www.Voininatangra.org

НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Метафизиката на Тангра

Страници: (3) 1 [2] 3  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Метафизиката на Тангра
Pirov
Публикувано на: 20.5.2007, 20:37
Quote Post

Читател
**

Група: Участници
Съобщения: 25
Участник # 966
Дата на регистрация: 17-May 07

Здравейте,

Мисля че е уместно нещата за които започна спор в темата където се представят новите участници да се премести в друга тема, та по сугестия на Белл я отварам тук.

Значи Аз съм човек кой съвсем от скоро рови из този сайт, и почти имам пълна представа за политическите, идейните, нравствените, психологическите и социални аспекти на вашето движение, онова от което нямам никаква представа, а всъщност се явява като лайт-мотив на движението, е култът към бог Тангра, и искам да помоля онези които са по-навътре във вярата, да пишат за това как те възприемат Тангра, и какви са причините да се обръщат точно към него.

Благодаря на всички заинтересувани да вземат участие!!
PM
Запознат
Публикувано на: 20.5.2007, 20:53
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 759
Участник # 169
Дата на регистрация: 4-November 05

Ето я книгата за която питаш в електронен вариант: ЗАВРЪЩАНЕТО НА ТАНГРА
PM
Йордан_13
Публикувано на: 20.5.2007, 21:23
Quote Post

Админ

Група: Админ
Съобщения: 16 428
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

QUOTE (Pirov @ May 20 2007, 07:29 PM)
Искаш да кажеш че, вие избирате да се отречете от Христа и да се върнете на почитането на Тангра само заради това че това е била българската вяра преди покръстването? Приемате един бог, без да знаете какъв е, или по-скоро без да ви интересува това, не знаете какво очаквате от този бог, тук и след смъртта.
Това обяснява много неща. Да разбирам ли че този бог е подчинен и служи покорно на върховния идол наречен България, чрез чиято призма се гледа всичко и е "метрон пандон" както обичат да казват гърците? Да си кажа честно, очаквах много повече от ако мога да го нарека така "нео-тангризма" отколкото само украшение на националистическата идея.
Както и да е, можеш ли да посочиш линк от къде може да се дръпне въпросната книга на Елтимир в електронен вариянт, или ако я няма от къде може да се купи евентуално.
Благодаря предварително!!

Това е твърде лековат извод, от това, което съм написал, направен от тебе. Ние не отричаме никого и не се връщаме никъде. Ние винаги сме били. Просто и ясно.
Няма такъв исторически период, в който Тенгрианството да не е съществувало. На много хора им се иска да е така, но не е. То може да е било в един човек или група от хора, но винаги е било. Затова няма "нео", както не говорим и за "неохристиянство", а там дори има повече основания да се говори за "нео".
Бащата се завръща у дома след дълъг гурбет, а децата се страхуват, че са били непослушни. Не се безпокой, той няма да ги бичува, но ще отсъди справедливо, според поведението им.
PMEmail Poster
Pirov
Публикувано на: 20.5.2007, 22:31
Quote Post

Читател
**

Участник # 966

Мерси за книгата.

PM
PARADOX
Quote Post

Отдаден

Група: Изгонени
Съобщения: 1 245
Участник # 862
Дата на регистрация: 6-March 07

QUOTE (Pirov @ May 20 2007, 07:37 PM)
Здравейте,

Мисля че е уместно нещата за които започна спор в темата където се представят новите участници да се премести в друга тема, та по сугестия на Белл я отварам тук.

Значи Аз съм човек кой съвсем от скоро рови из този сайт, и почти имам пълна представа за политическите, идейните, нравствените, психологическите и социални аспекти на вашето движение, онова от което нямам никаква представа, а всъщност се явява като лайт-мотив на движението, е култът към бог Тангра, и искам да помоля онези които са по-навътре във вярата, да пишат за това как те възприемат Тангра, и какви са причините да се обръщат точно към него.

Всеки син е малък пред баща си и му дължи почит и уважение...!!!!
Аз се чувствам обичан със всеки слънчев лъч и съм благодарен, без да искам обяснение от отца си, за разлика от теб...!!!
Аз съм свободен от въпросите които те изяждат, и това ме прави силен...!!!
Аз не треперя от страх пред Тангра, приятелю..!!!
Аз се къпя в любовта му....!!!!
PM
Pirov
Публикувано на: 21.5.2007, 21:36
Quote Post

Читател
**

Участник # 966

QUOTE (PARADOX @ May 21 2007, 02:19 AM)
....Аз се къпя в любовта му....!!!!

