Движение "Воини на Тангра" - Начало |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |

Биргюн |
Публикувано на: 11.3.2008, 22:15
|
Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 84 Участник # 322 Дата на регистрация: 6-April 06 ![]() |
В днешно време модерно стана да излизат на пазара много "уникални" книжки на историческа тематика. Ама наистина много. Явно из "нещетящите" има такива, на които им се чете. Е, тази вечер ме разбиха. Един "попрочел" такива писания индивид ми заяви недвусмислено, че сме иранци. Теории много, за всяка теория се намират "хубавци" да й се вържат и да обясняват, използвайки добър тон, как всъщност били нещата, разбираш ли. Та колко от тук ни мислят за иранци и колко - не ни мислят за такива? Аргументирайте се, интересно ми е.
ПП: Първо бяхме "славяни", след тва тюрки, след тва монголци... след опитът да сме иранци дали да не заявим недвусмислено един цигански произход? ![]() |
Пламен Пасков |
Публикувано на: 11.3.2008, 22:45
|
![]() Често пишещ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: изгонени Съобщения: 663 Участник # 883 Дата на регистрация: 17-March 07 ![]() |
Според мен отношението ви е подчертано предвзето.
Не мисля, че ние трябва да се аргументираме. Не знам каква книжка сте видяли на пазара. Ако е на Петър Добрев, когото искренно уважавам, потрудете се да попрочетете, и тогава ще разберете иранци ли сме, арийци, българи, или скити. Съдейки по ника ви, подозирам, че ще се почувствате огорчен, че не сме тюрки, но какво да се прави...никой не е виновен за това, че се ражда такъв... |
Йордан_13 |
Публикувано на: 12.3.2008, 1:32
|
||
![]() Админ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: админ Съобщения: 16 718 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 ![]() |
Ми те още съществуват такива, и то са много, които смятат, че сме славяни, дори искат да бъдат такива. Нали щото Димитър Благоев беше рекъл: "Аз не съм българин, аз съм славянин". Интересно изказване... Той може да бъде какъвто си иска и на оня свят. Какво да кажем, че за господина Рашо Рашев, който в труда си "За произхода на Българите" написа, че българите изповядали тюркския бог Тангра. След смъртта му, гледах по телевизията, как учениците му се клеха, че ще пренапишат българската история. Интересно е какво ще напишат? Може би, по-добре да не знаем и да не го видим. Впрочем те много се мразят с Пешко Добрев. Две течения, които се боричкат за парчетата от баницата или по-скоро за трохите, които останаха. А овцете четат и блеят... И какво да кажем за Пешко Добрев, от който всъщност тръгна теорията за иранския ни произход... За мен всички тия страдат от исторически инфантилизъм и късогледство, понеже търсят това, което са в другите народи. Те казват: "Българите сме..." Никой обаче, не каза: "Българите сме си Българи". Толкова е лесно и никак несложно, особено за хора, които наистина са по дух и ген Българи. Като за капак, ще цитирам една историческа мисъл на Левски, който съвсем ясно е казал кои сме Българите и откъде сме. Много е просто, г-да историци и археолози, писачи на нови теории за нови титли и обществено признание. Лъвски е казал: "Времето е в нас и ние сме във Времето. То нас обгръща, ние него обръщаме". |
||
Биргюн |
Публикувано на: 12.3.2008, 7:50
|
||
Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 84 Участник # 322 Дата на регистрация: 6-April 06 ![]() |
Не ми е превзето отношението и НЕ - не смятам, че сме тюрки. Чел съм по въпроса, просто ми е интересно какво смятат другите. Иска ми се да имаше повече хора мислещи като Йордан. |
||
Eлтимир |
Публикувано на: 12.3.2008, 8:49
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 17 492 Участник # 15 Дата на регистрация: 17-July 05 ![]() |
"Що да правим, като сме си Българи?" - мисля, че го беше казал Гоце Делчев.
|
Ник |
Публикувано на: 12.3.2008, 23:35
|
Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 380 Участник # 219 Дата на регистрация: 26-December 05 ![]() |
Има една реалност и тя е,че имаме една политизирана история /то всъщност вече не е и история,а цивилизация/,от времето на Иречек/Шафарик/,която е политизирана и фалшива.Успоредно с нея битуват теории:на Ганчо Ценов,на Петър Добрев,на Боно Шкодров,има и още.Но все още няма истинската несъмнена,подредена в хронологичен порядък,неподчинена на нищо друго освен на истината История на България!Жалко,че все още нямаме екип огт истински учени-Българи,който да вземе и състави тази бленувана ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ!Спонсор и разпространител ще бъде целият Български народ!Абе мечтая си!
