Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (4) [1] 2 3 ... последна » ( последно съобщение ) |
За Казахстан
gеorgi_nz |
Публикувано на: 6.2.2008, 12:36
|
||
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 384 Участник # 76 Дата на регистрация: 10-August 05 |
Отварям тема за тази страна-домакин на нашия хост не защото е домакин, а защото много малко се говори за нея. Информационото затъмнение не е случайно, тъй като собствениците на медиите знаем кои са, а основната религия в Казахстан е тенгрианството. А когато евреи чуят за тенгрианство - получават стомашно разстройство. Тук между нас има хора познаващи тази страна и ги умолявам да ни запознаят с живота на казахите. Мисля, че има от какво да се поучим от тях. А и ще ни е интересно. Конкретния повод да започна темата беше посланието на казахския президент към народа си:
Понеже в Казахстан си имат Президент, за разлика от нас дето ни е натресено туй недоразумение от Сирищник със загадъчната усмивка на Мона Лиза. -------------------- |
||
anti666 |
Публикувано на: 6.2.2008, 18:58
|
|
Ами ако гледаме филма Борат с главна роля йодеина Саша Коен - те са бавноразиващи се антисемити, дето любимото им занимание е да бият жените си и да хвърлят еврейчета в кладенците. Да пускат цял Коен от левитското племе - нещо много ги е подразнил Назърбаев. Какво ли може да е то?
Ей го и еврейчето. Обърнете внимание на кукерите от снимката на новата му книга. Отдолу най-гадно намекват, че филма му е забранен в Казахстан. Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите) |
|
Миро |
Публикувано на: 6.2.2008, 22:21
|
||
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 503 Участник # 54 Дата на регистрация: 28-July 05 |
Може би не е точно така, поне аз съм с такова впечатление от прочетеното. Наистина, тенгрианството е била основна религия, но в момента само паричната им единица напомня за нея-тенге. Горе-долу е равно съотношението мюсюлмани-християни -47 към 44%. Тъй като в Казахстан живеят хора практически от цяла Азия, то останалите 9% са от други религии. |
||
Дари |
Публикувано на: 16.2.2008, 23:20
|
||||
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 782 Участник # 766 Дата на регистрация: 19-January 07 |
Миро, и в този случай, както и по принцип се случва, когато има някаква неизгодна на чифутите информация тя просто бива или премълчавана или умело изопачавана. Ето случая с Казахстан, значи, обявени са мюсюлманството и християнството като основни религии и е дадена цифрата 9% за други религии, но за Тенгрианството дори не е споменато. Има случаи обаче, когато фактите сами "крещят" истината, която е толкова очевидна, че няма как да бъде скрита. В случая дори един бегъл поглед да хвърлим на Националния Флаг на тази страна и всичко си идва на мястото. Ето вижте го и вие и ще се убедите, че то е пропито от Тенгрианство... Небе! Слънце! Орел! Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите) |
||||
Дари |
Публикувано на: 16.2.2008, 23:31
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 782 Участник # 766 Дата на регистрация: 19-January 07 |
Гербът също говори достатъчно красноречиво , но в момента имам някакъв проблем и не мога да кача тук негова снимка.
Ето обаче линк, който преди време Анти666 беше публикувал в друга тема, но смятам, че е подходящо да го има и тук. Това е рекламата на Казахстанския филм "Кочевник", финансиран от президента Назарбаев. Обърнете особенно внимание на началните надписи... http://www.kochevnik-film.ru/ |
Миро |
Публикувано на: 17.2.2008, 21:11
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 503 Участник # 54 Дата на регистрация: 28-July 05 |
Така е, Дари, може и да не е официална религия, но поне във флага им ясно се вижда за какво става дума Макар че го има и другият момент, с който се срещнах при общуването си с няколко човека от Казахстан-пълно неведение при споменаване на Тенгрианството. Разбира се трябва да отбележа, че бяха все млади хора, половината от които се кланяха на Аллах, а другата половина явно ги беше хванала глобалистката вълна
Тук може да се види и герба им. Два разкошни еднорога! |
gеorgi_nz |
Публикувано на: 17.2.2008, 21:26
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 384 Участник # 76 Дата на регистрация: 10-August 05 |
Да. Едно е официалното становище за държавата - друго е на практика. Например България: официално е един от новите членове на Нато и ЕС, а на практика тайните служби се занимават в държавни мащаби с трафик на дрога, бели робини, крадени скъпи коли, източване на еврофондове и всичко от което има далавера.