Може ли да обясниш по-подробно тази част от изказването ти?

Как може да обича някой който не е личност?
И понеже любовта не е нищо друго освен жертва, каква е жертвата на Тангра за децата си?
PM
Bahram
Публикувано на: 21.5.2007, 21:56
Quote Post

Читател
**

Съобщения: 16
Участник # 978
Дата на регистрация: 21-May 07

QUOTE (Pirov @ May 21 2007, 08:36 PM)

И понеже любовта не е нищо друго освен жертва, каква е жертвата на Тангра за децата си?

Извинявайте, за намесата ми.. просто не се въздържах когато прочетох постовете на тояг-н Пиров.
Дразни ме явната му заядливост , но най-вече юдейохристиянската му тъпота прозираща през "научните" му изказвания.
PM
Bahram
Публикувано на: 21.5.2007, 22:07
Quote Post

Читател
**

Съобщения: 16
Участник # 978
Дата на регистрация: 21-May 07

Здравейте,

Аз се чувствам обичан със всеки слънчев лъч и съм благодарен, без да искам обяснение от отца си, за разлика от теб...!!!

Извинявай а този аватар дето си си го сложил как се връзва с любовта Му??
PM
PARADOX
Публикувано на: 21.5.2007, 22:43
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 245
Участник # 862
Дата на регистрация: 6-March 07

QUOTE (Bahram @ May 21 2007, 09:07 PM)
Здравейте,

Извинявай а този аватар дето си си го сложил как се връзва с любовта Му??

Кой е казал, че аватара ми има нещо общо с Тангра (въпреки, че има)...?!!!
Какво искате да ви кажат всъщност...?!!!
Много въпроси, без да виждам желание да се научи нещо наистина...!!!
Вече няколко пъти учтиво ви препоръчваме да прочетете първо матерялите публикувани в този сайт и тогава да започнете с въпросите, но или не искате да четете или ви мързи....!!!
12 години ровя къде ли не дори и за най-малката информация, изчетох десетки хиляди страници търсейки истината за света който ме заобикаля (както повечето тук)... В разделите "Матеряли" и "Тематика", ще се запознаете със синтезирания труд на много хора...!!! Проявете малко уважение и почете малко.... Моля ви да спестите ехидните си въпроси на този етап, за което предварително ви благодаря...!!!
PM
Pirov
Публикувано на: 21.5.2007, 22:51
Quote Post

Читател
**

Участник # 966

QUOTE (Bahram @ May 21 2007, 08:56 PM)
QUOTE (Pirov @ May 21 2007, 08:36 PM)

Извинявайте, за намесата ми.. просто не се въздържах когато прочетох постовете на тояг-н Пиров.
Дразни ме явната му заядливост , но най-вече юдейохристиянската му тъпота прозираща през "научните" му изказвания.

Малко уточнение само, не са изказвания а въпроси. Най-малко од всичко са научни.

Християнско, в никакъв случай не означава Юдео-Християнско, а тъпотата все пак е въпрос на гледна точка не мислиш ли? И зад този твой параноичен став не се ли крие някакъв страх момчето ми?

Виж аз не споделям мисленето на Тангристите, но уважавам мненията на хора като Йордан 13, пък и на Парадокс, които споделят религиозния си опит.
Нема лошо, не става дума за теологичен диспут, а за запознаване с една религия, която колкото и книги да изчетеш за неа, не можеш да я опознаеш все докато не получиш сведения от хората практикуващи я.

