www.Voininatangra.org

АКТУАЛНО   МАТЕРИАЛИ   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Форум на Движението -> "Лихвата е кражба"

Страници: (3) [1] 2 3  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> "Лихвата е кражба", интересна книга
gеorgi_nz
Публикувано на: 24.11.2006, 14:55
Quote Post

Отдаден

Група: участници
Съобщения: 1 386
Участник # 76
Дата на регистрация: 10-August 05

Понеже материала е ценен с това , че описва схемата на лихварството и едновременно с това прави разкрития за виновниците за световните катастрофи през последните 100-200 години. Изважда на светло деянията на едни "добри хора" с рязани "карабини" и сплъстени от мръсотия плитки. Същите дето сега ни завличат е евросъюза и мислят как най бързо да построят новия световен ред през малкото оставащо им време на тази изстрадала земя.

Ето началито:

"ЛИХВАТА Е КРАЖБА

инж. А. Рачев

Част I
Въведение

Дълги години се занимавах с този въпрос, четох различни западни и български икономисти, юристи, философи и богослови, надявах се че е възможно да съществува европейски мислител, който да бъде цялостен и завършен в своя възглед, но нищо подобно не се случи.
Месеци наред бях в Западна Европа и се срещнах с мнозина почтени и мислещи хора, възнамерявайки да издиря нещо повече по въпроса за лихвата и измамата, наречена хартиени пари. Ако ли да бяха много компетентни в областта на професиите си, тези достопочтени господа обясняваха света твърде редукционалистки, без да отчитат наличието на много други действително съществуващи принципи. Ако бяха добре подготвени политици или религиозни проповедници, то пък не бяха познавачи на финансовите и стопански науки. Ако ли пък бяха отлични финансисти, то нямаха разбиране за значението и свойствата на политиката и идеите. Въобще, лесно няма! По посока към преодоляване на редукционализма вече две десетилетия някакъв ред се опитва да сложи неоевропейската школа на германския философ Пиер Кребс (www.thule-seminar.org), която в последно време вече набира скорост, но засега все още само като мащабен исторически проект.
Успях да се запозная с трудовете на гениални стопановеди като д-р Карл Щайнхаузер и знаменития швейцарец Ханс-Юрген Клауснер, който напук на швейцарските лихвари създаде организацията WEG (www.weg.org), доказвайки и на най-големите скептици, че е възможно да бъде разтърсена из основи сатанинската им лихвено-кредитна система.
Обаче Швейцария днес е всичко друго, но не и свободна страна. Зад високия жизнен стандарт на швейцарците зее огромна пропаст и много скоро те ще плащат скъпо и прескъпо за своето самодоволство, бездушие и високомерие.
Днес “пророкът” Клауснер продължава своя поход срещу банкерите-лихвари в сърцето на европейския континент – Виена и много скоро идеите му ще завладеят всички европейски народи, па и света.
Това е така, защото големият въпрос на живота си остава винаги същия – за какъв принцип се бориш, какъв е принципът в името на който съществуваш на тая нещастна земя, както обичаше често да пита големия български културолог Владимир Свинтила.
От автора

Защо лихвата е кражба?

Лихвата е кражба, защото тя не е доход за извършена полезна работа, а възнаграждение за лентяйство. Лихвите не само са нетрудов доход, но преди всичко това са липсващите пари за заплати на работниците, за по–добри условия на труд и т.н.

По определение на австрийския стопановед Щайнхаузер парите са мярка за свършена работа и дейността на едни действителни пари се състои в това, те да наблюдават как хората работят, сиреч те би следвало да бъдат средство, а не цел на стопанската деятелност.

Работата на един банкер-лихвар се изчерпва единствено с това да нагласи лихвения си часовник, за да може касата в неговата банка непрекъснато да звъни. За един потънал в дългове “cвободен” предприемач не остава нищо друго освен да намали заплатите на работниците си. Всъщност реалните врагове на работничеството не би трябвало да бъдат “свободните” предприемачи, а именно банкерите–лихвари, които със средствата на “закона” (създаван от техни послушни слуги в парламентите) тероризират, а когато решат, докарват и до фалит набелязаната жертва – “свободен предприемач”.

