www.Voininatangra.org

НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Уволниха Коритаров

Страници: (2) 1 [2]  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Уволниха Коритаров, защо ли
Публикувано на: 24.11.2008, 22:46
Quote Post

Група:
Съобщения: 0
Участник # 0
Дата на регистрация: --

QUOTE (antijew @ Nov 24 2008, 09:52 AM)
QUOTE (Мещера @ Nov 22 2008, 05:09 PM)
А бе Антижу,и ти ,Карак 2008!
А бе вие,как,ИБАХ МАМА МУ
си карате новогодишните празници,като не гледате телевизия?!

Българските празници няма нужда да ги празнувам така:

Анти жу,понеже не си прочел линка който давам по повод псувнята,ето ти текста:

Поне две български псувни са свещени изрази Печат Е-мейл
Автор Horus
25 October 2008

Отдавна трябваше да изнеса този доклад на някоя от научните конференции, където съм участвал, но тъй като смисълът на нещата, които ще ви представя може да се тълкува двуяко, то колегите ми от института в който работя, бяха винаги против.
Избрах, като по-достъпна, да използвам популярната, разказвателна форма, за да ви предложа нещо, на което много специалисти с титли отвръщат веднага с отрицание, единствено, защото не желаят да се замислят върху проблематиката. Естеството на нещата изисква да не се подписвам с истинското си име, но независимо от това съм уверен, че повечето ми колеги от научния институт, ще се досетят кой е поднесъл информацията. От всички вас зависи какво ще е последвалото отношение към моята личност в колектива, където работя. Идеята ми е да изпратите добронамерено мнението си върху темата, като погледнете на нещата сериозно, а не като на някаква игра или шега. Точно от вашите становища, колегите ми, а и аз, ще можем да направим преценка дали съм сбъркал като съм оповестил проучването си или този труд си е заслужавал.
Но да спрем дотук с увода и да започнем по същината на въпроса.

