Движение “Воини на Тангра” | Помощ Участници Календар |
Странни неща, имам проблем
ITT |
Публикувано на: 2.3.2006, 23:54
|
Участник Група: Участници Съобщения: 32 Участник # 264 Дата на регистрация: 26-February 06 |
здравейте...
аз съм сравнително нов в този форум, но искам да ви споделя нещо.. аз работя в една компютърна фирма, магазинер съм... днес в обедната почивка бяхме с колеги да хапнем, тогава помолих и началника ми да ме пусне за утре, да отида в София колегите оставаха да работят, на двойна надница, шефе се съгласи и даже ми даде пътни... докато говорех за митинга утре и смело дефинирах моята позиция по темата за България, един колега ме сръга, че така не се говорело.. не го послушах... след като си изпихме кафетата, тръгнахме по улицата колегата ме приближи, извини се и ми каза, че в заведението е имало цивилен полицай и наистина на нашата маса в ъгъла седеше някакъв човек, четеше вестник и пиеше сода... не му обърнах внимание, макар да ми се стори познат но през очите ми минават много хора към 15 часа този същия човек мина, искал да купи компютър за офиса си започнахме да говорим, докато той не ме попита за...митинга утре. не купи компютър, но думите му бяха- сериозно си помислете, дали си струва да ходите.... след 19 си тръгнах към дома. живея до аязмото и вървя пеша. към операта усетих, че до мен непрекъснато се движат двама здравеняци тогава те започнаха да ми подвикват някакви неща, ало, момчето... забързах се признавам, хвана ме страх тичах до блока, където се успокоих и ...влязох вътре мама и тате ме чакаха, после вечеряхме и слизайки да хвърля боклука... видях същия този с вестника и още един здравеняк в зеленикав москвич.... седяха и пушеха цигари... като доближих до тях с кофата, от колагта излезе цивилното ченге, издърпа ме настрани и нагло ме запита- ще ходиш ли на митинг... казах му, че няма право да ме пита за това... и си тръгнах сега пиша и гледам, че колата е още пред блока притеснявам се за мама и тате споделих с тях, те искат аз да отида до софия, защото смятат, че е наложително да се отиде но страх ме е за тях.... какво да направя... татко е идеалист, бивш комунист, казва да звънна в полицията.... тате, ама аз ще звънна, ама кой ще ми вдигне... помогнете ми---какво да направя нормално ли е в българия да не мога да изкажа мнението си... докога... случвало ли ви се е да ви преследват заради убеждениата си... страх ме е |
bgskin |
Публикувано на: 3.3.2006, 9:20
|
Участник Група: Участници Съобщения: 274 Участник # 69 Дата на регистрация: 4-August 05 |
Шибана патрулка минава, часът на срещата наближава. Измъкни се по някакъв начин. И те чакаме да се появиш. А къде продаваш компютри да не е в Юмена. :)
|
ITT |
Публикувано на: 3.3.2006, 9:40
|
Участник Група: Участници Съобщения: 32 Участник # 264 Дата на регистрация: 26-February 06 |
Честит 3 март!
Не ще мога да бъда с вас, просто ме е страх за мама и тате... Съжалявам! Колата седя до 1 часа през ноща. Не искам да се върна и да ги заваря пребити от някакви самозабравили се ченгета. Но кажете ми, как се постъпва в такива случай??? Искам съвет, случвало ли се и вас да ви преследват? |
ITT |
Публикувано на: 3.3.2006, 9:43
|
||
Тц, не е там. Фирмата е малка, не сме от известните. Пиши на лична, да ти кажа името. |
||
One_Half |
Публикувано на: 3.3.2006, 19:31
|
Участник Група: Участници Съобщения: 33 Участник # 163 Дата на регистрация: 30-October 05 |
Хм ! Какъв е смисала от "борбата" ако след всяка заплаха се заключваме вкъщи ? Преди време след като започнах да пиша тук бях привикан изненадващо от кмета на нащо "село" . Предложе ми да участвам в разработване на програми за интегриране на малцинствата ! ХА ХА ! Пич, да ни ти пука !!!!!!! СМЕЛО !!!
|
LETO |
Публикувано на: 4.3.2006, 20:26
|
Участник Група: Участници Съобщения: 356 Участник # 154 Дата на регистрация: 22-October 05 |
Приятелю ITT, Може би си допуснал грешка да афишираш публично вижданията си относно Атака и ситуациата в страната. Има неща които не се учат - те се придобиват по интуиция.
