Движение "Воини на Тангра" - Начало |
![]() ![]() ![]() |
Страници: (2) [1] 2 ( последно съобщение ) | ![]() ![]() ![]() |

Eлтимир |
Публикувано на: 4.8.2007, 20:26
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 17 492 Участник # 15 Дата на регистрация: 17-July 05 ![]() |
Цитат от anti666, от темата "Не сте сами (в кюпа)":
"Наскоро един приятел ме накара да се замисля за тази очевидна истина. Какви са точно причините за страха на тия племена от планините и горите, може би някои друг знае по-добре, явно е свързано с древни вярвания. Имам си някои обяснения, но чакам потвърждение. Фактът си остава, и затова тази територия се прави удобна (адаптира) за техния начин на живот. Всъщност обезлесяването не е от днес. Още турците преди няколко века заради подобни страхове обезлесяват цялата южна страна на Балкана." Ето още малко факти от сайта на "Епохални влремена": "Опустиняването ни е вече факт България е една от най-засегнатите държави на европейския континент от глобалното затопляне и климатичните промени ще ни задължат да се съобразяваме с тях. Изненадвахме се достатъчно дълго и на наводненията, и на яростно по-силните пожари. При нас, както и в Испания, Италия и Гърция започва сериозен процес на опустиняване и не е лесно да бъде спрян. Говорим за естествен процес, но допълнително го засилват всякакви действия, които предприемаме хаотично и не оценяваме последствията от тях. Изграждането на диги, ползването на инертни материали от речните корита, изсичането на горите - всичко това води до намаляване на водите в нашите природни екосистеми. И ако искаме да има вода за хората, трябва да ни е ясно, че тя не може да бъде за сметка на природата. Защото можем да построим прекрасни язовири, които да останат полупразни или пресъхнали. В очертаващата се водна криза важни са не строежите на язовири, а намаляване на загубите по водопреносната система. В България не съществува нито едно ВиК, което да е с под 50% загуба на води. Със сигурност водните количества в държавата като цяло са намалени по простата причина, че у нас процесите на опустиняване са силно интензивни. В същото време, в рамките на борбата с наводненията, в политиката на управление на речните басейни, ние изграждаме диги, които скъсяват водния път, съответно правят по-дълбоки водните легла и това е свързано със засушаване на големи територии. Ако искаме да се предпазим от големите пожари, които са свързани с опустиняването, трябва да постигнем наличие на максимално влажни зони. Държавната политика като цяло е за изнасяне на всякакви води и гледаме на водата като на враг. Тя е приятел, само когато коментираме питейните водоизточници. Наводненията в резултат от пороите са също заради човешките дейности. Не може водното легло на една река да бъде съкратено три пъти и да си мислим, че тя няма да прелее. Естествено, че ще прелее и ще прелива все повече, по простата причина, че тези проливни дъждове, които зачестяват в България, липсва къде да се разливат. Напълно нормално е да обезопасяваме населените места, но абсолютно безсмислено е да обезопасяваме земеделските земи или ливадите и пасищата. Изграждането на диги води до удълбочаване на речните корита, следствие на увеличената скорост на водното течение, а това води до засушаване на всички прилежащи територии. Важно е да задържим водата в нашите български екосистеми - по заливните тераси на реките и българските гори. Тъй като от 50 години водим политика на изграждане на диги и съкращаване на водния път, на някои речни течения нивото се е вдълбочило в земята с между 2 и 4 метра. С това спадане, потъват и подпочвените води. Ако искаме да върнем водите в бунарите, трябва не да градим язовири, които да задържат вода, трябва да възстановим речните корита във вида, в който са били преди да пострадат от вмешателството ни. Защото само това може да гарантира овлажняване на големи площи от земеделски земи и осигуряване на вода в кладенците. Инак ще продължим за изсъхваме." |
antijew |
Публикувано на: 4.8.2007, 21:15
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 197 Участник # 747 Дата на регистрация: 10-January 07 ![]() |
А не може ли да се помисли,че те умишлено с тези свои действия спъват нашето завръщане при-РОДА-та!
Изгарят Бащината ни Къща! Одрязват ни пътя на Завръщане...! |
Запознат |
Публикувано на: 4.8.2007, 21:48
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 759 Участник # 169 Дата на регистрация: 3-November 05 ![]() |
Точно това и правят!
Усещам, че "Сянката на справедливостта" ще се намеси съвсем скоро. "Сянката на справедливостта" |
antijew |
Публикувано на: 4.8.2007, 22:30
|
||
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 197 Участник # 747 Дата на регистрация: 10-January 07 ![]() |
Доколкото"виждам",наистина тази сянка"работи"в горски район...! А както казва Дари,"сянката"умело работи и с острото... Някой "хора"да си опичат акъла,че сянката ще се превърне в сенки...и тогава ще стане Лошо...! Сенките тогава освен с брадви ще работят и с друго..!!! |
||
Биляр |
Публикувано на: 5.8.2007, 1:16
|
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: изгонени Съобщения: 241 Участник # 929 Дата на регистрация: 15-April 07 ![]() |
справедливостта изглежда не се е появила още. нещо ми подсказва, че след нейната поява, не би и останал помен от тази чешма-турски мемориал.
|
Eлтимир |
Публикувано на: 5.8.2007, 8:42
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 17 492 Участник # 15 Дата на регистрация: 17-July 05 ![]() |
Проблемът е, че колкото са виновни изпълнителите, в пъти са по-виновни подстрекателите и вдъхновителите. Също и закрилниците. Значи Сянката не е достатъчна. Ще е нужен и Снайперът на Справедливостта. Всичко това би могло да бъде заменено от Съдът на Справедливостта, ама какво да правим, като Правосъдието отдавна умря.