Тезата, която по-долу ще обоснова е, че изразите БАХТИ МАЙКАТА и ЕБИ МУ МАЙКАТА са свещени благословии от дълбока древност в българския език, а не груби псувни.
Всичко започна, когато карах първото си висше образование през 1983 година. По време на лятото, преподавателят ми по диалектология ми предложи да осъществя лятна практика при него на тема „НЕПРОУЧЕНИ СЛОВОСЪЧЕТАНИЯ В БЪЛГАРСКИТЕ ДИАЛЕКТИ, ВОДЕЩИ КОРЕНИТЕ СИ ОТ ДРЕВНОСТТА”. Съгласих се и първо посетих няколко северно-родопски села около Асеновград. Сядах на чаша лимонада в някоя от местните кръчми и се заслушвах какво си говорят по-възрастните мъже, които умуваха над някой проблем с чашка алкохол в ръка. Така на няколко пъти забелязах, как след разгорещен спор, единият от събеседниците отвръщаше на дискутиращия с него приятел, използвайки един от двата израза, които разглеждаме. Моите дядовци ме бяха възпитавали, че такава обида трябва да се наказва жестоко – най-малкото с „голям лобут”. Там обаче не се случваше нищо подобно. Като противовес на това, в което бях възпитаван, когато някой от възрастните мъже използваше един от тези изрази, другият го прегръщаше усмихнат с думите: „БЛАГОДАРЯ ТИ, ЧЕ ПАК МЕ БЛАГОСЛОВИ!”
Мислех си, че при тези хора, вместо с бой, на подобни обиди се отвръща със сарказъм. Освен това не бяха пияни и разбираха смисъла на думите. Записвах надлежно всичко, но след една от поредните подобни случки не издържах и се доближих до тях. Загледаха ме учудено, сякаш питаха, какво искам и естествено веднага им отговорих с въпросът, който най-много ме вълнуваше: „Абе, хора, какво става при вас? Слушам от известно време как единият на няколко пъти псува другият с „БАХТИ МАЙКАТА”, след това пък някой от останалите му отвръща „ЕБИ МУ МАЙКАТА” и никой от вас не стана да се сбие с човека изрекъл тези псувни, а го прегръща му благодари, че го е благословил!”
Те ме зяпат известно време учудени, след което се разхилват до засиняване и някой от тях успява да ми каже: „КАКВИ ПСУВНИ БЕ, МОМЧЕ? ТОВА СА СИ МНОГО ДОБРИ БЛАГОСЛОВИИ И ЗА ЧОВЕКА И ЗА СЕМЕЙСТВОТО МУ!”
Честно казано, всичко ми се стори доста мътно и непонятно, но продължих с лятната си практика, като се преместих в няколко средногорски села около Казанлъшко. Няма да ви разказвам подробно, но… там попаднах на същите ситуации като в някакво DÉJÀ VU. Не включих нищо от разказаното тук в разработката си, но го запазих.
Така се стигна до 2000 година, когато вече съм почитан научен работник, чието мнение се цени и често посещавам научни конференции, свързани със специалностите от няколкото висши образования, които завърших. Запознах се с изследователските трудове на пловдивския историограф Константин Каменов и в тях едни сведения веднага подсетиха позадрямалата ми памет за разглежданите изрази. Срещнах се лично с този млад учен и проверих в разговор с него, че това, което е поместил в книгите си и ме касаеше лично, действително е вярно. Става въпрос за част от древни източници, които засягат историята на предците ни в Средна Азия. Няма да ги цитирам по отделно, а ще ги преразкажа според същността им. Едните от тях разглеждат столицата ни, когато държавата на дедите ни се нарича Балхара (с още две равнозначни като значение названия – Бахди и Бактр). Преводът на всеки един от тези топоними е СТРАНА НА ДУХОВНОИЗДИГНАТИТЕ БЛАГОРОДНИЦИ. Столицата носи названието Балх (с равнозначни смислово още няколко наименования от рода на Бахти, Бехти, Бахди, Бактр и др.). В много от изворите се твърди за столицата ни „БАЛХ Е МАЙКАТА НА ВСИЧКИ ГРАДОВЕ”, „БАЛХ Е МАЙКАТА НА ХИЛЯДИТЕ ПЕЩЕРИ”. Това е бил градът от който са излизали всички династии, управлявали владенията и държавите в цяла Средна Азия, като и други райони, а между по-знатните държави влизат Партия, Персия, Армения, Индия и т.н. Сред династиите са такива фамилии като Пахлави, Аршакиди, Сасаниди и др. Самият град, е възприеман в тогавашния азиатски и източно европейски свят (между XVIII пр. Хр. и III в.) за свещен. Спирайки се на разгледаните изрази, както и на още много други сентенции, съдържащи името на столицата ни и определящи я за майка, си позволих да подменя термина Балх с равнозначния му, но диалектен термин Бахти. Така от разглежданите изрази се получава словосъчетанието БАХТИ МАЙКАТА. Според различните изрази спомагателният глагол (съм) може да се постави, както между двете думи, така и в края. Това обаче не е от съществено значение, защото за времето, за което пиша, този глагол много често не се е изписвал защото се е подразбирал априори. Достигайки до тези съждения, с колегите ми използвахме последните достижения от областта на физиката, свързани с паметта на водата. Позовахме се на методиката на японския учен Масуро Емото и над капки дестилирана вода започнахме да повтаряме изразите БАХТИ МАЙКАТА и БАХТИ МАЙКАТА Е. Гледани под микроскоп тези капки придобиха формите на изящни кристали, различни по вид. Други наши оипти, от областта на физиката, но този път с апаратура, доказаха, че при втория израз, когато в края се изговаря спомагателния глагол (или какъвто и да е глагол), фразата отключва енергийно защитно поле около човека към който е насочена и го защитава от уроки и проклинащи изрази. Така ми трябваха почти 20 години, за да разбера защо едно словосъчетание не е псувня, а благославящ израз. Излезе, че по-неуките хора имат по-добро познание, но за нещастие, както и учените са изгубили пътя до него или пътят на знанието е изчезнал. До последното отново достигнах след разговор с историка К. Каменов.
Що се отнася до другата „псувня” – ЕБИ МУ МАЙКАТА, нещата за разкодиране се оказаха още по-лесни от първата, когато завършихме работата по нея. Буквалният превод от онзи далечен език, който са говорили предците ни и които са били едни от първите апостолически християни, както отново ми изясниха учени историографи, е ЕВА МУ Е МАЙКАТА. С тази констатация се привършва всякакъв спор и същевременно отново се отваря енергийното защитно поле около човека към който е отправена. Най-вече формулата се използва за обръщение и приключване на спора поради безсмисленост, към по-малко грамотни хора. С това обаче им се показва, че разходът на енергия – слово е излишен, биват благословени и без думи им се казва „ЩЕ РАЗБЕРЕШ ВСИЧКО, КАТО ТИ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО”.
Накратко това са перипетиите ми около тези два израза, но преди да завърша ще ви напомня началото – включете се със собствено мнение, но постарайте се да е прецизно и аргументирано, защото и от него ще зависи становището на колегите ми, както и моето, дали да се продължи с разработването на разгледаната тема.
--------------------------------------------
И да те питам:
Да завъртя ли "махалото" да питам кой-кого още обича?!
Щото ти не можа!
Какво искаш от мен,Анти жу?
Ако ти поискаш да се махна-веднага ще го сторя!..Но ти и още един човек сте в грешка.
---------------------------------------------
За предаването-сбърках,беше от 19.30 и както виждам поне догматиците от този сайт/които не са много/са го следили и то -с интерес.Както и аз.Прождължи три часа.Стана голям скандал.Ако някой по-сведущ даде тука линк или качи това като филм,ще можем доста да прокоментираме...
PM
Публикувано на: 24.11.2008, 22:51
Quote Post