Та това е общо взето.
PM
anti666
Публикувано на: 21.5.2007, 22:53
Quote Post

Пиров, явно си доста добре запознат с теософията за да започваш с танграджии, а след по малко от 18 часа сам да казваш, че вече имаш пълна представа. Или си добър четец или си добър манипулатор, особено като се опитваш да поведеш темата в избраната от теб посока. Лошо няма, в спора както се казва се ражда истината. В случая нито теб ще убедим , нито ти нас, но ще е полезно за странични хора.
Доколкото рабрах се опитваш да докажеш, че тъй като Тангра не е личност, няма как да обичаш Абсолюта.
Ако прочетеш по внимателно какво ти пише Йордан, Бог като личност е човешката проекция за Абсолюта. Тангра и Ден-грее. Ето един надпис от Кансюбиги Пресиян 837г. .
"Който дири истината Бог вижда. И който лъже Бог вижда...Българите направиха много добрини на християните и християните ги забравиха, но Бог вижда.”
Как го тълкуваш - ако е политеизъм Канът би казал - Боговете. А "виждането" означава, че става дума за личностен Бог, който има очи да вижда. Ако прочетеш повече и за алпите като Ерлиг например, ще разбереш, че отново става дума за персонализация. Точно както бих те попитал в християнството, което никой тук не отрича (отричаме юдеистичната намеса в него), кой е Бог? Беловласият старец, рисуван по иконите или Абсолюта, който нашите са го наричали Ден Грее? Кой е Свети Николай или Свети Михаил? Архангели или алпи? Или и двете?
И последно, имало ли е Бог или не? Ако си атеист (т.е. комунист) няма смисъл да продължаваме разговора. Ако не си, бих те попитал, преди раждането на Христос, имало ли е Бог или е нямало? Защото тангрианството е с хилядолетия по старо от която и да е религия, вкл. йодаизма.
anti666
Публикувано на: 21.5.2007, 22:54
Quote Post

Ако искаш да видиш какви са точно ритуалите към "култа", ще трябва да почакаш - между 3 до 60год, докато Тангрианството бъде официално признато. Дотогава можеш да накараш шоумена Слави да направи по БТВ някое ново шоу на Сървайвър. Бих предложил и проект - ти си от племето на Кубратовия сноп и понеже тюркското божество не само не дава, ами иска жертви, танграджийте отвличат сървайвърката от племето (от малцинствата) за жертвоприношение. Племето атакува, след малко екшън ги убеждавате, че че ще нарушат етническия мир и шаманите пускат туркинята. Накрая Айшето го отнася в оргистичен гуляй сред чалга "Няма не искам, няма недей" и викове Алилуя! Ти разбира се печелиш голямата награда, екскурзия до Израел.
Pirov
Публикувано на: 21.5.2007, 23:58
Quote Post

Читател
**

Участник # 966

QUOTE (anti666 @ May 21 2007, 09:53 PM)
Пиров, явно си доста добре запознат с теософията за да започваш с танграджии, а след по малко от 18 часа сам да казваш, че вече имаш пълна представа. Или си добър четец или си добър манипулатор, особено като се опитваш да поведеш темата в избраната от теб посока. Лошо няма, в спора както се казва се ражда истината. В случая нито теб ще убедим , нито ти нас, но ще е полезно за странични хора.
Доколкото рабрах се опитваш да докажеш, че тъй като Тангра не е личност, няма как да обичаш Абсолюта.
Ако прочетеш по внимателно какво ти пише Йордан, Бог като личност е човешката проекция за Абсолюта. Тангра и Ден-грее. Ето един надпис от Кансюбиги Пресиян 837г. .
"Който дири истината Бог вижда. И който лъже Бог вижда...Българите направиха много добрини на християните и християните ги забравиха, но Бог вижда.”
Как го тълкуваш - ако е политеизъм Канът би казал - Боговете. А "виждането" означава, че става дума за личностен Бог, който има очи да вижда. Ако прочетеш повече и за алпите като Ерлиг например, ще разбереш, че отново става дума за персонализация. Точно както бих те попитал в християнството, което никой тук не отрича (отричаме юдеистичната намеса в него), кой е Бог? Беловласият старец, рисуван по иконите или Абсолюта, който нашите са го наричали Ден Грее? Кой е Свети Николай или Свети Михаил? Архангели или алпи? Или и двете?
И последно, имало ли е Бог или не? Ако си атеист (т.е. комунист) няма смисъл да продължаваме разговора. Ако не си, бих те попитал, преди раждането на Христос, имало ли е Бог или е нямало? Защото тангрианството е с хилядолетия по старо от която и да е религия, вкл. йодаизма.

