Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Трактат за силата на воина, Българското "Бушидо"
PARADOX |
Публикувано на: 24.6.2008, 14:37
|
Отдаден Група: Изгонени Съобщения: 1 245 Участник # 862 Дата на регистрация: 6-March 07 |
Всяка световна култура е изнамерила своя или доразвила чужда филсофия, даваща основата и обесняваща моралния и етичен кодекс на войните си! Нещо повече...!!! Тези философии са се превърнали в начин на живот - система от правила и ВЯРВАНИЯ, които се спазват неотстъпно и с цената на всичко...!!! Почти на всякъде срещаме повтарящи се или много близки елементи, което дори и от чисто статистическа гледна точка изключва момента на "случайното" възникване...!!! И понеже това движение се нарича "ВОЙНИ НА ТАНГРА" реших да положа началото на наша такава философия, използвайки вярата си в ТАНГРА и скромните си познания в сферата на бойните изкуства...!!! Това са мои расъждения и нямам претенциите да са 100% верни, но щом у мен се породила идеята и желанието да го напиша, значи му е дошло времето...!!! Ще се радвам, ако написаното от мен ви заинтригува, както и на вашите мнения и препоръки! Приятно четене.
1. Войнския АЗ-ъ, Божествения ред и Извори на силата...!!! Самоопределянето и самопознанието на личноста на война, и нейното безуслувно заявяване пред света е първото задължително условие за събуждането на войнския АЗ-ъ...!!! Всеки Българин генетично (чрез кръвната връзка с предците си) носи този потенциал, независимо от пола си. Защо това е толкова важно..?!! Това означава, че война познавайки себе си (своята родова, национална, духовна и културна история) има ясна визия за своята същност и ЗАЕМА СТРАНАТА НА СВЕТЛИНАТА във вечната и война с мрака...!!! Събуждането на АЗ-ъ е невъзможно без гореописаните процеси! Няма да е пресилено ако кажем, че дори самото съществуване на АЗ-ъ е невъзможно при отцъствието на самоопределянето, самопознанието и заявяването...!!!! Това обеснява и безличието, празнотата и дори пълната липса на причина за съществуването на много хора, наричащи себе си Българи...!! Просто техния АЗ-ъ е приведен в летаргично състояние поради липсата на един или на всички от гореспоменатите компоненти на АЗ-ъ..!!! Запомнете...!!! В мултивселената е невъзможно самоцелното съществуване...!!! Всичко има своите причинно-следствени връзки, включително и вашия АЗ-ъ...!!! ТАНГРА е заложил у вас творческото начало (възможноста да съзидаваме от нищото) така, че е във власта ви да развиете компонентите които ви липсват и да събудите своя Божествен Български АЗ-ъ, защото той е основата - ядрото на всеки Български войн...!!! Дори и да сте събудили вашия АЗ-ъ, вие няма да сте пълноценен войн, ако не познавате Божествения ред, който ТАНГРА е отредил, и не живеете според него...!!!! Сигурен съм, че няма Българин, който да не знае как изглежда националния ни флаг, но много се съмнявам, че повечето от вас знаят защо...?!! Трите цвята (бяло, зелено, червено) олицетворяват горното, средното и долното небе (земя, измерение) на планетата на която ТАНГРА ни е отредил да изживеем физическия си живот, докато сме затворени в черупката наречена тяло...!!! Великото дърво на живота минава и през тези три свята, като корените му са в долното небе, стъблото в средното, а короната в горното небе...!!! По-досетливите от вас, вече се досещат, че тук става дума и за времето - минало, настояще, бъдеще и виждат връзката със необходимите условия за събуждането на АЗ-ъ...!!! Това е Българския модел на света даден ни от ТАНГРА и той определя Божествения ред на нещата..!! Ще попитате какво общо има това със вас...?!! Отговора е много прост...!!! Вие не живеете (съществувате) само сега...!!! Вие живеете вчера, днес и утре едновременно...!!! Спомнете си думите на Васил Левски: - Ние сме във времето и времето е в нас...!!! Какво ви говори това...?!!! Знанието ви за миналото ви помага да вземате своите решения в настоящето, които от своя страна моделират бъдещето...!!! Способноста на човешкото съзнание да пътува във времето и при нужда да изживява минали (спомени) или бъдещи събития (хипотези, предпожения, предчувствия), за да извлече и анализира информация необходима за решаването на даден проблем в настоящето, доказва Божествения ред, и нашата пряка зависимост от него...!!! Без познанието за този модел и порядък, война е непълноценен, защото губи своята връзка със изворите на силата...!!! Преди да разгледаме изворите на силата, нека си представим човешкото тяло!! То представлява условен физичен модел на Божествения модел на света и по-точно дървото на живота...!!! Нека краката бъдат корените, трупа и ръцете - стъблото, а главата - короната...!!! Краката са връзката ни със земята! Върху тях е поставено всичко...!!!