Група:
Участник # 0

QUOTE (antijew @ Nov 24 2008, 11:28 AM)
Мещер, да напомня, че "Коритото" преди да бъде ритнато след като си измиха краката в него... каза, че в България било добре да продължават да се строят джамии! На Коритото също му било много приятно да слуша от тях:"Аллааааах"!

Я вземи прочети книгата на недолюбваният тук от някои ...хм,ментори Спас Мавров-"КОЛОБАР".Има я в нета.Да ти светне поне една гледна точка за алаха.
Аз съм против ВСИЧКИ джамии.Или си забравил какво си говорихме?!
пак питам:какво искаш от мен?!
PM
Публикувано на: 24.11.2008, 23:01
Quote Post

Група:
Участник # 0

От цялата крамола в предаването обаче,стана безпощадно ясно,че ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ е уволнил Коритаров!
Е,вие на кого искате да симпатизирам,а?!
На тоя,дето блудства заедно с догал с малки момиченца или на коритаров?!
ЕЙ!?!
PM
antijew
Публикувано на: 24.11.2008, 23:08
Quote Post

Отдаден

Група: Участници
Съобщения: 1 197
Участник # 747
Дата на регистрация: 10-January 07

QUOTE (Мещера @ Nov 24 2008, 10:51 PM)

Да се събудиш!

--------------------
www.xnetbg.com/ne.swf
PM
Публикувано на: 24.11.2008, 23:25
Quote Post

Група:
Участник # 0

QUOTE (antijew @ Nov 24 2008, 11:08 PM)
QUOTE (Мещера @ Nov 24 2008, 10:51 PM)

Да се събудиш!

