Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Ченълинг или Откровение-изберете сами
anti666 |
Публикувано на: 26.7.2011, 15:37
|
|
Ченълинг. Това е модерния ню-ейдж термин, по който е луднал куцо и сакато. От английския превод ченъл-канал се разбира "свеждане" или "канализиране" на информация към човешкия мозък. В сайта за ню-ейдж xnetbg.com има една огромна поредица от мнения за този ченълинг. Администраторите му също твърдят, че получават редовно ченълинг за бъдещи събития. Който иска и има време, в мрежата има тонове информация за четене по въпроса.
Целта на тази тема обаче е как ние възприемаме този "ченълинг". През гледната точка на тенгрианството. Да сме наясно, тук ние не отричаме "ченълинга". Но тази форма на информационен обмен може да се окаже и доста опасна, най-вече защото човек, получаващ този ченълинг не е наясно изпращащото го съзнание с каква цел го прави. И най-вече къде то стои в йерархията на Мирозданието. Защото, съгласете се, освен от Небето (което образно използваме за Божествената йерархия на Абсолюта - Ден Грее), такъв ченълинг може да получавате от извънземни същества, които имат други намерения и цели спрямо хората. Може да се получава и директно от низки твари, служещи на Злото. Които естествено ще се представят като много хуманитарно загрижени и въпросната информация да се окаже чиста дезинформация. |
|
anti666 |
Публикувано на: 26.7.2011, 16:00
|
|
С ченълинг Хитлер узнава, че ще стане фюрер на Германия. С ченълинг започва проекта "Слънчев лъч", с който няколко екстрасенски успяват да убедят Наплатанов и Генщаба на армията да финансират работата при Царичина. Сега масово екстрасенски си говорят по този начин с разни извънземни същества Кики, Коко и т.н от различни звездни системи в Галактиката, за които не сме и чували.
Бивши участници в Движението дори са го практикували, за да се окаже накрая, че е било под въздействието на лсд или други подобни шантавии. Пак повтарям, ченълинга е напълно възможен и реален способ за информационен обмен. Проблемът е с кого точно. И дали този, който ти "спуска" тези битове информация няма нещо друго превдид. Масоните по върха на пирамидалните градуси отдавна практикуват този ченълинг с техния си Бафомет. Равините и първосвещениците от юдаизма също използват този метод, за да ги общуват с Йеховата. Доколкото е известно, именно така обученият от жреците на древен Египет Моше извиква лунния демон. След това, за да избегне неминуемото наказание, сключва обет с него. В православието ченълинга също се е използвал. Дори самите църкви по канон се строят с остъклен купол в центъра, символизиращ Небето. Заставайки точно в централната му част, където се фокусират слънчевите лъчи свещеника чрез коронната си чакра би следвало да приема (нисполира) Орендата на Ден Грее. Или Светия Дух, както го знаят в християнството. Този обичай се е запазил от старата Вяра, когато центъра на църквата, амвона е било мястото за "ченълинг" докато попа чете богослужението, което си е един вид тайнство, общуване с Бога. След разгрома над Старата Вяра през 10-и век, началното християнство се пренася като исихазъм (осамотяване) в богомилство, катарство, павликянство. Наречете го както искате, но идеята си е една. Извършващият тайнството, което сега модерно го наричат "ченълинг" се усамотява в място сред природата (обикновено пещерен скит). Разбира се, това не се е харесвало на юдохристиянството и тези духовници (в болшинството колобъри) са били преследвани от държавата като еретици и говорещи си с дявола. |
|
anti666 |
Публикувано на: 26.7.2011, 16:18
|
|
Ванга, най-известаната българска пророчица също не отрича, че използва ченълинг. Това дава повод на БПЦ до ден днешен да я обявява за сатанистка, говореща си с дявола. Католицизма в това отношение обаче няма равен.
