www.Voininatangra.org

НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> ЗАКОНЪТ НА ЕВРЕИТЕ – “ШУЛХАН АРУХ”

Страници: (2) 1 [2]  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> ЗАКОНЪТ НА ЕВРЕИТЕ – “ШУЛХАН АРУХ”, За всички, които уважават другомислието
PARADOX
Публикувано на: 28.4.2007, 18:31
Quote Post

Отдаден

Група: Изгонени
Съобщения: 1 245
Участник # 862
Дата на регистрация: 6-March 07

QUOTE (Спорт-Здраве @ Apr 23 2007, 12:05 PM)
Е,доколкото знам,да удариш еврейн е все едно да удариш плесница на вампира му.Така че наслука smil4334a43204b20.gif Добре че са множко,за да му нашарим узурпаторския гъз хубаво smil3dbd4dcd7b9f4.gif

П.П.Бойният бич развива скорост от 200 метра в секунда(куршумът,изстрелян от мускет,достига 50м/сек,а стрелата - 150м/сек...зависи от лъка,разбира се).
Бичът с кожена каишка с лекота разпаря тъкан и троши кости.Бичът с метално топче накрая се е появил специално за дебелите рицарски доспехи.Когато погребват благородник,отрепан с такъв бич,дълго време са чистели заседналите в месата му шрапнели от доспехите.

Джобна змия За самозащита или по усмотрение.

Позволи ми да те поправя...!!! Скороста му е доста по-висока..!!! Знаеш ли защо бича "плющи" (или "гърми", ако предпочитате)..?!!! Защото върхът му (независимо дали е с наконечник), преминава МАХ 1 (казано с прости думи: преминава звуковата бариера)...!!! Елементарна физика в действие...!!! smil4341944e6b0c8.gif smil4334abded4493.gif
PM
blag009
Публикувано на: 28.4.2007, 20:57
Quote Post

Участник

Група: Участници
Съобщения: 234
Участник # 49
Дата на регистрация: 27-July 05

QUOTE (PARADOX @ Apr 28 2007, 05:31 PM)
Е,доколкото знам,да удариш еврейн е все едно да удариш плесница на вампира му.Така че наслука smil4334a43204b20.gif  Добре че са множко,за да му нашарим узурпаторския гъз хубаво smil3dbd4dcd7b9f4.gif

П.П.Бойният бич развива скорост от 200 метра в секунда(куршумът,изстрелян от мускет,достига 50м/сек,а стрелата - 150м/сек...зависи от лъка,разбира се).
Бичът с кожена каишка с лекота разпаря тъкан и троши кости.Бичът с метално топче накрая се е появил специално за дебелите рицарски доспехи.Когато погребват благородник,отрепан с такъв бич,дълго време са чистели заседналите в месата му шрапнели от доспехите.

Позволи ми да те поправя...!!! Скороста му е доста по-висока..!!! Знаеш ли защо бича "плющи" (или "гърми", ако предпочитате)..?!!! Защото върхът му (независимо дали е с наконечник), преминава МАХ 1 (казано с прости думи: преминава звуковата бариера)...!!! Елементарна физика в действие...!!! smil4341944e6b0c8.gif smil4334abded4493.gif

Шъ прозвучили ПАРАДОКсално , ако ти кажа че още динозврите са го използвали за оръжие ??? При максимум 3 м. имаш скорост от 500 м/сек.при камшика , а при 15 м. разстояние ???????

--------------------
???? ?????? ??? ???????? ????? ??????? ??, ?? ?????? ?????????!"
PMEmail PosterUsers Website
PARADOX
Публикувано на: 28.4.2007, 21:06
Quote Post

Отдаден

Участник # 862

QUOTE (blag009 @ Apr 28 2007, 07:57 PM)
QUOTE (PARADOX @ Apr 28 2007, 05:31 PM)
Е,доколкото знам,да удариш еврейн е все едно да удариш плесница на вампира му.Така че наслука smil4334a43204b20.gif  Добре че са множко,за да му нашарим узурпаторския гъз хубаво smil3dbd4dcd7b9f4.gif

Шъ прозвучили ПАРАДОКсално , ако ти кажа че още динозврите са го използвали за оръжие ??? При максимум 3 м. имаш скорост от 500 м/сек.при камшика , а при 15 м. разстояние ???????