През XIX–ти век един френски радикален реформатор – Пиер Жозеф Прудон, водеше борба за премахване на лихварството и с това печелеше за каузата на социализма много привърженици. Но ротшилдовци и компания с помощта на медийния си слугинаж се погрижиха идеологически водач на социалистическото движение да стане някой, който не представлява опасност за банките им. Този някой беше Карл Маркс. На него бе поверена отговорната задача да отклонява вниманието на работничеството от банките. Този висш идеолог на комунизма не закриляше експлоатираните, както някои погрешно си въобразяват, а експлоататорите. За банкерите –лихвари няма по–опасни врагове от свободните предприемачи. За разлика от работниците, които не могат да си позволят да загубят своето работно място, предприемачът не може да бъде изхвърлен през вратата, защото тази врата е на сградата, която му принадлежи. Това важи преди всичко за предприемачите, чиято воля най–мъчно може да бъде пречупена – свободните селяни. Те могат да издържат най–дълго, защото имат в ръцете си средства, от които по никакъв начин не можем да се лишаваме като хора – това са хранителните продукти.

Карл Маркс беше един жалък предател на своето собствено социалистическо движение. За своето предателство той бе щедро възнаграждаван от една банка. И то не от коя да е, а от най–значителната банка на света. Той беше в списъка на получаващите заплата при банка Ротшилд в Лондон. Марксистите взеха на прицел своите “класови” врагове – предприемачите, от две страни: 1. От позицията на социалистически профсъюзни функционери с постоянни искания за повишаване на заплатите. 2. От позицията на социалистически държавни функционери чрез постоянни покачвания на данъците, държавните такси и др., които ако беше необходимо биваха събирани с помощта на безпощадно финансово законодателство. Именно стремежът да се унищожи свободното предприемачество обяснява, защо ротшилдовци и компания подкрепяха не само социализма, но от самото му създаване и неговият най–радикален вариант – болшевизма. За банкерите-лихвари, комунистите са по–подходящи за извършване на политическата им поръчка, защото те осъществяват значително по–енергично ограбването на свободните предприемачи и тяхното ликвидиране. И така, те финансираха комунистическите метежи в Русия, Унгария, Бавария (па дори и Царство България преживя националния позор, известен като “войнишко въстание”) в периода 1917–1919 год. От гледна точка на банкерите-лихвари, колкото повече “свободни” предприемачи попаднат под тяхна зависимост, толкова по-могъщи стават техните банки. Купеният социализъм бе най-подходящ за тази тяхна цел.
............................................"

Ако има място на сайта ще е полезно да се качи целия текст . А той е 20 страници на Уорд.
PMEmail PosterUsers Website
Севар
Публикувано на: 24.11.2006, 15:30
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 2 371
Участник # 13
Дата на регистрация: 11-July 05

Ами самият А.Рачев е крадец, може би затова го вълнуват толкова кражбите. В сайта няма място за негови текстове, които даже не е сигурно, че са наистина негови. Ако искаш, пусни текста тук във форума.
PMEmail PosterUsers WebsiteICQ
Petee
Публикувано на: 24.11.2006, 15:43
Quote Post

Участник

Съобщения: 358
Участник # 382
Дата на регистрация: 15-May 06

Георги, този нищо ново няма да ти каже. Още Платон ги е казал тези неща. Виж кой е Силвио Гезел в книгата на Владимир Богданов - "Лихвата - ракът на обществото". Там е показано и решението на лихварството, което евреите така умело крият.
PMEmail Poster
galabov
Публикувано на: 24.11.2006, 15:57
Quote Post

Участник

Съобщения: 125
Участник # 565
Дата на регистрация: 25-August 06

QUOTE (Севар @ Nov 24 2006, 03:30 PM)
Ами самият А.Рачев е крадец, може би затова го вълнуват толкова кражбите. В сайта няма място за негови текстове, които даже не е сигурно, че са наистина негови. Ако искаш, пусни текста тук във форума.

