www.Voininatangra.org

НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> 19-ти февруари

Страници: (3) [1] 2 3  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> 19-ти февруари, Левски
Astronomer
Публикувано на: 19.2.2007, 17:48
Quote Post

Участник

Група: Участници
Съобщения: 196
Участник # 784
Дата на регистрация: 28-January 07

Как можа никой в този форум да не спомене тази дата и да подсети българите кой обеси Левски и защо го обесиха... Поклон пред неговата памет и дано всички носим неговия образ в нашите сърца.
PM
Eлтимир
Публикувано на: 19.2.2007, 18:05
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 17 483
Участник # 15
Дата на регистрация: 17-July 05

Пак е турско робство и не е време за чествания, а за борба срещу робството. Иначе е много лесно: първо слагаш цветя пред паметника на Левски, после ядеш пилаф и баклава с Доган и Местан.
Извинявайте, ако наскърбявам някого, но така виждам нещата. Особено като гледам портрета на Левски в кабинета на циганина Седефчоффф.

--------------------
PM
Nordman
Публикувано на: 19.2.2007, 19:26
Quote Post

Участник

Съобщения: 37
Участник # 145
Дата на регистрация: 15-October 05

Напълно съм съгласен с Елтимир, а и не съзирам смисъл да се чества обесването на Левски.

--------------------
[img align=right]http://img70.exs.cx/img70/6006/ef-boots.gif[/img]
PM
TanNakRa
Публикувано на: 19.2.2007, 21:33
Quote Post

Читател
**

Съобщения: 22
Участник # 595
Дата на регистрация: 18-September 06

По разни четива срещам датата 18.02.1873г за дата на обесването? как мислите?

--------------------
"?? ???????? ??? ?????? ?????, ? ???????? ?? ???????! ?? ????????? ???? ???????, ???? ???? ???? ?? ?? ?????!???????? ?? ???? ????? ???! ??????? ????? ????? ?? ???????, ?? ????? ?? ?????? ????!"
PMEmail Poster
Публикувано на: 19.2.2007, 21:51
Quote Post

Група:
Съобщения: 0
Участник # 0
Дата на регистрация: --

Аз лично мисля да задам един ...щекотлив...въпрос.В последните дни лидерът на АТАКА има доста изяви в медиите.Днешното му слово е един вид завършек на тия изяви.До 3-ти ще поутихнат нещата...ще има мъртво вълнение...Разберете ме правилно-аз съм за СТРАХОВИТО ДЕЙСТВИЕ!Но то си има закони.../божествени,не комунистически/ .Та на въпроса:освен,че очаквам отзиви на гледалите и чули от вас изявите,нека поизбистрим още малко нещата в посока обединение.С призив към Елтимир да не е толкоз...категоричен.
PM
Eлтимир
Публикувано на: 19.2.2007, 23:46
Quote Post

Отдаден

Участник # 15

Съществуват много действия, различни от грабването на пушките. Но за да има такива действия, трябва Водач, който да мисли не само за себе си. За огромно съжаление на мнозина тук, Волен не показа, че е такъв Водач. А ние го подкрепяхме и много искахме да бъде. Само че дойде момента, когато вече не можем да си затваряме очите пред истината. Волен Сидеров от 2007 година повтаря СДС от 1992 година. Ще бъде престъпление пред всички, които ни вярват, ако продължим да се залъгваме, ако продължим да залъгваме и тях. Не искам утре да ме питат: "Защо не ни каза, като си знаел?". А аз и сега далеч не съм казал всичко, което знам. Говори с Волен, говори с Чуколов и може би ще стигнеш до някои от моите изводи.