-------------------- |
Дари |
Публикувано на: 17.2.2008, 22:33
|
Миро, много точно забеляза, че името на паричната им единица е тенге и то само по себе си е твърде интересно и красноречиво. Само, че тук ще обясня, че не името е останало като спомен за отдавна забравената вяра в Тангра, а точно обратното, името на парите им е символ на възраждането на вярата в Тангра и ще обясня защо.
До 1991год., Казахстан е в състава на СССР и разменната единица там е била рублата. На 16 декември 91г е обявена Независимостта на Казахстан и се поставя ново начало за тази държава в това число нов президент, нов национален флаг, нов герб, нова парична единица и т.н. Ето още един Казахстански монумент с доста наши символи.Сами ще ги откриете. Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите) |
Канатица |
Публикувано на: 17.2.2008, 23:00
|
||
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 920 Участник # 1 054 Дата на регистрация: 26-July 07 |
И аз да добавя нещо. Изобразеният на флага орел може да е не просто какъв да е орел, а беркут. Ето какво намерих в интернет:
-------------------- "?????? ???? ???????, ?? ???????? ???? - ??? ????? ?? ???? ?? ? ???????"
|
||
anti666 |
Публикувано на: 18.2.2008, 12:24
|
|
Точно така - Скален орел, Беркут. Символа на Ден Грее. Най-свещената птица за българите.
А за съкровището при Сент Милош - не мога да разбера, защо още го наричат така. Мястото си е било българско и е носело името на Българския Алп, свети Никола Чудотворец. Сент Милош просто му е унгарското име, с което са го прекръстили. За Казахстан, да не забравяме, че там има българска общност, около 10 000 българи, повече дори от бесарабските. Както в Кавказ, така и там думата българин значи нещо. Кръвната памет е много силна и хората просто имат респект от древните си учители, без дори да го осъзнават. |
|
Миро |
Публикувано на: 18.2.2008, 14:05
|
Опитах се един път чрез Гугъл да намеря някакъв форум на българската общност-не успях. Имат някакви сайтчета, от които останах с впечатлението, че не са поддържани редовно. Ако някой има по-голям успех с търсенето нека да сподели, защото ми е любопитно да разбера как живеят там, как се чувстват, абе изобщо искам да общувам с тамошни българи. Освен от любопитство мисля, че това ще е добре и за укрепване на връзките ни с тях, а и за тях ще е добре
|
anti666 |
Публикувано на: 23.2.2008, 14:32
|
|
Ето и един клип, който в момента е голям хит там. Въпреки че за някои ще им се стори като чалга, обърнете внимание на песента, както и на интериора. Войни, облечени като древни българи-скити. Свастични елементи по стените, белият жребец символизиращ Небесен кон и най-вече текста;
http://www.youtube.com/watch?v=28SdRv9fRvA "Это Синее небо над головой, это Синее небо рядом со мной. За сoбою зовет, за собою ведет.Синьее небо - только вперед! Это Синее небо - кто-то другой, к мне на встречу идет, паралелно живет" |
|
Миро |
Публикувано на: 23.2.2008, 14:36
|
Само на мен ли не се отваря линка?
|
gеorgi_nz |
Публикувано на: 23.2.2008, 20:49
|
При мен се отваря, но не знам как да го запиша като файл. Само го прослушвам.
Не го възприемам като чалга, а като дискотечна музика. Но видеоклипа ми е интересен. То такива да бяха всички чалгаджийки - с мед да ги намажеш. Та ако някой знае как да си го сваля - моля да обяснява. -------------------- |
anti666 |
Публикувано на: 23.2.2008, 21:04
|
|
Ами той е адресиран до техните тийнейджъри, точно както в Бълария чрез един Азис или Румънеца тънко удрят върху духа на младите бългaри. Музиката има много силно въздействие върху човека. Не случайно ония сатанински кадри в "Сблъсък" на Боби Турбото, бяха кодирани в рап парче. Адресантите - тийнейджърите, бъдещето на България.
В тази песен пък е обратното. Кодирано тенгрианство чрез дискотечен клип. Интересно, че е популярен не само в Казахстан, но и в Руската федерация. Миро, едви ли ще ти трябва да го сваляш, този линк го дадох само като илюстрация. |
|
Страници: (4) [1] 2 3 ... последна » |