|
PARADOX |
Публикувано на: 5.8.2007, 18:44
|
||
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: изгонени Съобщения: 1 245 Участник # 862 Дата на регистрация: 6-March 07 ![]() |
Ебал съм му майката на правосъдието (извинявам се за езика)...!!! ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕЕНЕ...!!!! |
||
Публикувано на: 5.8.2007, 22:36
|
|||
Група: Съобщения: 0 Участник # 0 Дата на регистрация: -- ![]() |
Колега,не помня дали те поздравих за тази сянка...ако не,то сега приеми моите най-искрени ...светлосенки ![]() Спорихме тука дали това е сянката на ,ОНАЯ чешма...и стигнахме до извода,че ОНАЯ чешма още стои... Мдаааа,трее се помисли...докът не е паднал дебелият сняг... Нали знаеш тая:ЩО ЩЕ ЧИНИШ ТИ ЗИМЪСКА,КОГАТО СНЯГ ЗАБРЪСКА... ![]() |
||
PARADOX |
Публикувано на: 6.8.2007, 9:54
|
![]() Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: изгонени Съобщения: 1 245 Участник # 862 Дата на регистрация: 6-March 07 ![]() |
Незнам защо, но си мисля, че с бутането на чешми нищо няма да стане! Най много а остане някой жаден...!!! Представете си, че в една и съща нощ пламнат всички небългарски храмове в страната ни...!!! Пламнат всички небългарски махали и квартали, офиси, магазини и банки...?!!! Тогава ще ни забележат отгоре и ще ни помогнат да довършим започнатото... Само тогава...!!!
|
antijew |
Публикувано на: 6.8.2007, 10:37
|
||
ВИОЛЕНС,приятел виждам,че си много деен на думи! Реших да ти предложа нещо да видим дали и на дела си така. ТАЗИ СЯНКА,ДЕТО ВИЖДАШ НА СНИМКАТА Е МОЯТА СЯНКА! Неподготвен бях за това,което видях и затова работих с брадва,която е в багажника.Там има и други работи...,но не са подходящи за случая! Та предложението ми към теб е ти да изиграеш сянката на справедливостта! Нядявам се да бъдеш по-подготвен от мен след като знаеш за какво си тръгнал. Виждам,че знаеш...с какво. Селото е Глоговец!Чешмата-мемориал е накрая на селото посока Омуртаг-Елена. ПАРАДОКС,и малките камъни обръщат колата...!!! Може това да е камъка...!!! П.П.ВИОЛЕНС,вземи си и нещо...да се документира справедливостта ти! Лек път и наслука! ![]() |
||
antijew |
Публикувано на: 6.8.2007, 10:57
|
||
ПАРАДОКС,едва ли ти би пил от тази чешма,ако знаеш какво пише на нея. А там РЕЗАНЯЦИТЕ те призовават да: "ПИЕШ И ДА ГИ СПОМЕНАВАШ"! Моята сянка не е самотна...! Просто в кадъра е само тя...! Зад нея има още...!!! |
||
PARADOX |
Публикувано на: 6.8.2007, 11:11
|
||||
Палиш веднага, мама му стара...!!! ![]() Пия си водица аз от всякъде...!! Не е важен чучура, а извора... Ще запомня локацията на чешмата и ако имам път на там ще и дялна едно хубаво и голямо IYI, вместо да я вдигам във въздуха... Мисля, че така е по-правилно.. А за това, че си я обработил с братвата ти пляскам с ръцете и краката...!! Поздрави |
||||
antijew |
Публикувано на: 6.8.2007, 12:06
|
||||||
Благодаря за поздрава. Та темата бе за Горите. НАШИТЕ ГОРИ! Малко късно,но мисля,че все още има време да се организира от нас наказателен отряд и да вземам нещата в наши ръце.Видяхме,че от така наречените държавни институции няма правда! Те работят за Нейното унищожение! Сплотена бригада от 2 коли хора ще свърши добра работа там където се сече! Паразитите трябва да излязат завинаги насрани от Гората! А може и да не излязат...! Няколко засъдени... дървета повече няма да бият на око! Техниката там да бъде унищожена тотално! Аз съм готов,а Вие? |
||||||
PARADOX |
Публикувано на: 6.8.2007, 12:31
|
Преложението ти е искренно и идва от сърцето ти, НО...!!!
Ще ударим взаимозаменяеми пешки, на които им подхвърлят само трохите от цялата далавера! На тяхно място ще дойдат други, а нас рано или късно ще ни приберат по килиите...!!! Аз предлагам малко по-различен подход..!!! Незнам дали знаете, но в цяла България има само два цеха (завода) които обработват букова дървесина..?!! Единият е в помашкото село Драгиново до Велинград, а другият е в Банско...!!! Ходил съм в този в Драгиново - държът го помаци. Почти цялото село работи при тях...!! Във въпросното село, има новопостроен институт за имами(сещате се с какви пари)...!!! Почти същото е положението с дъбовата дървесина..!!! Ето къде трябва да се пали...!!! Като се удари дървопреработването им, няма кой да изкупува дървесината...!! Сечта няма да спре, но ще намалее чуствително.. |
antijew |
Публикувано на: 6.8.2007, 12:53
|
||
Ти ще ни водиш...Аз съм готов...ВИОЛЕНС знае рецептата на Молотов....!Има ли още готови...? |
||
![]() |
![]() ![]() ![]() |