Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Войните и Християнството
Agent |
Публикувано на: 22.9.2006, 13:09
|
Читател Група: Участници Съобщения: 13 Участник # 603 Дата на регистрация: 21-September 06 |
Как седят при вас воините на тангра нещата с Християнството ? Почитате ли тази религия, която изповядват 90% от българите ? Имате ли нещо против нея ?
Въобще интересно ми е какво мислите по въпроса. |
Запознат |
Публикувано на: 22.9.2006, 13:33
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 759 Участник # 169 Дата на регистрация: 4-November 05 |
Тенгрианството е било преди Християнството в българина. Един абсолютно неоспорваем факт. Хрисиянството е взаимствало много от Тенгрианството и като цяло не се отричат и самоизключват. Лично на мен не ми харесва как е представена парадигмата за доброто и злото, а именно, че за да има добро трябва да има и зло. Според Тенгрианството баланса в природата и човека е добро, а всичко което разваля този баланс е зло. Това много ми харесва и допада, като основна ценност и фундамент. Ето ще ти дам пример: Твоя компютър е заразен с вируси. Как ти ще си по-доволен: а) Ако всички файлове са заразени с вирус; б) Ако всички файлове не са заразени с вирус; в) Ако 50% от файловете ти са заразени с вируси, а 50% не? Кой отговор е твоя?
|
Йордан_13 |
Публикувано на: 22.9.2006, 13:42
|
||
Админ Група: Админ Съобщения: 16 428 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
Момчета, пиша в множествено число, защото зад тоя ник Агент, стоят силите на няколко човека. Нашето отношение към Християнството е много добре посочено в този пост на участника в този Форум с ник Ицо в неговата Молба за помощ. Прочетете го добре и не създавайте провокативни теми, които могат да послужат за конфликтност, която реално не съществува. http://www.voininatangra.org/modules/ipboa...p?showtopic=671 Моля, Модераторите да се намесят в случай на ескалация на конфликт. |
||
Запознат |
Публикувано на: 22.9.2006, 13:44
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 759 Участник # 169 Дата на регистрация: 4-November 05 |
Лично аз, не одобрявам всякакви дразги и сблъсъци не тема религия. Стремя се да не участвам в такива спорове, защото те не допринасят за обединението помежду ни, а напротив, създават чудесни условия за цепене и делене между участниците. От това се възползват едни други, които се самонаричат "избрани"!
|
Agent |
Публикувано на: 22.9.2006, 17:30
|
||
Читател Група: Участници Съобщения: 13 Участник # 603 Дата на регистрация: 21-September 06 |
Да някога сме били тангристи, но сега сме Християни. Трябва пак ли да ставаме тангристи ? И възможно и необходимо ли е това ? Християнството не е взаимствало от тангризма по простата причина че Ийсус е Син Божи и няма нужда да копира от тангристите каквото и да е. А и ти как разбра че Християнството е взаимствало ? Това не е истина. И като цяло и като половина Християнството и тангризма си противоречат и изключват. За какви парадигми говориш не знам и не разбирам. Ако компа ми е заразен няма да съм доволен, останалото не го разбрах. Много е объркано. |
||
Agent |
Публикувано на: 22.9.2006, 17:33
|
Йордан не си коректен. Дъщерята на Ицо е под влияние на секта. Нима според тебе всички български Християни се нуждаят от помощ ? Според мене не те са си добре. Въпроса е на кой му е лошо.
На едно место четох твои невероятни изцепки от рода че Раковски и Славейков били тангристи. Това вярваш ли го наистина ? |
Севар |
Публикувано на: 22.9.2006, 18:08
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 2 371 Участник # 13 Дата на регистрация: 11-July 05 |
На мен пък въобще не ми е интересно да ти отговарям. Най-вероятно и на останалите, за което ги съветвам да не си губят времето. Плъх, защо търсиш отговори, за които не си дорасъл? Ще ти кажа едно. Ако беше важна процентната статистиката на хората, които формално се водят като изповядващи някаква религия, то по същата логика може да кажем, че всички човеци сме маймуни и свине, защото имаме 99% еднакви гени.