Целта на темата ми е да изясним по-конкретно понятието и най-вече разликата между ченълинг и Откровение. Защото, съгласете се и Помазаният е имал ченълинг с дявола, а известното Откровение на Йоан Богослов, което се сбъдва със всеки изминал ден си е вече откровение, а не ченълинг. Вероятно вече схващате разликата. В тенгрианството ченълинг се използва масово. Макар би било редно да оставим тази противна англосаксонска дума и да си използваме нашата "баяне". Идваща от името Боян. Първата ни асоцияция е с Боян Магесник, но не е само той. Това е метод, който никаква модерна подслушвателна апаратура не може да засече. В случая нашите са го използвали за една невидима, неподатлива за техниката или ухото на случаен човек информационна обмяна. Ясно е, че в Забранените години, особено в годините на робството не е имало пощи или телеграфи. Пътуването от едно място до друго е били свързано с много премеждия и въобще рядко се е практикувало. А Съвета въпреки това е подържал редовна комуникация. Именно чрез този способ. По този начин и Ванга например е знаела към кой народен лечител да насочи някой болен с проблем. Баянето не е спирало само до комуникация (телепатия) между отделни ХОРа. То работи и между баяча (шамана, лечителя) и същности от невидимия, астралния свят. Които биха могли да са и природни духове, влезли в камък или неорганична материя, както и неканени същности, проникнали в финните енергии (аурата) на болния. Последното и до ден днешен се използва в тенгрианството като начин за лечение, наместо модерните медикаменти. Такъв информационен обмен може да се осъществи и също с животни или по-скоро с енергийните същности на животното. В сайта имаме описан случай, с който тенгриански шаман от средна Азия ефективно лекува неизличимата болест аутизъм. Натиснете ТУК |
|
anti666 |
Публикувано на: 26.7.2011, 16:32
|
|
Пътуването по вертикалата, която древните българи и дори сега тенгрианските шамани практикуват си е също форма на ченълниг. В този случай информационния обмен е активен, а не пасивен. Под пасивен се разбира че съзнание ни се доставя (спуска) информация от някаква енергийна същност без да знаем, дали е добронамерена или не.
При пътуването по вертикалата между трите свята, един шаман изпада в състояние на клинична смърт. По тази причина е важно да има и помощник, който да пази бездиханното му тяло до завръщането му от далечен път. Без значение дали изпраща убити воини към Долния свят или пътува между звездите в Горния, това си е активен информационен обмен, защото вече душата на шамана, яхнал небесен кон (или качил се на лодка по бързеите на подземната река) сама посещава "домакините", а не обратното. Често се е налагало освен съответните заклинателни думи и ритуали да използват и някакви помощни средства за отключване на съзнанието (т.е. осъществяване на връзката с невидимите светове). Обикновено нашите предци за използвали омайни билета, което прави траките вещи в използването им. Перуника, салвия, омайниче, силивряк. Това са били някогашните натурални заместители на модерните опиати, които сега буквално откриват аурата точно за зли същности. Дори виното, което беласите изобретяват в началото е използвано главно за свещенодействия, а не за напиване или оргии, както твърдят малоумните ни арехолози като Овчаров. Макар и на едно тренирано и развито съзнание подобни техники не са му необходими. |
|
anti666 |
Публикувано на: 26.7.2011, 16:46
|
|
И тук вече идваме до Откровението. Не ще и дума, това е най-висшата форма на "ченълинг". Защото тук общуването не е с някой природен дух, с друг човек или с изънземно. Тук имаме комуникация, нисполиране на Оренда с висши небесни йерархии. Небесният съвет на Плеядите (плеядата от Светци в християнството) или със свещената Оренда (Светия Дух) на Ден Грее. Абсолюта, парабрахмана, който на планетарно ниво го знаем като Тангра или Дядо Господ. Това е всъщност оптималната форма на комуникация, защото идва така да се каже от най-високото място и като такава е най-читава и правилна. Именно оттам Йоан Богослов получава своето Откровение. Именно оттам и Ивайло Докса получава своята сила да възстанови (макар и за кратко) българския Саракт и да предотврати падането ни под робството на татаромонголите, както е станало с волжските ни братя.