Ееех...как да се събудя...
Като сънувам такъв прекрасен сън - идва към мен моят Приятел Антижу осветен от Слънцето и ми подава ръка.Силна,мъжка десница."Да се помирим,всичко е от Тангра на този свят и нека той да е нашият съдник!"...
И аз протягам десница,и тогава виждам да се приближават още Воини,множество,и всички казват:"нека е по волята на Тангра"...И си стискат ръце и се прегръщат,а Слънцето още по силно заслепява...
Нека да си досънувам,приятелю!Поне в съня ми всички са мъже,надвили себе си...

Ден Грее...
PM
antijew
Публикувано на: 24.11.2008, 23:31
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 197
Участник # 747
Дата на регистрация: 10-January 07

Мещер, аз никога не съм си отдръпвал ръката от теб.
Просто досега я използвах да ти "бия шамари" за да те изкарам от несвяст.

--------------------
www.xnetbg.com/ne.swf
PM
buden
Публикувано на: 25.11.2008, 3:03
Quote Post

Участник

Съобщения: 199
Участник # 1 389
Дата на регистрация: 12-March 08

За мен тази тема е от рода частичната информация. За информацията споделих едни чужди гледни точки в темата за новия световен ред.

Значи имаме противопоставяне на Коритаров и Златев. Това, че единият е разкрил кирливите ризи на другия, не го прави чисто и непорочно създание. Макар, че в случая браво!
Добре е да наблюдаваме подобни действията, но за предпочитане без да участваме в циркът им, а просто да си правим изводи. Ако един хубав ден докажем и сме единодушни, че еди кой си е с чисти намерения, тогава вече нашата подкрепа би била желателна.
Но в конкретния случай с Коритаров - не знам - неудобен за едни, дали не е изпълнител на други!?
PM
Публикувано на: 25.11.2008, 18:03
Quote Post

Група:
Участник # 0

PM
anti666
Публикувано на: 25.11.2008, 18:49
Quote Post

Агент Димитър (Кеворкян) щял да съди агент Алберт за клевета. Олигархът от Лукойл и ГРУ агент Валентин Златев срещу агент Алберт. Гоце срещу Сергея. Бубойко срещу Сергея. Дръндарския циганин срещу мадридския шмекер. Еврейският Съюз наложил икономическо ембарго срещу режима с европомощите.
Аз пък призовавам който трябва - усилвайте, мамка му! Да се избият като кучета! Да се самоизядадат като бесни животни, ние ще довършим каквото е останало накрая.
Пламен Пасков
Публикувано на: 25.11.2008, 21:35
Quote Post

Често пишещ

Група: Изгонени
Съобщения: 663
Участник # 883
Дата на регистрация: 17-March 07

абе...редното беше да не чакаме да се самоизяждат и ритат по кокалчетата, а ние да ги изметем, да си почистим Българията, но явно не било писано още...

--------------------
? ????????: ?????? ??????

?????: +7 495 7723295 ????: +7 495 381 2140
???????: +38 0679863269
????????: 0887 814 925
PMEmail Poster
anti666
Публикувано на: 26.11.2008, 18:25
Quote Post

QUOTE (Пламен Пасков @ Nov 25 2008, 10:35 PM)
абе...редното беше да не чакаме да се самоизяждат и ритат по кокалчетата, а ние да ги изметем, да си почистим Българията, но явно не било писано още...

Цитат;
"Освен пушките и пистолетите има и други оръжия и те влизат постепенно в употреба. Първом природата ги предупреди, след това Силите се пренесоха върху човешкия фактор като неизменна част от тази космична даденост. И какво се оказа? Че тези, които се наричаха "хора" останаха без човешки лица. Свалено булото от тях, ги представи във съвсем друга светлина, като човешки демони с всичките им животински страсти.
Силите на Българския Бог описват Кръг. Скоро клюпът му ще се затвори и самоизяждането ще бъде пълно. Идеята е Злото да се самоизяде, да се самоунищожи, да се възправи само срещу себе си и да се нихилира. Защото Кръговете освен за защита, могат да се използват и за нападение, особено, когато образуват клюп около шията. А ние имаме ли нещо против Злото да се самонихилира, без да изстреляме нито един патрон и да не пролеем нито капка кръв? Не, нямаме нищо против. Нека сътрудничим на Българския Бог, за да се затвори напълно Кръга. "