Те в състояние да ни придвижат в пространството, но и да ни върнат на места, където сме били преди, а тези места могат да върнат определени спомени и да изживеем определени събития отново...!!! В трупа се намират всички животоподържащи органи на човека..!!! Тези органи и процесите които подържат в тялото ни се отнасят преди всичко за настоящето...!!! Ръцете обслужват настоящите ни нужди и извършват дейност която се случва сега (нито вчера, нито утре)...!!! Храносмилателната ни система обработва храната която сме погълнали днес (не вчера или утре) и ни осигурява енергията необходима за днес (не за вчера или утре)...!!! Дробовете осигуряват кислорода, който ни е необходим сега (не за преди 5 минути или за след 5 такива)...!! Всеки удар на сърцето се случва сега и изпомпва кръв, която е нужна на клетките ни точно в този момет (сега), а не преди малко или след малко...!!! Тялото е връзката ни със всичко което идва от земята..!!! Главата ни е дом на човешкия мозък...!! Тя е поставена над всичко...!!! В нея се намират рецепторите на всички сетива (вкл. и на кожата - главата също е покрита с такава) Всичко което ни отличава от животните и ни прави Богоподобни се намира вътре...!!! Ние можем да събираме и складираме информация (памет), можем да я обработваме и анализираме (мисъл), можем и да я синтезираме, манипулираме и интерпретираме (изследване и промяна на минала, настояща и бъдеща реалност)...!!! Тя е връзката ни със всичко което е над земята...!!! Разбира се това разпределение е условно и всичко е взаимосвързано с причини и следствия, по подобие на мултивселената от която сме неразделна част...!!! Кои са изворите на сила за всеки войн...?!!! При абсолютно всички бойни стилове, силата на всеки един удар, хватка (ключ) или мятане идва от земята..!!! Необходим ни е контакт с нея, защото ни е необходима опорна точка от която или около която да фокусираме мускулната си сила, или да уловим и използваме тази на противника ни! Това е във физическия аспект на нещата, но как стоят те в духовния...?!!! Духовния еквивалент на това е историята (видяхте ли вече взаимовръзката между АЗ-ъ, Божествения ред и Изворите на силата)...!!! Ако един войн не познава историята си, той незнае откъде идва, следователно незнае къде е в момента, а от там следва, че няма идея и къде ще отиде...!!! Историята е опрната точка на всеки войн в духовен аспект...!!! Всяко нещо води след себе си друго и нищо не е само по себе си, следователно ако не си бил, не си, няма и да бъдеш...!!! ИСТОРИЯТА Е ПЪРВИЯ ИЗВОР НА СИЛАТА ЗА ВСЕКИ ВОЙН...!!! Във всеки познат боен стил енергията (експлозивноста) идва от техниката на дишане...!!! Правилното дишане позволява на война да фокусира силата на удара в точно пределен момент, като по този начин той влага енергия (експлозивност) и увеличава многократно неговата разрушителна мощ...!!! Откъде идва енергията на война в духовен план...?!!! За да се фокусира, човек той трябва да е спокоен. За да е спокоен, той трябва да е в мир със себе си...!!! Да се познава и приема такъв какъвто е, надскачайки собственото си его...!!! Това прави война свободен да направи избор и да реши, ако се наложи да пожертва себе си за по-висша цел, надхвърляща неговото собствено съществуване, което не е по силите на един роб...!!! СВОБОДАТА Е ВТОРИЯ ИЗВОР НА СИЛАТА ЗА ВСЕКИ ВОЙН...!!! Без значение на вида на бойното изкуство, неразделна част от майсторството е умението да мислиш..!! Да наблюдаваш знаците и езика на тялото и очите на противника си, за да можеш да игнорираш лъжливите му движения. Да разучиш тактиката му в