Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (2) [1] 2 ( последно съобщение ) |
Нарушеното равновесие
anti666 |
Публикувано на: 19.8.2010, 10:35
|
|
Отварям тази тема по повод на някои неща, които се случват на планетата, но в родните ни медии предпочитат да говорят как ГоцЭ кара джет ски и в кой курорт ще отдъхва Дянков.
Синята ни планета представлява едно уникално божие творение. Който твърди, че е плод на случайността, нека се замисли за невероятния фин баланс, който поддържа живота в цялото си разнообразие тук. Само няколко градуса по голям наклон на Земята и цели райони на планетата ще са необитаеми. Ако Земята беше малко по близко или малко по-далеч от Слънцето щеше също да се случи подобно нещо. В старите книги е писано как рухването на стълбовете, подпиращи Земята предизвикват катаклизъм и потопи. Последният голям Потоп преди 7 хилядолетия е предизвикан от нещо подобно и благодарение на предците ни преобръщането на полюсите е предотвратено. Макар и със загуба на държавата ни, която така или иначе е била под атака. Но сега мисълта ми е за магнитните полюси на Земята. Както знаем, планетата ни представлява един огромен магнит, който се индуктира от земното ядро и поддържа един много фин баланс на живота тук. След безумното сондиране на нефт в последните 100 години, ядрото започва да изстива. Последният инцидент в Мексиканския залив беше и капака. Оттогава се наблюдава и интензитета на магнитното ни поле, което се измерва в гауси. За последните 100 години то отслабва експоненциално и сега е с 15% по-слабо от началото на индустриалната революция. Някой ще каже - какво от това, голяма работа! |
|
anti666 |
Публикувано на: 19.8.2010, 11:10
|
|
Накратко за магнитосферата на Земята. Отново нещо уникално, божие творение. Нещата може да ги намерите с гуглето, но тук е синтезирано най-важното. Земята като един огромен магнит си има своя енергиен магнитен щит. На този модел е ясно показано
какво върши. Над Земята има два пояса наречени Ван Алън, които задържат високоенергиините частици на Слънцето. Преминаването оттам е смъртоносно. Самият магнитен щит предпазва не само от слънчевия вятър, но и от галактическите излъчвания, които са по-слаби по енергия, но въпреки това оказват своето влияние. Рухването на магнитосферата около Марс според учени е и причината този слънчев вятър да "еродира" атмосферата и да я превърне в безжизнена пустиня. Луната няма магнитен щит и това е причината да е директно бомбандирана от високоенергийни частици от Слънцето. В малки дози и за кратко - те не са толкова вредни, но в периоди на висока слънчева активност или изригвания (слънчеви бури) - те могат да са достатъчно опасни и да предизвикат много поразии. През март 1989г. така изпушва цялата енергопреносна мрежа на северна Америка и близо 6 млн души остават за часове без ток. Аврора (Северното сияние) можело да се види чак до Тексас. През октомври същата година слънчевата активност е била толкова висока, че радиацията на Луната е била около 7000 ренгена. Достатъчно да убие астронавт в скафандър. Само за сведение, максимално допустимата доза е 75 ренгена годишно. При облъчване само с 1000 ренгена за 1 час, човек след 3 мин му се променят кръвните телца, след 8 минути е с лъчева болест, между половин и един час вече е мъртъв. Това не са неща, изсмукани от пръстите, а сухи научни факти. Които показват какво значение има магнитосферата на Земята. |
|
anti666 |
Публикувано на: 19.8.2010, 12:01
|
|
Всъщност високата радиация на Луната е такава, защото там няма атмосфера, не само магнитен щит. Атмосферата на Земята отразява или абсорбира голяма част от радиацията - която не е йонизираща и е под формата на лъчи, а не високоенергиийни слънчеви частици. Така че Земята се пази от двоен щит - атмосферата и магнитосферата, които се допълват. Именно протоните над 50меВ енергия се отлбъскват от магнитния ни щит. Останалата работа я върши атмосферата.