Мдааа - Рачев хич и изобщо не преписва ... чел съм му нещата и твърдя че съм чел горното с друг автор- просто си е сложил името под чужд материал.
Зашумя се край него доколкото помня с обругаване на някакво гробище- уникален подвиг няма що- имаха някакъв сайт дето всичките бяха боили колобри и какви ли не.
Всъщност в ислямското законодателство и сега лихвата е забранена (макар че намират начини да заобикалят) е пита се кой и защо е оставил в християнският свят да има.
PMEmail Poster
gеorgi_nz
Публикувано на: 24.11.2006, 16:03
Quote Post

Отдаден

Участник # 76

Нямах никаква представа кой е този инж. А.Рачев. Попадна ми материала, прочетох го и прецених че е интересен за мен. Затова го предложих и на вас. А пък ако няма интерес към темата е редно да се изтрие. smil4334ad1724132.gif
Запознат
Публикувано на: 24.11.2006, 20:59
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 759
Участник # 169
Дата на регистрация: 3-November 05

Страница втора от темата: http://www.voininatangra.org/modules/ipboa...topic=608&st=15

Севар:
Митев и Рачев сме ги обсъждали доста в стария сайт. Тяхното т.нар. "Общество Дуло" е било създадено от ченгесарски среди около ген. Бригадир Аспарухов. Най-общо казано, целта е да се създаде фалшива организация, която да блокира създаването на истинска такава. Забавното е, че тези субекти се представят с български титли и санове. Митев се представя като колобър, имаха си и кавхан Болг. Само за кан не се споменаваше, явно кана е Антон Рачев.  Иван Митев пък е крал доста неща от Елтимир. А Рачев цели материали е представял за свои. Митев може би е бил по-нормален преди време, защото има и някои свестни текстове, но кражбата си е кражба.

PM
gеorgi_nz
Публикувано на: 24.11.2006, 22:55
Quote Post

Отдаден

Участник # 76

Наистина кражбата си е кражба. Не я оправдавам при никакъв случай ( освен ако не е антикражба).
Нямам си никаква представа тоз от кой е крал материали, но ако ми е известно бих заменил името на крадеца с истинския автор.
Но който и да е автора , материала ми е много интересен. Описани са двете световни войни и причините за тях. Гражданската война в Испаня, режисьорите на комунизма и социализма, същноста на покварата в Америка, Истината за федералния резерв и смърта на Кенеди, кой владее парите на България.
За мен текста подтиква за преминаване към алтернарива на днешната покварена чифутска финансова система.
Дали Рачев е крадец или най-обикновен лъжец не е толкова важно, по важно е посланието на текста да стигне до повече хора. А когато посланието си свърши работата, лъжеца после ще си понесе последиците от стореното.
В този ред на мисли аз бих възприел донякъде такъв един крадец да издаде текстовете на Елтимир в национален мащаб, да ги направи популярни сред народа, народа да приеме този начин на мислене, да се събуди и стане готов за реална съпротива, да успее да си излъчи водачи, да стане независим от днешните управляващи изроди...., па после крадеца на текстовете нека го питат от де ги е взел и кой е ощетил с авторство.
Не мисля, че Елтимир би се разсърдил от този сценарий.

Целия материал е тук:
http://www.nsdap.biz/bulgarisch/bul84.htm

( Ще ми се да променя поста, тъй като към днешна дата вече ми е известно от кой е крал Рачев този текст. Но нека остане така за "протокола". Истинския автор е Владимир Свинтила, убит от съвремените служби преди няколко години докато е лежал в болница.
"Лихвата е кражба" вече е тук:
http://georgi-nz.blogspot.com/2007/12/blog-post_2057.html - бел. на georgi_nz)

Това съобщение е редактирано от georgi_nz на 11.2.2008, 17:10
antijew
Публикувано на: 11.2.2008, 16:54
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 197
Участник # 747
Дата на регистрация: 10-January 07

QUOTE (georgi_nz @ Nov 24 2006, 10:55 PM)
http://www.nsdap.biz/bulgarisch/bul84.htm

Информация за тези, които са се закачили или, които мислят да се закачат на "кукичката"-кредит-банка-лихва. Да знаете, на тази "кукичка" контрата е много яка и откачането е трудно. Много кръв се пуска...докато се отскубнеш!
Хванеш ли се в играта на МОШЕниците-банкери, губиш в повечето случаи и сметките излизат криви...!

