Движение "Воини на Тангра" - Начало |
![]() ![]() ![]() |
Страници: (2) [1] 2 ( последно съобщение ) | ![]() ![]() ![]() |

Публикувано на: 27.9.2008, 14:20
|
|
Група: Съобщения: 0 Участник # 0 Дата на регистрация: -- ![]() |
Мисля си,защо да не обменяме информация и впечатления от книги,които сме прочели и за които считаме,че има рационално зърно.Независимо от тематиката.
Провокиран съм да отворя тази тема от една книга,която довърших снощи-ШИБУМИ,от Треванян. В нея има доста теми и факти,които могат да ни дадат насоки за нови търсения и усъвършенстване.Доста е обемна,но след първите три части увлича...Някои от форумците съм сигурен,че ще я харесат и извлекат необходимото. ---------------------------------------- http://www.chitanka.info/lib/text/2988 |
Eлтимир |
Публикувано на: 27.9.2008, 15:43
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 17 492 Участник # 15 Дата на регистрация: 17-July 05 ![]() |
Има още по-добри книги, за които не се намери дисково пространство и място тук, в тоя сайт. Затова са сложени другаде:
http://store1.data.bg/sosipator/Sreshtu%20techenieto.pdf |
Миро |
Публикувано на: 27.9.2008, 16:06
|
![]() Често пишещ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 503 Участник # 54 Дата на регистрация: 28-July 05 ![]() |
Елтимир, добре ще направиш да спреш с хапливите си забележки към сайта и тези, които го поддържат.
Едва ли може да се каже, че една книга е по-добра от друга, по-скоро става дума за полезни и излишни за четене книги. |
Eлтимир |
Публикувано на: 27.9.2008, 17:08
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 17 492 Участник # 15 Дата на регистрация: 17-July 05 ![]() |
Никакви хапливи забележки, Миро. Нямам друга възможност, освен поне да дам линкове на интересуващите се къде да намерят някои материали. Нито отправям забележки, нито цитирам имена. Нищо. Абсолютно нищо. Само един линк към една наистина ценна книга. И да поясня, че книгата не съм я писал аз. Това е книгата "Срещу течението", неин автор е Григор Симов, бивш политзатворник, съратник на Илия Минев. Както съдържанието, така и оформлението на книгата са си негово дело, аз нищо не съм променял. Ето отново линка:
http://store1.data.bg/sosipator/Sreshtu%20techenieto.pdf Книгата е във формат pdf. Приятно четене. |
Публикувано на: 27.9.2008, 18:34
|
|||
Аз,както бях казал някъде на друго място,понеже съм си тъпичък,та да питам Елтимир: а това http://www.voininatangra.org/modules/ipboa...topic=1749,като какво ще да е?! ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Eлтимир |
Публикувано на: 27.9.2008, 18:39
|
Загубена е в многобройните теми. При това не е във вида, в който Гришата я е написал. Тази книга заслужава много по-голямо внимание и аз ще го осигуря.
|
Публикувано на: 27.9.2008, 18:45
|
|
idle,пуснал си една тема за книга,но линкът там не се отваря.Можеш ли да го опресниш?
|
Ник |
Публикувано на: 8.11.2008, 17:44
|
Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 380 Участник # 219 Дата на регистрация: 26-December 05 ![]() |
Като става въпрос за книги,искам да попитам,откъде може да си набавя "Джагфар тарихи"и "Сказание за дъщерята на хана".Ако някой знае нещо по въпроса,ще му бъда благодарен за инфо.
|
Богатир |
Публикувано на: 8.11.2008, 20:29
|
Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 204 Участник # 1 356 Дата на регистрация: 20-February 08 ![]() |
"Джагфар тарихи" го има в статиите на сайта в превзод на Зент Бурджан колобар.
|
gеorgi_nz |
Публикувано на: 8.11.2008, 22:56
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 386 Участник # 76 Дата на регистрация: 10-August 05 ![]() |
Ето линк лъм ценна книга от 1941-ва. На Тачо Танев - Българското везмо и изтокът.
http://tranz.it/load.php?id=9h7Bryf2POeWMPxi182655 Разглежда се с Джву. Теглете, дорде може. А после дано я качим в материали. |
Публикувано на: 3.12.2008, 21:24
|
|
|
Канатица |
Публикувано на: 29.1.2009, 9:27
|
![]() Често пишещ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Участници Съобщения: 927 Участник # 1 054 Дата на регистрация: 25-July 07 ![]() |
Дълго време вече издирвам книгата (в три тома) "Троянските коне в България" на великия Николай Хайтов. Вероятно се досещате, че щом съм писал за това не съм я издирил нито в книжарница, нито в интернет, нито в библиотека. Ще съм изключително благодарен за всякаква помощ за прочитането й.
|
gеorgi_nz |
Публикувано на: 29.1.2009, 9:50
|
||||
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 386 Участник # 76 Дата на регистрация: 10-August 05 ![]() |
Не бях чувал за тази книга. Но явно ще да е от забранените, щом не си я намерил. Цитат от нея е много интригуващ и по тема , която ни вълнува живо:
Навсякъде пише, че е изчерпана. И аз се присъединявам към Канатица с молбата ако някой я има - нека я сканира и се обади. А относно по-горе цитираната книга от 1941-ва на Тачо Танев - Българското везмо и изтокът - качена е тук: Българското везмо и изтокът Последната книга е ценна с това, че дава светлина по въпроса от връзката на древните българи и източната философия. Подобно на труда на Георги Велев от Асеновград (с който се е срещал Пламен Пасков) и също затвърждава връзката на древните български учители с познанието на източните народи. Както и , че трудно разбираемите източни философии са древни български знания, пречупени през източния светоглед. Това съобщение е редактирано от georgi_nz на 29.1.2009, 10:03 |
||||
Varvarina |
Публикувано на: 29.1.2009, 11:07
|
||
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: Участници Съобщения: 115 Участник # 649 Дата на регистрация: 5-November 06 ![]() |
Намерих двата тома на книгата в нашата библиотека, но понеже имат само по един екземпляр от томовете не дават да се изнася. Може да се чете само в читалнята на библиотеката. Утре ще говоря с директорката на библиотеката ако може да ми я даде за прочит в къщи. Ако успея ще я взема и ще я сканирам. |
||
Публикувано на: 2.2.2009, 16:06
|
|
Това е книга,свързана с темата за летящите чинии на третия райх.За съжаление е на руски.
http://www.x-libri.ru/elib/maccb000/index.htm |
![]() |
![]() ![]() ![]() |