|
Agent |
Публикувано на: 22.9.2006, 18:27
|
||
Значи според тебе това че сте 20-30 души в България заедно с Йоло не ви пречи да поведете останалите няколко милиона ? Наистина смело казано, даже прекалено. Аз не смятам че сме свине или маймуни. Забелязвам обаче че отказвате да дискутирате конкретно и постоянно заглавяте дискусията. |
||
Севар |
Публикувано на: 22.9.2006, 21:17
|
||||
Отдаден Група: Участници Съобщения: 2 371 Участник # 13 Дата на регистрация: 11-July 05 |
Всеки българин, който носи достатъчно количество и качество българска кръв е неосъзнат Тенгрианин. Тоест Тенгрианството си е в кръвта на българина в полулатентно състояние. Не може да съществува документ или печат, който да показва, че си Тенгрианин. Поне не и физически такъв.
Дискусията се прекратява поради липса на кворум. Agent-а е разконспириран и отново няма да научи това, което толкова го терзае. |
||||
Хунор |
Публикувано на: 23.9.2006, 0:52
|
||
Участник Група: Изгонени Съобщения: 491 Участник # 14 Дата на регистрация: 13-July 05 |
Този текст е взет от книга на Елтимир, обаче няма да ти кажа коя. Ти си тук само да се заяждаш. "И християнството не отричайте, и в него е скрито спасително, макар само за част от хората знание. Христос дойде да спаси не човечеството от някакъв въображаем първороден грях. Той бе пратен да спаси евреите от Злото, наречено IHWH." -------------------- "???????? ?? ???????? ???? ?? ??????,
?????????? - ??? ?????????? ? ???. ????????? ???????? ? ????????". ??? ??? |
||
SSK |
Публикувано на: 23.9.2006, 1:13
|
Участник Група: Участници Съобщения: 68 Участник # 471 Дата на регистрация: 2-July 06 |
Агенте,кажи ми ако ти се имаш за толкова "голям" християнин я ми кажи ще ти е по-близък.
Българина-мюсюлманин,българина-тангрист или примерно сърбина-хрситиянин. Я да те чуем. -------------------- ?? ????? ??? ?????? ????????,
??? ?????-??? ??????,
????????? ??? ?? ????????,
???????? ??? ?? ? ???
|
iss |
Публикувано на: 23.9.2006, 11:49
|
||||||||||
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 090 Участник # 365 Дата на регистрация: 8-May 06 |
Ако наистина ти е интересно, досега би трябвало да си намерил отговора в многото и често повтарящи се дискусии по този въпрос.
Аз забелязвам колко търпение проявяват към теб,тъй като
НЕ ТИ Е
....тъй като на такъв въпрос:
бих ти натрила здраво носа вместо да ти обеснявам!
-------------------- ????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
|
||||||||||
LETO |
Публикувано на: 23.9.2006, 20:51
|
||
Участник Група: Участници Съобщения: 356 Участник # 154 Дата на регистрация: 22-October 05 |
Подобна тема вече бе обсъждана в този форум. Конфронтацията която настъпи в следствие от темата беше доста сериозна и се наложи темата да бъде затворена (и много правилно). Струва ми се, че не те интересува конкретния отговор на този въпрос. Целта на въпроса ти е съвсем друга и се радвам, че останалите участници са видели уловката. Доста от нас са се сблъсквали с подобни провокации, така че и тая няма да мине. В материалите в сайта има достатъчно информация по този повод, така че не е лошо да прочетеш нещичко по въпроса, преди да го поставиш "на обсъждане" напълно неподготвен. -------------------- ... ? ?? ?? ?????????.. ????? ?? ??????????? ?? ?????!..
|
||
Биргюн |
Публикувано на: 23.9.2006, 23:09
|
||
Участник Група: Участници Съобщения: 84 Участник # 322 Дата на регистрация: 6-April 06 |
Тези редове говорят АДСКИ, АДСКИ много. Само да има кой да слуша. |
||