www.Voininatangra.org

НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Войните и Християнството

Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Войните и Християнството
Agent
Публикувано на: 22.9.2006, 13:09
Quote Post

Читател
**

Група: Участници
Съобщения: 13
Участник # 603
Дата на регистрация: 21-September 06

Как седят при вас воините на тангра нещата с Християнството ? Почитате ли тази религия, която изповядват 90% от българите ? Имате ли нещо против нея ?
Въобще интересно ми е какво мислите по въпроса.
PM
Запознат
Публикувано на: 22.9.2006, 13:33
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 759
Участник # 169
Дата на регистрация: 4-November 05

Тенгрианството е било преди Християнството в българина. Един абсолютно неоспорваем факт. Хрисиянството е взаимствало много от Тенгрианството и като цяло не се отричат и самоизключват. Лично на мен не ми харесва как е представена парадигмата за доброто и злото, а именно, че за да има добро трябва да има и зло. Според Тенгрианството баланса в природата и човека е добро, а всичко което разваля този баланс е зло. Това много ми харесва и допада, като основна ценност и фундамент. Ето ще ти дам пример: Твоя компютър е заразен с вируси. Как ти ще си по-доволен: а) Ако всички файлове са заразени с вирус; б) Ако всички файлове не са заразени с вирус; в) Ако 50% от файловете ти са заразени с вируси, а 50% не? Кой отговор е твоя?
PM
Йордан_13
Публикувано на: 22.9.2006, 13:42
Quote Post

Админ

Група: Админ
Съобщения: 16 428
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

QUOTE (Agent @ Sep 22 2006, 12:09 PM)
Как седят при вас воините на тангра нещата с Християнството ? Почитате ли тази религия, която изповядват 90% от българите ? Имате ли нещо против нея ?

Момчета, пиша в множествено число, защото зад тоя ник Агент, стоят силите на няколко човека. Нашето отношение към Християнството е много добре посочено в този пост на участника в този Форум с ник Ицо в неговата Молба за помощ. Прочетете го добре и не създавайте провокативни теми, които могат да послужат за конфликтност, която реално не съществува.

http://www.voininatangra.org/modules/ipboa...p?showtopic=671

Моля, Модераторите да се намесят в случай на ескалация на конфликт.
PMEmail Poster
Запознат
Публикувано на: 22.9.2006, 13:44
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 759
Участник # 169
Дата на регистрация: 4-November 05

Лично аз, не одобрявам всякакви дразги и сблъсъци не тема религия. Стремя се да не участвам в такива спорове, защото те не допринасят за обединението помежду ни, а напротив, създават чудесни условия за цепене и делене между участниците. От това се възползват едни други, които се самонаричат "избрани"!
PM
Agent
Публикувано на: 22.9.2006, 17:30
Quote Post

Читател
**

Участник # 603

QUOTE (Запознат @ Sep 22 2006, 12:33 PM)
Тенгрианството е било преди Християнството в българина. Един абсолютно неоспорваем факт. Хрисиянството е взаимствало много от Тенгрианството и като цяло не се отричат и самоизключват. Лично на мен не ми харесва как е представена парадигмата за доброто и злото, а именно, че за да има добро трябва да има и зло. Според Тенгрианството баланса в природата и човека е добро, а всичко което разваля този баланс е зло. Това много ми харесва и допада, като основна ценност и фундамент. Ето ще ти дам пример: Твоя компютър е заразен с вируси. Как ти ще си по-доволен: а) Ако всички файлове са заразени с вирус; б) Ако всички файлове не са заразени с вирус; в) Ако 50% от файловете ти са заразени с вируси, а 50% не? Кой отговор е твоя?

Да някога сме били тангристи, но сега сме Християни. Трябва пак ли да ставаме тангристи ? И възможно и необходимо ли е това ?
Християнството не е взаимствало от тангризма по простата причина че Ийсус е Син Божи и няма нужда да копира от тангристите каквото и да е. А и ти как разбра че Християнството е взаимствало ? Това не е истина. И като цяло и като половина Християнството и тангризма си противоречат и изключват.
За какви парадигми говориш не знам и не разбирам.
Ако компа ми е заразен няма да съм доволен, останалото не го разбрах. Много е объркано.
PM
Agent
Публикувано на: 22.9.2006, 17:33
Quote Post

Читател
**

Участник # 603

Йордан не си коректен. Дъщерята на Ицо е под влияние на секта. Нима според тебе всички български Християни се нуждаят от помощ ? Според мене не те са си добре. Въпроса е на кой му е лошо.
На едно место четох твои невероятни изцепки от рода че Раковски и Славейков били тангристи. Това вярваш ли го наистина ?
PM
Севар
Публикувано на: 22.9.2006, 18:08
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 2 371
Участник # 13
Дата на регистрация: 11-July 05

На мен пък въобще не ми е интересно да ти отговарям. Най-вероятно и на останалите, за което ги съветвам да не си губят времето. Плъх, защо търсиш отговори, за които не си дорасъл? Ще ти кажа едно. Ако беше важна процентната статистиката на хората, които формално се водят като изповядващи някаква религия, то по същата логика може да кажем, че всички човеци сме маймуни и свине, защото имаме 99% еднакви гени.
PMEmail PosterUsers WebsiteICQ
Agent
Публикувано на: 22.9.2006, 18:27
Quote Post

Читател
**

Участник # 603

QUOTE (Севар @ Sep 22 2006, 05:08 PM)
На мен пък въобще не ми е интересно да ти отговарям. Най-вероятно и на останалите, за което ги съветвам да не си губят времето. Плъх, защо търсиш отговори, за които не си дорасъл? Ще ти кажа едно. Ако беше важна процентната статистиката на хората, които формално се водят като изповядващи някаква религия, то по същата логика може да кажем, че всички човеци сме маймуни и свине, защото имаме 99% еднакви гени.