Кръг след кръг...Докато имплодират. На този етап е просто безсмислено да играем тяхната игра. Те са писали правилата.
Йордан_13
Публикувано на: 27.11.2008, 0:33
Quote Post

Админ

Група: Админ
Съобщения: 16 494
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

http://www.standartnews.com/news/details/i...91%D0%9D%D0%A2-

Иван Гарелов, Кеворк Кеворкян, Димитри Иванов, Хачо Бояджиев, Нидал Алгафари са част от ченгетата, участвали в ръководните органи на Българската национална телевизия. Списъкът бе оповестен днес от Комисията по досиетата.

Тя е проверила 484 души от председател и заместниците, през генералните директори, членовете на управителния съвет, контролните органи, както и ръководители на редакции, отдели, сектори.

Сред най-известните имена са още Димитри Иванов, Иван Токаджиев, Иван Гранитски, Огнян Сапарев, Явор Цаков, Пенчо Ковачев, Александър Авджиев.

Трима са бившите генерални директори, чиято принадлежност към ДС и разузнаването установи комисията.

Известният режисьор Хачо Бояджиев, който години наред подготвяше новогодишните и други развлекателни програми на БНТ, междувременно още от далечната 1958 г. е работил допълнително като агент Кръстю на ДС, ВГУ, ПГУ.

Иван Токаджиев се е подвизавал като агент Колев от май 1989 до 1991 година.

Иван Димитров, по-известен като Гранитски е станал агент Огнян през 1983 година.

Човекът-панорама Иван Гарелов е бил щатен и нещатен служител на КДС и ПГУ с литературния псевдоним Талев. Той е работил като разузнавач от 1967 година, като през 1968 е минал курс за квалификация в СССР.

Известният имиджмейкър на БСП Нидал Алгафари всъщност е бил агент Наско. Той станал част от ДС през 1988 година.

Кеворк Кеворкян е агент Димитър от 1973 година и е работил за VІ управление на ДС.

Под името агент Стефан се е криел Димитри Иванов, който е работил за ІІ и VІ управление на ДС.

Кинокритиците Александър Грозев, Владимир Игнатовски и Атанас Свиленов са съответно агент Пеев, Борисов и Пламенов. Александър Грозев отрече да е работил за ДС в интервю за БНР минути след оповестяването на списъка.

Популярният водещ на първия сутрешен блок Александър Авжиев също е работил за ДС от 1984 до 1990 година под псевдонима Павел.

Съветникът на президента Желю Желев Валентин Стоянов също е бил вербуван от службите като агент през 1988 година. Той е имал два псевдонима Андреев и Филип и е работил за ДС и ПГУ. По-късно става главен редактор, директор и главен секретар на БНТ.

Огнян Сапарев е докладвал на шесто управление на ДС цели 20 години - от 1971 до 1991 година. Той е бил осведомителят Мартин.

Пенчо Ковачев, който сравнително кратко бе в БНТ, а в повечето време е бил вестикар, се е превъплатил и в агент Максим през 1985 година.

Зам.шефът на БНТ Явор Цаков от 1983 г. е агент Александър.

Операторът Христо Тотев е работил за службите в периода 1982-1990 година като агент Владимир.