Банките тайно вдигат лихвите
Скокът на кредита е до 1,25 процента, пощадени са добрите клиенти

"Тайно и полека банките вдигнаха лихвите по кредитите през миналата седмица. Промените не са обявени официално нито в уебсайтовете на трезорите, нито чрез съобщения до медиите или с интернет поща. Даже самите клиенти научават новината едва при погасяване на поредната вноска или ако случайно решат специално да питат обслужващата институция.
Между 0,5 и 1,25 на сто са поскъпнали всички кредити, показа проверка на "Стандарт". По-голямо е увеличението при потребителските, ръстът при ипотечните засега е по-малък.
Например при жилищен заем за 50 000 лева и срок на изплащане от 20 г., 1,5% поскъпване качва месечната вноска с цели 100 лева.
Трезорите повишават главно надбавката, която всяка банка изчислява в зависимост от цената на ресурса и съотношението на приходите и разходите си. Базисният лихвен процент, който е специфичен за всяка кредитна институция, остава без промяна. Заради това повечето трезори са на мнение, че може да избегнат официалното обявяване на промяната на лихвите, тъй като се смята, че поскъпването е само частично. В повечето трезори обаче увеличението обхваща всички видове заеми и почти всички клиенти. Естествено банките не рискуват да загубят най-добрите и затова подходът е диференциран. За най-редовните и най-едрите оскъпяването може да е значително под средното за момента."
http://www.standartnews.com/bg/article.php...&article=221510

http://www.standartnews.com/bg/article.php...&article=221512

http://www.standartnews.com/bg/article.php...&article=221513

Някои от кредито получателите почват да издишат...а това е добре дошло за банкерите-лихвари:

В същото време обаче са се увеличили хората, които изобщо не си обслужват кредитите. Това не е попречило печалбата на родните трезори да нарасне с 41,6 на сто в сравнение с 2006 г. до 1, 144 млрд. лв.
http://www.standartnews.com/bg/article.php...&article=221511
PM
bokovskii
Публикувано на: 11.2.2008, 17:19
Quote Post

Читател
**

Съобщения: 19
Участник # 1 336
Дата на регистрация: 9-February 08

Че ни крадат - крадат ни, но като цяло идеята за лихвата не е това. Лихвата не е кражба. Заявявам го смело и отговорно.
Принципно "един лев днес е по-скъп от един лев утре". Тази разлика се заплаща като лихва. Банкирането като цяло е стъпка напред в цивилизацията. Това, че съвременните банки злоупотребяват с позицията си няма нищо общо с принципа.

Това е, което не ми хареса в статията. (прочетох само трите абзаца под "Защо лихвата е кражба?")
PMEmail PosterICQ
gеorgi_nz
Публикувано на: 11.2.2008, 17:47
Quote Post

Отдаден

Участник # 76

Всеки си има мнение и преценка за нещата.

За мен лихвата си е нищо повече от кражба. До този извод достигнах след като прочетох следния материал, който съм си качил тук за да ми е под ръка:
http://georgi-nz.blogspot.com/2007/12/blog-post_16.html

Надявам се описания експеримент в малкия австрийски град Вьоргл описан в статията да ти допадне. smil3dbd4dbc14f3f.gif

А статията на Свинтила е наистина по-обширна и описва доста неща - заслужава си да бъде прочетена на спокойствие.
antijew
Публикувано на: 11.2.2008, 20:21
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 197
Участник # 747
Дата на регистрация: 10-January 07

QUOTE (bokovskii @ Feb 11 2008, 05:19 PM)
Банкирането като цяло е стъпка напред в цивилизацията.

bokovskii, банкирането като цяло е стъпка напред на цивилизацията към БЛАТОТО... smil3dbd4e5e7563a.gif
А за лихвата прочети целия материал, а не повърхностно.
Тук е от истинския автор Свинтила, а не от крадеца Рачев.
http://georgi-nz.blogspot.com/2007/12/blog-post_2057.html
Пътя към Блатото...:
http://www.epochtimes-bg.com/2007-01/2007-09-26_06.html
http://business.actualno.com/news_116918.html
http://www.broker.bg/content/view/4234/8/
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=408866&p=3

PM
bokovskii
Публикувано на: 11.2.2008, 22:53
Quote Post

Читател
**

Съобщения: 19
Участник # 1 336
Дата на регистрация: 9-February 08

Добре, може би за в бъдеще трябва да съм по-отговорен и не чак толкова смел.
Явно съм се изказал неподготвен.

