www.Voininatangra.org

НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Още един филм от снощи!!!!

Страници: (3) [1] 2 3  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Още един филм от снощи!!!!, Потурчена България
Гневен
Публикувано на: 16.5.2006, 14:07
Quote Post

Читател
**

Група: Участници
Съобщения: 23
Участник # 363
Дата на регистрация: 6-May 06

Току-що ми се обадиха за още един филм, който за съжаление не съм гледала, но хората, които са го гледали, не са спали цяла нощ. Пак от снощи.
Името е било План Сюлейман-2 или нещо подобно. Филмът показва, че България практически е потурчена. Показали са много хора от смесените райони, които твърдят, че щом по вероизповедание са мюсюлмани, по народност са турци. Като ги питали от Турция ли са дошли, щом са турци, се държали безкрайно самоуверено, като господари, отвисоко, със самочувствието на хора, които едва ли не са стопани на тази земя. Оттук били, ама турци били. Демек, тук си е турско. Показали са духовното мюсюлманско училище в Шумен, където учат млади хора при прекрасни условия. Пълна издръжка, безплатно обучение и безплатни едномесечни екскурзии в големите градове на Турция. Повечето от тях се считат за турци, говорят завалено български, но казват, че в училището постъпват българи и помаци (момчета и МОМИЧЕТА) от цялата страна, на които те помагат да научат турски и при необходимост им превеждат. Младите хора на външен вид са много прилични, добре възпитани. Филмът е бил потресаващ. Като си помисля колко кръв се е проляла за тази наша БЪЛГАРСКА земя, и как майкопродавците разпродават територия - кои са те, бе, с какво право, кой им даде тая земя на тях, та да я продават? Толкова точно ми беше разказано всичко, че просто място не мога да си намеря. Учител от Якоруда - българин казал: България загуби Родопите! Казал го без емоция, почти примирено, като свършен факт.

--------------------
?? ??? ?, ??? ? ??????????? ???, ??? ??? ? ???-?????? ?????? ????? ? ???? ??? ??? ??? ????? ???????! ??? ? ??????????? ???!
PM
Запознат
Публикувано на: 16.5.2006, 15:11
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 759
Участник # 169
Дата на регистрация: 4-November 05

По коя телевизия са го давали? Това да не е филама "Планът Баязид-2"?
PM
Севар
Публикувано на: 16.5.2006, 15:16
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 2 371
Участник # 13
Дата на регистрация: 11-July 05

Филмът е "Баязид-2", предполагам. Не съм го гледал още, но намерих тези линкове:
http://torrents.data.bg/details.php?id=344...lul06hnj8oaq30u
http://torrents.data.bg/details.php?id=344...lul06hnj8oaq30u

Ето нещо и от нашия сайт:
http://www.voininatangra.org/modules/news/...php?storyid=275
PMEmail PosterUsers WebsiteICQ
Bell
Публикувано на: 16.5.2006, 15:54
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 861
Участник # 101
Дата на регистрация: 5-September 05

Аз съм гледала подобен филм по скат около митинга на 3-ти март...показваха помаци,които смятат че са етнически турци щом са мюсюлмани, въпреки че и турски не говореха....ужасно беше. Гледах точно тогава пак по скат и документалния филм за връх Свобода където незаконно се строи някакъф мюсюлмански храм от Доган, че този връх не е случаен и макар мюсюлманите да твърдяд че там е гробницата на някакъв мюсюлмански пълководец или нещо от сорта, там всъщност е било мистично място с побити камъни и обсерватория, има даже тракийска гробница но Доган наредил да разбият всичко и да налеят яко бетон..........и този филм е ужасен и можеш да си скъсаш нервите!
Трябва да си направим колекция от подобни материали и да ги разпространяваме за да се отворят очите на повече българи!
PM
gеorgi_nz
Публикувано на: 16.5.2006, 16:20
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 384
Участник # 76
Дата на регистрация: 10-August 05

QUOTE (Bell @ May 16 2006, 02:54 PM)

Трябва да си направим колекция от подобни материали и да ги разпространяваме за да се отворят очите на повече българи!