движение и да я използваш срещу него...!!! Какво е духовното измерение на това...?!!! Всеки войн трябва да е непримирим с лъжата...!!! Той трябва да я издирва, разплита и изтръгва из корен, да разобличава проводниците и да ги порицава...!! Най-мощното оръжие на война срещу лъжата е истината...!! ИСТИНАТА Е ТРЕТИЯ ИЗВОР НА СИЛАТА ЗА ВСЕКИ ВОЙН...!!! Всяко бойно изкуство изповядва и развива реципрочност...!!! Истинския майстор никога не прилага повече сила от необходимото...!! Истинския майстор никога не удря падналия противник, когато той се е предал или е приведен в безпомощно състояние...!!! В духа истинския войн се отнася справедливо към враговете си...!!! Всеки му - своето...!!! Истинския войн е честен и справедлив, а това е единственото нещо което го различава от тези с които се бори...!! СПРАВЕДЛИВОСТА Е ЧЕТВЪРТИЯ ИЗВОР НА СИЛАТА ЗА ВСЕКИ ВОЙН...!!! 2. Вяра, Сила и Воля... Всичко написано до тук е без значение, ако война не развие у себе си ВЯРАТА, СИЛАТА и ВОЛЯТА...!!! Тези три думи освен, стандартните си значения имат и други за които искам да поговорим сега...!!! Вярата в ТАНГРА не е сляпата вяра в Бог от познатите ни и насилствено наложени световни религии...!!! Вярата в ТАНГРА е вяра преди всичко у себе си, защото ТАНГРА е дал всичко необходимо на война за да победи той във войната си с мрака...!!! Вярата у собствените ни възможности е огромна сила, която поражда процеси обхващащи, както духовния така и матерялния свят...!!! Ще ви дам един прост пример с пътя който трябва да извърви едно изобретение...!!! В началото изобретението е една груба и неясна идея или принцип в съзнанието на изобретателя си...!! Постепенно тя започва да се формира с все повече детайли, докато не придобие окончателната или приблизителната си форма в астрала (съзнанието). Тогава изобретателя започва да пренася тази идея в матерялния свят, търсейки познати (или изнамирайки нови) начини за нейното физическо реализиране, като в края на този процес се получава прахусмукачка или телевизор, примерно...!!! Тези прозаични за ежедневието ни предмети са се родили от идеи, които някой е подхранвал с ВЯРАТА СИ...!!! Преди това тях ги е нямало...!!! С появяването си тези предмети (идеите от които са се породили) са променили нашата реалност до такава степен, че вече ги приемаме за даденост - все едно са съществували винаги...!!! Виждате ли, каква огромна мощ се крие в човешката вяра...?!! Тя се дължи на божественото творческо начало дадено ни от ТАНГРА...!! У нас е заложено познанието на съзиданието и ние имаме силата да променяме тази реалност или да създаваме други такива...!!! Това е огромна сила, която неможе да работи без нашата ВЯРА...!!! Тук не става дума обаче за сляпата вяра на глупаците..!! Сляпата вяра е надежда, а надеждата няма нищо общо с вярата...!!! Когато човек вярва, той започва да действа за случването на това в което вярва, а когато човек се надява, очаква просто нещо да се случи от самосебе си...!!! Тук идва мястото на ВОЛЯТА..!!! За истинската вяра, война трябва да има воля...!!! Волята да продължиш да следваш пътя си въпреки всичко...!!! Силите срещу които се бори война разполагат със същите оръжия с които разполага и той само, че с обратен заряд...!!! Война освен, че нанася удари, той и поема такива..!!! Понякога единствено волята е тази която го крепи, защото съпротивата срещу война е огромна...!!! Тогава се намесва и СИЛАТА...!!! КАКВО Е ВОЛЯТА БЕЗ СИЛА...?!!! Нищо...!!! Опит за полет - завършващ на дъното на пропаста...!!! Война трябва да развива силата си, търсейки и черпейки от нейните извори...!!! Той трябва да я развива и закалява ежедневно, за да може да излиза победител от всяка битка в която му се налга да влиза...!!! Човек избира само пътя на война, а битките избират война, който да ги води...!!! ВЯРА, ВОЛЯ и СИЛА...!!! Наличието им може да превърне война в свръх-човек, а липсата им - да нахрани лешоядите на бойното поле...!!! Това е пътят на война...!! ТОВА Е ПЪТЯТ НА ТАНГРА...!!!! |
PARADOX |
Публикувано на: 24.6.2008, 19:54
|
Отдаден Група: Изгонени Съобщения: 1 245 Участник # 862 Дата на регистрация: 6-March 07 |
3. Приятели и врагове...!!!