Както дадох за пример с Марс, така Венера, която е по-близо до Слънцето си има запазена гъста атмосфера. Точно защото и тя като земята има магнитен щит. На Марс от своя страна слънчевият вятър поради отстъствието на магнитосфера е еродирал атмосферата до 1% от земната. Разултатът - чудовищни марсиански бури и електромагнитни разреждания, които могат да изпържат един цял град. Това е и един от ефектите при липса на магнитосфера. Така че радиацията от слънчевия вятър при нормална слънчева активност е около 100 ренгенчаса. Измерена от сонди в района на пояса Ван Алън. Именно тази йонизираща радиация я отлбъсква земния магнитен щит. Отсъствието на този щит (при условие, че си я има земната атмосфера) ще доведе до облъчването на 100 ренгена от всеки човек за час. Тоест, след седмица дори и по един час на ден да сме били извън пещери и убежища - ще сме поели 700 ренгена и ще сме мъртви. |
|
anti666 |
Публикувано на: 19.8.2010, 12:21
|
|
Реално самото глобално затопляне си е резултат именно от това намаляване на силата на магнитния щит. 15% не е въобще малка работа за да се разклати равновесието на земната екосистема. Обръщането на магнитните полюси е ставало и преди. Последното е преди около 380 000 години, като учените не могат да прогнозират периодите, но те варират между 10 и 350 хиляди. Тоест ние отдавна сме преминали времето за поредната промяна на полюсите. Отслабването на магнитното ни поле и повишената слънчева активност (в цикъл от 11 години - следващия максимум се очаква в края на 2012, началото на 2013г.) - всичко това допълнително спомага за евентуалния колапс на магнитосферата ни. Защото няма как да се променят полюсите просто така. Първо трябва да изчезне магнитното ни поле, т.е. да стане 0 гауса. А след това чрез самоиндукция или ... божествена намеса земната сърцевина да го възстанови наново, както е станало преди 380 хилядолетия.
Мислите ли, че Елитът не е наясно с тази възможност. Която от ден на ден става все по-реална. Наскоро точно за това направиха и един филм - "Ядрото", където американците отново спасяват света. Елитът трескаво се подготвя за това време. Като убежището в Шпицберген. Защото не се знае колко време точно този магнитен щит ще е колабирал. Може да е за по-малко от час само. Което не е кой знае какъв проблем, с изключение на това, че хората ще се щурат като шантави по улиците без да знаят къде са им домовете. И ще се изпържи цялата енегропреносна мрежа, електроника, навигация и комуникация. И ще гледаме Аврора бореалис над България. |
|
anti666 |
Публикувано на: 19.8.2010, 12:38
|
||||
|
Проблемът е какво би се случило, ако този колапс продължи по-дълго. Ден, месец, два? Освен облъчването със смъртоносна йонизация, страничните ефекти са неведоми. От земетресения до цунамита и промяна на земната кора. Защото самото магнитно поле се генерира от земната сърцевина и какви други аномалии биха се получили от отсъствието му можем само да гадаем. Именно затова се подготвят управляващите изроди от елита. На тях им е вече известно, че НСР е на път да рухне и се надяват да наложат някакво жалко подобие след това. Нещо като филма "2012"г. Всичките тези филми ги пускат евреите от Холивуд по изпитания начин - че най-добрия начин да скриеш една тайна е да я омотаеш в безкрайни диспути, тези и антитези и разбира се, развлекателни филми. Както да скриеш игла в купа сено.
Кари Фолър, ръководител проекта Шпицберген
Хенри Кисинджър, висш масон от Световното правителство.
Ясно че, че българите въобще не са предвидени в сметката им за СЛЕД това. В главите на тия изроди е само едно нещо - контрол. Само че човек предполага, а Господ разполага. Всичките тези учени, масони и политици пропускат един момент. Божествения ред. Защото само Бог решава кога, къде и как да го направи. И накрая може да им излезнат сметките без кръчмар. |
||||
|
anti666 |
Публикувано на: 19.8.2010, 19:21
|
|
Ясно е, че каквото и да става, различните места по света ще са засегнати различно. Някъде пораженията ще са много по-малки или почти нищожни. Точно както последният Потоп удря най-вече северното Черноморие, но и Балканите не ни подминава.