Това, което казах за лихвите е това, което са ме учили в училище. Това е положението там... smil4334a7c1e8c32.gif
PMEmail PosterICQ
Quote Post

Група:
Съобщения: 0
Участник # 0
Дата на регистрация: --

smil4341944e6b0c8.gif
PM
Quote Post

Група:
Съобщения: 0
Участник # 0
Дата на регистрация: --

QUOTE (antijew @ Feb 11 2008, 08:21 PM)
QUOTE (bokovskii @ Feb 11 2008, 05:19 PM)
Банкирането като цяло е стъпка напред в цивилизацията.

bokovskii, банкирането като цяло е стъпка напред на цивилизацията към БЛАТОТО... smil3dbd4e5e7563a.gif
А за лихвата прочети целия материал, а не повърхностно.
Тук е от истинския автор Свинтила, а не от крадеца Рачев.
http://georgi-nz.blogspot.com/2007/12/blog-post_2057.html
Пътя към Блатото...:
http://www.epochtimes-bg.com/2007-01/2007-09-26_06.html
http://business.actualno.com/news_116918.html
http://www.broker.bg/content/view/4234/8/
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=408866&p=3

Не знам накъде е стъпка,АНТИЖУ,но на мен ми влиза в работа-имам пари днес и сега!
Сам си се убедил,че от много приказки -много пари не се правят!

А пък и,...най-любимият ми прийом е да използвам тактиката на врага! smil3dbd4dcd7b9f4.gif
Нещо като Българско АЙКИДО! smil4334aa44c7e89.gif
PM
gеorgi_nz
Quote Post

Отдаден

Участник # 76

QUOTE (bokovskii @ Feb 11 2008, 10:53 PM)
Добре, може би за в бъдеще трябва да съм по-отговорен и не чак толкова смел.
Явно съм се изказал неподготвен.

Това, което казах за лихвите е това, което са ме учили в училище. Това е положението там...  smil4334a7c1e8c32.gif

Боковски, 99% от хотата считат , че лихвата си е нещо нормално и в естествения ред на нещата.
Но това са тънки неща и човек трудно от първия път вниква за какво става дума. Аз поне - не веднага осъзнах всичко, трябваше ми време и препрочитане.

Според едната статия наистина трябва да има малка лихва, около 1% за да се поемат от нея разходите за заплати на служителите в банките и за печатане на нови банкноти на мястото на скъсаните, изтърканите и загубените.
Всичко над тази лихва е кражба. Хем тънка , хем нагла щото е пред очите на всички.

Естественото положение за мен е следното : ако аз съм ги напечелил пущините и ги занеса в банка за съхранение , щото не ми трябват сега и нямам нужда да ги харча веднага - трябва аз да плащам на банката затуй че ми ги пази. Що да получавам аз лихва? Кой да ми я изработи тази лихва? Някой като Мещера( въпреки моите уважения и симпатии към Мещера), който е в нужда за момента и си слага главата на дръвника (исках да кажа подписа си пред кредитния инспектор) и почва да бачка с двойна сила за да подържа семейството си и да изкарва за моята лихва. А аз след като получавам доход от лихви - що да бачкам? Лихвата ми позволява да си седя по цял ден пред нас на пейката и да заговарям минувачите за разнообразие.
Ето това не е естествено и според закона на Тангра - на лихваря трябва да му се поотсече главата, затова че заробва хора в нужда вместо да им помага.

Такава е цялата световна банкова система - един огромен паразит с милярди смукала, достигащи до всеки един от нас.

Купувайки си 1 хляб за 1 лев - ние вече сме ограбени няколко пъти понеже в този лев е зачукано: от акцизи по горива за трактори , комбайни и фурни до лихва на лихвата.Един път ДДС на зърното, после втори път ДДС на брашното и на предното ДДС.И най отгоре за трети път има и ДДС на хляба, което пък също има връзка с лихвата. Понеже минава примерно през БНБ. Онази БНБ, официалната банка на държавата, която без да разберем кога и как е станала частно акционерно дружество. smil4334aa05d5cb2.gif

Това съобщение е редактирано от georgi_nz на 12.2.2008, 8:28

Topic OptionsСтраници: (3) [1] 2 3  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
Любомир 10/12/2024
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020