Една поговорка гласи: - Дръж приятелите си близко, а враговете си още по-близо...!!! Друга поговорка казва друго: - Господи пази ме от приятелите! От враговете си ще се пазя сам...!!! Как война да различи приятеля от врага си...?!!! Един исконен въпрос, чийто отговор е коствал главите на много войни, а също така е и спасил толкова...!!! Баща ми обича да казва, че сам човек и в клозета неможе да отиде... Това ще рече, че прекалено често имаме нужда от помощ, дори и когато не ни се иска, но как да преценим на кого да доверим "гърба си"...?!!! Войнът трябва да е мъдър както при избора на съюзник, така и при избора сламеник...!!! Този избор много често е изигравал лоша шега на България, а който не се учи от грешките си, е осъден да ги повтаря...!!! Ще се опитам да синтезирам и дефинирам тези грешки под формата на кратки мисли, като ще се радвам и вие да добавите такива ако се достетите...!! - Съвпадането на интересите на някого с интересите на война, не го прави съюзник и приятел, а разминаването в интересите не го превръща във враг...!!! - Истината много по-често дразни ушите на война, отколко лъжата...!!! - Колебанието при вземането на трудно решение не е признак на слабост, а на мъдрост...!!! - Осъзнатото незнание е много по-полезно от неосъзнатото знание...!!! - По-добре достоен враг от колкото недостоен приятел...!!! - Добрите намерения, не винаги водят до добри резултати! Лошите - никога....!!!! - Еднакво сигурно се умира от нож в сърцето и от нож в гърба, само дето във втория случай си е виновен и умиращия...!!! - Суетата е погубила много повече войни, от колкото острието на меча...!!! - Ласкаещия приятел е по-опасен от атакуващия враг...!!! - Приятелството се основава на даването...!!! Когато се намеси и вземането се превръща във чист пазарлък...!!! - Приятелството е ирационално състояние на духа...!!! То не се измерва със физически мерки и теглилки...!!! - Многото приятели говорят или за богатсвото ви или за лошата ви ценностна система...!!! - Този който ти държи огледалото, докато се оглеждаш в него, вижда много по-добре какво става зад гърба ти...!!! |
Eлтимир |
Публикувано на: 24.6.2008, 20:23
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 17 492 Участник # 15 Дата на регистрация: 17-July 05 |
"Почти на всякъде срещаме повтарящи се или много близки елементи, което дори и от чисто статистическа гледна точка изключва момента на "случайното" възникване...!!!"
Да, това е напълно вярно. Културите на Бялата и на Монголоидната раси са създадени от две паралелни култури на един друг свят. Затова съвпаденията са така многобройни. Но докато останалите древни народи са се втурнали към подробностите, на Българите е била отредена мисията да бъдат пазители на Закона. Говоря за Небесния закон, олицетворяван от Отключеното Небе, наричано на древен език Тангра. Това е главната причина ние да разбираме другите, а те нас не винаги да не ни разбират. Това е причината поклонниците на Тъмния демон IHWH, наричан още Яхве или Йехова да се стремят стръвно към нашетно унищожение. Но какви Воини сме, ако им се дадем? -------------------- |
PARADOX |
Публикувано на: 26.6.2008, 17:51
|
4. Пътят на Война...!!