И дотук с научната част. Защото учените разполагат с техниката, която им е дадена. Както един осцилоскоп може само да засече сигнала, но за същността си му трябват други прибори като тунер например. Аз си мисля, рестартирането на магнитосферата си има своята божествена причина. В майските глифове, за края на 13-ия бактун се говори за спускането на Болон Йокте, Бога на 9-те опори. Явно не става дума за природно бедствие, а за разумна енергия. Тенгрианството е слънчева вяра. Предците ни от дълбока древност са посрещали зората и са се покланяли на изгряващото Слънце. Аз не вярвам, че именно Слънчевият Бог ще тръгне да разрушава собственото си творение. Напротив, точно този период ще е самото възстановяване на равновесието. Зависи от гледната точка. Като падне временно защитния магнитен щит всички извънземни същности - разни мафлоци, рептилии и всякакви енергийни паразити ще са също уязвими към "огнения вятър", даже в по-голяма степен от хората. На този принцип работи запера на Райф. Всеки наясно с елементарна физика знае, че да се неутрализира магнитно поле, трябва друго обратно насочено. Така е с електроенергията, така е и с тези енергийни паразити, които си имат своите вибрации, с които атакуват чакрите и финните тела на човека. И безмалко да пропусна още една извънземна същност. Която наместо да си стои в саркофага на тъмната страна на Луната се е настанила тук на Земята и се подхранват с човешка кръв. Вероятно покрай запването на всичките тия енергийни същности голяма част от човешките приемници (някои ги наричат органични портали, но да не задълбаваме в дефиниции) също ще отнесат плувката. Просто защото вече е останало кухото тяло, в което няма нищо. Въобще се очертава голямо мазило, но сами виждате, че друг начин да се промени този свят няма. Първо трябва да се поизчисти малко от извънземни навлеци. После с осиротелите оп-та, които все пак са се спасили, ХОРата сами ще се справят с тях. Но това е вече в годините на безвремието, след края на събитията. След анархията пътя е ясен - към синархията и Саракта. За да си свършим мисията на Българите. Възстановяване на Божествения ред. |
|
Канатица |
Публикувано на: 3.1.2011, 18:56
|
||
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 920 Участник # 1 054 Дата на регистрация: 26-July 07 |
Малко храна за размисъл от страницата на "Вести":
Кратко, пълно с цифри за буквояди, но ясно. -------------------- "?????? ???? ???????, ?? ???????? ???? - ??? ????? ?? ???? ?? ? ???????"
|
||
anti666 |
Публикувано на: 5.1.2011, 15:08
|
||
|
|
||
|
Necromant1 |
Публикувано на: 5.1.2011, 22:30
|
Участник Група: Участници Съобщения: 55 Участник # 2 584 Дата на регистрация: 28-November 10 |
Колкото са по-грешни хората, толкова са по-безмилостни боговете!
-------------------- ?????????? ????? ?? ????? ? ??????? ????? ??????, ?????? ??? ??????????. ????? ????????? ?????? ?? ???????????? ?? ????... :/
|
anti666 |
Публикувано на: 21.1.2011, 15:36
|
|
|
|
anti666 |
Публикувано на: 7.2.2011, 22:23
|
||
|
|
||
|
meander |
Публикувано на: 8.2.2011, 17:41
|
Участник Група: Участници Съобщения: 53 Участник # 2 124 Дата на регистрация: 23-January 10 |
Здравейте.