Разбира се идва момент, в който човек трябва да се отърси от страховете си и да поеме своя път. Знай, че "Свободата не ще Екзарх, иска Караджата" Ние изминахме 450 км. път до София, преминавайки през 10 -15 КПП-та по пътя и никой не спря автомобила ни с варненска регистрация, въпреки че беше ясно къде отиваме на трети март... или не посмяха! Добре е човек да изкара сърце и да бъде смел, но все пак проверявай хората, на които се доверяваш. |
Искрица |
Публикувано на: 5.3.2006, 17:31
|
||
Участник Група: Участници Съобщения: 226 Участник # 243 Дата на регистрация: 26-January 06 |
LETO, напълно съм съгласна с теб. Има моменти, в които е по-добре да замълчим. Важно е не само да изразяваме мнение и позиции, важно е да се научим кога и как да го правим. Оцеляването пак е борба и то не много лесна. На смъртта няма как да и избягаме. Животът е най-големия дар даден ни от Тангра. Нека не го прахосваме за необмислени и разпалени изказвания по кафенетата. От много време вече не можеш свободно и гласно да изкажеш мнение. Така ще е докато управниците служат не на народа си, а на чужди интереси. |
||
Севар |
Публикувано на: 6.3.2006, 13:07
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 2 371 Участник # 13 Дата на регистрация: 11-July 05 |
Мислих, че полицейщината не е чак толкова голяма, но явно съм се лъгал. Но пред тях не трябва да се замълчава. Иначе почват да ти се качват на главата и да те карат да се чувсташ виновния ти, а те спасителите. Те са виновните, защото в тях е цялата власт. Откъде - накъде някакво ченге ще решава вместо теб ITT? И още нещо - щом си казал нещо, което им е направило впечатление, значи не трябва да мълчиш. Не съм почитател на разпалените речи в кръчмите, но по някакъв начин истината едно към едно трябва да се показва на хората около нас.
|
gеorgi_nz |
Публикувано на: 6.3.2006, 14:52
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 386 Участник # 76 Дата на регистрация: 10-August 05 |
Можело е да излезеш на терасата и да се провикнеш на ония да излезат от колата.
А като излезат вадиш фотоапарат и снимаш. После им казваш, че снимките са до 30 секунди по кабела и в интернет по сайтове и по приятели. Може да рискуваши им кажеш, че ако са смели да се качат до апартамента да си ги разгледат, че ги чакате добра компания скинари. Последното го кажи само ако вратата ти е блиндирана и нямя как да стигнат до тебе, че току виж не се вържат на номера и нещата излязат извън контрол . |
Иван |
Публикувано на: 6.3.2006, 15:23
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 717 Участник # 80 Дата на регистрация: 12-August 05 |
Да-аа, явно полицейщината наистина не е малка, щом пред дома ти виси кола до 1 часа през нощта само защото си казал, че ще ходиш на митинг или, че системата е болна.
Подкрепаям казаното от Севар 100%. Аз сматам, че е редно постоянно да посочваме, колко системата е ненормална и глупава. Хората, които застават убедено на страната на системата са два вида: - Добри по душа, но без необходимите духовните и умствени сили, за да проумеят Матрицата. Когато се държим мъжки пред такива хора, има шанс те да прогледнат и да минат на наша страна, като спрат да помагат на системата. - Хора, изостанали в еволюцията си, които не искат да си представят живота извън Матрицата. Такива, обаче все повече усещат, че нямат подкрепата дори на системата, в която са вкопчени. Става им неудобно и даже се страхуват, като видят един свободен човек пред себе си. Какво да се прави - те сами са избрали да живеят в страх, затова нека се страхуват. Да. Смятам, че не само не трябва да се страхуваме, а да им подскажем на такива, че могат да се променят. Нека да усещат чрез нас, че идва нова епоха! |
Иван |
Публикувано на: 6.3.2006, 15:28
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 717 Участник # 80 Дата на регистрация: 12-August 05 |
Ето, Георги посочи някои добри практически мерки.
Бих добавил, че не е зле да си имаме уговорката с наши приятели за такива случаи. И при нужда да им се обадим и да направим акцията. Щом някакъв мухльо ти виси пред блока, можем и ние да висим пред нечий блок. Да издебнем мухльото, като е сам и да му обясним, че той лесно може да изпадне в нашето положение. |
Севар |
Публикувано на: 6.3.2006, 16:40
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 2 371 Участник # 13 Дата на регистрация: 11-July 05 |
Въпросът е какво по дяволите искат!? Ако има репресии срещу някои от нашите, трябва да знаем как да реагираме и да се защитим сами, иначе никой нищо няма да направи. Включително и за репресиите срещу Елтимир, макар при него нещата да са твърде сложни.
|
gеorgi_nz |
Публикувано на: 6.3.2006, 16:59
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 386 Участник # 76 Дата на регистрация: 10-August 05 |
Наистина много важно е да сме единни в такива случаи. Но затова трябва предварителна подготовка и работа по единство в аванс. Много писано по въпроса има на сайта. Само да се чете и премисли как напрактика да стане, как да се единим с роднини, приятели и комшии.
Защото не се знае кога ще цъфнат ченгелите пред вас . А като цъфнат такива като описани от ITT звъниш на агитката и ги заобграждате. Да видим тогава на тях кой ще помогне. |
Bell |
Публикувано на: 6.3.2006, 20:48
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 861 Участник # 101 Дата на регистрация: 5-September 05 |
От кой град си ИТТ?
|