Пътят на война е негова съдба...!!! Пътят на война е за цял живот, а не права отсечка или крива - от точка А до точка Б...!!! Пътят на война е ОБРИЧАНЕ ДА СЛУЖИШ НА ТАНГРА...!!! Това, че си Българин не е достатъчно, трябва и да живееш като такъв, както са живели тези пред които прекланяме глава в знак на почит и уважение - Левски, Ботев, Раковски, Паисий, Софроний и още хиляди други, благодарение на които нас все още ни има като нация...!!! Пътя на война изисква, ако се наложи да се отречеш от себе си, да загърбиш всичко в името на КРАЙНАТА ЦЕЛ - БЛАГОДЕНСТВИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЧРЕЗ ПОВТОРНОТО ВЪЗДИГАНЕ НА САРАКТА ...!!! Война на Тангра е войн на светлината въпреки, че неговия път го води през марчни и злокобни места...!!! Пътя на война е ДОСТОЙНСТВО И ЧЕСТ...!!! Война изисква всичко или нищо...!!! Война не се примирява с половинчати неща, защото няма полуистина...!! Има само истина и лъжа...!!! Няма сиво..!!! Има черно и бяло...!!! Война не се съмнява в посоката на пътя си..!! Тя е само напред и нагоре...!!! Война не обръща гръб на трудностите, нито ги заобикаля...!! Той ги преодолява...!!! Всеки войн има своя собствен път, но крайната цел на всички войни е обща...!!! Всички войни имат своите доспехи - историята е техните ботуши, вярата е тяхната броня, истината е техния меч, а справедливоста е техния шлем - нищо друго не е небходимо на война за да извърви пътя си до край....!!!! Война не се оправдава...!! Война намира решения...!!! Война се учи от грешките си - той никога не се спъва два пъти в един и същи камък...!!! Война няма нужда от съюзи, защото Тангра е негов съюзник...!!! Война само избира да прекрачи прага си, а Тангра решава по кой път да поеме...!!! Пътят на война винаги е най-стръмния, най-тесния и е осеян с тръни...!!! Война превъзмогва болката умората и нуждата, защото война е превъзмогнал себе си...!!! Война не моли - той изисква...!! Война не иска - той взима...!! Война не говори - той действа...!!! Война не преговаря - той воюва..!!! |
PARADOX |
Публикувано на: 27.6.2008, 3:56
|
Канатица
Критика, Jun 26 2008, 06:42 PM Delete Post Quote Post Група: Потребители Съобщения: 90 Дата на регистриране: 25-July 07 Днеска явно е деня за критики. За разлика от Бел, аз ще се обоснова, защото тогава критиката е градивна. Напоследък се твърди, че „войн” станал дублет на „воин”. За мен е неоснователно и не го приемам (както и много други подобни). Използването на първия вариант може да доведе до нелепи изречения от типа на "Направиха фелацио на война". Поне 10 пъти е изписано така в последната ти тема. Благодаря! Да ти го нагнетя.....!!! Имаш ли да ми кажеш нещо за съдържанието...?!!! Аз пиша и аз решавам дали да е ВОИН или ВОЙНА....!!!! Аман от паляци и псевдо вярващи Тангриани....!!! Що не си го забодете всичките пишман патриоти, да не ви го забода аз...?!!!! П.П. Тука откриваш ли правописни грешки....?!!!! |
Миро |
Публикувано на: 27.6.2008, 6:51
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 503 Участник # 54 Дата на регистрация: 28-July 05 |
Браво бе, PARADOX Ето така се отговаря на градивна критика
Ако оставим настрана майтапа-ще подкрепя Канатица, макар и с риск да ми го забодеш и на мен. Разбира се, че ти решаваш как да го напишеш, но тогава пък четящите ще разбират не това, което си искал да кажеш. Питаш защо няма коментари? Мисля, че и сам можеш да си отговориш |
Публикувано на: 27.6.2008, 11:03
|
|
Група: Съобщения: 0 Участник # 0 Дата на регистрация: -- |
Трудно е да се коментира истината,поднесена в чист вид...
|
PARADOX |
Публикувано на: 27.6.2008, 16:54
|
||
Явно не понася на всеки..!! Като седмолъчицата... Смятам да спра до тук...!! Не виждам смисъл да продължавам тази тема...!!! |
||
Публикувано на: 27.6.2008, 17:10
|
|
Що не виждаш смисъла?!