Не знам по каква причина но като прочета нещо за слънцето или слънчевата система нещо много почва да ме сърби отзад.Дръгна се от бая време и нещо ми прищрака в ума.Нека да го споделя и със вас щото възникна у мене и един въпрос.Надявам който може да ме упъти. Почвам от по далече.Та на въпроса: Като малък и като по голям съм разглеждал снимки (стари) на български семейства.На снимките се вижда(цитирам по памет) Мъж облечен или със народна носия или по-модно седнал на стол.На заден план се вижда жена окичена с деца.Но ако се взрем по внимателно се вижда че жената е прегърнала децата отзад.Децата остават между жената и съпруга и.Дотука нищо ново.Но? Ако вдигнем глави или погледнем снимки на слънчевата система(семейство) ми се стува че някой го няма.При положение че каквото долу това и горе(и обратно) изскоква въпроса- А каде е Мама??? Извести сме с това че запазваме информация по какви ли не начини(песни,танци,приказки,навярно и снимки).Това е въпроса от който явно имам сърбеж.Някой да има някакво предположение??? Живи и здрави. П.с. От 2007 след сърдечен масаж на Земата , сърцето и заработи .До тогава беше(в "будна кома") само на животоподдържащите я системи.Аурата и се възстанови и някои почнаха да придрискват.Струва ми се че няма да мине много време и всички планети от слънчевата система ще живнат(ще се забелязват аурите им).Слънчевата система е едно семейство.Та ще поживеем и ще видим. |
anti666 |
Публикувано на: 10.2.2011, 22:07
|
||
|
Ами в българската космогония сме имали числата 5+2. А ако добавим и още 5 за снахите стават 12. Предците ни добре са знаели, че освен Слънцето има още една планета сред другите, която като газов гигант отговаря повече на звезда. Янкулица. |
||
|
meander |
Публикувано на: 15.2.2011, 14:53
|
Участник Група: Участници Съобщения: 53 Участник # 2 124 Дата на регистрация: 23-January 10 |
Здравейте
Вижте: http://www.dnes.bg/science/2011/02/14/nova...ema-tihi.111176 Де го чукаш, де се пука. Значи ние тука си задаваме въпроси а "братския "американски народ веднага на помощ.Тва дали не четат и те форума на воини на тангра?Пък може и да е някакво съвпадение а? Живи и здрави. |
meander |
Публикувано на: 19.2.2011, 16:35
|
Здравейте.
Благодарности на anti666 за помощта ма сега събежа ми се премести от другата страна на дупето ми. Та: От време оно жените ни неофициално са носели името на мъжа си и то със гордост.Даже и самите жени са се обръщали една към друга на мъжкото име. На жената на Иван са и викали Ивановица,на Петър - Петровица,на Кольо-Кольовица.И явно на Янко/чо-Янкулица. При положение (лично съм го чувал като малък)мъжете ни се обръщаха към с слънцето с името Ян/чо/ко.То по правилата на живота за семейството-с какъвто се събереш такъв ставаш.То Ян/ко/чо е светило,светъл,светлина то и съпругата му е такава.И се оказва че нашите предци са знаели че слънчевата система(семейство) има две слънца-Татко Янко и Мама Янкулица. Въпроса ми е: 1 - Каде спаха всезнайните учени та не на образоваха по въпроса.И дали необразоваността ни не е умишленна ??? 2-Защо мама Янкулица гасне и не грее ??? Изскокна и още един въпрос? Едно уточнение приемам иконата на богородица за икона на майката а на бог за бащата. Та: ПО каква причина нашите жени се молят за помощ на една мазна миризлива чеврейка(мария) а не се обръщат към Пресвета Майка Янкулица??? Струва ми се че скоро Майка Янкулица ще грее на небосвода заедно с мъжа си Янко. И ми е много интересно как ще се покаже чеврейката Мария (или Яхве) и какво ще се случи.И дали това не е причината за неистовото им бързане. Живи и здрави. П.с. Сега ми дойде и още нещо на ум.При положение че нашите предци са дали име на слъцето ЯН/ко(ко има значение и на И) и от уважение име на жена му ЯНкулица дали тя не е ИН..? Правя съпоствка на ИН и ЯН и дали при това положение някои народи би трябвало да си наврат главите в задниците си от срам че са крали история и знания от нас. Въпроса ми е риторичен и предполагам и със последствия. |
Страници: (2) [1] 2 |