Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (2) 1 [2] ( последно съобщение ) |
Какво е "322"..., нямало конспирация...
iss |
Публикувано на: 10.6.2008, 8:41
|
||
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 090 Участник # 365 Дата на регистрация: 8-May 06 |
Както виждам си доста наясно с Вселенските въпроси,но не би ли било по интересно ,а и доста полезно да се изложи теорията за висшия вселенски разум...за закона на привличането и фазата на допускане?Тази тема ме занимава от доста време,но все още не мога да систематизирам и изложа в кратък и практичен вид наученото до тук....а то е много важно да се знае... -------------------- ????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
|
||
Богатир |
Публикувано на: 10.6.2008, 11:00
|
||||
Участник Група: Участници Съобщения: 204 Участник # 1 356 Дата на регистрация: 20-February 08 |
Наясно съм с това, че нищо не ми е ясно. Това което изложих е просто модерна научна теория, която съм приел за вярна. Но това е част от моделът за света, който аз съм приел за истинен. Също така този модел никъде не изключва Вселенския разум/“Великият Предел” или “Върховното Единство”, наречено Тенгри (Тангра)/. Ако безкрайните множества вселени, просто онагледявани като едни мехурчета от една огромна пяна приемем за един обект, който да наречем Мултивселена. То никъде в тази теория не се споменава, какво поддържа тази Мултивселена да се разраства. Самият факт на съзидание на безброй нови Вселени всеки миг от времето е необясним за съвременната наука. От къде се взема енергия и материя за сформирането на тези нови светове. Съвременната наука не може да обясни този феномен, тъй като се нарушава Законът за съхранение на енергията. На практика тук се генерира такава от нищото, следователно за мене лично има два възможни отговора. 1. Съществува външен източник, от който Мултивселената черпи енергия. Източник, който не можем да определим, тъй като погледите ни се простират в рамките на собствената ни Вселена(мехурче). Дали източникът е някакъв Висш Разум или нещо друго извън човешките представи можем само да гадаем. Не е изключено също така Мултивселената ни да е холографска проекция, създадена от разум от по-горна реалност. Отново спекулации. 2. Вторият вариант започвам да го приемам все повече. Няма такова нещо като материя, енергия, пространство и време. Това заедно с цялата Мултивселена представляват просто една мисъл. Мисълта на един висш разум, а ние сме сънищата(фантазиите) му. Така както ние, когато фантазираме понякога променяме цели моменти от общата картина на собствената ни фантазия, така и този могъщ за нас разум си играе със Създаването на цели Вселени. На практика Законът за Запазване на енергията не се нарушава, тъй като енергията не съществува реално, а е просто мисъл. Това са вижданията ми по този проблем. |
||||
Богатир |
Публикувано на: 10.6.2008, 11:14
|
Участник Група: Участници Съобщения: 204 Участник # 1 356 Дата на регистрация: 20-February 08 |
Искам да се извиня за отклоняването на темата в друга посока. Целта на темата е друга, затова нека някой модератор да ми изчисти размишленията.
|
Публикувано на: 10.6.2008, 18:46
|
|
Група: Съобщения: 0 Участник # 0 Дата на регистрация: -- |
Защо,нека си стоят.По темата винаги може да се добави нещо.
|
Страници: (2) 1 [2] |