www.Voininatangra.org

АКТУАЛНО   МАТЕРИАЛИ   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Форум на Движението -> Горите

Страници: (2) [1] 2  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Горите
Eлтимир
Quote Post

Отдаден

Група: участници
Съобщения: 17 492
Участник # 15
Дата на регистрация: 17-July 05

Цитат от anti666, от темата "Не сте сами (в кюпа)":
"Наскоро един приятел ме накара да се замисля за тази очевидна истина. Какви са точно причините за страха на тия племена от планините и горите, може би някои друг знае по-добре, явно е свързано с древни вярвания. Имам си някои обяснения, но чакам потвърждение. Фактът си остава, и затова тази територия се прави удобна (адаптира) за техния начин на живот. Всъщност обезлесяването не е от днес. Още турците преди няколко века заради подобни страхове обезлесяват цялата южна страна на Балкана."

Ето още малко факти от сайта на "Епохални влремена":

"Опустиняването ни е вече факт

България е една от най-засегнатите държави на европейския континент от глобалното затопляне и климатичните промени ще ни задължат да се съобразяваме с тях. Изненадвахме се достатъчно дълго и на наводненията, и на яростно по-силните пожари.

При нас, както и в Испания, Италия и Гърция започва сериозен процес на опустиняване и не е лесно да бъде спрян. Говорим за естествен процес, но допълнително го засилват всякакви действия, които предприемаме хаотично и не оценяваме последствията от тях.

Изграждането на диги, ползването на инертни материали от речните корита, изсичането на горите - всичко това води до намаляване на водите в нашите природни екосистеми. И ако искаме да има вода за хората, трябва да ни е ясно, че тя не може да бъде за сметка на природата. Защото можем да построим прекрасни язовири, които да останат полупразни или пресъхнали.

В очертаващата се водна криза важни са не строежите на язовири, а намаляване на загубите по водопреносната система. В България не съществува нито едно ВиК, което да е с под 50% загуба на води.
Със сигурност водните количества в държавата като цяло са намалени по простата причина, че у нас процесите на опустиняване са силно интензивни. В същото време, в рамките на борбата с наводненията, в политиката на управление на речните басейни, ние изграждаме диги, които скъсяват водния път, съответно правят по-дълбоки водните легла и това е свързано със засушаване на големи територии.

Ако искаме да се предпазим от големите пожари, които са свързани с опустиняването, трябва да постигнем наличие на максимално влажни зони. Държавната политика като цяло е за изнасяне на всякакви води и гледаме на водата като на враг. Тя е приятел, само когато коментираме питейните водоизточници.

Наводненията в резултат от пороите са също заради човешките дейности. Не може водното легло на една река да бъде съкратено три пъти и да си мислим, че тя няма да прелее. Естествено, че ще прелее и ще прелива все повече, по простата причина, че тези проливни дъждове, които зачестяват в България, липсва къде да се разливат.
Напълно нормално е да обезопасяваме населените места, но абсолютно безсмислено е да обезопасяваме земеделските земи или ливадите и пасищата. Изграждането на диги води до удълбочаване на речните корита, следствие на увеличената скорост на водното течение, а това води до засушаване на всички прилежащи територии. Важно е да задържим водата в нашите български екосистеми - по заливните тераси на реките и българските гори.

Тъй като от 50 години водим политика на изграждане на диги и съкращаване на водния път, на някои речни течения нивото се е вдълбочило в земята с между 2 и 4 метра. С това спадане, потъват и подпочвените води. Ако искаме да върнем водите в бунарите, трябва не да градим язовири, които да задържат вода, трябва да възстановим речните корита във вида, в който са били преди да пострадат от вмешателството ни. Защото само това може да гарантира овлажняване на големи площи от земеделски земи и осигуряване на вода в кладенците. Инак ще продължим за изсъхваме."
PM
antijew
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 197
Участник # 747
Дата на регистрация: 10-January 07

А не може ли да се помисли,че те умишлено с тези свои действия спъват нашето завръщане при-РОДА-та!
Изгарят Бащината ни Къща!
Одрязват ни пътя на Завръщане...!
PM
Запознат
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 759
Участник # 169
Дата на регистрация: 3-November 05

Точно това и правят!
Усещам, че "Сянката на справедливостта" ще се намеси съвсем скоро.
"Сянката на справедливостта"
PM
antijew
Quote Post

Отдаден

Участник # 747

QUOTE (Запознат @ Aug 4 2007, 09:48 PM)
Точно това и правят!

Доколкото"виждам",наистина тази сянка"работи"в горски район...!
А както казва Дари,"сянката"умело работи и с острото...