|
otnesen |
Публикувано на: 13.3.2008, 0:08
|
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 73 Участник # 1 370 Дата на регистрация: 2-March 08 ![]() |
С риск да си навлека гнева на противниците на иранската теория,ще попитам:А какво знаем за произхода на иранците?Не се знае кой народ е по стар и кой от кого е произлязъл
От известно време проповядвам един принцип - версии и теории много,но от противоречащите си максимум едната е вярна.Без никой да се обижда - току виж и онези се оказали свястни.Огледайте се малко и ще установите нещо - с тях в момента сме от една страна на барикадата(разбира се нямам предвид официалната позиция на нашето грабителство,пардон - правителство). |
JulesW |
Публикувано на: 13.3.2008, 19:55
|
||
Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 60 Участник # 871 Дата на регистрация: 11-March 07 ![]() |
Може би и да сме с тях от една страна на барикадата, но според мен тази позиция (теорията за иранският ни произход) носи само негативин на Българския Народ. Първо изкривява истината - че коренното и отколешно население на Балканският полуостров сме ние Българите. От тук идват и лошите по мое мнение последствия. Печалби за враговете - след като ние не сме коренното население на тези земи тоест някъде в недалечното бъдеще те ще разполагат със законното право да предявят искане за собственост към земите ни тъй като едно време дедите ни ги били завладели. И второто - след като масово в главите на Българите навлезе разбирането, че ние сме дошли тук от някъде си (Азия, Египет или Космоса е все тая) не мисля че Българина би защитавал земята си със същото чувство както едно време са го правили предците ни. Голяма част от нас го чувстват. Знаят. Усещат лъжите , които им са преподавани в училището. Просто е нужно място като това да ги подпомогне съвсем малко в търсенето им. Оттам нататък и духът започва да расте и собствената отговорност. |
||
Ник |
Публикувано на: 17.3.2008, 20:28
|
Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 380 Участник # 219 Дата на регистрация: 26-December 05 ![]() |
Отнесен. Според мен не бива да се залага само на една версия,защото рискът да сбъркаш е много голям.Мисля,че в много от версиите се крие истината за нашия произход и точно за това си мечтая екип от професионални учени-историци,археолози и пр.да започне да изследва и внесе порядък в истинността на теориите,да напише ЕДНА история в хронологичен порядък,която да се изучава от всички Българи!Това ми е мечтата!Да видя ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ,а не история и цивилизация и пр. заобиколни и оглупяващи глупости.
|
PARADOX |
Публикувано на: 17.3.2008, 22:13
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: изгонени Съобщения: 1 245 Участник # 862 Дата на регистрация: 6-March 07 ![]() |
Българите сме..... ами Българи или Болг-Арии ако щете...!! Пак е вярно!!! Толкова е просто, та чак да се смееш...
|
Ник |
Публикувано на: 17.3.2008, 23:34
|
Де да беше толкова просто!
|
PARADOX |
Публикувано на: 17.3.2008, 23:40
|
||
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: изгонени Съобщения: 1 245 Участник # 862 Дата на регистрация: 6-March 07 ![]() |
Ако предпочиташ да ти е сложно, дерзай приятелю...!!! ![]() |
||
Ник |
Публикувано на: 18.3.2008, 0:25
|
Не съм спирал,но простите отговори, просто миришат!
|
Ник |
Публикувано на: 18.3.2008, 0:27
|
Айде да не изпадаме в словоблудство и празно словоизлияние!Да стимулираме доброто!
|
Йордан_13 |
Публикувано на: 19.3.2008, 11:26
|
||
![]() Админ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: админ Съобщения: 16 718 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 ![]() |
Истината е само една. И не е съставена от много "истини". Друг е въпроса кой я слага в графа "версии" сред многото версии, от които можеш да си направиш гювеч, стига да си любител на гювеча. Истинската история на България стои върху основите на автохтонството, останалото са само моменти от историята. Екип от професионални археолози и историци, в близките 1000 години не чакай да напишат истинската история. |
||
![]() |
![]() ![]() ![]() |