Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (4) 1 2 [3] 4 ( последно съобщение ) |
Лекарството против рак
gеorgi_nz |
Публикувано на: 7.11.2007, 12:19
|
||
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 384 Участник # 76 Дата на регистрация: 10-August 05 |
Да, относно гинко билоба - много е лековито дърво. Аз си набрах вече листа за зимата. Лекува високо кръвно, проблеми с оросяването на крайниците и мозъка, стимулира умствената дейност, казват удължава живота. Ето малко повече за него: http://tangra.nz.free.bg/Ginko%20biloba.doc Дори се свързах с човека дето го разсажда и си поръчах малко билобче за поколенията след мен - да има да берат листа. Снимката долу е от личния ми запас с гинко от тази есен. Това съобщение е редактирано от georgi_nz на 7.11.2007, 12:37 Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите) -------------------- |
||
Миро |
Публикувано на: 7.11.2007, 16:30
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 503 Участник # 54 Дата на регистрация: 28-July 05 |
Прочетох, че става и за декоративно отглеждане, сиреч у дома в саксия. georgi_nz, светни ме как мога да завъдя едно такова
|
gеorgi_nz |
Публикувано на: 7.11.2007, 17:06
|
||
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 384 Участник # 76 Дата на регистрация: 10-August 05 |
Да, може и декоративно. Но дърво в саксия си е измъчване на растението. По добре някъде на двора дето няма да пречи или на тайно място в парка(поне докато укрепне). А как можеш да го получиш ли? В линка горе е дадена координата на човека дето ги разсажда и продава. Около Пазарджик някъде се намира разсадника му. Около 20-30 лв струва двугодишна фиданка. Ето:За информация: Васил Дъбов, 0888 374 246 GINKGOPLANTER@GMAIL.COM На горния мейл аз си поръчах билобче. Но сега е момента да си намериш семена от дърво и да си посееш. Поне това е безплатно. Това съобщение е редактирано от georgi_nz на 7.11.2007, 17:18 -------------------- |
||
SoYoung |
Публикувано на: 8.11.2007, 20:21
|
Участник Група: Участници Съобщения: 152 Участник # 1 117 Дата на регистрация: 30-August 07 |
Понеже темата се насочва към алтернативно лечение мога да предложа изпитана рецепта против язва,колит,гастрит.След 12 дневно лечение баща ми се излекува от язвата си.Ако някой има желание ще я споделя.
|
Миро |
Публикувано на: 8.11.2007, 21:13
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 503 Участник # 54 Дата на регистрация: 28-July 05 |
Баджанакът е началник на разсадник и няма начин да няма при него Освен това днес разбрах къде има такива дървета и утре ще си взема костилки.Повечко ще взема и ще ги насадя, нека да има, може и на други да дам после.
|
SoYoung |
Публикувано на: 8.11.2007, 22:12
|
Участник Група: Участници Съобщения: 152 Участник # 1 117 Дата на регистрация: 30-August 07 |
Рецепта против язва,колит и гастрит
1 Тетра- 1 СУПЕНА лъжица,суха и натрошена 2 Жълт Кантарион-2 СУПЕНИ лъжици 3 Лайка-1 ЧАЕНА лъжица 4 Ленено семе-1 ЧАЕНА лъжица 5 Анасон(семена)-ПОЛОВИН ЧАЕНА лъжица Приготовление 600 грама вода се загрява на котлона-максимална степен "4" докато заври.След като заври се превключва на степен "1"Тетрата,анасона и лененото семе се поставят в горещата вода и се варят 10 минути.След това(ВЕДНАГА) се поставят жълтият кантарион и лайката и всичко се вари съвместно още 5 минути.Общо 15 минути. Докато сместта е гореща се прецежда и се съхранява в тъмна стъклена бутилка Употреба Пие се три пъти дневно по 100 грама(ако след варене чаят е повече от 300 грама не пречи-сипва се всичко излязло след 15-те минути варене.Евентуално отсипване ще намали активната доза,а не това искаме,нали?).Пие се 20 минути преди храна(по-добре е минутите да са 30 и ако може да не се пият и течности-идеята е билката да влезе и излезе от стомаха възможно най-бързо).Цикълът на лечение трае 12 дена. Ако евентуално се почувстват болки след 12-те дена,прави се почивка от 7 дена и 12 дневният цикъл се повтаря. Един колега сподели тази рецепта и каза,че се е излекувал от язва с нея.Направих билката на баща ми и той също оздравя.Всичко,което съм написал е направено лично от мен,имам жив пример на излекуван човек и вярвам в силата на билките.Много е важно и още нещо-трябва съпътстваща диета.Не може да се пие концентрат и да се ядат силни подправки по време на лечението.Много солено,мазно,кисело,лютиво не се препоръчва.Кафето също е много силен дразнител.Така,че пак повтарям-много е важна съпътстващата диета по време на лечението.Да се избягват и по-кисели и евентуално дразнещи плодове.Все пак да не забравяме от какво се предизвиква язва-най-често от неправилно хранене.Позитивната настройка също е важна,също и липсата на нерви.Въобще лечението трябва да се приеме на сериозно и рецептата да се спазва точно както съм я написал,а не да се разсъждава кое,защо и как.Това е засега-ако има питания насреща съм |
Миро |
Публикувано на: 10.11.2007, 15:22
|
За пръв път чувам за Тетра ... какво е това?