Ами ние с Искрица положихме началото на това което предлагаш Бел, като си разменихме по пощата някой материали на CD. (както казват немците: на Це-Де).
Ако някой има филма Баязид - моля да сподели и да видим , аз какво бих могъл да му предложа в замяна.

Дори ако пуснем отделна тема по въпроса и си направим оказион за размяна на материали едва ли ще сбъркаме. Ми тъй де, няма да чакаме любимото правителство да се погрижи за това - те са много заети сега и си имат друга работа.

--------------------
????? ????????? ????, ????? ? ???????????!
?????? ?? georgi_nz
PMEmail PosterUsers Website
Искрица
Публикувано на: 16.5.2006, 17:12
Quote Post

Участник

Съобщения: 226
Участник # 243
Дата на регистрация: 26-January 06

Мале, мале, какви оказиони бе, Георги? Ще ни наврат в някой зандан дето не плащаме авторски права smil3dbd4e5e7563a.gif smil4341944e6b0c8.gif smil4341944e6b0c8.gif .

Майтапа на страна. В темата за филма "V for vendetta" бях предложила да изпратя няколко филма на всеки, който иска да ги гледа. Към тях добавям и "Еквилибриум".
PM
БРАНЪ
Публикувано на: 16.5.2006, 19:17
Quote Post

Участник

Съобщения: 315
Участник # 383
Дата на регистрация: 15-May 06

В районите където живеят турци може да чуете следните епитети за тях:

1. Рапон, Ръб, Квадратна глава и др.
2. Резняк, Скъсена цев, Рязана карагия и др.

Първа група се отнася до формата на главата им. Ясно може да се види, че тя е сплесната отзад и образува "ръб" с горната част на черепа. Не зная да има физиологична манипулация при която главата изкуствено да се деформира така! От което следва, че турците имат ген за квадратна глава! Някой да е виждал подобно нещо при българи??? Мисля че не. Ами като се чудите дали някой не е "дахлия" просто обърнете внимание на "тиквата" му!

Втора група е ясна. Има и отворена тема по въпроса.

Във филмчетата от линковете на Севар се спомена, че в Родопите били избити 100 000 души и също толкова били потурчени!!! Прощавайте много ама аз се сетих за Борис Първи smil4334a8edcde62.gif
В турското читалище мернах на една от наградите( приличаше на чиния ) думичката КАЗАН! Почти съм сигурен , че става въпрос за съответния град. И ако в България има турцизация, то как да наречем това че волжките българи се смятат за мюсюлмани и ТЮРКИ! Пантюркизъм?!?

--------------------
???? ????????? ???????? ???, ?????? ????? ???? ?? ???? ?????!
PM
Севар
Публикувано на: 16.5.2006, 20:13
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 2 371
Участник # 13
Дата на регистрация: 11-July 05

Би ли обяснил по-подробно това за ръба и квадратната глава. Чувал съм го и от друго място, но не ми е много ясно. Май знам един такъв с тия белези.
PMEmail PosterUsers WebsiteICQ
БРАНЪ
Публикувано на: 16.5.2006, 20:44
Quote Post

Участник

Участник # 383

Главите на хората са обли, включително и задната им част(над врата до върха на черепа). Ако прокараш длан по тази част ще усетиш, че тя дори е леко изпъкнала на едно място - нещо като хълмче( не съм запознат с анатомичния термин). При всеки е различно, като най-добре може да се наблюдава при отстранена коса.
При турчиланите обаче тази част е сплесната. Да, това е точната дума за формата. Някак си от врата до върха на главата е отвесно. Говори се, че когато кадъните родят дахлийче го слагат да лежи по гръб на земята, а те през целия ден берат тютюн наоколо. И меката и празна главица на Сезгин се сплесква отзад завинаги! Години след това, когато ходжата направи сунета, той плясва с шепа по тази плоскост с думите: Султан да станеш!
Хората така си говорят(за последните две неща по-горе), но има доста голяма вероятност да отговарят на истината. Но наистина ако наложиш дъска на гърба на турчилан, тя стига до върха на феса му почти по права линия.
Само да имах снимки... smil4334ad8a149e0.gif