Ние трябва! да правим каквото трябва... |
PARADOX |
Публикувано на: 27.6.2008, 17:24
|
||
Ми явно от овца - вълкодав трудно ще излезе....!!!! Аз не се отказвам Мещер...!! Просто спирам тук...!!!! Писна ми стойностните неща да се затрупват и затлачват от душевни нечистотии...!!! Аз съм войн а не чистач на обори...!!! Омръзна ми да се търкалям в говна - това е...!!! Многократно обеснявах откъде идват проблемите, но никой не слуша...!!! Писна ми да говоря на себе си (и на още 2-3ма човека) и затова млъквам, както ще млъкне и Елтимир и други съфорумци...!! Аз съм ТЕНГРИАНИН, а тук останаха много малко такива, та започвам да си задавам въпроса чий го дървя тука...?!!! |
||
Канатица |
Публикувано на: 27.6.2008, 19:21
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 927 Участник # 1 054 Дата на регистрация: 25-July 07 |
Аве пич, постъпих коректно да не ти цапам темата, а ти се заяждаш с мене. Сам си я клепаш. Не приемаш критиката - добре, к'во си го пльоснал тук и на всичкото отгоре с някакво мачовски изказвания. В интернет за интелекта на един човек може да се съди само по това как пише, предвид виртуалната среда. И имаше една връзка към книга за българския език... Явно нищо не си разбрал от нея.
В крайна сметка ти твърдиш някакви тангриянски работи по мой адрес, обясни как стигна до тоя извод? За паляците, виж не знам. Тази жаргонна дума не ми е позната. Само мога да преполагам какво означава. Няма да си правя труда заради тебе да ровя какво точно значи. За нагнетяването, дано не е както си мисля, че уж само едни югоизточни съседи го практикуват в собствения си пол. Нещо не е наред в този сайт, ама не ми се вярва да сме ние повече четящите, отколкото пищещите. Оправяйте се, не намесвайте и нас. Не подмятай епитети и закани насам-натам, това е най-лесното. А те мислех заерудиран, културен човек. И като си воин, вземи се в ръце. Стига си ревал (във връзка с последния ти пост). Мещер, коментирал съм част от стилистиката. За съдържанието нямам претенции. Очевадно има по-ерудирани хора във форума. Ако има някакво значение не съм прочел целия материал на Парадокс, обаче с това поведение тип "аз съм бея, к'вото искам това ще си правя" не оставяте у хората добро впечатление. Ако на някой нещо не му е ясно, не може даже да попита. Ще го обявят за някакъв, ще го наругаят. А някой новодошъл потребител, още не знае къде е, какво чете. Защото в началото е шокиращо. Толкова, не дължа никому повече обяснения или разяснение и т.н. -------------------- "?????? ???? ???????, ?? ???????? ???? - ??? ????? ?? ???? ?? ? ???????"
|
PARADOX |
Публикувано на: 27.6.2008, 19:53
|
||
Олекна ли ти...?!!! И на мен ми олекна...!!! Ти беше на пангара и го отнесе...!!!! Относно това, че аз твърдя за теб някакви тенгриански работи (както ти- еродита си се изразил) и явно не си такъв (тенгрианин), то би ли ми отговорил на един въпрос..?!! Откъде си сигурен какво съм написал, или съм искал да напиша...?!! Не се заяждам, просто чисто любопитсво..... |
||
Публикувано на: 4.7.2008, 23:17
|
|
Нещо не е наред в този сайт,
.............................................................. Я дай конкретика! .............................................................. И ще напомня вица за попа,дето като се давел не давал ръка!!! Чак като му казали ВЗЕМИ тази сопа,та тогаз се протегнал,Чифутинът му неден! |