Откровение един българин може да получи и без да го иска или да е подготвен особено. Само затова, че е българин. Защото именно етническата ни принадлежност към народа на Маговете, на балагурите ни дава възможност за общуване с тези висши небесни йерархии. Неслучайно на едно място подхвърлихме, че други народи могат да имат учени и философи, но българите имаме своите пророци, които по силата си никой друг народ не може да има. |
|
anti666 |
Публикувано на: 26.7.2011, 16:59
|
|
Практически ние българите винаги можем да разберем, кога имаме ченълинг и кога откровение. Тук говоря за обикновените хора, без да сме шамани или колобъри, при които информационния обмен е обикновено еднопосочен. Просто получаваш отговор на въпрос, видение или нещо свързано с бъдещи събития. Точно както е между учител и ученик. По-същественият въпрос е, как да знаем от кого идва това съобщение? Дали от съществото Кики от съзвездие Лира, дали от някой дух на починал от долния свят или от Небето? Обикновено в тия случай, ако все пак се представят може и да не са те, а някой служител на Луцифер, който сполучливо е наричат лукавия. Какъв е именно критерия, по който обикновените българи можем да предценим - съществен ли е тоя ченълинг или да вземем мерки да го блокираме. И най-вече дали е ченълинг или откровение. Може би други по-запознати с материята биха посочили други признаци, но аз се сещам за два.
Единият е елементарен. Ако вие сте в близост до древнобългарско светилище или скит - можете да сте повече от сигурни, че това е Откровение. И идва от небесните йерархии на Доброто. И следва да му обърнете подобаващо внимание. Ако вие сте в големия, мръсен град, прекалили с алкохола или ганджата - даже същността в парадоксалния ви сън (видението) да се представя за Св. Богородица - имайте си едно наум. |
|
anti666 |
Публикувано на: 26.7.2011, 17:14
|
||
|
И малко отклонение. Във времената на Събитията с отключването на Небето ако чуете или видите някои същности, представящи се за ваши починали близки, които ви се молят да ги пуснете в дома си - имайте едно наум също. Защото махнете ли забранителния знак, отворите ли им вратите - с вас е свършено. Не случайно масона Гьоте от собствен опит пише точно по въпроса за ченълинга;
Влиза при вас ако го поканите. Първо идва като информация, храна за мозъка, която Егото приема като топла храна. А после вече се настанява трайно, а вие се наслаждавате на властта и силата, която получавате. Най-вече да мачкате. Ако тези същности действително са на ваши близки, то те няма да бъдат унищожени от слънчевите воини при Отключването. Те ще анихилират само същности, чиeто място не е тук на планетата Земя. Другият критерий, който за мен е най-съществен защото вие можете да имате Откровение и без да сте до светилище е ролята на сърдечния кръг. Неслучайно тук говорим, че ние трябва да приемаме нещата първо със сърцето си. Защото информацията е храна за ума, тя може да ни научи как и да ни даде техниката, но няма да ни научи защо. Това, което е водещото и в което Българите превъзхождат останалите народи е сърдечната чакра. Не случайно невидимата атака на геноцидните чудовища срещу България е именно в тази насока. Защото ние не сме по-умни или по-глупави от другите народи. Но се отличаваме в някои особености, свързани със сърдечната чакра. И точно затова само ние празнуваме Ден на Духовността. Така че ако сърцето ви приема информацията - храната, която мозъка е получил - чудесно. Вие сте избран от Небесната йерархия. Следвайте я и няма да сгрешите. Ако обаче я отхвърля, няма да е лошо да се замислите и при колебание - направете това, което ви казва сърцето, а не разума. |
||
|
stonetales |
Публикувано на: 27.7.2011, 8:04
|
Участник Група: Участници Съобщения: 149 Участник # 3 529 Дата на регистрация: 3-May 11 |
Да:)