Вчера посъбрах костилки от гинко билоба, ама няма да ви казвам колко силна миризма имат ... Дорде ги отделя от обвивката, дорде ги измия ... леле, жената ме затвори в банята, щото иначе цялата къща щеше да се вмирише. Видях и дървото на живо-разкошно е! Улучих и момент, когато листата му имаха най-различни окраски-зелени, жълти, оранжеви, червени...ей, малък разкош е! |
SoYoung |
Публикувано на: 10.11.2007, 16:10
|
Тетра=смрадлика
|
gеorgi_nz |
Публикувано на: 10.11.2007, 23:24
|
||
Мирише на грениво масло казват. А дървото е наистина прекрасно - хармония. Не може да се сбърка с никое друго. Аз бях пуснал пролета снимак в галерията, но гледам че е изтрита. -------------------- |
||
Публикувано на: 11.11.2007, 15:16
|
|
Група: Съобщения: 0 Участник # 0 Дата на регистрация: -- |
Пусни я пак,Жоре.Аз поне имам достатъчно място в къщи и мисля за разсадя от тия дървета.
|
gеorgi_nz |
Публикувано на: 11.11.2007, 22:24
|
||
Не мога да я пусна щото се е потрила и у нас. Очаквах да я намеря в галерията ама - дръвце, изтрита е. Не е проблем пак да направя снимка на Гинко, но трябва да ида при него. А скоро не се очертава. Умолявам някой друг ако може да пусне снимка - да го направи. Гинко е много симетрично дърво, с профил като от анимационо филмче - няма нищо излишно. Абе не може да се сбърка Гинко щом веднъж си се запознал с него. Това съобщение е редактирано от georgi_nz на 11.11.2007, 22:25 -------------------- |
||
antijew |
Публикувано на: 12.11.2007, 10:05
|
||
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 195 Участник # 747 Дата на регистрация: 10-January 07 |
-------------------- www.xnetbg.com/ne.swf
|
||
antijew |
Публикувано на: 12.11.2007, 10:07
|
||
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 195 Участник # 747 Дата на регистрация: 10-January 07 |
-------------------- www.xnetbg.com/ne.swf
|
||
gеorgi_nz |
Публикувано на: 12.11.2007, 15:28
|
Antijew , снимал си лекарството за 1000 хипертоника за цяла година - безплатно и ефикасно. Пази се от фармацевтичната мафия - тя едва ли ще е доволна от това което си качил тук - нещо което природата дава безплатно и не е под контрола на Системата.
-------------------- |
antijew |
Публикувано на: 12.11.2007, 15:48
|
||
Георги, тази снимка не съм я правил аз, а я намерих в нет-пространството след като помоли някой да пусне снимка. Интересното е, че намерих само тези двете. Няма други...А кой знае, може и да има. Аз не знаех досега за лечебните свойства на Гинкобилоба, но вече знам...А колкото до световната фармацефтична мафия, не ме е страх И на нея ще и дойде Края, както на всичко изродено в този свят. Както става и в любимия ти/а и на мен вече/ филм... -------------------- www.xnetbg.com/ne.swf
|
||
Страници: (4) 1 2 [3] 4 |