Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (2) [1] 2 ( последно съобщение ) |
ЧЕСТИТ 8 МАРТ
АлексТТ |
Публикувано на: 8.3.2008, 14:13
|
Участник Група: Участници Съобщения: 54 Участник # 657 Дата на регистрация: 7-November 06 |
Честит празник на всички българки.
|
Запознат |
Публикувано на: 8.3.2008, 14:20
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 759 Участник # 169 Дата на регистрация: 4-November 05 |
|
Публикувано на: 8.3.2008, 17:31
|
|
Група: Съобщения: 0 Участник # 0 Дата на регистрация: -- |
Честит празник и от мен.Най-вече на нашите героични амазонки от форума!
|
Заги |
Публикувано на: 8.3.2008, 21:28
|
Участник Група: Участници Съобщения: 62 Участник # 1 342 Дата на регистрация: 15-February 08 |
Честит празник на всички дами!
|
Дари |
Публикувано на: 8.3.2008, 23:14
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 782 Участник # 766 Дата на регистрация: 19-January 07 |
Този празник, всъщност е доста спорен, защото едни го празнуват, а други /като мен например/ не го празнуват.
На тези Българки, които празнуват, пожелавам Весел празник! Бъдете здрави и силни! |
Дари |
Публикувано на: 8.3.2008, 23:20
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 782 Участник # 766 Дата на регистрация: 19-January 07 |
"... В днешна България денят 8 март може и да е празник за жените от новата буржоазна класа, но за безработните, за бедните и социално слабите, за болните, за нелекуваните и за недолекуваните жени, които са милиони и са по-голямата част от жените, може ли този ден да бъде празник? Този ден, както и преди и както е замислен, у нас той трябва да бъде Ден за протест и за борба с престъпленията на управниците и на политическата класа на всички нива, за правото на достоен труд и достоен живот не само на жените, но и на техните деца, на техните родители, на техните семейства! В социалистическа България 8 март наистина беше празник, но днес съвсем не е така … и затова не смея да кажа както преди “Честит празник” …
Това е част от едно мнение , което ми допада по повод 8март. |
Публикувано на: 10.3.2008, 0:58
|
|
Група: Съобщения: 0 Участник # 0 Дата на регистрация: -- |
Не вярвам аз, че калугер
ще спаси раята – свободата не ще екзарх, иска Караджата”. ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ И аз не вярвам... |
iss |
Публикувано на: 10.3.2008, 10:08
|
||||
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 090 Участник # 365 Дата на регистрация: 8-May 06 |
Аз не съм съгласна с тази теза...точно с тези протести на жените е започнал феминизма,който е убийствен за семействата ни...Жената е голяма сила...Тя дава живот...тя дава любов...тя дава крила...8ми март е чудесен повод да бъдем красиви и ослепителни. Получаваме внимание от мъжете, усещаме любовта на дечицата, които ни поднасят букет с грейнали очи. Чувстваме се по-специално! Благодаря ви момчета ...искренно се надявам благодарение на вас и на всички мъже по света този празник да намери истинското си предназначение и смисъл...Мили дами,мислите ли че ще бъдете по удовлетворени от живота ,ако се присъедините към жеската агидка за отстояване на права...няма ли да сте още по разочаровани,ако през това време - докато вие стачкувате - вашия съпруг е таласнат в кръчмата,защото сте му отнели правото да ви защитава и да се бори за вас?Със своята мила женственост, но и с непоколебимата си сила и увереност отстоявайте себе си и правете мъжа до вас по-нежен, но и по-борберн! Жената в себе си събира любов и нежност, доброта жена да се наричаш е голяма гордост бъди щастлива от това. Жената е дарена с красота с божествен чар, неземна сила мъжа опора е за нея, но пак жена го е родила! Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите) -------------------- ????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
|
||||
Иван |
Публикувано на: 10.3.2008, 13:09
|
||
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 717 Участник # 80 Дата на регистрация: 12-August 05 |
Поздравявам жените, каквото и да празнуват. Но бих искал да знам наистина какво се празнува? Все пак празникът какво е - пожелание, стремление към нещо. Като това стремление се заявява чрез ритуал, мисъл, поздрав, т.е. чрез празничния обряд. Този цитат дава един възможен отговор:
И така мили жени, какво е вашето стремление в деня на 8-ми март? |
||
antijew |
Публикувано на: 10.3.2008, 17:13
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 195 Участник # 747 Дата на регистрация: 10-January 07 |
Моето мнение за този празник е, че всеки ден от годината трябва да бъде като 8-ми март за жената. Оставям настрана цвятята и подаръчетата, защото едно добро отношение към нея целогодишно е по-добро от материалния жест. Не върви нещо ако сме се карали през по-голямата част от годината, едно цвете или нещо друго да замаже... положението. Мисля, че хармонията в семейните отношения за една жена са по-важни от един ден малко по-специално внимание.