Според комисията за 1 лице БНТ не е изпратила всички необходими данни, 10 лица не подлежат на проверка, тъй като са родени след 1973 година, а за 6 лица данните не подлежат на публикуване.
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 27.11.2008, 0:49
Quote Post

Админ

Група: Админ
Съобщения: 16 494
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

QUOTE (Пламен Пасков @ Nov 25 2008, 09:35 PM)

Ако приложим твоята идея за лустрацията, ще трябва да лустрираме доста народ, да не кажа огромно количество народ. Тук, във Форума, лустрация приложихме в един миниплан и на теб това не ти хареса, макар, че сам предложи идеята за лустрацията в темата си Изход. Както остава да минем на държавно ниво. Какво остава за моята идея за директна депортация. За тия идеи се иска твърда ръка и никакво чувство на милосърдие.
За това е по-добре, срещу злото да насочим огледало или да го обрамчим с огнен кръг.
PMEmail Poster
anti666
Публикувано на: 29.11.2008, 18:14
Quote Post

Понякога лустрацията може да изглежда несправедлива, но е необходима. Някой ще каже, ама този или онзи бил честен патриот - тя системата го заставила да служи. Лошо няма - да се занимават с частен бизнес, да си гледат пенсията и така. Никой не иска да ги трепе или да им взима имуществото, освен ако не е натрупано след злоупотреба със служебно положение, което си е наказуемо навсякъде.
Повод да пиша за това ми даде поредното оплакване от Елтимир, че сме лустрирали честен патриот, както е нарекъл г-нa Симеон Войнов. Ние тук нямаме против човека и българина Войнов. Може да е честен патриот, добър баща и т.н. Имаме против полковника от Държавна Сигурност Войнов, който е бил част от системата в продължение на 20 години и после още 4 като шеф в кабинета на преподавателя по научен комунизъм - мангал Костов.
(зам-председател на комитета по пощи и далекосъобщения).
Като възстановим Саракта ще има безмилостна Лустрация. С главно Л. Просто всички служители - щатни или нещатни на ДС, министри - тогава и сега и техните преки семeйства ще бъдат лишени от правото да заемат държавни длъжности. Или каквито и да са ръководни роли в държавни фирми и организaции, които се издържат с народни пари. Нищо лично. Уверен съм, че ако са кадърни ще си намерят поприще в частния бизнес. Ама щели сме да останем без професионалисти. Хайде дано да не останем. Все ще се намерят читави българи, които да се справят с отговорностите, без да мислят за привилегиите.
Ето сега едни дупетати (включително от Атака) си искат пожизнени пенсии от 1500 лева на фона на общата мизерия. Че за какво - за съдействието им в Геноцида срещу българите?! От нагло - по нагло.
anti666
Публикувано на: 29.11.2008, 18:30
Quote Post

Още с падането на Живков организаторите на преврата бяха готови да яхнат опозицията. Битката е била неравна. Лежали по затворите дисиденти като Илия Минев или Петър Дертлиев срещу добре обучени сътрудници на ДС. Фининсирани и с неограничен бюджет от парите на БКП, с информация и досиета за всеки един опозиционер - нагли и нахъсани. Битката си беше предрешена - Давид срещу Голиат. Резултатите си проличаха веднага. Честните хора от СДС бяха набързо изместени и опозицията в България обезглавена. Така се постъпва с всяка партия или организация, която има потенцияла да се превърне в заплаха на Pежима. Погледнете и ПП Атака - последния скандал беше във Врачанско, където тихомълком смениха цялото ръководство. Кой крив, кой прав - не е наша работа. Факт е, че всяка хоризонтална структура е под атака от Режима. Разполагащ с възможности, опитни психолози и досиета където подробно се знае всичко за обекта. Слабости, лични контакти и методи на въздействие. Това е като да играеш на покер с белязани карти в дома на мутрата и да се надяваш да спечелиш. Нормално е същата тактика да се опитат да приложат и тук - към Движeнието "Воини на Тангра". Само че се получи лустрация. Щото не играем по тяхната свирка. Казвал съм го и преди - и да атакуват админите - ще намерим нови. И да атакуват отделни хора, ще дойдат нови. Идеята не могат да унищожат. А тя вече е достатъно силна и е израстнала в посока Саракт.

Topic OptionsСтраници: (2) 1 [2]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
Любомир 10/12/2024
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020