Движение "Воини на Тангра" - Начало |
![]() ![]() ![]() |
Страници: (3) [1] 2 3 ( последно съобщение ) | ![]() ![]() ![]() |

БРАНЪ |
Публикувано на: 22.5.2006, 17:32
|
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 315 Участник # 383 Дата на регистрация: 15-May 06 ![]() |
Реклами, плакати, внушения, билборди, 25-кадър, обърната реч, зомбиращи мелодии и други манипулатори!
Знаем за тях. Всекидневно сме подложени на влияние. А как да се справяме? Какви начини на противодействие знаем? Как да ги спрем? |
Янга |
Публикувано на: 22.5.2006, 17:45
|
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 338 Участник # 326 Дата на регистрация: 7-April 06 ![]() |
Аз знам само, че някои хора по рождение се поддават на подобен вид внушения по-трудно.
А за защита - хм...мисля че просто трябва да имаш желязна психика... И на мен винаги ми е било интересно какво можеш да направиш за да спреш до известна степен тези манипулации. Как можем сами да си помогнем? |
Запознат |
Публикувано на: 22.5.2006, 17:48
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 759 Участник # 169 Дата на регистрация: 3-November 05 ![]() |
Като усетиш такива чифутски номера, запиши и сподели тук.
|
Sinclaire |
Публикувано на: 22.5.2006, 18:27
|
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 230 Участник # 313 Дата на регистрация: 31-March 06 ![]() |
Не сам сигурен, но мисля че във филма "When a Stranger calls" има нещо като 25 кадър. Пробвах с една програма Virtual Dub се казва да разбия филма на фреймове, но програмата започна да дава грешки
![]() ![]() |
Запознат |
Публикувано на: 22.5.2006, 18:46
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 759 Участник # 169 Дата на регистрация: 3-November 05 ![]() |
Понеже аз го нямам този филм, свали си от някъде MV2Player, зареди филма, изгледай момента в който има "вмъкнат" кадър и го спри на пауза. Има и функция "отиди до кадър х" и български интерфейс. Снимай екрана(screenshot).
Иначе VirtualDub е много яка програма, като заредиш водеото, можеш да превърташ по ключови кадри(key frames). Ключов е кадъра в който се сменя камерата или мястото на снимане. |
Янга |
Публикувано на: 22.5.2006, 20:22
|
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 338 Участник # 326 Дата на регистрация: 7-April 06 ![]() |
Имаше един сайт с публикувани 25-кадри в предаванията на bTV и др., а също така и текстове на известни музикални парчета с обърната реч. Какво стана с него?
|
Bell |
Публикувано на: 22.5.2006, 23:13
|
![]() Често пишещ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 861 Участник # 101 Дата на регистрация: 5-September 05 ![]() |
Тука също има публикувани такива кадри в галерията в албум заговори има на боби турбото скритите кадри и са доста ужасяващи!
И в личния албум на Севар "разни" има скрити кадри от други филми.....майче още някаде имаше из сайта! Обаче ще е яко ако има спецялно място посветено на всичките внушения и кадри и във филми, в музика, в реклами и тн и там да ги събираме - на мен спецялно ми е много интересно къде още и какви внушения има! |
Izkushenie |
Публикувано на: 23.5.2006, 3:44
|
![]() Новодошъл ![]() Група: участници Съобщения: 5 Участник # 381 Дата на регистрация: 15-May 06 ![]() |
Аз между другото цяла книга бях чела за обърнатата реч(много отдавна беше и не мога сега да си спомня как се казваше), но пишеше че трябва да се пуска музиката наобратно за да може да се чуе, а не може просто да се четат думите наопаки. Единствения проблем е, че трябва да се ползва запис на лента, като от едно време. Това е защото, когато записа се пусне наобратно думите се сливат и звучат съвсем различно. Със съвременната техника, би било доста трудно да се декодира едно такова нещо. Така че, как бихме могли да разберем какво точно се казва в такива 'съобщения'?
![]() |
gеorgi_nz |
Публикувано на: 23.5.2006, 8:53
|
||
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 386 Участник # 76 Дата на регистрация: 10-August 05 ![]() |
Да не би да ти се е "счупил" нещо Уйндоса? При мен се случвало читава програма да се инати и запича, но след Формат и Преинсталация се оправя. На Бил Гейтс недоразумението - такива ги върши понякога. |
||
Sinclaire |
Публикувано на: 23.5.2006, 10:24
|
||
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 230 Участник # 313 Дата на регистрация: 31-March 06 ![]() |
Мдаа най-вероятно имаш право. Все пак пробвах с други плейъри да го разбия на фреймове и нищо не показа ![]() |
||
БРАНЪ |
Публикувано на: 23.5.2006, 13:28
|
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 315 Участник # 383 Дата на регистрация: 15-May 06 ![]() |
Имам навика да слагам някои думи в кавички - " ". Това е когато думата не отговаря на значението си. Правя го, за да обърна внимание върху друго. Това си е манипулативна тактика, ако се цели объркване на събеседника. Аз не съм имал такива подбуди към вас. Моля, ако съм подразнил някого, да ме извини. Засега това е най-добрия начин да напиша мислите си.
За чисти души, чисто слово и чиста нация ! |
Янга |
Публикувано на: 23.5.2006, 15:21
|
Аз предлагам всички ние да се ослушваме и оглеждаме зорко за такива внушения и ако намерим нещо да го показваме тук. Излагането на подобна информация на всеуслушание ще е началото на войната срещу манипулаторите!
|
Запознат |
Публикувано на: 23.5.2006, 16:37
|
Приветствам идеята!
|
Спорт-Здраве |
Публикувано на: 23.5.2006, 20:47
|
Често пишещ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 934 Участник # 301 Дата на регистрация: 24-March 06 ![]() |
Макар и бъдещи,програмисти ми казаха че не е толкова трудно да се направи програма,която да направи въпросната инверсия на звука,за да бъде чута обратната реч.Може би няма да е зле някой да се опита?
|
БРАНЪ |
Публикувано на: 23.5.2006, 20:59
|
Правило първо:
Дръжте телевизора изключен. Правило второ: По-дълго сред приятели, по-малко сред зарибявки. Правило трето: Нямам нужда да ми се казва от какво имам нужда. |
![]() |
![]() ![]() ![]() |