Не съм убеден, че са имали възможност, да нанесат камшичен удар в пълния смисъл на думата, заради значително по-малката пластичност на опашките им, в сравнение с бича... Пък и самото движение..?!!! Бичът се проявява като продължение на ръката (всъщност удара тръгва от краката)... Но може и да бъркам пък..?!!! smil4334a7c1e8c32.gif
PM
blag009
Публикувано на: 28.4.2007, 21:16
Quote Post

Участник

Участник # 49

Питай Спорт -Здраве , кой е най силният удар нанесен с човешки крайник - КРАКЪТ - над един тон !!!!
Така че помисли все пак , иначе моите поздравления за светкавичната реакция ????? Не съм те подценил !!!!!
Бъди здрав
Блаже smil3dbd4daabd491.gif

--------------------
PARADOX
Публикувано на: 28.4.2007, 21:23
Quote Post

Отдаден

Участник # 862

QUOTE (blag009 @ Apr 28 2007, 08:16 PM)
Питай Спорт -Здраве , кой е най силният удар нанесен с човешки крайник - КРАКЪТ - над един тон !!!!
Така че помисли все пак , иначе моите поздравления за светкавичната реакция ????? Не съм те подценил !!!!!
Бъди здрав

За удара с крак си прав...!!! Но при него е важна масата, която стои зад самия удар...!!! При бича е малко по-различно според мен...!!! При камшичния удар от първостепенно значение е натрупването в геометрична прогресия на скорост, предизвикана от ъгловото ускорение (зона на огромна центробежна сила, непосредствено след "вълната" (или "гърбицата"), която се образува по жилото на бича по време на удар)...!!!
PM
PARADOX
Публикувано на: 28.4.2007, 21:35
Quote Post

Отдаден

Участник # 862

Позволете ми вместо бич, да ви препоръчам нещо много по-удобно, компактно, и с доста по-ужасяващи последици при употребата му...!!! Става дума за добрия, стар метален бокс

Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)
PM
Спорт-Здраве
Публикувано на: 28.4.2007, 21:42
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 934
Участник # 301
Дата на регистрация: 24-March 06

QUOTE (PARADOX @ Apr 28 2007, 08:35 PM)
Позволете ми вместо бич, да ви препоръчам нещо много по-удобно, компактно, и с доста по-ужасяващи последици при употребата му...!!! Става дума за добрия, стар метален бокс

Аз не го вадя от джоба си,магар че ако ударя някой с него,той е мъртъв.Гледам да удрям по месо,не в главата,но тогава боксът не върши работа.

Така и не ми стана ясно,дали са позволени.Веднъж един униформен ме видя и ме загледа,но нищо не каза.Чувал съм обаче,че прибирали за притежание...Все пак,ако бяха забранени,щяха ли да се намират из цяла София? Което е малко тъп въпрос smil4341944e6b0c8.gif
PM
PARADOX
Публикувано на: 28.4.2007, 21:51
Quote Post

Отдаден

Участник # 862

QUOTE (Спорт-Здраве @ Apr 28 2007, 08:42 PM)
QUOTE (PARADOX @ Apr 28 2007, 08:35 PM)

Аз не го вадя от джоба си,магар че ако ударя някой с него,той е мъртъв.Гледам да удрям по месо,не в главата,но тогава боксът не върши работа.

Така и не ми стана ясно,дали са позволени.Веднъж един униформен ме видя и ме загледа,но нищо не каза.Чувал съм обаче,че прибирали за притежание...Все пак,ако бяха забранени,щяха ли да се намират из цяла София? Което е малко тъп въпрос smil4341944e6b0c8.gif

Повярвай ми...!!! Бокса троши ребра, ръце, ключици и т.н. като солети...!!! За добър удар с бич (ама хич не го подценявам) е необходимо повече време и вярна дистанция (което го прави предвидим и лесен за париране,ако знаеш как)..!!! Докато повечето жертви на металния бокс, така и не го виждат...!!! После докторите им обясняват, как и защо е възможно 50-60 килограмов "истърсак" да просне с един удар 120-килограмов "глиган" с 2-3 счупени ребра и пръснат далак...
PM
Спорт-Здраве
Публикувано на: 28.4.2007, 22:01
Quote Post

Често пишещ

Участник # 301

Е,хайде хайде...Да предвидиш 500-те м/сек,както казва Балже,не си е работа smil3dbd4e398ff7b.gif
Конник,въоръжен с беч,е непобедим.Пешак също.Само че му трябват поне едни два метра да се развърти,което доста разширява редиците и преимуществото се губи.

Блаже също е прав за крака:) Ако на разположение са добри килограми и кубинка,то късите дуспарски ритници с боц в подбедрицата вършат много хубава работа.както и мая-герито в стомаха,пикочния мехур или черния дроб.Ако се направи в крачка противникът пада заедно с крака и се получава прегазване.Хем не утрепваш човека...