Значи все пак, Тангра не е онзи абсолют от изтока, че виж ако изобщо може да се говори за някакви атрибути на Бога, тогава нашия Бог, също така може да се нарече всемогъщ, творец, всевиждащ, (масоните това око между другото са го взели от нас) и прочие, с една голяма разлика че нашия Бог, в никакъв случай не е абсолют, понеже това изключва личността, и в крайна сметка "обезбожава" Бога. А колкото за иконата с белобрадия старец, в православието се счита за еретическа защото е плод на имагинация. Ние изобразяваме само реални исторически събития, без да си създаваме фантастични представи за трансцедентното.
Но не искам това да се превърне в спор, доколкото е възможно. Повече от ясно е че аз нема да стана Тангрист, но поне може да се научат некои неща, а от това винаги има полза нали?

ПП Свети Николай не е изобщо никакъв ангел, а човек живял през четвърти век в Кападокия. Бил е епископ на град Мира Ликийска.

PM
Йордан_13
Quote Post

Админ

Участник # 544

QUOTE (Pirov @ May 21 2007, 10:58 PM)
QUOTE (anti666 @ May 21 2007, 09:53 PM)

Значи все пак, Тангра не е онзи абсолют от изтока, че виж ако изобщо може да се говори за някакви атрибути на Бога, тогава нашия Бог, също така може да се нарече всемогъщ, творец, всевиждащ, (масоните това око между другото са го взели от нас) и прочие, с една голяма разлика че нашия Бог, в никакъв случай не е абсолют, понеже това изключва личността, и в крайна сметка "обезбожава" Бога. А колкото за иконата с белобрадия старец, в православието се счита за еретическа защото е плод на имагинация. Ние изобразяваме само реални исторически събития, без да си създаваме фантастични представи за трансцедентното.
Но не искам това да се превърне в спор, доколкото е възможно. Повече от ясно е че аз нема да стана Тангрист, но поне може да се научат некои неща, а от това винаги има полза нали?

ПП Свети Николай не е изобщо никакъв ангел, а човек живял през четвърти век в Кападокия. Бил е епископ на град Мира Ликийска.

"Ако прочетеш по внимателно какво ти пише Йордан, Бог като личност е човешката проекция за Абсолюта. Тангра и Ден-грее."

Ето тук, Анти 666, много точно го е формулирал. Когато Богът се оличности, той се антропоморфизира, слиза и става Човек. Много често обичам да казвам: "Бог, кога стъпи на планетата, става Човек". Затова всяко старобългарско каменно светилище има по една Божия стъпка в камъка. Виждал ли си я?
Така, че Бог е личност, защото човекът иска да стане като Него, да стане Бог. Това е една етапна представа на човека за самия себе си като бог. Това е личността - една етапна представа на човека за себе си като бог.
Затова той приписва на Бога "качества" и "атрибути", т.е. свойства, без които Той не би могъл да съществува. Айде бе, нима Бог не може да съществува Сам за Себе си, да не може да бъде Причина Сама за Себе си, т.е. Абсолют?
Тогава, ясно е, че тези "качества" и "атрибути" са необходими на нашето съзнание да създаде, обективизира и съхрани предствата си за Него, за Бога. А тя е една представа за самите нас, какви сме в Пътя си към него. На самия Бог те не са му нужни.
Тогава ясно ти е, че, когато възприемаме Абсолюта от нашите планетни измерения, го наричаме Бог. Бог е една планетна представа за Абсолюта. Затова ние Българите го отбелязахме само с една дума - Ден Грее (Тенгри).

Затова, когато сме казвали "Бог вижда", Виждането Му за нас не е било качество, а израз на творческото му действие, което Мозе (Мойсей) много добре, е отбелязал в Книга Битие: "И видя Бог, че това е добро. И биде утро, биде Ден..." Затова Виждането на Бога за нас не е качество, нито негово свойство.
PMEmail Poster
Йордан_13
Quote Post

Админ

Участник # 544

"Бог вижда"
http://share.bol.bg/download/HW75LzhTbZ

Неслучайно откраднаха този наш древен символ и се нарекоха "зидари", т.е. масони.

Масонерията е именно един техен блян, че зидат заедно с Бога Мирозданието. Но само блян. Иначе правят обратното, от злоба и човеконенавист, защото не им се дава и няма да им се даде да творят с Бога.
PMEmail Poster

Topic OptionsСтраници: (3) 1 [2] 3  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020