Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (2) 1 [2] ( последно съобщение ) |
ЗАКОНЪТ НА ЕВРЕИТЕ – “ШУЛХАН АРУХ”, За всички, които уважават другомислието
PARADOX |
Публикувано на: 28.4.2007, 18:31
|
||
Отдаден Група: Изгонени Съобщения: 1 245 Участник # 862 Дата на регистрация: 6-March 07 |
Позволи ми да те поправя...!!! Скороста му е доста по-висока..!!! Знаеш ли защо бича "плющи" (или "гърми", ако предпочитате)..?!!! Защото върхът му (независимо дали е с наконечник), преминава МАХ 1 (казано с прости думи: преминава звуковата бариера)...!!! Елементарна физика в действие...!!! |
||
blag009 |
Публикувано на: 28.4.2007, 20:57
|
||||
Участник Група: Участници Съобщения: 234 Участник # 49 Дата на регистрация: 27-July 05 |
Шъ прозвучили ПАРАДОКсално , ако ти кажа че още динозврите са го използвали за оръжие ??? При максимум 3 м. имаш скорост от 500 м/сек.при камшика , а при 15 м. разстояние ??????? -------------------- ???? ?????? ??? ???????? ????? ??????? ??, ?? ?????? ?????????!"
|
||||
PARADOX |
Публикувано на: 28.4.2007, 21:06
|
||||||
Отдаден Група: Изгонени Съобщения: 1 245 Участник # 862 Дата на регистрация: 6-March 07 |
Не съм убеден, че са имали възможност, да нанесат камшичен удар в пълния смисъл на думата, заради значително по-малката пластичност на опашките им, в сравнение с бича... Пък и самото движение..?!!! Бичът се проявява като продължение на ръката (всъщност удара тръгва от краката)... Но може и да бъркам пък..?!!! |
||||||
blag009 |
Публикувано на: 28.4.2007, 21:16
|
Участник Група: Участници Съобщения: 234 Участник # 49 Дата на регистрация: 27-July 05 |
Питай Спорт -Здраве , кой е най силният удар нанесен с човешки крайник - КРАКЪТ - над един тон !!!!
Така че помисли все пак , иначе моите поздравления за светкавичната реакция ????? Не съм те подценил !!!!! Бъди здрав Блаже -------------------- ???? ?????? ??? ???????? ????? ??????? ??, ?? ?????? ?????????!"
|
PARADOX |
Публикувано на: 28.4.2007, 21:23
|
||
За удара с крак си прав...!!! Но при него е важна масата, която стои зад самия удар...!!! При бича е малко по-различно според мен...!!! При камшичния удар от първостепенно значение е натрупването в геометрична прогресия на скорост, предизвикана от ъгловото ускорение (зона на огромна центробежна сила, непосредствено след "вълната" (или "гърбицата"), която се образува по жилото на бича по време на удар)...!!! |
||
PARADOX |
Публикувано на: 28.4.2007, 21:35
|
|
Спорт-Здраве |
Публикувано на: 28.4.2007, 21:42
|
||
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 934 Участник # 301 Дата на регистрация: 24-March 06 |
Аз не го вадя от джоба си,магар че ако ударя някой с него,той е мъртъв.Гледам да удрям по месо,не в главата,но тогава боксът не върши работа. Така и не ми стана ясно,дали са позволени.Веднъж един униформен ме видя и ме загледа,но нищо не каза.Чувал съм обаче,че прибирали за притежание...Все пак,ако бяха забранени,щяха ли да се намират из цяла София? Което е малко тъп въпрос |
||
PARADOX |
Публикувано на: 28.4.2007, 21:51
|
||||
Повярвай ми...!!! Бокса троши ребра, ръце, ключици и т.н. като солети...!!! За добър удар с бич (ама хич не го подценявам) е необходимо повече време и вярна дистанция (което го прави предвидим и лесен за париране,ако знаеш как)..!!! Докато повечето жертви на металния бокс, така и не го виждат...!!! После докторите им обясняват, как и защо е възможно 50-60 килограмов "истърсак" да просне с един удар 120-килограмов "глиган" с 2-3 счупени ребра и пръснат далак... |
||||
Спорт-Здраве |
Публикувано на: 28.4.2007, 22:01
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 934 Участник # 301 Дата на регистрация: 24-March 06 |
Е,хайде хайде...Да предвидиш 500-те м/сек,както казва Балже,не си е работа
Конник,въоръжен с беч,е непобедим.Пешак също.Само че му трябват поне едни два метра да се развърти,което доста разширява редиците и преимуществото се губи. Блаже също е прав за крака:) Ако на разположение са добри килограми и кубинка,то късите дуспарски ритници с боц в подбедрицата вършат много хубава работа.както и мая-герито в стомаха,пикочния мехур или черния дроб.Ако се направи в крачка противникът пада заедно с крака и се получава прегазване.Хем не утрепваш човека... П.П.На Пиротска видях един много симпатичен бокс от 500грама Много беше хубав,но ми смъкваше гащите като ходех... |
PARADOX |
Публикувано на: 28.4.2007, 22:04
|
||
Крайно време е да направим една-две тренировки... Ще се убедиш сам в някои неща.... |
||
Спорт-Здраве |
Публикувано на: 28.4.2007, 22:10
|
||||
Хайде да минат изпитите.В края на юли съм свободен и с удоволствие бих разменил опит:) |
||||
PARADOX |
Публикувано на: 28.4.2007, 22:13
|
||||||
Ок..! Ще се разберем.. |
||||||
blag009 |
Публикувано на: 28.4.2007, 22:29
|
||||
Интересно как пак ПАРАДОКСсално изпусна основното ... противодействието ??? Иначе как тая центробежна сила , ще се се компесира при пропуск!!!! Няма как динозавъра да излита като изтребител след пропуск ??? Иначе всичко е преди всичко философия и чак тогава СИЛА ???? -------------------- ???? ?????? ??? ???????? ????? ??????? ??, ?? ?????? ?????????!"
|
||||
PARADOX |
Публикувано на: 28.4.2007, 22:33
|
||||||
Ако някога си замахвал с бич няма да ми задаваш този въпрос...!!! Компенсира се с болка...!!! Обикновенно се самонараняваш ако пропуснеш.... |
||||||
blag009 |
Публикувано на: 28.4.2007, 22:48
|
||||
Не знам как е с бич , ама на времето когато за пръв път хвърлях копие - така се цапардосах по врата , и не се самонанизах на него , че и досега ме побиват тръпки при тоя спомен !!!!! Питай Спорт -Здраве , цаката е в китката и автоматизация на движението ? Знаеш как е при стоножките - в момента в който се замисли , аджеба как ходи и не ПОМРЪДВА ???? -------------------- ???? ?????? ??? ???????? ????? ??????? ??, ?? ?????? ?????????!"
|
||||
Страници: (2) 1 [2] |