Някой "хора"да си опичат акъла,че сянката ще се превърне в сенки...и тогава ще стане Лошо...!

Сенките тогава освен с брадви ще работят и с друго..!!!
PM
Биляр
Quote Post

Участник

Група: изгонени
Съобщения: 241
Участник # 929
Дата на регистрация: 15-April 07

справедливостта изглежда не се е появила още. нещо ми подсказва, че след нейната поява, не би и останал помен от тази чешма-турски мемориал.

User posted image
PMEmail PosterICQ
Eлтимир
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 17 492
Участник # 15
Дата на регистрация: 17-July 05

Проблемът е, че колкото са виновни изпълнителите, в пъти са по-виновни подстрекателите и вдъхновителите. Също и закрилниците. Значи Сянката не е достатъчна. Ще е нужен и Снайперът на Справедливостта. Всичко това би могло да бъде заменено от Съдът на Справедливостта, ама какво да правим, като Правосъдието отдавна умря.
PM
PARADOX
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 245
Участник # 862
Дата на регистрация: 6-March 07

QUOTE (Елтимир @ Aug 5 2007, 08:42 AM)
Проблемът е, че колкото са виновни изпълнителите, в пъти са по-виновни подстрекателите и вдъхновителите. Също и закрилниците. Значи Сянката не е достатъчна. Ще е нужен и Снайперът на Справедливостта. Всичко това би могло да бъде заменено от Съдът на Справедливостта, ама какво да правим, като Правосъдието отдавна умря.

Ебал съм му майката на правосъдието (извинявам се за езика)...!!!

ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕЕНЕ...!!!!
PM
Quote Post

Група:
Съобщения: 0
Участник # 0
Дата на регистрация: --

QUOTE (Запознат @ Aug 4 2007, 09:48 PM)
Точно това и правят!

Колега,не помня дали те поздравих за тази сянка...ако не,то сега приеми моите най-искрени ...светлосенки smil4341944e6b0c8.gif за тази красота!
Спорихме тука дали това е сянката на ,ОНАЯ чешма...и стигнахме до извода,че ОНАЯ чешма още стои...
Мдаааа,трее се помисли...докът не е паднал дебелият сняг...
Нали знаеш тая:ЩО ЩЕ ЧИНИШ ТИ ЗИМЪСКА,КОГАТО СНЯГ ЗАБРЪСКА... smil3dbd4e4c2e742.gif
PM
PARADOX
Quote Post

Отдаден

Участник # 862

Незнам защо, но си мисля, че с бутането на чешми нищо няма да стане! Най много а остане някой жаден...!!! Представете си, че в една и съща нощ пламнат всички небългарски храмове в страната ни...!!! Пламнат всички небългарски махали и квартали, офиси, магазини и банки...?!!! Тогава ще ни забележат отгоре и ще ни помогнат да довършим започнатото... Само тогава...!!!
PM
antijew
Quote Post

Отдаден

Участник # 747

QUOTE (violence @ Aug 5 2007, 01:16 AM)
справедливостта изглежда не се е появила още. нещо ми подсказва, че след нейната поява, не би и останал помен от тази чешма-турски мемориал.

User posted image

ВИОЛЕНС,приятел виждам,че си много деен на думи! Реших да ти предложа нещо да видим дали и на дела си така.

ТАЗИ СЯНКА,ДЕТО ВИЖДАШ НА СНИМКАТА Е МОЯТА СЯНКА!
Неподготвен бях за това,което видях и затова работих с брадва,която е в багажника.Там има и други работи...,но не са подходящи за случая!

Та предложението ми към теб е ти да изиграеш сянката на справедливостта!
Нядявам се да бъдеш по-подготвен от мен след като знаеш за какво си тръгнал.
Виждам,че знаеш...с какво.
Селото е Глоговец!Чешмата-мемориал е накрая на селото посока Омуртаг-Елена.

ПАРАДОКС,и малките камъни обръщат колата...!!!
Може това да е камъка...!!!

П.П.ВИОЛЕНС,вземи си и нещо...да се документира справедливостта ти!
Лек път и наслука! smil4334abded4493.gif
PM
antijew
Quote Post

Отдаден

Участник # 747

QUOTE (PARADOX @ Aug 6 2007, 09:54 AM)
Незнам защо, но си мисля, че с бутането на чешми нищо няма да стане! Най много а остане някой жаден...!!! Представете си, че в една и съща нощ пламнат всички небългарски храмове в страната ни...!!! Пламнат всички небългарски махали и квартали, офиси, магазини и банки...?!!! Тогава ще ни забележат отгоре и ще ни помогнат да довършим започнатото... Само тогава...!!!