Значи според тебе това че сте 20-30 души в България заедно с Йоло не ви пречи да поведете останалите няколко милиона ? Наистина смело казано, даже прекалено.
Аз не смятам че сме свине или маймуни.
Забелязвам обаче че отказвате да дискутирате конкретно и постоянно заглавяте дискусията.
PM
Севар
Публикувано на: 22.9.2006, 21:17
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 2 371
Участник # 13
Дата на регистрация: 11-July 05

Значи според тебе това че сте 20-30 души в България заедно с Йоло не ви пречи да поведете останалите няколко милиона ? Наистина смело казано, даже прекалено.

Всеки българин, който носи достатъчно количество и качество българска кръв е неосъзнат Тенгрианин. Тоест Тенгрианството си е в кръвта на българина в полулатентно състояние. Не може да съществува документ или печат, който да показва, че си Тенгрианин. Поне не и физически такъв.

Аз не смятам че сме свине или маймуни.
Забелязвам обаче че отказвате да дискутирате конкретно и постоянно заглавяте дискусията.

Дискусията се прекратява поради липса на кворум. smil4334ad8a149e0.gif Agent-а е разконспириран и отново няма да научи това, което толкова го терзае.
PMEmail PosterUsers WebsiteICQ
Хунор
Quote Post

Участник

Група: Изгонени
Съобщения: 491
Участник # 14
Дата на регистрация: 13-July 05

QUOTE (Agent @ Sep 22 2006, 02:39 PM)

Този текст е взет от книга на Елтимир, обаче няма да ти кажа коя. Ти си тук само да се заяждаш.

"И християнството не отричайте, и в него е скрито спасително, макар само за част от хората знание. Христос дойде да спаси не човечеството от някакъв въображаем първороден грях. Той бе пратен да спаси евреите от Злото, наречено IHWH."

--------------------
"???????? ?? ???????? ???? ?? ??????,
?????????? - ??? ?????????? ? ???.
????????? ???????? ? ????????".
??? ???
PM
SSK
Quote Post

Участник

Съобщения: 68
Участник # 471
Дата на регистрация: 2-July 06

Агенте,кажи ми ако ти се имаш за толкова "голям" християнин я ми кажи ще ти е по-близък.
Българина-мюсюлманин,българина-тангрист или примерно сърбина-хрситиянин.

Я да те чуем.

--------------------
?? ????? ??? ?????? ????????, ??? ?????-??? ??????, ????????? ??? ?? ????????, ???????? ??? ?? ? ???
PM
iss
Публикувано на: 23.9.2006, 11:49
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 090
Участник # 365
Дата на регистрация: 8-May 06

Ако наистина ти е интересно, досега би трябвало да си намерил отговора в многото и често повтарящи се дискусии по този въпрос.
Аз забелязвам колко търпение проявяват към теб,тъй като
Въобще
НЕ ТИ Е
интересно
....тъй като на такъв въпрос:
Как седят при вас воините на тангра нещата с Християнството ?
бих ти натрила здраво носа вместо да ти обеснявам!

--------------------
????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
PM
LETO
Публикувано на: 23.9.2006, 20:51
Quote Post

Участник

Съобщения: 356
Участник # 154
Дата на регистрация: 22-October 05

Подобна тема вече бе обсъждана в този форум. Конфронтацията която настъпи в следствие от темата беше доста сериозна и се наложи темата да бъде затворена (и много правилно).
Струва ми се, че не те интересува конкретния отговор на този въпрос.

Целта на въпроса ти е съвсем друга и се радвам, че останалите участници са видели уловката.
Доста от нас са се сблъсквали с подобни провокации, така че и тая няма да мине. В материалите в сайта има достатъчно информация по този повод, така че не е лошо да прочетеш нещичко по въпроса, преди да го поставиш "на обсъждане" напълно неподготвен.

--------------------
... ? ?? ?? ?????????.. ????? ?? ??????????? ?? ?????!..
PM
Биргюн
Публикувано на: 23.9.2006, 23:09
Quote Post

Участник

Съобщения: 84
Участник # 322
Дата на регистрация: 6-April 06

QUOTE (Хунор @ Sep 22 2006, 11:52 PM)
"И християнството не отричайте, и в него е скрито спасително, макар само за част от хората знание. Христос дойде да спаси не човечеството от някакъв въображаем първороден грях. Той бе пратен да спаси евреите от Злото, наречено IHWH."

Тези редове говорят АДСКИ, АДСКИ много. Само да има кой да слуша.
PM

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020