П.П.На Пиротска видях един много симпатичен бокс от 500грама smil4334ad8a149e0.gif Много беше хубав,но ми смъкваше гащите като ходех...
PM
PARADOX
Публикувано на: 28.4.2007, 22:04
Quote Post

Отдаден

Участник # 862

QUOTE (Спорт-Здраве @ Apr 28 2007, 09:01 PM)
Е,хайде хайде...Да предвидиш 500-те м/сек,както казва Балже,не си е работа smil3dbd4e398ff7b.gif
Конник,въоръжен с беч,е непобедим.Пешак също.Само че му трябват поне едни два метра да се развърти,което доста разширява редиците и преимуществото се губи.

Блаже също е прав за крака:) Ако на разположение са добри килограми и кубинка,то късите дуспарски ритници с боц в подбедрицата вършат много хубава работа.както и мая-герито в стомаха,пикочния мехур или черния дроб.Ако се направи в крачка противникът пада заедно с крака и се получава прегазване.Хем не утрепваш човека...

Крайно време е да направим една-две тренировки...
Ще се убедиш сам в някои неща....
PM
Спорт-Здраве
Публикувано на: 28.4.2007, 22:10
Quote Post

Често пишещ

Участник # 301

QUOTE (PARADOX @ Apr 28 2007, 09:04 PM)

Хайде да минат изпитите.В края на юли съм свободен и с удоволствие бих разменил опит:)
PM
PARADOX
Публикувано на: 28.4.2007, 22:13
Quote Post

Отдаден

Участник # 862

QUOTE (Спорт-Здраве @ Apr 28 2007, 09:10 PM)
QUOTE (PARADOX @ Apr 28 2007, 09:04 PM)

Хайде да минат изпитите.В края на юли съм свободен и с удоволствие бих разменил опит:)

Ок..!
Ще се разберем.. smil4334abded4493.gif
PM
blag009
Публикувано на: 28.4.2007, 22:29
Quote Post

Участник

Участник # 49

QUOTE (PARADOX @ Apr 28 2007, 08:23 PM)
Питай Спорт -Здраве  , кой е най силният удар нанесен с човешки крайник - КРАКЪТ - над един тон !!!!
Бъди здрав

За удара с крак си прав...!!! Но при него е важна масата, която стои зад самия удар...!!! При бича е малко по-различно според мен...!!! При камшичния удар от първостепенно значение е натрупването в геометрична прогресия на скорост, предизвикана от ъгловото ускорение (зона на огромна центробежна сила, непосредствено след "вълната" (или "гърбицата"), която се образува по жилото на бича по време на удар)...!!!

Интересно как пак ПАРАДОКСсално изпусна основното ... противодействието ??? Иначе как тая центробежна сила , ще се се компесира при пропуск!!!! Няма как динозавъра да излита като изтребител след пропуск ???
Иначе всичко е преди всичко философия и чак тогава СИЛА ????

--------------------
PARADOX
Публикувано на: 28.4.2007, 22:33
Quote Post

Отдаден

Участник # 862

QUOTE (blag009 @ Apr 28 2007, 09:29 PM)
QUOTE (PARADOX @ Apr 28 2007, 08:23 PM)
Питай Спорт -Здраве  , кой е най силният удар нанесен с човешки крайник - КРАКЪТ - над един тон !!!!
Бъди здрав

Интересно как пак ПАРАДОКСсално изпусна основното ... противодействието ??? Иначе как тая центробежна сила , ще се се компесира при пропуск!!!! Няма как динозавъра да излита като изтребител след пропуск ???

Ако някога си замахвал с бич няма да ми задаваш този въпрос...!!!
Компенсира се с болка...!!!
Обикновенно се самонараняваш ако пропуснеш....
PM
blag009
Публикувано на: 28.4.2007, 22:48
Quote Post

Участник

Участник # 49

QUOTE (PARADOX @ Apr 28 2007, 09:33 PM)
QUOTE (blag009 @ Apr 28 2007, 09:29 PM)
Интересно как пак ПАРАДОКСсално изпусна основното ... противодействието ??? Иначе как тая центробежна сила , ще се  се компесира при пропуск!!!! Няма как динозавъра да излита като изтребител след пропуск ???

Ако някога си замахвал с бич няма да ми задаваш този въпрос...!!!
Компенсира се с болка...!!!
Обикновенно се самонараняваш ако пропуснеш....

Не знам как е с бич , ама на времето когато за пръв път хвърлях копие - така се цапардосах по врата , и не се самонанизах на него , че и досега ме побиват тръпки при тоя спомен !!!!! smil3dbd4dbc14f3f.gif
Питай Спорт -Здраве , цаката е в китката и автоматизация на движението ?
Знаеш как е при стоножките - в момента в който се замисли , аджеба как ходи и не ПОМРЪДВА ????

--------------------

Topic OptionsСтраници: (2) 1 [2]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020