ПАРАДОКС,едва ли ти би пил от тази чешма,ако знаеш какво пише на нея.
А там РЕЗАНЯЦИТЕ те призовават да: "ПИЕШ И ДА ГИ СПОМЕНАВАШ"!

Моята сянка не е самотна...!
Просто в кадъра е само тя...!
Зад нея има още...!!!
PM
PARADOX
Quote Post

Отдаден

Участник # 862

QUOTE (antijew @ Aug 6 2007, 10:57 AM)

Зад нея има още...!!!

Палиш веднага, мама му стара...!!! smil4334abded4493.gif
Пия си водица аз от всякъде...!! Не е важен чучура, а извора...
Ще запомня локацията на чешмата и ако имам път на там ще и дялна едно хубаво и голямо IYI, вместо да я вдигам във въздуха... Мисля, че така е по-правилно.. А за това, че си я обработил с братвата ти пляскам с ръцете и краката...!! Поздрави
PM
antijew
Quote Post

Отдаден

Участник # 747

QUOTE (PARADOX @ Aug 6 2007, 11:11 AM)
QUOTE (antijew @ Aug 6 2007, 10:57 AM)

Зад нея има още...!!!

Палиш веднага, мама му стара...!!! smil4334abded4493.gif
Пия си водица аз от всякъде...!! Не е важен чучура, а извора...
Ще запомня локацията на чешмата и ако имам път на там ще и дялна едно хубаво и голямо IYI, вместо да я вдигам във въздуха... Мисля, че така е по-правилно.. А за това, че си я обработил с братвата ти пляскам с ръцете и краката...!! Поздрави

Благодаря за поздрава.
Та темата бе за Горите.
НАШИТЕ ГОРИ!
Малко късно,но мисля,че все още има време да се организира от нас наказателен отряд и да вземам нещата в наши ръце.Видяхме,че от така наречените държавни институции няма правда!
Те работят за Нейното унищожение!
Сплотена бригада от 2 коли хора ще свърши добра работа там където се сече!
Паразитите трябва да излязат завинаги насрани от Гората!
А може и да не излязат...!
Няколко засъдени... дървета повече няма да бият на око!
Техниката там да бъде унищожена тотално!
Аз съм готов,а Вие?
PM
PARADOX
Quote Post

Отдаден

Участник # 862

Преложението ти е искренно и идва от сърцето ти, НО...!!!
Ще ударим взаимозаменяеми пешки, на които им подхвърлят само трохите от цялата далавера! На тяхно място ще дойдат други, а нас рано или късно ще ни приберат по килиите...!!! Аз предлагам малко по-различен подход..!!!
Незнам дали знаете, но в цяла България има само два цеха (завода) които обработват букова дървесина..?!! Единият е в помашкото село Драгиново до Велинград, а другият е в Банско...!!! Ходил съм в този в Драгиново - държът го помаци. Почти цялото село работи при тях...!! Във въпросното село, има новопостроен институт за имами(сещате се с какви пари)...!!! Почти същото е положението с дъбовата дървесина..!!! Ето къде трябва да се пали...!!! Като се удари дървопреработването им, няма кой да изкупува дървесината...!! Сечта няма да спре, но ще намалее чуствително..
PM
antijew
Quote Post

Отдаден

Участник # 747

QUOTE (PARADOX @ Aug 6 2007, 12:31 PM)
Преложението ти е искренно и идва от сърцето ти, НО...!!!
Ще ударим взаимозаменяеми пешки, на които им подхвърлят само трохите от цялата далавера! На тяхно място ще дойдат други, а нас рано или късно ще ни приберат по килиите...!!! Аз предлагам малко по-различен подход..!!!
Незнам дали знаете, но в цяла България има само два цеха (завода) които обработват букова дървесина..?!! Единият е в помашкото село Драгиново до Велинград, а другият е в Банско...!!! Ходил съм в този в Драгиново - държът го помаци. Почти цялото село работи при тях...!! Във въпросното село, има новопостроен институт за имами(сещате се с какви пари)...!!! Почти същото е положението с дъбовата дървесина..!!! Ето къде трябва да се пали...!!! Като се удари дървопреработването им, няма кой да изкупува дървесината...!! Сечта няма да спре, но ще намалее чуствително..

Ти ще ни водиш...Аз съм готов...ВИОЛЕНС знае рецептата на Молотов....!Има ли още готови...?
PM

Topic OptionsСтраници: (2) [1] 2  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
Любомир 10/12/2024
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020