--------------------
PM
Eлтимир
Quote Post

Отдаден

Участник # 15

Ето нещо много добро, отново от "Монитор":
"Закон за Левски - веднага!
Аргуметнти:
"Политици поведоха шествия в памет на Апостола."
Информация в “Монитор”
Дойде ли годишнина на Левски, властимащите започват фотосесиите! Не можеш да намериш монумент, пред който да не стърчи фигурата на президент, премиер, министър, депутат, кмет или областен управител сред камери и фотоапарати. Защото, какъв е смисълът да отдаваш почит на Апостола, ако няма да го използваш за почистване на собствената си политическа физиономия?
Нас тъй ни е залюляла от Ботево време. Вече над 130 години в българската политика шества патриотарят, който отдавна си е продал душата, заложил си е жената, и вече си ръфа месата, само и само да не се отдели от цицката на властта.
Експлоатацията на великана, който загуби себе си, за да спечели цял народ, взема патологични мащаби в изборни години. Пример за което станаха и вчерашните тържества по случай 134-тата годишнина от неговата гибел.
Отвратен от лицемерието на онези, които системно предават българската държава, докато употребяват образа на най-великия българин за алиби, големият националист Николай Генчев предложи една мярка, която навремето прозвуча екстремно да се приеме "закон за Левски", който да забрани на действащи политици да говорят за него и да се снимат пред неговите паметници.
А през 2007-ма ни чакат цели две изборни кампании, разделени от голям юбилей 170 годишнината от раждането на Апостола на 18 юли. Което значи, че ще трябва със стиснати зъби да слушаме как онези, които хвърлиха българската земя като плячка на чужди интереси, разрушиха българската армия, потурчиха цели региони, източиха хазната, унищожиха българската промишленост и прокудиха милион млади българи от родината им, си жабуркат устата с великите завети за чиста и свята република и за времето, което ние обръщаме и то нас обръща.
Днес мярката на акад. Генчев изглежда закъсняла. Ако искаме да спрем злоупотребата с Левски, ще трябва да я обявим за углавно престъпление."

--------------------
PM
antijew
Публикувано на: 20.2.2007, 10:08
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 195
Участник # 747
Дата на регистрация: 10-January 07

ЕЛТИМИР,кажи всичко,което знаеш за АТАКА и ВОЛЕН,защото и премълчаването на истината е вид престъпление.
Аз и други,които все още вярват в АТАКА нямаме възможност да отидем да питаме Волен и Чуколов за подробности,а и те едва ли ще си кажат.ТАКА,ЧЕ КАЖИ СИ ЗА ДА ТИ ОЛЕКНЕ,А ПЪК НА НАС ДА НИ СВЕТНЕ.И СТИГА С ТИЯ НЕДОМЛЪВКИ!

--------------------
www.xnetbg.com/ne.swf
PM
Eлтимир
Публикувано на: 20.2.2007, 12:08
Quote Post

Отдаден

Участник # 15

Малко ли факти изнесохме досега? Нека от "Атака" да кажат какво предизвика тяхната омраза към нас, пък тогава може пак да си поговорим.
Във всеки случай никой от нас, никой от този форум не е заплашвал нито Волен, нито Чуколов, че ще горят живи. Никой от нас не е демонстрирал съпричастност към един терористичен акт, както това направиха активисти на "Атака". Е, и толерантноста си има граници.

--------------------
PM
Йордан_13
Публикувано на: 20.2.2007, 13:30
Quote Post

Админ

Група: Админ
Съобщения: 16 442
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

QUOTE (Елтимир @ Feb 20 2007, 11:08 AM)
Малко ли факти изнесохме досега? Нека от "Атака" да кажат какво предизвика тяхната омраза към нас, пък тогава може пак да си поговорим.
Във всеки случай никой от нас, никой от този форум не е заплашвал нито Волен, нито Чуколов, че ще горят живи. Никой от нас не е демонстрирал съпричастност към един терористичен акт, както това направиха активисти на "Атака". Е, и толерантноста си има граници.

Според мен проблема не е в личностното отношение, а в Тенгрианството. Там ги боли Сидеров и сие. Те са против него и го смятат като разработка на ДС от времето на Людмила, против християнството, като основния им довод е, че то е като троянски кон, с който навлиза мюсюлманството в България. И затова те повече залагат на руснаците и дума не дават да се говори за волжските българи.
Особено позеленяваха от яд, когато им се каже, че "дедец Иван" е позивна към волжските и всички останали Българи на територията на Русия за генерална помощ за нашето освобождение.
Другия аспект е, че искат да бъдат единствената политическа сила в България, която се зове "националистическа", а Волен - единствен лидер. Така искат да съхранят и наложат като модел техния възглед за Българското.