--------------------
PM
Запознат
Публикувано на: 16.5.2006, 21:04
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 759
Участник # 169
Дата на регистрация: 4-November 05

Докато се разправяте за квадратни глави, сетих се че и аз познавам един такъв турчин. Всеки ден се виждаме и разговаряме на теми, като национализъм, родолюбие, цигани и тяхното крактко пътуване към "страната на сенките", турцизация и т.н. Този е съгласен с мен по всички тези въпроси, чак ме дразни. И го питам що си от ДПС тогава? Оказва се, че го вербуват насила и няма избор. Това ми дава кураж до някъде, защото той вижда, че не е нормално да е така, и разбира, че не му дават да избира по прицип, за каквото и да става въпрос. Даже и жена му избраха, нищо че е хубава!
PM
Искрица
Публикувано на: 16.5.2006, 21:09
Quote Post

Участник

Участник # 243

Еее, Бран, едва що не се напиках от смях четейки описанието ти за 'плоските глави'. Ама ми е още по-смешно, защото и аз живея в такъв край и през цялото време си представях много ясно главата на Сезгин. smil4341944e6b0c8.gif smil4341944e6b0c8.gif smil4341944e6b0c8.gif Тук ще допълня, че в никакъв случай не трябва да забравяме и овчият му, празен поглед. Много си прав! Анатомията на черепа им не може да се сбърка, ако ще и да са със светли коси и сини очи.

PM
Искрица
Публикувано на: 16.5.2006, 21:15
Quote Post

Участник

Участник # 243

Запознат, за вербуването нищо ново. Какво от това? Нима нас не ни притискат по същият начин? Още не са дорасли тея турци, има много да учат. Не че и от българите не се огъват и не започват членство в ДПС само и само за да са на работа като някакви си шефове на организации и фирми. Ама тях всъщност не ги броя за българи. Това с вербуването не е оправдание. Не го приемам! С това подчинение до никъде няма да стигнем!
PM
БРАНЪ
Публикувано на: 16.5.2006, 21:18
Quote Post

Участник

Участник # 383

QUOTE (Запознат @ May 16 2006, 08:04 PM)
Оказва се, че го вербуват насила и няма избор...и разбира, че не му дават да избира по прицип, за каквото и да става въпрос. Даже и жена му избраха, нищо че е хубава!

Не съм длъжен да помагам на Сезгин! Нито разчитам да му се отворят очите! И на най-добрия турчин аллах може изведнъж да му проговори. Ако бяха неземни чудовища щяха да ни изколят и после да съжаляват че няма кой да им работи - говоря за робството. Те стават свирепи, когато получат sms от аллах! А ти не мислиш ли че е по-добре да не говориш с тях изобщо?

--------------------
PM
БРАНЪ
Публикувано на: 16.5.2006, 21:21
Quote Post

Участник

Участник # 383

Исках да кажа "ако имаха възможност да ни изколят"

--------------------
PM
Искрица
Публикувано на: 16.5.2006, 21:30
Quote Post

Участник

Участник # 243

QUOTE (БРАН @ May 16 2006, 08:18 PM)

... щяха да ни изколят и после да съжаляват че няма кой да им работи - говоря за робството...

Аз пък ще добавя, че те и сега са си такива - да има кой да им работи пък те само да командват. Има изключения разбира се, но вече ми се струва, че на генетично ниво им е заложено да се чувстват като господари, на които трябва да им се слугува. Чухте ли са стачката в турският завод "Шише джам"? Кофти им е, нали? Обещали са им да им дават еди колко си ама не им ги дават. Мислят си амуджите, че онея, натуралните турци ще им размитат, ама тази не става. Гледат си печалбата шефовете и хич не им дреме за нашите дето са нито българи, нито турци. Хак им е! И на едните, и на другите! smil4334af067a7a3.gif
PM

Topic OptionsСтраници: (3) [1] 2 3  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020