!
PM
Запознат
Публикувано на: 22.5.2007, 15:09
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 759
Участник # 169
Дата на регистрация: 4-November 05

Понеже се занимаваме с просветителска работа, то е нужно да се въоръжим с търпение.
Както навремето е ставало в училищата, учителя преподава урока, а след това по-будните деца са помагали на по-заспалите да разберат материала.
PM
PARADOX
Публикувано на: 22.5.2007, 15:14
Quote Post

Отдаден

Участник # 862

QUOTE (Bell @ May 22 2007, 01:53 PM)
Май само единици разбраха за какво реално става дума!!!

Какви са тия "умозрителни" локуми от типа на - "трябва сам да си върви по пътя и да открие отговорите, защото ние сме много велики и не даваме отговори на готово и тн и тн." Май някои хора се взеха много на сериозно!!!

Като ходиш на училище на учителя не му е лесно да преодолее вътрешната ти съпротива и да ти вкара нещо в главата, но не се отказва от теб, защото за това е там - това му е работата, и със сигурност не ти казва - "пич, знаеш ли какво, върви на майната си, ако не можеш да преоткриеш химията, математиката, физиката и други такива науки сам"!!!

Ако нямаше учители, които да дават отговорите си на готово, независимо дали вербално чрез личен контакт или писмено, то колко от нас щяха да са тук и да се бият в гърдите!?

Сигурна съм, че всички от вас търсят готови отговори от Елтимир и когато той ги има ви ги дава и не е пратил за зелен хайвер никой от вас!

Идеята на тоя сайт е да съкрати пътя на събуждането на съзнанието и да ускори тоя процес, за да може по-скоро да се пробуди целия народ! Защо все го забравят някои хора? smil4334aa21c9ca7.gif

Права си, но в училище ако не си си написал домашното ти пишат двойка...!!
Ние тука двойки не пишем, но има едно голямо НО...!!!
И то е много принципно....!!!
Аз не ходя по чуждите сайтове и не съдя хората дали са прави или не...!!! Прочитам съдържанието на тези сайтове, и ако преценя, че има нещо стойностно за мен си го запазвам...!!! Ако нещо не ми е станало ясно питам (но чак тогава)...!!!! Какво се получва тук при нас...?!!! Администраторите и модераторите са се постарали всичко с което разполагаме, да е нагледно показано, като при това е всичко е предварително "смляно" и сортирано...!!! Това е следствие на труда на много хора в продължение на много време...!!! В сайта идват хора с претенциите, че са интелигентни и начетени, та имам един въпрос към тях:
-Когато отидете в библиотека и си вземете книга, карате ли библиотекарката да ви я разказва..?!!!!!
Тук проблема ни е същия...!!!
Ако някой иска да нучи нещо наистина, той чете и после си изгражда собствено мнение по дадения въпрос...!!!
Във всички останали случаи става дума за всичко друго, но не и за любознателност...!!! Готов съм да помогна и ориентирам всеки, но не и да предъвквам едни и същи неща през 2-3 дена...!!! Далеч съм от мисълта, че знам всичко..!! Напротив...!!! И точно поради тази причина в училищата и университетите си има класове и курсове...!!! Аз искам да продължа нататък и много често, елементарните въпроси или напразните полемики в които ме вкарват някои, ми пречат да продължа напред...!!! Това отношение на някои посетители на сайта е неуважително първо към самите тях и после към хората които са положили огромния труд да го има този сайт...!!! Така, че смятам, че няма нищо обидно в това, когато казвам на някой да чете, а после да пита...!!!
Не ми се спори и говори с хора, които ме наричат "Тангриянаджия", само защото не са си направили труда да прочетат два реда, преди да демонстрират "знания" по една или друга тема...!!! Пак ви казвам...!!! На моменти сме повече толерантни отколкото е нужно...!!!!
PM
Иван
Публикувано на: 22.5.2007, 15:21
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 717
Участник # 80
Дата на регистрация: 12-August 05