Хармония и разбирателство! Другото са излишества според мен. -------------------- www.xnetbg.com/ne.swf
|
WhiteKNght |
Публикувано на: 10.3.2008, 17:43
|
Участник Група: Участници Съобщения: 170 Участник # 1 172 Дата на регистрация: 15-September 07 |
Честит! но макар и да не обичам да подарявам откъснати цветя, то нека в радост полети всяка жена!
|
Дари |
Публикувано на: 10.3.2008, 17:45
|
||
Исс, точно тези протести са първопричината и повода днес да се чества този празник, и щом не ни харесва идеята, която олицетворява този празник, какво всъщност празнуваме? Не съм съгласна с това да се абстрахираме и осъдим първопричината, но да перефразираме и преиначим идеята, така както на нас ни е изгодно. Ако ще се празнува, ами нека се празнува така както е замислен, и който се солидаризира с идеята нека си чества, ако ли не, въобще да не се празнува. Размиват се понятията и същността и затова именно аз не харесвам 8 март. Не може да осъдим борбата, която е водила Клара Цеткин и да казваме, колко е убийствен за семейството феминизма, който тя е предизвикала, но на неин гръб, да намерим чудесен повод да се чувстваме специални и да празнуваме. Ако празнуваме, това автоматично означава, че се съгласяваме с нейните идеи. Аз съм силно объркана! Това е все едно, юдеин, който отрича Христос, да празнува „Велик ден” и да казва, че той не вярва в идеята, която е породила този обичай, но все пак това е много хубав празник, защото харесва боядисани яйца и козунак./примера е съвсем произволен, но надявам се аналогията да е ясна/ Няма как да отричаме Идеята, поради която се е породил празника, а в същото време да го празнуваме. П.П. Това е моето мнение и причината, поради която аз не празнувам, и не целя да убеждавам никого в правотата на моята гледна точка. |
||
Дари |
Публикувано на: 10.3.2008, 18:11
|
От друга страна, ако е въпрос само да се почустваме специални в определен ден от годината, нека това да е на 21 януари или 18 юли или коя да е дата и да се нарече "Ден на Майката" или "Ден на Любимата Жена" и той да се празнува независимо и да не е ангажиран по никакъв начин с 8 март.
Всеки има нужда от внимание и то не само един ден в годината, и мъжете също имат такава нужда, но за тях няма специален ден, в който ние-жените, да ги накараме да се чувстват специални и да им подаряваме разни ненужни вещи, а и да имаме повод да нацелуваме всички колеги наред, както сега се случва на 8 март с жените? Винаги ми е било тъпо, че с един карамфил, поднесен ми на 8 март, мъжете си "извоюват правото" да ме прегръщат и целуват и то не за да се почуствам аз специална, а защото именно сега имат повод да направят това, което иначе няма как да им се случи. Идеята ми е, че аз нямам нужда от вниманието на всички мъже, които познавам, достатъчно ми е вниманието на един точно определен мъж, който има значение в моя живот. И в крайна сметка, аз наистина нямам нужда от 8 март или някоя друга дата, за да се почуствам специална, красива, ослепителна,... Жена . Нямам нужда от специален ден, в който да ме разглеждат като особен биологичен вид, за да се чувствам добре. Чувствам се прекрасно през почти всички дни в годината, защото съм щастливо, усмихнато и оптимистично създание. Разбира се има дни когато ми е криво, но това може би е породено от факта, че съм именно Жена. Винаги ми е било смешно, като чуя, че 8 март е деня на който аз трябва да се почуствам... Жена? Ами то от 500 километра си ми личи, че съм жена и досега никой не е имал съмнения по този въпрос. Не искам карамфили и не искам да ми пожелават да съм силна и борбена/разбирайте да си извоювам равноправие, ако трябва да следваме идеята на празника 8 март/, защото когато аз искам, съм изключително силна и издържлива, а когато Не искам, мога и да съм слаба и нуждаеща се от мъжка закрила и помощ... |
iss |
Публикувано на: 11.3.2008, 11:29
|
||||||||||||
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 090 Участник # 365 Дата на регистрация: 8-May 06 |
Просто не си чела достатъчно за 8-ми март.Както и за Клара Цедкин...:))))С мнението си спомагаш за разпространението на хитро замисляната и заличаваща народното съзнание и традиции еврейска идея.В примера ти за Велик ден не само няма аналогия ами е и едва ли не манипулативно (произволно) подбран...:)))Да си чувала случайно че празника е много по древен ?
Празника на жените-мироносци не е плаващ като еврейския пурим и като много от християнските-той се чества винаги на 8-ми март. ...и вече се води борба да се въскреси старата-древна идея за 8-ми март
http://www.st-nikolas.orthodoxy.ru/news/mvronos.html А колкото до Клара Цеткин и тази дата -ето малко хронология:
-------------------- ????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
|
||||||||||||
iss |
Публикувано на: 11.3.2008, 12:30
|
||
Ще се въздържа от психологичен анализ на написаното защото със сигурност няма да ти хареса Но ми се ще да те попитам:Мислиш ли ,че темата която се обсъжда е персонална???Нали ти ясно че всяка жена би могла да се изкаже точно така???Глобалното съзряване не се нуждае от еднолични описания ,а от всеобщо преоткриване на ценности и традиции....било то и от тяхното видоизменяне... -------------------- ????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
|
||
Страници: (2) [1] 2 |