Но както съм казвал - от седераст не може да се създаде националист, той пак си остава седераст.
PMEmail Poster
antijew
Публикувано на: 20.2.2007, 13:43
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 195
Участник # 747
Дата на регистрация: 10-January 07

QUOTE (Елтимир @ Feb 20 2007, 11:08 AM)

"Подръжанието и стопроцентовото отрицание са еднакво вредни"
smil4334abded4493.gif

--------------------
www.xnetbg.com/ne.swf
PM
iss
Публикувано на: 20.2.2007, 14:12
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 090
Участник # 365
Дата на регистрация: 8-May 06

smil4334aa44c7e89.gif
Защо препуска оня конник край Мадара?.. Някъде горят мършав старец в сива роба. Усещаш ли как мирише изгорялата човешка плът?.. Защо не изплаче, защо не се откаже от ереста?.. Един цар, сам, невярващ в своята победа, от зори е тръгнал на бой... Защо този разтърсващ Стоян иска бяла риза, а не прошка? Нали отива на бесилото, а след него – прах и пепел... Защо един издържаше на десет и с “камънье и дървье” ги връщаше обратно?.. Заради кой бог?.. Заради кой цар?.. Заради бъдещето, Лазаров. Не моето. Не твоето. На тия край нас. На тия след нас.

--------------------
????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
PM
Eлтимир
Публикувано на: 20.2.2007, 14:49
Quote Post

Отдаден

Участник # 15

Волен Сидеров допуска една основна, принципна грешка. Той подменя национализма с религиозен фундаментализъм. Казано простичко, според Волен Сидеров и според мнозина от лидерите на „Атака”, православният циганин и православният негър са им по-близки от българина Тенгрианин, българина мюсюлманин и българина католик. Нещо повече, според прокламираните от „Атака” принципи, православният гражданин на Република Гърция, православният циганин от Румъния, да не говоря за православния руснак – те са приятели, докато неправославният българин е обявен за враг.
Според принципите на национализма, първостепенно значение има националната, етническата принадлежност. Ето защо хиляди пъти съм повтарял, че никой не може да се обявява за националист, ако не познава основите на идеологията, наречена Национализъм. Невежеството неизбежно поражда грешки. Още по-лошо е, когато сбъркалият поради невежество не само че не си признава грешките, ами се изпълва с дива омраза към тези, които му сочат къде е сбъркал. Боя се, че това обяснява отношението на „Атака” към нас.
Ние от своя страна можем да работим с всеки, който наистина милее за България и за Българското. Независимо дали това ще бъде Волжски Българин, Кавказки Българин, мюсюлманин или атеист. Важното е да сме българи и да милеем за Българското. Ето къде се разминаваме с „Атака”. Нека не ставаме за смях на врабчетата, както казваше политическия покойник Жорж Ганчев. Какъв Българин може да бъде някой циганин? Моля ви се, нека не навлизаме в областта на ненаучната фантастика.

--------------------
PM
Публикувано на: 20.2.2007, 15:54
Quote Post

Група:
Съобщения: 0
Участник # 0
Дата на регистрация: --

Принципно си прав,аз съм такъв националист,какъвто описваш в горния пост.Но не трябва ли стъпка по стъпка да се върви напред?В целия форум се прокрадва мнението,че ако сега натресем Тенгрианството на масите,никой няма да го разбере.
Какво прави АТАКА? Според мен,кара я стъпка по стъпка-първо обединение под конституционно признатата религия ВЪТРЕ в територията на държавата.После,след факта на това обединение-и Волен го е казвал-моля,търсете пътя към външните Българи,делете се на квит си искате...Но когато голямата "шапка" е сложена,когато РЕЗНЮГИТЕ, ЕВРЮГИТЕ и всички други ...ЮГИ им текат лигите край границата и очите им светят в червено...Тъй мисля аз.
PM
Eлтимир
Публикувано на: 20.2.2007, 16:12
Quote Post

Отдаден

Участник # 15

Нека не изопачаваме нещата. Не съм забелязал никой тук, най-малко аз да се опитваме да натрапим на някого каквато и да било вяра. Тъкмо обратното, ние винаги сме призовавали към търпимост по религиозне признак и към обединение по национален признак.
С "Атака" нещата стоят по точно обратния начин. Те вземат за съюзници мангали, щото видите ли, магралите били православни. А срещу нас водят истинска война въпреки многото добро, което видяха от нас. И докато нещата бяха само на лична основа, поне аз можех да го преглътна. Но когато за пример ми се дават някакви мангали, които се тупат по гърдите и грачат, че са "убави, добри роми", това вече ми прилича на гавра с национализма.

--------------------
PM

Topic OptionsСтраници: (3) [1] 2 3  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020