Искам да отделя внимание на един модел, който се прояви в тази тема и присъства във всеки аспект на съществуването ни. Ще действам описателно:
1. Градският човек и селският човек. Изтъква се, че е утопия да се живее в планината, но пък се отчитат недостатъците на панелното робство. Градският човек водел труден и "динамичен" живот, затова имал нужда да отдъхне сред природата, да възстанови силите си, след което пак отначало. Твърдя, че проблемът е именно в стремежа за помиряването между двата възгледа - на свободната личност и на пролетария (дърво без корен). Йордан право каза - защо е необходимо да ринем душевни и материални лайна, не е ли по-добре да поддържаме чистота?!
2. След хубавото винаги идва лошо и обратно. Те двете са неразривно свързани и образуват дуална, допълваща се система, равновесие. Твърдя, че нищо подобно не образуват.
3. Кесаревото кесарю, Божието Богу. Друг аспект на същото личностно, душевно раздвоение. Денем ще беснеем и ще вършим "светските" дела, а в неделя ще идем на църква, за да ни простят престъпленията. Човекът мисли, че е в хармония между Ин и Ян, между Добро и Зло, Мъжко-Женско и т.н. Не, нищо такова не е.
4. Политическата система е гадна, политиците са отрепки, но това е необходимото Зло, за да живеем добре. Ха-ха. Също като "Вечната война за мир". Как съвместявате в ума си тези несъответствия - престъпници да осъществяват светли идеи?!

Нахвърляните ситуации показват как хората мислят, че това е равновесието, това е животът. Че не може едното без другото. Аз пък казвам, че и едните и другите могат да си живеят в своя свят. Проблемът е именно в неоправданото желание за обединение на двата свята - изграждане на сива среда, мътилка. Абсолютно сигурно е, че не само мога да живея в планината, но при това по-добре, ако наблизо няма депутатска вила и неделни оргии в нея. Също банкера или фабриканта би бил доволен, ако за него работят безмозъчни електорални единици, без да му мътят водата такива като мен.

Сега, нека се разберем. Не твърдя, че ще бъде постигнато разделение на двата свята. Не е страшно, че има престъпници (разлагаща градска среда), както не е успокояващо, че има духовници (чисти планини). Тези два свята и подхода са налични и може би винаги ще съществуват като идеи. Но питам кога ще започнем да изказваме предпочитанията си, кога ще решим какво избираме? Защо се смята, че ТРЯБВА ДА ПРИНАДЛЕЖИМ И НА ДВАТА СВЯТА ЕДНОВРЕМЕННО?! Кога всеки ще признае в сърцето си къде иска да бъде? Това вече ще е хармония - да имаш спокойствието от познанието за себе си.
Ето тази проста стъпка, това решение е всичко, от което имаме нужда, за да не разрушим света си, който не може да издържи дълго на такова напрежение – да съжителстват на една земя, в един дом, в една душа и светлината и тъмнината. Болестта трае кратко – колкото да се реши ще оздравяваме или ще мрем. Ходене на избори, колебаене между планината и офиса и т.н. - трябва да се осъзнае, че без да вземат решение хората ще са в състояние на вечна болест, вечна сивота.

П.П. Тук се крие и отговор на въпроса за обединението - в името на България, в името на нацията и защо не се постига то. Обединението започва в сърцето, вътре в човека. Това обединение мислете. Не стойте разкрачени между двата свята. Затова някои питат и не могат да проумеят как ще живеем по сами в горите? След като разберете себе си, ще разбирате кога срещу вас стои раздвоен човек и тогава насочвайте призива към обединение в правилен смисъл. Щото промени ли се човекът, то обединението ви с него е факт и нищо повече не е нужно.

Това съобщение е редактирано от Иван на 22.5.2007, 15:32
PM
Bell
Публикувано на: 22.5.2007, 15:40
Quote Post

Често пишещ

Участник # 101

Paradox, твоята роля не е на учител...никой не иска от теб да се отклоняваш от твоите лични неща, ако ти сам не искаш! Просто недей да им отговаряш, но недей и да ги нагрубяваш, ако не са провокатори! Това ми е мисълта.

Няма лошо да кажеш на някой - първо чети. Важно е начинът, да не се отблъскват хората. Има и друг момент, някои хора пъвро опипват почвата чрез форума и тогава преценяват дали си струва да отделят време на материялите. Не всички първо се спират на материялите...аз не виждам нищо странно в това.

PM
antijew
Публикувано на: 22.5.2007, 15:42
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 195
Участник # 747
Дата на регистрация: 10-January 07

Подкрепям Ви ИВАН и ПАРАДОКС във всяка една дума в мненията ви!!!