Вторият начин е наистина уникален. На времето, когато започнах да "челингирам" усещах със сърцето си, че източника е добър. Но, не знам защо, преди да се предоверя и да се отворя напълно, изкарах доста време в проверка. Проверявах на всякакви планове и повсякакви начини съответствията на получената информация. Бих искал да добавя и един , трети вид "проверка". В годините, в които съм помагал на хора, чрез моя "канал" - леле:), колко смешно ми звучи - установих нещо непоклатимо. Никога не съм казвал, на когото и да е, нещо, ново и различно, от това, което той Вече си знае или предполага. На практика аз само съм потвърждавал известни нему или добре забравени от него/нея неща. Тоест - давал съм сигурност, а не знание. Това, което искам да кажа е, че Ние самите знаем вътре в себе си това, което ни интересува. Имаме си своя собствен канал, тъй както имаме и чакри. Общо взето това е и смисъла на темата, която развивам - "На себе си ли служим?" в момента съм 24 часа "включен". И много рядко го използвам, по една определена причина. Когато предскажеш нещо на някого, той остава "закрепостен" към жизнената линия, в която се развива предсказанието. Тоест, всички други жизнени линии, които човека би могъл да избере, остават "закрити" за момента. Повечето от известните гадатели и врачки даже и не предполагат за тази негативна възможност и "газят лука" непрекъснато. Е, тук няма място за Свободата. Всъщност, мисля си, че всеки би могъл да отиде сам на някое свято място, да постои известно време и да се вслуша в себе си. Отговорите могат да дойдат под всякаква форма - и като информация и като случване. Защото определена получена информация предполага някакво случване, а от друга страна, определено случване ви извежда на нов път с нови възможности - тоест - информация. Който и както да ви ченълингира или откровеничи - дори и това дето сега ви го пиша - подлагайте го на проверка. Сърцето ви не лъже:) |
18j |
Публикувано на: 27.7.2011, 15:53
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 151 Участник # 3 534 Дата на регистрация: 3-May 11 |
Ммммного интересно и баш навреме.
Към темата бих подходил от две изходни точки: една книжка и един личен разговор. Книжката е Алис Бейли - "Телепатията и етерния проводник", а в разговора ми бе казано от сорта: "...дадена ми е мантра, която позволява да различа дали е...". Разговора е с много посветен човек, който е достигнал ниво на отваряне което му позволява да осезава и да пребивава в нематериалния свят. И както обикновено общуването се провеждаше с помощта но не предимно с думи - така че смисъла беше че като се намираш в друго измерение и се проявяват разни същности пред теб трябва да знаеш да различаваш дали не те подвеждат, дали наистина са тези за които се представят. Та според източните учения има мантри, които позволяват това да се случва. Само че човека, с който разговарях си от тази култура, израстнал е с нея и когато му се разкрие дадена мантра той разбира дълбоката й обосновка, докато при мен примерно тя не би проработила, защото за мен това би било само някакви непонятни думички или жестове или каквото там представляват мантрите... Така че внимавайте с ченълинга! Алис Бейли - едно от големите имена в езотериката. Убеждението е че тя предава посланията на Учителя от Йерархията Джуал Кхул. Същият се явява и ментор или наставник или Учител на нашия Спас Мавров. Именно под негово напътствие Мавров създава наред с други и Астрология на Траките, която е по-разширена, по-задълбочена, по-истинска версия на книжката на Бейли "Езотерична Астрология". Това го казвам за да се обоснова защо имам тенденция да вземам все пак предвид изданията на Бейли. "Телепатията и етерния проводник" е наръчник за техниката на предаване и приемане на информация без да се ползват материални носители. Техниката е комплексна и е за по-така напреднали, но не е сложна. Нищо от книжката не ми прозвуча странно или ново или непонятно. Разбира се трябва човек да проявява разбиране отвъд конкретните термини и лексика и да прави аналогия с лични изживявания и Откровения. Спирам дотук с книжката - няма да преразказвам на Бейли постулатите - произведението не е обемно нито скъпо - всеки може да го мине набързо. |
18j |
Публикувано на: 27.7.2011, 16:14
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 151 Участник # 3 534 Дата на регистрация: 3-May 11 |
Това което искам да споделя от личен опит: може да се ползва слънчевия сплит за обмен на информация-енергия или коронната чакра, въпреки че ларингса също е изключително мощен енергийно-комуникационен център, който е бил много използван (не винаги за добро) по време на четвъртата коренна раса. Подозирам, че в даден момент от Израстването и самия съдречен център може да се ползва за директен обмен. Третото око също е способно да приема и предава информация. Но основите са трета и седма чакра, другото е за по-натам.