А на Белл ще кажа:

ВЕЧЕ МИ ПИСНА БЕЛЛ ДА ТИ ГОВОРЯ ЗА ЕДНИ И СЪЩИ НЕЩА И ТИ ПАК ДА НЕ СИ РАЗБРАЛА!!! ПИСНА МИ!!!!!!!!
ВЧЕРА ТИ ДАДОХ ЦИТАТ ОТ ЕДИН МАТЕРИАЛ,КОИТО Е ОТ ТОЗИ САЙТ И ТИ КОЯТО СИ ОТДАВНА ТУК НЕ МЕ РАЗБРА! ЗАЩО ЛИ???ПРАТИ МЕ ДА КОЛЯ И БЕСЯ!!!!
Ето ти още един цитат от същия материял и пак ме прати някъде,а защо не този който го е писал!!!!
ЦИТАТ:......"Самотно могъщество

Не отваряй, ако звънят на твоята врата. Не вдигай слушалката на телефона. Не се обръщай, когато те викат.

Не се отзовавай на ничий зов.

Търсят те, щом си им нужен. Търсят те заради самите тях. Търсят те заради тяхната собствена нужда. Какво общо имаш ти с чуждото търсене?

Вървиш по своя път. Изкачваш се. Към Съвършенството, към Небето, към Бога. Стремиш се към единствената цел, която е само твоя. Ще се отклониш ли от избраната посока, за да помогнеш?

Преодолявал си трудности, изпитвал си мъки, страдал си. Полагал си неимоверни усилия, за да се измъкнеш от всепоглъщащото тресавище на Нуждата. Нали първо трябва да си задоволил своите естествени потребности, да си осигурил поне поддържането на тялото, за да можеш да вървиш? Само на живия е отредено да променя участта си. Само на знаещия е позволено да се изкачва. Нима тогава ти помагаха? Нима чуваха отчаяния ти зов за помощ? Нима не мъкнеше сам своя тежък товар?"....

Ти как го разбираш БЕЛЛ???

--------------------
www.xnetbg.com/ne.swf
PM
PARADOX
Публикувано на: 22.5.2007, 15:51
Quote Post

Отдаден

Участник # 862

QUOTE (Bell @ May 22 2007, 02:40 PM)
Paradox, твоята роля не е на учител...никой не иска от теб да се отклоняваш от твоите лични неща, ако ти сам не искаш! Просто недей да им отговаряш, но недей и да ги нагрубяваш, ако не са провокатори! Това ми е мисълта.

Няма лошо да кажеш на някой - първо чети. Важно е начинът, да не се отблъскват хората. Има и друг момент, някои хора пъвро опипват почвата чрез форума и тогава преценяват дали си струва да отделят време на материялите. Не всички първо се спират на материялите...аз не виждам нищо странно в това.

Необходимо ли е да ти извадя статистика на "разводнените" теми (Тази е една от тях! Виж и заглавието и за какво говорим в момента...), за да стане ясно за какво говоря...!!! На светлинни години съм от мисълта, че съм или мога да бъда учител...!!! Не смятам, че съм отблъснал някой който не заслужава (има доста примери)...!!! На всички останали ДОБРЕ ДОШЛИ..!!!
PM
Bell
Публикувано на: 22.5.2007, 16:11
Quote Post

Често пишещ

Участник # 101

Antijew,
Ще ти кажа, че аз бих се отклонила, за да помогна! За мен няма по-голям учител и по-голям закон от моя род - древен род, и мен ме е научил на това!!!

И ще ти кажа, че въобще не ми пука от какво ти е писнало и от какво не, защото на мен ми е писнало по начало от хора, които не разбират цялото и единението, а разбират само от личната си истина!

И ще ви кажа на всички, че забелязвам едно заформяне на едно скапано разделение и разединение тук в самия сайт и в това пространствено "общество"!

Но няма да продължа да изказвам какво още си мисля, за да не подхващам трети тип полемика в тая тема!!!

smil4453a9006c2f4.gif

PM
Спорт-Здраве
Публикувано на: 22.5.2007, 16:32
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 934
Участник # 301
Дата на регистрация: 24-March 06

И аз така си мисля,Бел.Темата за ДПС и за изборите се изчерпа и в момента служи за мръсен канал на безтемните мисли.
PM
Запознат
Публикувано на: 22.5.2007, 16:34
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 759
Участник # 169
Дата на регистрация: 4-November 05

Май е време темата да се заключи поради изчерпване.
PM

Topic OptionsСтраници: (8) « първа ... 6 7 [8]  Closed TopicStart new topicStart Poll

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020