Самата Бейли не ползва глуповатото ченълинг, но за Откровения говори и честичко ги нарича "впечатления" и говори за развиване на впечатлителност. За нея има "обмен на хоризонтален и на вертикален принцип". Тя препоръчва, а и аз така го разбирам - хоризонталния обмен да се ползва между хората и между хората и дочовешките видове (животни, растения, кристали и т.н.). Когато се обемня енергия с надчовешки видове тя препоръчва, а и аз така си го представям - да се ползва вертикална техника - тоест коронната чакра. Според моя опит коронната чакра и другите над нея се задействат с пълна сила когато човек подпре енергийния поток в сърдечната си чакра - да не слиза енергията по-надолу. Тогава се образува стълб нагоре и ако човек има воля да поддържа този стълб активен - достатъчно дълго - Откровението не закъснява. Търсенето не би трябвало да обслужва егоистични цели и стремежи иначе просто не идва. Някой беше казал, че ако на човек ценностите са му на място, а не както понастоящем в обществото са обърнати наобратно - е тогава той заживява в унисон с Висшите нива на Битието и съответно получава енергия от там за изпълнение на задачите си, които също трябва да са в синхрон с Висшия Порядък на нещата. Така е! Ще споделя още две понятия от Алис Бейли - децентрализация (човек трябва да се учи упорито на децентрализация). Става дума за енергийния поток. И другото понятие - да си поддържаш съзнанието в Светлина. Това го разбирайте както искате, но технически означава съзнанието да не слиза под трета чакра, да не кажа четвърта. Двете понятия са задължителни за успешната телепатия - защото по същество и хоризонталния и вертикален информационен-енергиен обмен е телепатия. А!!! И третото условие е любов. Не споделят ли идентична любов участниците в обмена (любов като обич, всемирна любов, не влюбване или страст) - не я ли споделят, обмена се затормозява. |
18j |
Публикувано на: 27.7.2011, 16:35
|
Сигурен съм, че тези нашите словесни обяснения са много по-повърхностни от това как би го обяснило чистото тенгрианство. Там затова няма мантри, няма кратки пътища. Всичко е резултат от продължителни усилия и търсения на отделния индивид. Затова посветения тенгрианин, преди да започне да търси обмен с други същности извън материалния свят се е научил да различава Истината по собствен път, развивайки собствена мъдрост и любов. Сърдечният му център работи с пълна сила. А и освен това не мисля че тенгрианин би търсил обмен по вертикала с друго освен със Абсолюта - своя Господар.
И тук ще спомена една скорошна публикация на сайта на Елтимир - за молитвите на юдеите. Докато се молят и изпълняват разни ритуали - те си намятат един плат през главата. Той им служи като свод - енергията не отива нагоре а се завихря и слиза надолу. Освен това те общуват с Яхвето си като с равен като със свой близък. Тоест ползват слънчевия сплит, при което за обмена спомагат привежданията напред от кръста, които извършват с относителна честота. Те не се молят нагоре към небето! То и аз се обръщам към моя Бащица-Господар, като към роднина, но никога не съм ползвал друг изход освен седма чакра и никога не съм допускал от мен да извира нещо към Него ако не е подпряно в четвърта чакра. Докато при тях едва ли насочват от по-нагоре от трета. Те изобщо не допускат съзнанието си в Светлината! Май открихме съществена техническа разлика и именно тя ми дава основание да нарека дадено вярване или ритуал - сатанизъм или свещенодействие. И ако досега сатанизма е давал резултати поради отдалечеността на Земята от някои други Слънца и слънчеви системи, то напоследък и за в бъдеще енергийния натиск отгоре се очертава такъв, че въжделенията на нито една подземна същност няма да се осъществят, а самата тя няма да издържи на припек. А и покривалките им ще прегорят... |